ΠΟΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ HDMI?

ZEANPAPAS

Established Member
29 December 2008
278
Καλημερα,δεν ξερω αν εχει αναφερθει ξανα,αν ναι απλα καθοθηγηστε με στο καταλληλο thread και ευχαριστω,διαφορετικα θα ηθελα να αναφερετε εδω διαφορα καλωδια HDMI τα οποια δοκιμασατε η απλα ακουσατε πως ειναι καλα καθως και καταστηματα που υπαρχουν για την αγορα τους.
Με ενδιαφερει να πληρουν προδιαγραφες της μεγιστης ταχυτητας μεταφορας δεδομενων,να μην ξεπερνουν τα 100ε,και να κλειδωνουν ανετα σε ολα τα σηματα.

*Ευχαριστω προκαταβολικα και sorry αν λογω του οτι δεν κατεχω πολλα αυτα που γραφω ειναι πραγματα που δεν ισχυουν.

Ποσα μετρα καλωδιο θελεις? Μονο στα μεγαλα μηκη (πχ. 10 μετρα) θα δεις καποια διαφορα , στα καλωδια των 1-2 μετρων οποιοδηποτε επωνυμο καλωδιο να παρεις την ιδια δουλεια θα κανει...-bye-

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ HDMI?

Ποσα μετρα καλωδιο θελεις? Μονο στα μεγαλα μηκη (πχ. 10 μετρα) θα δεις καποια διαφορα , στα καλωδια των 1-2 μετρων οποιοδηποτε επωνυμο καλωδιο να παρεις την ιδια δουλεια θα κανει...-bye-

Συγνωμη που παρελειψα να αναφερω το ποιο βασικο,ενδιαφερομαι για 1,5 με 2 μετρα καλωδιο.
Θα με βοηθουσε να ηξερα ποια θεωρουνται επωνυμα και που τα βρισκουμε.

Eγω πηρα το turbo-x(3μ) 7,5 ευρο. Μια χαρα δουλευει. Ειναι κοροιδια να δωσεις 100 ευρο για καλωδιο hdmi. Διαφορα δεν εχουν.

Εγω αγορασα προσφατα δυο "φθηνα" καλωδια της Hama στο 1-1.5 μετρο με 10 ευρω το ενα και 20 το αλλο και δουλευουν μια χαρα. Επισης ενω το πιο ακριβο ειναι 1.3b 1080p με χρυσους ακροδεκτες κτλ. σε συγκριτικη δοκιμη των δυο που εκανα δεν ειδα απολυτως καμια διαφορα στην εικονα.

Λοιπόν, μεταξύ 4 διαφορετικών τύπων καλωδίων HDMI που έχω δοκιμάσει, οι οποίοι φαινομενικά δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και λειτουργούν κανονικά, στην πραγματικότητα μόνον ο ένας παρέχει εντελώς σταθερή και απροβλημάτιστη σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και οθόνης (hp w2408h). Όλοι οι υπόλοιποι τύποι ..... ανάλογα την ημέρα, την ώρα, τη θερμοκρασία, ... και δεν ξέρω τι άλλο, παρουσιάζουν είτε διακοπτόμενη λειτουργία, είτε πλήρη ανυπαρξία σήματος στην οθόνη του υπολογιστή.

Στα προβληματικά καλώδια HDMI περιλαμβάνεται και αυτό που δίνει η hp μαζί με το monitor.

Last edited:
Τι μηκος εχουν τα καλωδια αυτα?

Αν μιλαμε για 1-2 μετρα μαλλον αλλου ειναι το θεμα και οχι στο καλωδιο θα ελεγα , ισως ειναι συμπτωση που το ενα λειτουργει συνεχως λογω καποιας κατασκευαστικης διαφορας σε σχεση με τα υπολοιπα.

Αν μιλαμε για μακρυ καλωδιο πχ. 10 μετρα εκει οντως τα ακριβοτερα καλωδια εχουν μικροτερες απωλειες.

Τι μηκος εχουν τα καλωδια αυτα?

Αν μιλαμε για 1-2 μετρα μαλλον αλλου ειναι το θεμα και οχι στο καλωδιο θα ελεγα , ισως ειναι συμπτωση που το ενα λειτουργει συνεχως λογω καποιας κατασκευαστικης διαφορας σε σχεση με τα υπολοιπα.

Αν μιλαμε για μακρυ καλωδιο πχ. 10 μετρα εκει οντως τα ακριβοτερα καλωδια εχουν μικροτερες απωλειες.

Μιλάμε για 1-2 μέτρα καλώδια.

Ίσως το πρόβλημα να είναι κάτι άλλο, και όχι το καλώδιο. Εγώ πάντα αγοράζω το φθηνότερο που θα βρώ στο πλαίσιο (clicktronic, turbo-x) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Για μικρές αποστάσεις, το φθηνότερο που θα βρεις...

1,5 m από το Lidl με 9 .
Σύνδεση PC->Amplifier->TV και μέ ήχο. Στις ψηφιακές συνδέσεις ή δουλεύει ή δεν δουλεύει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις "καλύτερη σύνδεση" με ακριβότερα καλώδια. Αυτά είναι παραμύθια των εταιρειών και των πωλητών για να μας τα παίρνουν.

Οσο αναφορα τη ταχυτητα μεταφορας δεδομενων?Εχω διαβασει για 5 και για δεκα 10 gbs (αν δεν κανω λαθος),ειναι κατι που πρεπει να προσεχθει?