Εχεις απολυτο δικιο για την υποβαθμιση της ποιοτητας στην unlimited εκδοση. Μπορεις να εχεις και το αρχειο στην πρωτοτυπη ποιοτητα χωρις να πληρωνεις, αλλα εκει σε περιοριζει ο χωρος του google drive (15gb). Παντως για φωτο απο κινητα μια χαρα λυση μου φαινεται και σε οθονη τουλαχιστον (κινητο, ταμπλετα, τηλεροαση) δεν ειναι προφανης η διαφορα ποιοτητας. Τωρα, αν καποιος βγαζει φωτο απο φωτογραφικη μηχανη με καλυτερη ποιοτητα, εκει τα πραγματα ισως να ειναι διαφορετικα. Ετσι και αλλιως παντως κραταω εκει τις φωτο σαν 3ο αντιγραφο. 1ο στο νας, 2ο στον usb hdd και 3ο εκει.
Πολύ καλή λύση το Cloud, έχει όμως 2-3 θεματάκια:
- Θέλει πολύ καλή γραμμή upload (δεν έχουν όλοι VDSL 5mbps, ούτε syzefxis 34mbps) αλλιώς τα μεγάλα αρχεία αργούν να ανέβουν. Τι να πρωτοανεβάσεις με 128kilobytes/second; Ειδικά αν πάρεις το πρόγραμμα με unlimited everything θα θες να ανεβάσεις ότι έχεις και δεν έχεις.
- Τίθεται ένα θέμα ασφάλειας και ιδιωτικότητας των δεδομένων σου.
Με Google Drive ως 15 γίγα δωρεάν, είναι αρκετά για οικογενειακές φωτογραφίες, βίντεο και διάφορα κρίσιμα αρχεία, σε συνδυασμό με nas raid 5 και κάνα 4-5 dvd, είμαι καλυμμένος προσωπικά, IMHO.
Κάτι πολύ καλό με το Google Photos είναι ότι μπορείς να ανεβάζεις αυτόματα φωτογραφίες από πολλές πηγές (κινητά, ταμπλέτες, laptop, desktop, κτλ) και αυτό στις ταξινομεί αυτόματα με χρονολογική σειρά. Στις μαζεύει δηλαδή όλες σε ένα σημείο, προσβάσιμες από παντού.
αντι να αντικαταστησω το zyxelnsa310 με ενα synology,θα κανω την δουλεια μου περνοντας εναν wd cloud(https://www.wdc.com/products/personal-cloud-storage/my-cloud.html)?
γιατι εαν παω σε θηκη nas της synology και ενα δισκο 2t παμε κοντα στα 250 ευρω.
ενω με το wd ετοιμο στα 2T ειμαι στα 150 ευρω.
θα εχω κανονικα ολα τα πρωτοκολλα(smb,samba,ftp)ωστε μεσω να βλεπω τις ταινιες μου οπως και με το zyxel?
ή αξιζει να παω στα 250 με τον συνδυασμο synology+2T?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.