Ποιο μοτέρ και ποιες ρυθμίσεις DM8000

Πείτε μου παρακαλώ ποιο μοτέρ να πάρω για ένα πιάτο 1,20,και και πιες ρύθμισης να κάνω στον δέκτη?
Από ότι διαβάζω η περισσότερη έχουν προβλήματα με τα μοτέρ!!! Πρέπει να κατεβάσω και να εγκαταστήσω και το plugin positioner setup?Άλλο είναι το diseqc μοτερ και άλλο το positioner? Εγώ έχω ένα στην αποθήκη diseqc μοτέρ 1.2 μπορώ με αυτό να κάνω την δουλεία μου?

Last edited:
11/1/2010 no sat.

Τί γίνεται εδώ ρε Doctor? Κτυπάς μοτέρ απ οτι βλέπω .....

Σχεδόν όλα τα μοτερ Diseqc 1.2 δουλεύουν με τον DB800 υπο προυποθέσεις. Και αυτό τουλάχιστο πιστοποιείται απο τα αναλογα threads σε αυτό το forum. O Satnick είναι το πρώτο όνομα σε εμπειρία με τα μοτέρ !!! Εδώ ....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=50798

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=47125

Οι προυποθέσεις είναι να το κάνεις να λειτουργεί. Άπαξ και τα κατάφερες τότε είσαι καλυμένος μια ζωή. Χρησιμοποίεισε την τεχνική μου στο thread:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=50798

Με τη σφραγίδα ποιότητας
Αθανάσης

Ρε φίλε Δοκτορ,

To Positioner είναι πιο ισχυρο μοτερ και χρειάζεται παραπάνω ρεύμα για να λειτουργήσει. Είναι αυτόνομο, δεν ενώνεται με τον δέκτη και έχει δικό του κοντρολερ. Αν χρησιμοποιήσεις USALS δεν χρειάζεσαι positioner setup. Απλά το δηλώνεις στα settings όπως θα δούμε πάρακάτω. Το "positioner setup" χρησιμοποιήτε για manual ρυθμίσεις, έχει προβλήματα στον dreambox. Αντιθέτως με USALS, απλά αλλάζεις κανάλι και τα μοτέρ κελαϊδούν αναλόγως.

Μέχρι 1.20 το απόλυτο μαξιμουμ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά μοτεράκια τύπου Stab η Moteck. Για να μήν πάθεις σαν εκείνο τον άλλο ........

Ένας κύριος ξύπνησε ακούγοντας το κουδούνι της εξώπορτας του να κτυπά επίμονα. Χαλαρά, άνοιξε την πόρτα μόνο για αντικρύσει μπροστά του ένα τύπο που κρατούσε μία κεραία με τα μοτέρ της στα χέρια του.
"Είναι δικά σας αυτά τα πράματα κύριε;", ρώτησε έντονα ο τύπος.
"Ε....Ναι, δικά μου είναι ! Πού τα βρήκατε?", απήντησε απορημένα ο άλλος.
"Σας τα πήρε ο άνεμος και ήρθα να σας τα φέρω πίσω ...... μαζί με το τιμολόγιο για επιδιόρθωση του ΒΜW μου!!!"

Κάποιοι λένε ότι ό Stab δεν λειτουργεί σε Dreambox, όμως είναι μύθος. Με κάλεσε ένας γνωστος που είχε Stab τις προάλες και μου είπε ότι δεν λειτουργούσε και τα γνωστά. Ακολούθησα την ίδια διαδικασία που ακολούθησα με τα δικά μου τα moteck και λειτούργεισε. Πάντα σε USALS. Δηλαδή στα settings του dreambox, πρέπει να το δηλώσεις ώς ακολούθως:

36401830jf3.jpg

Μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις το Longitude, Latitude για την περιοχή που μένεις. Πρέπει να το κάνεις αυτό με ακρίβεια....

Εγώ τον έχω σε USALS. Τον ρύθμισα πριν αρκετούς μήνες και τον άφησα έτσι χωρίς κανένα πρόβλημα. Γυρίζει αυτόματα κάθε φορά που αλλάζω κανάλι χωρίς καμία περιπολοκή. Επίσεις ρύθμισα τα limits ώστε το μοτέρ να μην βρίσκει τοίχο στις 15W και μετά.

Υποστήριξη Προδιαγραφών
Αθανάσης.
-----------------------

Kαλη ειναι η λυση usals αλλα δεν καθεται παντα στην ακριβη θεση των δορυφορων.
Για μικρορυθμιση ,γυριζοντας το σε DiseqC 1.2,υπακουει ο δεκτης στις εντολες ?

Όχι John. Δεν υπακούει. Υπάρχει πρόβλημα στη ρύθμιση DiseqC 1.2 και στο plugin positioner setup.

Όσο αφορα το σύστημα USALS. Αν εγκαταστήσεις σωστά τα μοτερ και τη κεραία με φάδι τότε θα κάθεται στην ακριβή θέση των δορυφόρων χωρίς πρόβλημα. Μπορείς επιπρόσθετα να ανοίξεις το file με τις θέσεις των δορυφόρων και να κάνεις μικρορυθμίσεις εκεί.

Αθανάσης.

To Positioner είναι πιο ισχυρο μοτερ και χρειάζεται παραπάνω ρεύμα για να λειτουργήσει. Είναι αυτόνομο, δεν ενώνεται με τον δέκτη και έχει δικό του κοντρολερ

Η πιο σωστη κινηση ειναι αυτη,ελενχος της φλατζασ καθε χρονο απο εκει που βγαινει η μπουκαλα για τα νερα,γρασσο γραφιτουχο καθε χρονο στον ατερμονα,και καλη στεγανοποιηση στη βαση του μοτερ και μην εχουμε προβλημα με το σενσορα-bye-

Souzakia ξέχασες τα ραδιατέρ και τα εξώστ ! ¨³‘¨?‘³‘¨?‘¨££$"!"!!??:blink: !"£$°:afraid:!2$%¨‘³:eek:³‘:eek1: ?"#$