Ποιό Μedia Program προτιμάτε?

Σαν παρατηρητής πάντως, βλέπω πως σε αρκετούς αρέσει το XMBC...

Πάντως αν το πλεονέκτημα του XMBC έναντι του MediaBrowser είναι η ταχύτητα... νομίζω πως το έλυσα αυτό με τον SSD Intel Postville 40GB που αγόρασα...

Θέλω να πω πως με SSD δεν βλέπω αργοπορία ούτε στο scrollάρισμα ούτε πουθενά...

Δεν ξέρω... εσείς τί λέτε? Κάποιος με Mediabrowser εγκατεστημένο σε SSD ?

To XBMC δεν υπερτερεί μόνο σε ταχύτητα αλλά και σε σχεδίαση, φιλοοσφία, TV oriented interface κλπ κλπ.,
και κυρίως στην ευελεξία πλήρους παραμετροποίησης που αφήνει στον χρήστη του να αλλάξει το περιβάλλον του, τους players αναπαραγωγής και άλλα.
Οι δίσκοι SSD είναι μεγάλη δουλειά, δεν προσφέρουν μόνο ταχύτητα αλλά και αθόρυβη λειτουργία, απουσία μηχανικών μερών κλπ, αλλά μέχρι να πέσουν αρκετά οι τιμές ειδικά στις μεγάλες χωρητικότητες είναι κάτι που δεν αφορά τον πολύ κόσμο ακόμα.
Γενικά πάντως οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, και κατ'επέκταση λογισμικό δεν πρέπει να επιβαρύνει χωρίς λόγο το οποιοδήποτε σύστημα.
Διαφορετικά θεωρείται λάθος σχεδιαστικά, όπως το ίδιο ισχύει και για τα κακοσχεδισμένα παιχνίδια PC.

Απάντηση: Re: Ποιό Μedia Program προτιμάτε?

...και κυρίως στην ευελεξία πλήρους παραμετροποίησης που αφήνει στον χρήστη του να αλλάξει το περιβάλλον του, τους players αναπαραγωγής και άλλα.

Κυρίως; Δηλαδή πιά η διαφορά του στο συγκεκριμένο κομμάτι από τον Media Browser;
Αν και για μένα υπάρχει διαφορά, ο Media Browser τα κάνει όλα αυτά με σαφέστατα πιό εύκολο και φιλικό πρός τον χρήστη τρόπο.

Re: Απάντηση: Re: Ποιό Μedia Program προτιμάτε?

ο Media Browser τα κάνει όλα αυτά με σαφέστατα πιό εύκολο και φιλικό πρός τον χρήστη τρόπο.

Αυτό έχω λάβει κ εγώ απο τον Mediabrowser. Έχεις δίκιο σε αυτό... Μου φάνηκε αρκετά εύκολο χωρίς καν να γνωρίζω πολλά γιαυτόν...

Μπάμπη εσύ SSD έχεις βάλει στο HTPC σου ? Υπάρχει κανένα τρίκ που να τον κάνει ΑΚΟΜΑ πιό γρήγορο?..

* Πιστεύω πως με τον SSD που έχω βάλει, ορθά έχω τα metadata μου πάνω του ε?... (γιατι είδα κάποια κόλπα με flash memory... και αναρωτήθηκα..)

Re: Απάντηση: Re: Ποιό Μedia Program προτιμάτε?

Κυρίως; Δηλαδή πιά η διαφορά του στο συγκεκριμένο κομμάτι από τον Media Browser;
Αν και για μένα υπάρχει διαφορά, ο Media Browser τα κάνει όλα αυτά με σαφέστατα πιό εύκολο και φιλικό πρός τον χρήστη τρόπο.

Δεν γράφω για να υπερθεματίσω υπέρ του ενός και κατά του άλλου καθώς όλα αυτά είναι υποκειμενικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιό Μedia Program προτιμάτε?

Δεν γράφω για να υπερθεματίσω υπέρ του ενός και κατά του άλλου καθώς όλα αυτά είναι υποκειμενικά.

Σαφώς, δεν το συζητάω.... Καθαρά υποκειμενικό.
Εμένα το XMBC, ειδικά όταν πήγα να σετάρω εξωτερικούς players, μου έσπασε τα νεύρα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ XBMC, την έκδοση με το hardware accelaration με τον dsplayer, και skin μια παραλλαγή του Aeon. H δυνατότητα παραμετροποίησης των πάντων και η σταθερότητά του είναι τα δυνατά του σημεία. Το καλό είναι ότι από πίσω υπάρχει μια τεράστια κοινότητα που συνεχώς το βελτιώνει και πιστεύω πως στο μέλλον θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Λίγο εκτός θέματος! Με κάρτα skystar1 pci και κάρτα tv pci Chronos video shuttle II, παλιά, μπορώ να κάνω ένα HTPC ο θεός να το πει έτσι! Τι πρόγραμμα προτείνεται; Ο υπολογιστής είναι ένας παλιός Intel celeron 1.8 με 768 ram, οπότε θα τρέχει Linux. Ποια έκδοση από Linux είναι ok από θέμα drivers και χειρισμού media player;

To XBMC δουλεύει μέσω Window Media Center (όπως ο Media Browser)
ή είναι ανεξάρτητη εφαρμογή ;

Μπορώ να το εγκαταστήσω και να το δουλέψω, ενώ έχω ήδη εγκατεστημένο
τον Media Browser ;

To XBMC δουλεύει μέσω Window Media Center (όπως ο Media Browser)
ή είναι ανεξάρτητη εφαρμογή ;

Μπορώ να το εγκαταστήσω και να το δουλέψω, ενώ έχω ήδη εγκατεστημένο
τον Media Browser ;

ανεξάρτητη εφαρμογή

O Media Browser κατεβάζει μόνος του covers και backdrops αρκεί να έχεις θέσει τον σωστό τίτλο στον φάκελο
(σύμφωνα με το imdb.com) καθώς και το έτος, εντός παρανθέσεως.
Στο XBMC τι ισχύει ;

Αναφορικά με το τηλεχειριστήριο, πάιζει έτσι απλά, ή χρειάζονται παραμετροποιήσεις ;

Υπάρχει κάποιο ελληνικό forum για το XBMC ;

Προς ώρας, ο μόνος λόγος που ψήνομαι για δοκιμή του XBMC, είναι ότι ο Media Browser έχει αργή ανταπόκριση !

Vista 32 Media Center - τα κάνει όλα και συμφέρει.

Με αφήνει να διαλέξω τα codecs για τον κάθε ένα τύπο αρχείου (δε χρειάζεται να το χακάρω όπως τα 7).

Παίζει όλα τα αρχεία, σηκώνει plugins για metadata (ID3 tags) σε FLAC/m4a (AAC), υποστηρίζει απροβλημάτιστα την κάρτα τηλεόρασης, το τηλεκοντρόλ της microsoft είναι άψογο και εύχρηστο.

Είναι απλά τόσο εύκολο και εύχρηστο που αδυναμίες του είναι τελείως ασήμαντες.

Και χωρίς περιττές εφαρμογές σε μία μινινμαλίστ εγκατάσταση, είναι γρήγορο και σταθερό.

O Media Browser κατεβάζει μόνος του covers και backdrops αρκεί να έχεις θέσει τον σωστό τίτλο στον φάκελο
(σύμφωνα με το imdb.com) καθώς και το έτος, εντός παρανθέσεως.
Στο XBMC τι ισχύει ;

Αναφορικά με το τηλεχειριστήριο, πάιζει έτσι απλά, ή χρειάζονται παραμετροποιήσεις ;

Υπάρχει κάποιο ελληνικό forum για το XBMC ;

Προς ώρας, ο μόνος λόγος που ψήνομαι για δοκιμή του XBMC, είναι ότι ο Media Browser έχει αργή ανταπόκριση !

Σχετικά με τα παραπάνω, γνωρίζει κανείς ;

Για scrapping ταινιών και σειρών δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Υποστηρίζει imdb, moviedb, tvdb και αρκετά άλλα σε άλλες γλώσσες.

Το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι σε περιπτώσεις που η ταινία είναι remake παλιότερης ή αν υπάρχει κι άλλη ταινία με τον ίδιο τίτλο, οπότε και μπερδεύεται. Σ' αυτό ενδεχομένως να φταίω κι εγώ που "καθαρίζω" τους τίτλους από "άχρηστες" πληροφορίες (encoding, release, year κ.λπ.). Κι αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα, καθώς στις ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις, με ένα .nfo αρχείο του ορίζεις τη σωστή σελίδα στο imdb και πλέον δουλεύει σωστά.

Για τηλεχειριστήριο εγώ χρησιμοποιώ αυτό του PS3 (το pc είναι στο διπλανό δωμάτιο, χωρίς οπτική επαφή) και δούλεψε με event ghost χωρίς πρόβλημα (χρειάζεται ένα settings file, αλλά με ένα απλό search μπορεί να βρεθεί). Για wmc τηλεχειριστήριο το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι αυτό που μου είχαν δώσει μαζί με το laptop, και δούλεψε χωρίς καμία ρύθμιση/αλλαγή. Οι επιλογές όμως είναι ελάχιστες (start/stop/pause/ff/rw/volume και κίνηση στα μενού), οπότε δε ξέρω αν τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά στο πλήρες τηλεχειριστήριο.

Για να είστε σίγουροι για το κατέβασμα covers, υπόθεση ταινίας κλπ.. πρώτα δουλέψτε τη συλλογή σας με το Yanfoe...
http://yanfoef.com/

μετά τρέχεις το XBMC και αυτό βλέπει τα εξώφυλλα και τα λοιπά στοιχεία της ταινίας όπως τα διαμόρφωσες με το Yanfoe οπότε και ΔΕΝ υφίσταται περίπτωση λάθους...

:ernaehrung004:

Αξίζει τον κόπο όμως; Εμένα μου έτυχε σε 2-3 ταινίες από τις ~60 που έχω αυτή τι στιγμή, οπότε δεν ήταν πρόβλημα να κάνω τις διορθώσεις εκ των υστέρων. Φυσικά, αν ήταν ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση, μάλλον θα το έκανα :)

Απάντηση: Re: Ποιό Μedia Program προτιμάτε?

Εγώ θα ψηφίσω XBMC. Δε θέλω ούτε ποντίκι, ούτε πληκτρολόγιο όταν κάθομαι στην τηλεόραση! Το τηλεχειριστήριο και μόνο αυτό (ΟΚ, και 2-3 άλλα τηλεχειριστήρια που χρειάζονται ταυτόχρονα).

Γενικά το XBMC έχει αρκετές επιλογές, και με ψάξιμο (και χρήση alpha/beta releases) μπορείς να το παραμετροποιήσεις αρκετά, να χρησιμοποιήσεις DXVA ή ακόμη και τον MPC-HC σαν player, χωρίς να χάνεις τις υπόλοιπες δυνατότητές του. Μέχρι και bit-streaming έχω καταφέρει να κάνω, αν και όχι (σωστά) σε HD format ακόμη...

Πως το κάνω να δουλεύει το DXVA στο xbmc?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εδώ (στο πρώτο post) δίνει όλες τις πληροφορίες.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=61355

Γενικά τώρα, είναι μία διαφορετική έκδοση του XBMC, η οποία είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, κατά συνέπεια έχει αρκετά bugs. Η δυνατότητά αυτή θα υπάρξει και στην επόμενη κανονική έκδοση του (υπάρχει ήδη στον κώδικα, αλλά για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να το κάνεις compile μόνος σου).

Σαν παρατηρητής πάντως, βλέπω πως σε αρκετούς αρέσει το XMBC...

Πάντως αν το πλεονέκτημα του XMBC έναντι του MediaBrowser είναι η ταχύτητα... νομίζω πως το έλυσα αυτό με τον SSD Intel Postville 40GB που αγόρασα...

Θέλω να πω πως με SSD δεν βλέπω αργοπορία ούτε στο scrollάρισμα ούτε πουθενά...

Δεν ξέρω... εσείς τί λέτε? Κάποιος με Mediabrowser εγκατεστημένο σε SSD ?

Υποθέτω ότι έχεις τον SSD για το βασικό λειτουργικό και προγράμματα, και σε δεύτερο σκληρό, ο οποίος δεν είναι SSD, έχεις τα αρχεία σου (ταινίες ...).
Με αυτό το στήσιμο έλυσες το πρόβλημα των κολλημάτων-καθυστερήσεων στην περιήγηση στο περιβλαλλον του MediaBrowser ;

Παιδια και εγω ειμαι φανατικος του xbmc το χρησιμοποιώ απο τοτε που ειχα XBOX.
Οταν μεταφερα τα παντα σε htpc δουλεψα για λιγο το media portal αλλα ξαναπηγα σε xbmc, το εχω εδω και 3 χρονια και ειμαι ευχαριστημενος.
Απο την εμπειρια μου με το xbmc εχω δει οτι τα scapers του ειναι φανταστικα οσον αφορα ταινιες και σειρες.
Το μονο που με χαλαει ειναι οτι δεν εχει την ποιοτητα εικονας που εχει το mpc-hc αλλα αυτο φτιαχνετε αν χρησιμοποιησης τον MPC-HC σαν εξωτερικο Player.
bluray παιζω με powerdvd σαν εξωτερικο player του xbmc.
Γενικος η τελευταια release του xbmc σε αφηνει κανεις παπαδες με τα external player αρκει να διαβασεις λιγο και να ξερεις να κανεις edit ενα xml.
στον τομεα του pvr ακομα θελει δουλιτσα αλλα γι'αυτο υπαρχει το tvserver του mediaportal για tv viewing sto xbmc με tvserver σαν backend θα περιμενω λιγο ακομα στην επομενη εκδοση.
Οσα για hd φορματ ηχου απλα οταν η ταινια εχει hd ηχο βαζω το mpc-hc σαν external player.

δεν χρειαζεται πια αυτο -χρησιμοποιεις το ΤΜΤ3 και εχεις hd ηχο (external player) και menu