Ποιο media player για να εκτοπίσει το htpc?

Εγω εχω συνδεδεμενη την HD-Ready τηλεοραση (LG37LB1R) μεσω VGA (D-Sub15 ειναι αυτο? Το input της TV λεει RGB) στην καρτα γραφικων η οποια εχει 2 εξοδους (1 DVI που τη δινω στο monitor και 1 VGA που δινω στην TV).

H TV εχει HDMI/DVI κοινο input αλλα η υποδοχη ταιριαζει σε HDMI καλωδιο. Εδωσα λοιπον αυτη την υποδοχη στο DVD Player.

Μεχρι τωρα που εβλεπα κανενα AVI 700MB με βολευε (οτι δειχνει το μονιτορ δειχνει και η τηλεοραση) η εικονα ειναι οκ και οταν κουραζομουνα στο γραφειο επερνα το πληκτολογιο και το ποντικι και πηγαινα στην TV.

Τωρα που HD rips, mkv κλπ ειναι διαθεσιμα, δεν παει να τα βλεπω 1024χ768 που ειναι η κοινη αναλυση μονιτορ / TV.

Ειπα λοιπον να παρω 1 media player με 2ΤΒ 3.5 εσωτερικο να βαλω ολα μου τα βιντεο εκει. Οσο διαβαζα, τοσο μπερδευομουν!

Τελικα ειπα να δοκιμασω το ASUS O!Play HD2 το οποιο ακυρωσα την τελευταια στιγμη γιατι εμαθα πως δεν δειχνει εξωτερικους υποτιτλους οταν παιζει mkv!

Και λεω, που παω να μπλεξω? Καλα δεν ειμαι με το PC μου? Το VLC μεχρι τωρα δεν αρνηθηκε να παιξει καποιο αρχειο!

Τωρα τι μετατροπες πρεπει να κανω για να βλεπω σχεδον HD (μεχρι ν' αλλαξω TV)?
Θα μπορω παλι να βλεπω στην TV οτι στο μονιτορ και αντιθετα η θα μου κοπει αυτο?

Επισης σκεπτομουν ν' αγορασω 1 λαπτοπ και να το αφησω μονιμα στην TV αλλα δεν εχουν δισκο 2ΤΒ.

Αφου τωρα μπαινω στον κοσμο του HD, τι ειναι αυτα περι 24, 50 και 60 Hz?

Ευχαριστω.

Α! και κατι ακομα. Διαβασα καπου οτι το VLC σε XP λειτουργικο εχει προβλημα με h264, ισχυει?
http://forum.videohelp.com/threads/329375-Media-Player?p=2043771&viewfull=1#post2043771

Πηγες και εσυ να αγορασεις το μοναδικο μηχανακι που δεν παιζει εξωτερικους υποτιτλους!
Με ενα mede8er θα εισαι μια χαρα.