Ποιο ηχειο με budget εως 10.000 Ευρω?

Διότι
1. Υπάρχουν άλλες 2-3 οκτάβες παρακάτω στην μουσική που αν το δωμάτιό σου δεν ειναι 2χ3 θα θέλεις να τις ακούσεις.
2. Θα θέλεις να ακούς μουσική σε φυσολογικές στάθμες αλλά να πάρει θα βγάλει και καμμιά κορυφή κατά τα 100db και λίγο παραπάνω.
3. Δεν θέλω πλέον μια ορχήστρα 30 ατόμων να την ακούω μαζεμένη σαν να είναι 5 άτομα.
Και τελικά σήμερα έχουν κατασκευαστεί ηχεία που σε δημιουργούν πολύ καλλιτερη ψευδαίσθηση. 5 χρόνια τώρα που τα αποχωρίστηκα δεν μου δημιούργησαν κανένα σύνδρομο στέρησης. Οσες φορές πήγα να αγοράσω απο ebay κάνα ζευγάρι στο τέλος δεν πατούσα το κουμπί γιατί όντως υπάρχουν σημερινά ηχεία που θέλω να ζήσω χωρίς πισογυρίσματα.ΙΜΗΟ-bye-

Το ερώτημα ήταν ελαφρώς ρητορικό. Ασφαλώς και υπάρχουν καλύτερα ηχεία, όμως αυτό που ήθελα να θίξω είναι το πόσο οι κριτικές μπορούν να μπερδέψουν τον κόσμο μια και οι περισσότερες κάνουν μια απαλή μνεία στην έλλειψη των χαμηλών οκτάβων αλλά το ίδιο κάνουν και για ηχεία πολλαπλάσιας τιμής. Οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές τους λένε ότι αν σου λείπουν τα χαμηλά προσθέτεις ένα sub στα 1000-2000 € και έχεις τελειώσει με το θέμα ηχεία με κόστος κάτω από 4000 €. Δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη και πιστεύω ότι όλος αυτός ο ντόρος περί των συγκεκριμένων ηχείων είναι λιγάκι υπερβολικός με τα σημερινά δεδομένα σχεδίασης και υλοποίησης/ κατασκευής ηχείων.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές τους λένε ότι αν σου λείπουν τα χαμηλά προσθέτεις ένα sub στα 1000-2000 και έχεις τελειώσει με το θέμα ηχεία με κόστος κάτω από 4000 .

Έχει δοκιμαστεί πολλές φορές αλλά δεν έδεσε το γλυκό...
Τα LS3/5 της Rogers τα έχει ο αδελφός μου και αυτό που τα διακρίνει κατά τη γνώμη μου είναι η πολύ γλυκιά μεσαία τους, η λεπτομέρεια και η ταχύτητά τους.
BTW μπορεί να ακούγονται πάρα πολύ όμορφα (γουστάρω τρελά να ακούω μουσική όποτε πηγαίνω σπίτι του) αλλά μόνο για monitor ήχος δε μου κάνει...

Το ερώτημα ήταν ελαφρώς ρητορικό. Ασφαλώς και υπάρχουν καλύτερα ηχεία, όμως αυτό που ήθελα να θίξω είναι το πόσο οι κριτικές μπορούν να μπερδέψουν τον κόσμο μια και οι περισσότερες κάνουν μια απαλή μνεία στην έλλειψη των χαμηλών οκτάβων αλλά το ίδιο κάνουν και για ηχεία πολλαπλάσιας τιμής. Οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές τους λένε ότι αν σου λείπουν τα χαμηλά προσθέτεις ένα sub στα 1000-2000 € και έχεις τελειώσει με το θέμα ηχεία με κόστος κάτω από 4000 €. Δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη και πιστεύω ότι όλος αυτός ο ντόρος περί των συγκεκριμένων ηχείων είναι λιγάκι υπερβολικός με τα σημερινά δεδομένα σχεδίασης και υλοποίησης/ κατασκευής ηχείων.

Τα καλλίτερα συνοδά χαμηλών ήταν τα ΑΒ, αλλά δυστυχώς ακούγονταν σαν πουσαρισμένα, στρεσαρισμένα γιαυτό και δεν επικράτησαν (φυσικά και η τιμή τους έπαιξε κάποιο ρόλο, 500.000δρχ το '92). Ομως τότε έχαναν το βασικό τους πλεονέκτημα, μιλούσες για άλλο ηχείο οπότε υπήρχαν πάλι πολύ καλλίτερες λύσεις.

Ακουσε ολα τα ηχεια που σου λενε εδω μεσα,στο τελος ακου και τα ATC SCM 50 τα ενεργα και μετα ξανασυζηταμε. Για μεχρι 10 χιλιαρικα διασυρει σχεδον τα παντα.
Τα hyperion ειναι καλα για ηχεια των 4-5 χιλιαδων,απο εκει και πανω υπαχουν καλυτερες κατασκευες.

Για 10,000 θα προτεινα το καινουργιο Harbeth Monitor 40.1 απλα φανταστικο!!!! χρειαζεται λιγα καλα watt και κοστιζει περιπου 9000

Το review ειναι απο το Stereophile Nov 08 Harbeth Monitor 40.1http://www.stereophile.com/standloudspeakers/1008har/

Ακουσε ολα τα ηχεια που σου λενε εδω μεσα,στο τελος ακου και τα ATC SCM 50 τα ενεργα και μετα ξανασυζηταμε. Για μεχρι 10 χιλιαρικα διασυρει σχεδον τα παντα.

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος σε καμία περίπτωση - επειδή είδα πως και σε ένα άλλο thread χρησιμοποίησες την ίδια ακριβώς φράση - τέτοιο σχόλιο δεν υφίσταται για κανένα προιόν παγκοσμίως γιατί όλα είναι θέμα γούστου(απόλυτου),ματσαρίσματος κλπ κλπ.Πρόσεξε, αυτά τα λέω λαμβάνοντας υπ'όψιν πως το εν λόγω ηχείο που αναφέρεις είναι από τα αγαπημένα μου ever.Απλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο..;)

Υ.Γ: Παρεπιπτόντως 10,000 έχουνε τα παθητικά νομίζω, όχι τα ενεργά..

Με αγάπη...:ernaehrung004:

Συμφωνώ με τον Λεμαρτσάντη.

Ένας Σονουσφαμπεράς ή Ζιγκαλάκιας ή οποιασδήποτε σχολής απέχει πολύ από το μόνιτορ, θα σου έλεγε ότι δε στέκουν τα λεγόμενά σου με τίποτα.

Περιέργως, οι περισσότεροι πανελάδες που ξέρω (μέσα κι εγώ) έχουν μεγάλη συμπάθεια στα ATC...

Συμφωνώ με τον Λεμαρτσάντη.

Ένας Σονουσφαμπεράς ή Ζιγκαλάκιας ή οποιασδήποτε σχολής απέχει πολύ από το μόνιτορ, θα σου έλεγε ότι δε στέκουν τα λεγόμενά σου με τίποτα.

Περιέργως, οι περισσότεροι πανελάδες που ξέρω (μέσα κι εγώ) έχουν μεγάλη συμπάθεια στα ATC...

Είμαι Σονουσφαμπεράς αλλά με τεράστια συμπάθεια στην ATC.Όταν κάτι παίζει παίζει..Τέλος!:a0210:

Αυτό να μου πεις...

Απλά παραδείγματα έφερα.
Όπως είχε πει κάποτε κι ο Μήτσος Θ, από ένα σημείο και μετά, το Hi-End είναι περισσότερο άποψη, παρά πιστότητα...