Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Re: Απάντηση: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

peak consult

+1

Peak Consult Princess, ιδίας κλάσης και φιλοσοφίας με το SF Guarneri

Princess_floor_II.jpg

το ποιό ηχείο με μπατζετ 10.000 ευρώ, αν μου επιτρέπετε θέλει και μια διευκρίνηση, μιλάμε για δαπέδου ή βάσεως? τι χώρο θέλουμε να καλύψουμε? τι ευαισθησία- ή αλλιώς ποιά θα είναι τα ενισχυτικά που προορίζεται ή τουλάχιστον τι κατεύθυνσης?
για παράδειγμα μπορεί κάποιος να προτείνει ένα μονόδρομο full range και o geopolitis να θέλει να το παίξει με 250 βατ τρανζίστορ τάξης ΑΒ...

Δηλαδή δεν υπάρχει το ένα και το αυτό απόλυτο ηχείο των 10.000 δια πάσα νόσον και πάσα σύστημα!!!

Απλά σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτήματα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες

Θέλω κι άλλα λεφτά για full range μάνα μου..;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Δεκτον φιλε αλλα το εχω ακουσει απειρες φορες σε απειρα setup και τα γραφω αυτα...

Σου έχω πει 6798060967856578976597859875 φορές να μην υπερβάλλεις. Άκου άπειρες φορές :flipout::flipout::flipout:
Φίλε τα γούστα μας πρέπει να είναι διαφορετικά.
Σε σετάπ που το άκουσα εγώ μόνο με τα Klimo έπαιζε. Και μόνο συγκεκριμένες μουσικές σε χαμηλές εντάσεις.
Φιλικά πάντα

Chario academy sovran

fotoNewsInterna.aspx

Εκτός απο τα μεγάφωνα που φαίνονται έχει και 2 ισοβαρικά οκτάϊντσα στο εσωτερικό.

Εκπληκτικά ελεγχόμενο μπάσο και εύκολο στην τοποθέτησή του στον χώρο.

Και εξαιρετικά ουδέτερο ηχητικά (κάτι που λείπει απο τα περισσότερα ηχεία - έπιπλα της Ιταλικής σχολής).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Σου έχω πει 6798060967856578976597859875 φορές να μην υπερβάλλεις. Άκου άπειρες φορές :flipout::flipout::flipout:
Φίλε τα γούστα μας πρέπει να είναι διαφορετικά.
Σε σετάπ που το άκουσα εγώ μόνο με τα Klimo έπαιζε. Και μόνο συγκεκριμένες μουσικές σε χαμηλές εντάσεις.
Φιλικά πάντα

ενταξει τωρα βρε εσυ μετροιτης το πηρες?:flipout:
Παντως ρε εσυ το ηχειο αυτο παιζει σε σπιτια με audio note, naim, copland, symphonic line, και δεν θυμαμαι με ποσα αλλα σετ και ολοι οσοι το εχουν πινουν νερο στο ονομα του!-bye-

Όλα καλά και όλα ωραία, όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Το ερώτημά μου είναι γιατί να δώσεις τόσα χρήματα όταν βγαίνουν ξανά τα Rogers LS 3/5a? Αν πιστέψουμε όλα όσα γράφονται εδώ και δεκαετίες για αυτά τα ηχεία θα έπρεπε όλοι να πάρουμε από ένα ζευγάρι και να είμαστε ευτυχισμένοι.

Re: Απάντηση: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

αν ψαχνεις σ' αυτα τα λεφτα ψησε το μιχαηλο να σου φτιαξει τις ιδιοκατασκευες που εχει σπιτι του!!!

Επ! που χαθηκες εσυ βρε?
Ειπαμε τα ηχεια φτιαχνονται με σειρα προτεραιοτητας. 1ος εχει σειρα ο τζιμισκης!:BDGBGDB55:

Όλα καλά και όλα ωραία, όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Το ερώτημά μου είναι γιατί να δώσεις τόσα χρήματα όταν βγαίνουν ξανά τα Rogers LS 3/5a? Αν πιστέψουμε όλα όσα γράφονται εδώ και δεκαετίες για αυτά τα ηχεία θα έπρεπε όλοι να πάρουμε από ένα ζευγάρι και να είμαστε ευτυχισμένοι.

Το είπες και μόνος σου: αν πιστέψουμε όλα όσα γράφονται.

Επίσης, τα ηχεία εξελίσσονται. Δε γίνεται να είναι το πρότυπο των μόνιτορς τα BBCια για δεκαετίες, προχωράμε και παρακάτω...

Απάντηση: Re: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Το είπες και μόνος σου: αν πιστέψουμε όλα όσα γράφονται.

Επίσης, τα ηχεία εξελίσσονται. Δε γίνεται να είναι το πρότυπο των μόνιτορς τα BBCια για δεκαετίες, προχωράμε και παρακάτω...

Μακαρι να εξελισσονται οσον αφορα τη μουσικοτητα, αλλα για εμενα εξελισσονται κυριως στην εμφανιση, δυστυχως.

Διότι
1. Υπάρχουν άλλες 2-3 οκτάβες παρακάτω στην μουσική που αν το δωμάτιό σου δεν ειναι 2χ3 θα θέλεις να τις ακούσεις.
2. Θα θέλεις να ακούς μουσική σε φυσολογικές στάθμες αλλά να πάρει θα βγάλει και καμμιά κορυφή κατά τα 100db και λίγο παραπάνω.
3. Δεν θέλω πλέον μια ορχήστρα 30 ατόμων να την ακούω μαζεμένη σαν να είναι 5 άτομα.
Και τελικά σήμερα έχουν κατασκευαστεί ηχεία που σε δημιουργούν πολύ καλλιτερη ψευδαίσθηση. 5 χρόνια τώρα που τα αποχωρίστηκα δεν μου δημιούργησαν κανένα σύνδρομο στέρησης. Οσες φορές πήγα να αγοράσω απο ebay κάνα ζευγάρι στο τέλος δεν πατούσα το κουμπί γιατί όντως υπάρχουν σημερινά ηχεία που θέλω να ζήσω χωρίς πισογυρίσματα.ΙΜΗΟ-bye-

Διότι
1. Υπάρχουν άλλες 2-3 οκτάβες παρακάτω στην μουσική που αν το δωμάτιό σου δεν ειναι 2χ3 θα θέλεις να τις ακούσεις.
2. Θα θέλεις να ακούς μουσική σε φυσολογικές στάθμες αλλά να πάρει θα βγάλει και καμμιά κορυφή κατά τα 100db και λίγο παραπάνω.
3. Δεν θέλω πλέον μια ορχήστρα 30 ατόμων να την ακούω μαζεμένη σαν να είναι 5 άτομα.
Και τελικά σήμερα έχουν κατασκευαστεί ηχεία που σε δημιουργούν πολύ καλλιτερη ψευδαίσθηση. 5 χρόνια τώρα που τα αποχωρίστηκα δεν μου δημιούργησαν κανένα σύνδρομο στέρησης. Οσες φορές πήγα να αγοράσω απο ebay κάνα ζευγάρι στο τέλος δεν πατούσα το κουμπί γιατί όντως υπάρχουν σημερινά ηχεία που θέλω να ζήσω χωρίς πισογυρίσματα.ΙΜΗΟ-bye-

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Μακαρι να εξελισσονται οσον αφορα τη μουσικοτητα, αλλα για εμενα εξελισσονται κυριως στην εμφανιση, δυστυχως.

sakis65 τα LS3/5A ήταν και είναι παρεξηγημένα ηχεία για τον εξής απλό λόγο:
Σχεδιάστηκαν για να μπορούν να έχουν monitoring μέσα στα ηχοληπτικα van του BBC. Και η συνταγή ήταν σηκωμένα μεσοπρίμα και οι 120 κύκλοι για πουσσαρισμένη ανάλυση και δημιουργία στοιχειώδους μπάσσου.
Ήταν πράγματι από τις γοητευτικότερες σχεδιάσεις της δεκαετίας του '70, με πρώτο θύμα τους εμένα που τα είχα, τα ξαναβρήκα πρόσφατα και τα κρατώ για τις αναμνήσεις. Δυστυχώς δεν ακούγονται πια σήμερα συγκρινόμενα με πολλά σύγχρονα μικρά monitors λόγω των παραπάνω σκόπιμων χρωματισμών τους.

Aπό αυτό έχετε εμπειρίες;
Spicom F3
Ουσιαστικά έχετε ένα μαγνητοστατικό δίπολο από τους 180 κύκλους κι επάνω με ένα 12ιντο σαμπ από κάτω.

ADAM Acrive Monitors, σειρές S5, S4, S3, S2. Τιμές από 1.000 έως 6.000 € ανά τεμάχιο.
Η γνώμη που έχω για αυτά (ειδικά για τα S3, S4, S5) είναι ότι για να πάρεις την ποιότητα τους από άλλο κατασκευαστή, το κόστος θα κυμανθεί από 10.000 έως 40.000 αντίστοιχα.
ADAM : http://www.adam-audio.de/studio/
Tιμές : http://www.thomann.de/gb/cat.html?bf=adam&ls=100&oa=prd
http://www.logothetismusic.gr/pages/category.asp?ctID=17&p=4,2