ποιο κουτί για αθόρυβο htpc?

Λοιπόν τη νύχτα το τελέιωσα και όπως είχε ησυχία ήταν ευκαιρία για test-drive!

Εβαλα τη ζαλμαν και μόνο τα 2 πίσω ανεμιστηράκια.

1) Η ζαλμαν κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο από την ψύκτρα της intel. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι πιό αποτελεσματική.
Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται με τα πινς. Η ζαλμαν εχει 3πινο και η μητρική 4πινο για cpu fan. Μήπως η ζαλμαν δουλεύει έτσι στο φουλ συνέχεια και η μητρική δεν μπορεί να την ρυθμίσει ανάλογα με τη θερμοκρασία;;
Χρειάζεται έτσι κι αλλιώς ποτενσιόμετρο για να ρίξει τις στροφές;;

2) Γίνεται η ζαλμαν να δουλέψει ανάποδα; Δηλαδή το ανεμιστηράκι αντί να τραβάει προς τα κάτω αέρα, να διώχνει; Αυτό θα βόλευε πολύ διότι θα έψυχε την vga δίπλα, και επίσης θα βόηθαγε τους πίσω ανεμιστήρες.

3) Εβαλα τον πίσω αριστερά ανεμιστήρα στη θέση rear-fan (3pin) και τον πίσω δεξιά στη θέση aux-fan. Ενώ γράφει ότι και οι 2 παροχές είναι 12v (αν και η 3πινη δίνει μέχρι1,5Α ενώ η 4πινη μέχρι 2,5Α), στην πράξη ο δεξιά πετάει διπλάσιο αέρα από τον αριστερό ανεμιστήρα! Γιατί;

4) Τους έβαλα και τους 2 με ένα ανταπτοράκι στην aux-fan για να δω τι παίζει. Παρόμοια παροχή αέρα τώρα, αλλά και πάλι ο αριστερός έχει λίγο "περίεργη" συμπεριφορά. Παρατήρησα λοιπόν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ζαλμαν που βρίσκεται αρκετά κοντά του: Καθώς αυτή ρουφάει προς τα κάτω αέρα, ενώ ο πίσω προσπαθεί να διώξει αέρα από το κουτί, γίνεται το μπέρδεμα... Γι αυτό σκέφτομαι όπως είπα παραπάνω μήπως μπορέσω να αντιστρέψω τη φορά στη ζαλμαν.

1) Η ζαλμαν κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο από την ψύκτρα της intel. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι πιό αποτελεσματική.
Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται με τα πινς. Η ζαλμαν εχει 3πινο και η μητρική 4πινο για cpu fan. Μήπως η ζαλμαν δουλεύει έτσι στο φουλ συνέχεια και η μητρική δεν μπορεί να την ρυθμίσει ανάλογα με τη θερμοκρασία;;
Χρειάζεται έτσι κι αλλιώς ποτενσιόμετρο για να ρίξει τις στροφές;;

H Zalman στις χαμηλές στροφές δεν ακούγεται.
Και ψύχει καλύτερα από ότι η stock στις full.
Αυτή τη στιγμή η zalman σου δουλεύει στις full ενώ η Ιντελ σίγουρα στις χαμηλές.
Μόνο αυτό το σενάριο παίζει.
Στην θέση σου θα χρησιμοποιούσα το fanmate στο Minimum...μόνιμα.

2) Γίνεται η ζαλμαν να δουλέψει ανάποδα; Δηλαδή το ανεμιστηράκι αντί να τραβάει προς τα κάτω αέρα, να διώχνει; Αυτό θα βόλευε πολύ διότι θα έψυχε την vga δίπλα, και επίσης θα βόηθαγε τους πίσω ανεμιστήρες.

Όχι.
Επίσης δεν θα βοηθούσε τους πίσω ανεμιστήρες σε τίποτα.
Ο μόνος τρόπος να τραβήξει αέρα είναι να το γυρίσεις γεωμετρικά ανάποδα.
Κάτι που στη συγκεκριμένη ψύκτρα νομίζω πως δεν γίνεται.

3) Εβαλα τον πίσω αριστερά ανεμιστήρα στη θέση rear-fan (3pin) και τον πίσω δεξιά στη θέση aux-fan. Ενώ γράφει ότι και οι 2 παροχές είναι 12v (αν και η 3πινη δίνει μέχρι1,5Α ενώ η 4πινη μέχρι 2,5Α), στην πράξη ο δεξιά πετάει διπλάσιο αέρα από τον αριστερό ανεμιστήρα! Γιατί;

Οι ανεμιστήρες είναι ίδιοι;
Πόσα volt;
W;
Σε τι motherboard;
Qfan;

4) Τους έβαλα και τους 2 με ένα ανταπτοράκι στην aux-fan για να δω τι παίζει. Παρόμοια παροχή αέρα τώρα, αλλά και πάλι ο αριστερός έχει λίγο "περίεργη" συμπεριφορά. Παρατήρησα λοιπόν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ζαλμαν που βρίσκεται αρκετά κοντά του: Καθώς αυτή ρουφάει προς τα κάτω αέρα, ενώ ο πίσω προσπαθεί να διώξει αέρα από το κουτί, γίνεται το μπέρδεμα... Γι αυτό σκέφτομαι όπως είπα παραπάνω μήπως μπορέσω να αντιστρέψω τη φορά στη ζαλμαν.

Εϊναι υπερβολή να εξάγεις με 2 ανεμιστήρες.Και πολύ θορυβώδες.

Preve εχεις δίκιο σε όλα. Χρησιμοποίηα το fan-mate και όλα ησύχασαν! Εξακολουθώ όμως να αναρωτιέμαι τι γίνεται με τον έλεγχο των στροφών μέσω λογισμικού. Με το 3πινο αντί για 4πινο τι ακριβώς χάνω;

Οι πίσω ανεμιστήρες είναι ακριβώς οι ίδιοι 8cm. Ετσι τους έχει το LC17 πίσω. Θα έβγαζα τον έναν να τον πάω μπροστά, αλλά φοβάμαι λίγο διότι η παθητική vga που έβαλα ψήνεται! Λέω καλύτερα να πάρω έναν silent-X 92mm για μπροστά. Η απόδοσή του είναι όσο αθροιστικά οι 2 πίσω, οπότε θα έχω καλή κυκλοφορία αέρα.

Αν βάλω πάντως τον 92mm μπροστά από τον σκληρό, ο σκληρός θα ψύχεται αλλά θα ψιλοεμποδίζει τη ροή του αέρα. Λέω να βάλω τον σκληρό (samsung) στην δεξιά βάση χωρίς φαν και στη μεσαία να βάλω μόνο τον 92mm.