Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Πολύ αξιόλογος αλλά εννοούσα κάτι άλλο... ότι επειδή καταλαβαινόμαστε γνωρίζει ότι γράφω χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά με σκοπό να μάθω δυό πράγματα...

Να ανοίξω νήμα "200Ε htpc (χωρίς δίσκο και οθόνη)"? Θα το υποστηρίξεις, γιατί εγώ δεν έχω τις γνώσεις?
Υπόσχομαι ότι θα κάνω πολλές χαζές ερωτήσεις :D, αλλά και θα το χρηματοδοτήσω για δοκιμή...

Sorry και πάλι για το ot...

Re: Απάντηση: Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Μα και τα media players όπως και κάθε άλλη συσκευή εικόνας και ήχου έχουν κινηθεί προς τη λογική των PCs. Όταν βλέπεις ότι αγοράζεις μια συσκευή και μέχρι να την πας σπίτι έχει βγει το καινούργιο firmware που διορθώνει εκείνο, το άλλο, το τρίτο, είμαστε σε λογική PC. Όταν αγοράζεις μια συσκευή και βλέπεις λίστες ολόκληρες με τα bugs που πρέπει να διορθωθούν, είμαστε στη λογική του υπολογιστή. Δεν υπάρχει πλέον η ατάκα πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή. Η θύρα ethernet έχει γίνει στάνταρντ σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα και η χρήση της διαδικτυακής αναβάθμισης εκ των ων ουκ άνευ. Επομένως, τα m.p. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας επίδοξος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Το διαφορετικό interface ή το τηλεκοντρόλ, προσωπικά, δεν μου υποδηλώνει κάποια ουσιαστική διαφορά. Όσο για τα πισιά που κολλάνε και δεν παίζουν και σου σπάνε τα νεύρα, είναι άλλος ένας μύθος. Εφόσον, σετάρεις στην αρχή το μηχάνημα και δεν μπαίνεις σε διαδικασίες κατεβάζω το ένα και το άλλο, πειράζω το τάδε ή το δείνα για να πάρω 0,0007% καλύτερη εικόνα, μια χαρά παίζουν τα πισιά και κανένα πρόβλημα δεν έχουν αν προορίζονται για αποκλειστική χρήση αναπαραγωγής.

Από 24p πώς πάμε; :aetsch: :aetsch: :aetsch:

Ποιο HTPC να εκτοπίσει τα media players

H "Ποιο HTPC να εκτοπίσει τα media players"...

πλάκα πλάκα έκανα ένα mini search για το τι κυκλοφορεί εκεί έξω από τιμές κλπ. και έβγαλα δύο συνθεσούλες αναφοράς που να μπορουν να παίζουν οτιδήποτε (συμπεριλαμβανομένων και των HD Audio formats). Τα συστήματα δεν περιλαμβάνουν κουτί - τροφοδοτικό, αφού αυτό είναι στα γούστα του καθενός.

motherboard intel H55(π.χ.MSI H55M-E23) 70
CPU intel core i3 90
RAM KINGSTON DDR3 1X2GB 20
HD Western Digital Green Power 500GB 40

ΣΥΝΟΛΟ 220

Athlon II x2 240 50
Motherboard AM3 (MSI 880GM-E41) 70
VGA ATI HD5450 40
RAM KINGSTON DDR3 1X2GB 20
HD Western Digital Green Power 500GB 40

ΣΥΝΟΛΟ 220

Απάντηση: Re: Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Να μια ωραία ιδέα. Ας ανοιχτεί αυτό το thread "Media Players vs HTPC"

Θα προσπαθήσω να ανοίξω το βραδάκι 2 θέματα...
1) "πολυσυσκευές vs HTPCs μέχρι 1000Ε" με κριτήρια κάνω τα πάντα με κόστος μέχρι 1000Ε
2) "Μedia Players vs ΗΤPCs με κριτήρια βασισμένα στις επιδόσεις των mps μέχρι 250Ε χωρίς οθόνη και δίσκο...

Το θέμα είναι που θα τα ανοίξω...

Μάλλον το πρώτο στο Home Cinema και το δεύτερο στα mps γιατί οι περισσότεροι "δικάναλοι" δεν θέλουν καν να ακούσουν για συνδυασμό εικόνας και ήχου... :flipout:

Θα μου πάρει λίγο χρόνο γιατί πρέπει να οριστούν σωστά οι παράμετροι και τα κριτήρια... Κάθε βοήθεια/ιδέα θεμιτή (με pm για να μην χαλάσουμε περισσότερο το νήμα...)

Εdit: Dimitris_ είναι ακριβά! ελπίζω να τα πούμε καλύτερα στα νέα νήματα...

Last edited:
Τα HTPC δεν παιζονται στο configurability. Αλλα θελουν πολυ προσοχη: Ενα λαθος κλικ μπορει να τα κανει μανταρα..
Αν ομως στηθει σωστα, δεν συγκρινεται με τιποτα, ανεξαρτητως τιμης..

Το μεγαλύτερο προσόν του HTPC είναι οτι έχει διπλή χρησιμότητα... Πώς ήταν παλιά κάτι παιχνίδια "παίζω και μαθαίνω";
Σε ένα δυό χρονάκια, θές δε θές, θα γίνεις κομπιουτεράς αστέρι... Αλλιώς... Τ.Π.
icon10.gif

(οff topic ) Εγω διαπιστωνω ενα κενο στην αγορα .Χαθηκε να υπαρχει 'τεχνικος στησιματος software htpc ' ? :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Από 24p πώς πάμε; :aetsch: :aetsch: :aetsch:

Τα παίζουμε στα 30!!!!:aetsch::aetsch::aetsch:

Νίκο, έγραψα ένα ποστ αναφέροντας κάποια πράγματα. Πάνω σε αυτά που έγραψα δεν σχολιάστηκε απολύτως τίποτα αλλά το γυρίσαμε πάλι στο mp vs htpc. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμμετέχω σε μια τέτοια κουβέντα εφόσον προκύψει σε νέο νήμα, αλλά δεν έγραψα αυτά...

Είπα ότι και η λογική των media players είναι αυτή του PC. Δεν συνέκρινα ποια διαδικασία είναι πιο γρήγορη ή πιο εύκολη (αν το firmware update του ενός είναι πιο γρήγορο από το κατέβασμα και εγκατάσταση νέων οδηγών). Λογική PC σημαίνει βγάζω ένα προϊόν και το φτιάχνω στο ''δρόμο''. Δεν με ενδιαφέρει να λειτουργούν άψογα τα πάντα με το καλημέρα. Μετά το 100στο firmware update πιθανώς να λειτουργούν. Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό? Διότι θέλουν να φτιάξουν ένα PC, αλλά να μην το ονομάζουν προσωπικό υπολογιστή. Σε όλα τα νήματα των media players που έχουμε μέσα στο φόρουμ, ο κόσμος ασχολείται με συνδεσιμότητες, δίκτυα, παραμετροποιήσεις, ίντερνετ χρήση, επεκτασιμότητα, interface και που και που με το πως παίζει το μηχανάκι τις ματρόσκες.

Δεν υπάρχει καμμία δυσκολία στο PC (μιλάω για την αναπαραγωγή). Βάζεις έναν VLC και παίζεις τα πάντα όλα. Τώρα, αν σε τρώει ο απαυτός σου να πάρεις καλύτερη εικόνα και καλύτερο ήχο, αν το έχεις και συνδεδεμένο με το διαδίκτυο όπου τα παραθυράκια πετάγονται κάθε τόσο ενημερώνοντάς ότι βγήκε η καλύτερη καινούργια έκδοση του τάδε software και 'συ το κατεβάζεις και αρχίζεις τα πειράγματα, ε....δεν φταίει κανένα PC.

Πριν από 2,5 χρόνια σέταρα το HTPC του κολλητού. Το PC είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση και μακρυά από κάθε διαδικτυακό ''πειρασμό''. Έχει δει εκατοντάδες ταινίες όμορφα και ωραία πατώντας το play. Ούτε μπλε οθόνες, ούτε κρασαρίσματα, ούτε τίποτα. Κάθε τόσο τον ρωτάω: ''Έχεις κάποιο πρόβλημα με το PC?'', ''απολύτως κανένα'' μου απαντάει. Να σημειώσω ότι ο άνθρωπος έχει τις βασικές γνώσεις υπολογιστών, με το θέμα htpc ουδέποτε ασχολήθηκε. Γι' αυτό σου λέω ότι οι ατάκες περί δυσκολίας είναι αστικοί μύθοι.

Δεν υπάρχει καν θέμα media player vs. HTPC, αφού το media player προϋποθέτει έτσι κι αλλιώς την ύπαρξη κάποιου PC εκεί κοντά...

Όσο φανατικός οπαδός του HTPC και να είναι κανείς πάντως, δεν γίνεται να μην δελεαστεί από ένα μηχανάκι των 100 ευρώ, που εκκινεί σε 1-2 δευτερόλεπτα, είναι παντελώς αθόρυβο και παίζει άμεσα και σωστά, χωρίς καμμία ρύθμιση, μια ματρόσκα 1080p στα 23,976Hz...

Αν δε, μιλήσουμε και για χρήση σε audio, το παντελώς αθόρυβο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία...

Απάντηση: Re: Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Όσο φανατικός οπαδός του HTPC και να είναι κανείς πάντως, δεν γίνεται να μην δελεαστεί από ένα μηχανάκι των 100 ευρώ, που εκκινεί σε 1-2 δευτερόλεπτα, είναι παντελώς αθόρυβο και παίζει άμεσα και σωστά, χωρίς καμμία ρύθμιση, μια ματρόσκα 1080p στα 23,976Hz...

nail.jpg

:D:D

Πάντως, όσο φανατικός οπαδός της τηλεόρασης και να είναι κανείς, δεν γίνεται να μην δελεαστεί από ένα μηχανάκι των 1000 ευρώ που ανοίγει 120 ίντσες, παίζει άμεσα και σωστά, χωρίς καμμία ρύθμιση, μια ματρόσκα 1080p στα 23,976Hz, βυθίζοντας τον θεατή στην απόλυτη μαγεία της κινηματογραφικής απόλαυσης........

Θες να συνεχίσω???:flipout::flipout::flipout:

Χατζ. δέχτηκα (το πίστευα και πριν) ότι το mp λειτουργεί ως "ο χαλίφης στη θέση του Χαλίφη" και όσα άλλα γράφεις... Ναι, αν δεν πειράζεις το pc θα παίξει απροβλημάτιστα στα πλαίσια που λειτουργούν και οι άλλες συσκευές... και θα πρέπει και σε αυτή τη περίπτωση να έχεις άλλο ένα pc δίπλα, που λέει και ο Γιάννης...

Σαφώς και ισχύει ότι με το pc θα βγάλεις άκρη, ενώ με το mp απλά μπορεί να το παίζει ή όχι... Δεν αντιλέγω καθόλου... Στο pc μπορείς να επεμβαίνεις στο mp κρέμεσαι από τον κατασκευαστή και το τσιπάκι...

Γνωρίζεις επίσης ότι το θεωρώ καλύτερο... αλλά μόνο για κάποιον που ξέρει! και μάλιστα που ξέρει πολύ καλά τι κάνει!

Αυτό που λές για χρήση ως dedicated player, το κάνει οικονομικά ασύμφορο σε σχέση με ένα καλό media player... και το ξέρεις...

Eπίσης έγραψα ότι μέχρι να το σετάρει ένας άσχετος μπορεί και να σκεφτεί που έμπλεξα τώρα... Γιατί άραγε ο φίλος σου δεν το έστησε μόνος του?

Όταν δε, παρουσιαστεί κάτι που δεν θα παίζει ή θα πατήσει το λάθος κουμπί ή εμφανιστεί το φάντασμα που ζεί μέσα στο καταραμένο αυτό κουτί... η διαδικασία που χρειάζεται δεν είναι να κουμπώσει ένα καλώδιο και να κάνει fw update... θα είναι να πάρει τηλέφωνο το Γιάννη... το θεωρείς φυσιολογικό αυτό για κάποιον που θέλει να δεί μια ταινία ή να ακούσει τη μουσική του?

Και σε ένα δυό χρόνια, να αλλάξω πρόγραμμα... που θα παίζει μόνο με την καινούρια έκδοση λειτουργικού... ή δεν θα είναι συμβατή μια κάρτα... ή θα χρειαστώ περισσότερη μνήμη... ή μπλεχτήκανε τα codecs ή το κέρατό του το τράγιο... (sorry για τα κοσμητικά αλλά υποφέρω... :smash:)

Ξαναφώναξε το Γιάννη, να σου στήσει άλλο... και είναι και ακριβό, επαναλαμβάνω... δεν κάνει 150Ε ούτε 250Ε... Μόνο το λειτουργικό + τροφοδοτικό + το κουτί κάνουν τόσα... όχι???

Άσε που ακόμα δεν έχω δεί/ακούσει οικονομικό pc με επίπεδα θορύβου αντίστοιχα των media players... Αυτά πρέπει να τα διευκρινίσουμε... και περιμένω να πάρουν θέση όλοι οι γνώστες...

-bye-

(κάποιος Χριστιανός ας μεταφέρει όλα τα off topic κάποια στιγμή στο νέο νήμα που θα ανοιχτεί γιατί το σκίσαμε πάλι το νήμα... :D)

Επισης το pc ειναι χομπυ (παιζεις με αυτο , αλλαζεις :D..) το media player οχι, ,εχει φουλ internet radio , οπως επισης μπαινει σε πολυ ωραια cases που γεμιζουν το rack :grandpa: (βρε λες ? :BDBDG54:)

Αυτό που λές για χρήση ως dedicated player, το κάνει οικονομικά ασύμφορο σε σχέση με ένα καλό media player... και το ξέρεις...

Όχι δεν είναι ασύμφορο, δεδομένου ότι το PC και δέκα φορμά να αλλάξουν μ' ένα απλό κατέβασμα είναι ετοιμοπόλεμο ενώ τα media players θα παίρνουν νουμεράκι για τις αγγελίες του φόρουμ....

Eπίσης έγραψα ότι μέχρι να το σετάρει ένας άσχετος μπορεί και να σκεφτεί που έμπλεξα τώρα... Γιατί άραγε ο φίλος σου δεν το έστησε μόνος του?

Τι σημασία έχει γιατί δεν το έστησε ο ίδιος? Σημασία έχει ότι απολαμβάνει τις ταινίες του εδώ και 2,5 χρόνια πατώντας ένα κουμπί όπως κάνεις και 'συ στο player σου.

Όταν δε, παρουσιαστεί κάτι που δεν θα παίζει ή θα πατήσει το λάθος κουμπί ή εμφανιστεί το φάντασμα που ζεί μέσα στο καταραμένο αυτό κουτί... η διαδικασία που χρειάζεται δεν είναι να κουμπώσει ένα καλώδιο και να κάνει fw update... θα είναι να πάρει τηλέφωνο το Γιάννη... το θεωρείς φυσιολογικό αυτό για κάποιον που θέλει να δεί μια ταινία ή να ακούσει τη μουσική του?

''Αν'', ''όταν'', ''άμα'' και θεωρίες φαντασμάτων. Σου επαναλαμβάνω, δεν με έχει πάρει τηλέφωνο για κάποιο πρόβλημα όλο αυτό τον καιρό. Τυχαίο είναι? Αν δεν το πασπατεύεις δεν χαλάει.

Και σε ένα δυό χρόνια, να αλλάξω πρόγραμμα... που θα παίζει μόνο με την καινούρια έκδοση λειτουργικού... ή δεν θα είναι συμβατή μια κάρτα... ή θα χρειαστώ περισσότερη μνήμη... ή μπλεχτήκανε τα codecs ή το κέρατό του το τράγιο... (sorry για τα κοσμητικά αλλά υποφέρω... :smash:)

Ένα σεταρισμένο HTPC με XP θα δουλεύει μια χαρά για άλλα 38 χρόνια χωρίς να αλλάξεις τίποτα. Ούτε codecs χρειάζεται να μπλεχτούν, ούτε κάρτες, ούτε ασυμβατότητες. Απόδειξη είναι ότι εδώ και 3 χρόνια όλα μου παίζουν ''νερό''. Το ότι βάζω χέρι πάνω του το κάνω για λόγους ψαξίματος και όχι προβλήματος...

Δεν χρειάζεται να φωνάξεις κανέναν. Βασικές γνώσεις υπολογιστών αρκούν και δουλεύεις μια χαρά χωρίς προβλήματα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Πάντως, όσο φανατικός οπαδός της τηλεόρασης και να είναι κανείς, δεν γίνεται να μην δελεαστεί από ένα μηχανάκι των 1000 ευρώ που ανοίγει 120 ίντσες, παίζει άμεσα και σωστά, χωρίς καμμία ρύθμιση, μια ματρόσκα 1080p στα 23,976Hz, βυθίζοντας τον θεατή στην απόλυτη μαγεία της κινηματογραφικής απόλαυσης........

Δεν είναι οπαδικό το θέμα. Σε χώρο που η απόσταση θέασης είναι 1,8-2 μέτρα, πού να τις ανοίξεις τις 120" και με πόσα μάτια να τις δεις... :p

SuperStock_1570R-133023.jpg

Το "παντελώς αθόρυβα" το έσβησες, το "χωρίς καμμία ρύθμιση" τί το άφησες; :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Δεν είναι οπαδικό το θέμα. Σε χώρο που η απόσταση θέασης είναι 1,8-2 μέτρα, πού να τις ανοίξεις τις 120" και με πόσα μάτια να τις δεις... :p

SuperStock_1570R-133023.jpg

Δικαιολογίες!!!!:D:D

Το "παντελώς αθόρυβα" το έσβησες, το "χωρίς καμμία ρύθμιση" τί το άφησες; :D

Το άφησα διότι εμείς αγοράζουμε μόνο μηχανάκια με κορυφαία out of the box συμπεριφορά!!! Δεν χρειάζονται τίποτα...:smileJap::smileJap:

Βλεπω οτι το θεμα που ξεκινησα πηρε φωτια - ειναι πολυ καλη και χρησιμη η συζητηση σε ενα θεμα που νομιζω αφορα πολλους απο εμας εδω μεσα.

Να αναφερω μερικες απο τις παραξενιες στις οποιες αναφερθηκα:

- Θελω να δω bluray και παιζω με TMT το οποιο αναλογα με τα κεφια του καθε μιση ωρα κανει για 20-30" διακοπες εντονες και μετα συνεχιζει. Δεν το κανει ομως παντα, το κανει μερικες φορες.

- Θελω να αλλαξω refresh rate για να δω bluray ή dvd και η ati αν και τις περισσοτερες φορες "γυριζει" οκ στο σωστο refresh αλλες φορες απλα δεν αλλαζει ουτε monitor (προβολεα) ουτε refresh.. reboot!

- Αλλαζω το output της ATI για να στειλω εικονα στον προβολεα και αν δεν εχω ανοιξει τον ενισχυτη δεν εχω ηχο.. reboot!

- Εχω 2 control που κατα καιρους εχω προσπαθησει να ρυθμισω ωστε να παιζουν με TMT αλλα ματαια.. κατι αλλαξα, κατι πειραξα και δεν παιζει πλεον.

και διαφορα αλλα τετοια μικρα..

Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειναι θεμα οτι το HTPC μου δεν μπορει. Το θεμα ειναι οτι εγω δεν εχω πλεον το χρονο και την ορεξη να κατσω να το ψαξω. Αυτος ειναι και ο μοναδικος λογος που σκεφτομαι να το περιορισω σε disk server και απο εκει και περα να παιζω με ενα media player.

Σχετικα με τη συγκριση htpc - media player, αν και παντοτε ημουν υποστηρικτης του htpc (και λογω σπουδων και επαγγελματος) θα πρεπει στο κοστος του htpc να υπολογισει κανεις και silent fans, ενα ωραιο case, το software που θα τρεχει για το playback, το remote, το software για τους υποτιτλους, την οθονη που θα πρεπει να εχει κλπ κλπ. Μονο τοτε θα ειναι σωστη η συγκριση και νομιζω πως απο value-for-money δεν εχει ελπιδα.

Τελος για να επανελθω στο θεμα μας, τους υποτιτλους ovrlay τους θελω για να βλεπω με Ελληνικους υποτιτλους bluray που δεν εχουν Ελληνικα, οχι για να βαζω εγω καλυτερες μεταφρασεις..

Και σαν συμπερασμα βγαζω οτι για να κανει αυτα που θελω, οι επιλογες δεν ειναι πολλες σε media player kαι μαλλον πρεπει να κοιταξω σε καποια εκδση του dune.. Αν καποιος φιλος ξερει απο που συμφερει να αγορασει κανεις dune ας μου στειλει ενα PM please.

Σας ευχαριστω ολους για τη συζητηση!