Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Πάντως πιστεύω ότι αν ο κύριος Λουκάς έπαιρνε κάτι εκτός Soundlab, θα έπαιρνε Tannoy! ;)
Ξέρεις ότι για πολλά χρόνια πριν είχα μεγάλα Tannoy monitor από τότε που έμενα στην Αγγλία, γαυτό μαντεύεις σωστά. Βέβαια δεν ξέρω πώς θα μου ακούγονταν τώρα.
Πάντα έλεγα ότι μετά τα Tannoy θα πάω σε μονόδρομα ηλεκτροστατικά και έτσι αγόρασα το πρώτα Α-1 της Soundlab, χωρίς ποτε πριν να τα έχω ακούσει.
Κάποτε στην Αμερική μου άρεσαν πάρα πολύ τα Eidolon. Έπαιζαν 'σαν' ηλεκτροστατικά, όπως επίσης και το Churchil της Tannoy.
Είχα τότε σχηματίσει και καλή γνώμη για κάτι άγνωστα ηχεία και λαμπάτα ενισχυτικά 2 Γάλλων που έπαιρναν μέρος σε έκθεση στο L.A. Ο ένας ήταν Ελληνικής καταγωγής από την Κάλυμνο. Λ.Σ.

με καλυψε ο φιλος VASTSAR ολα τα παραπανω βρισκονται στις τιμες που αναφερε πλην του DUEVEL JUPITER, που η τιμη του ξεπερνα τα 14,000 και γι αυτο το εβαλα μονο του.
Γιαυτο στην θεση του μπορουμε να βαλουμε το επισης υπεροχο BELLA LUNA στα 7,000 ευρω

Η αλήθεια είναι ότι μεροληπτώ σχετικά με την b&w μιας και σχεδόν πάντα αυτά είχα αλλά ναι το 802d θα μπορούσε να καλύψει και τον πιο απαιτητικό ακροατή αρκεί να δοθεί όπως έχει προαναφερθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της ενίσχυσης ( από 250 w και πάνω για τρανζίστορ – κάποιοι τα έχουν ακούσει – παίξει και με λάμπες δεν έχω γνώμη επ’ αυτού )

Χμμμμ, μάλλον θα γίνω κουραστικός, αλλά και πάλι πάει ανάλογα με το χώρο, ΙΜΗΟ.

Π.χ. για 10-15 τ.μ, τα Acapella Fidelio.

Για 15-40 τ.μ., τα Verity Rienzi.

Για 40-70, τα B&W 802D.

Από 70 και πάνω, Magnepan 20.1.

Από αυτά που ήταν στην έκθεση; Ή από αυτά που δεν ήταν στην έκθεση. Γιατί έλειπαν πολλά... Για παράδειγμα το Vandersteen Quattro.

Υπήρχαν και ορισμένα σε στατική επίδειξη όπως τα ιδιαίτερα Zu .
Κοντά στα 10κ υπάρχουν τα presence και λίγο πιο πάνω αν δεν κάνω λάθος τα definition.

Αν επέτρεπε το δολλάριο θα μπορούσε εκεί κοντά να πλασαριστεί το Hansen Audio Elixir.

Τώρα σαν χομπίστας θα κοιτούσα και τι ευκαιρίες υπάρχουν σε μεταχειρισμένα και υπάρχουν πολύ καλά πράγματα, επίσης θα έβαζα στη λίστα Sonus Faber Cremona παλιό ή M ή Guarneri Memento, ATC50 used, Maggie 3,6, κάποιο της Revel σε αυτά τα λεφτά και άλλα θα προσπαθήσω να θυμηθώ στην πορεία...

Καλο θα ειναι να προτεινει ο καθενας απο ενα ηχειο και συγκεκριμενα το αγαπημενο του στην κατηγορια εως 10.000 γιατι αλλιως οι προτασεις ειναι υπερβολικα πολλες.

Θελουμε το ενα ηχειο το οποιο παιζει ολα τα ειδη μουσικης και μαλιστα πολυ καλα....

guarneri_memento_pair.jpg

Sonus Faber Guarneri Memento δαγκωτό...:grinning-smiley-043

Αααααααχχχχχχχ καημός!
Kensington SE.jpg

Έτσι γιατί παίζει με τα πάντα και είναι στο μέγεθος που θέλω.

το ποιό ηχείο με μπατζετ 10.000 ευρώ, αν μου επιτρέπετε θέλει και μια διευκρίνηση, μιλάμε για δαπέδου ή βάσεως? τι χώρο θέλουμε να καλύψουμε? τι ευαισθησία- ή αλλιώς ποιά θα είναι τα ενισχυτικά που προορίζεται ή τουλάχιστον τι κατεύθυνσης?
για παράδειγμα μπορεί κάποιος να προτείνει ένα μονόδρομο full range και o geopolitis να θέλει να το παίξει με 250 βατ τρανζίστορ τάξης ΑΒ...

Δηλαδή δεν υπάρχει το ένα και το αυτό απόλυτο ηχείο των 10.000 δια πάσα νόσον και πάσα σύστημα!!!

Απλά σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτήματα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες

duevel bella luna. Παιζει με set 5 βαττ αλλα και με τρανζιστορ 200 βαττ τοποθετειται σε χωρο που παιζουν μονο ηχεια βασης αλλα και σε θεατρα! Ειναι παντοκατευθυντικο και παιζει παντα αψογα απο οπου και να κατσεις, μπροστα του πισω του ενδιαμεσα...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αναιμικό ηχείο, παίζει καλά μόνο σε χαμηλές στάθμες, μόνο με το σετάκι του Klimo και συγκεκριμένες μουσικές.
Αν μάλιστα του βάλεις να παίξει ροκ, το αποτέλεσμα είναι κακό.
(Προσωπική άποψη φυσικά)

Αν κρίνω από το Planets, που μου αρέσει πολύ και είναι ηχείο του χιλιάρικου, με το Bella Luna έχουμε θέμα, πάντως...

Απάντηση: Re: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Καλο θα ειναι να προτεινει ο καθενας απο ενα ηχειο και συγκεκριμενα το αγαπημενο του στην κατηγορια εως 10.000 γιατι αλλιως οι προτασεις ειναι υπερβολικα πολλες.

Θελουμε το ενα ηχειο το οποιο παιζει ολα τα ειδη μουσικης και μαλιστα πολυ καλα....

Ο ΕΡΜΗΣ ΤΗΣ ΑS με πολύ λιγότερα χρήματα μακράν καλύτερο από πολλά πολλαπλάσιας αξίας.

Re: Απάντηση: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αναιμικό ηχείο, παίζει καλά μόνο σε χαμηλές στάθμες, μόνο με το σετάκι του Klimo και συγκεκριμένες μουσικές.
Αν μάλιστα του βάλεις να παίξει ροκ, το αποτέλεσμα είναι κακό.
(Προσωπική άποψη φυσικά)

Δεκτον φιλε αλλα το εχω ακουσει απειρες φορες σε απειρα setup και τα γραφω αυτα...