Εγκατεστησα σε γραφειο (που νοικιαζω) ενα Sendo 12αρι (EcoPro SND-12 PRO2).
Δεν το ψαξα πολυ, μονο τιμη (430 ευρω) και (το εξτρα bonus της) δωρεαν εγκαταστασης.
Αγοραστηκε απο Leroy Merlin (Θεσσαλονικης).
Οπως εγραψε και ο Κυριακαρακος ..... ΔΕΝ ρωτησα (ουτε περασε απο το μυαλο μου)
αν η εγγυηση ισχυει ΜΟΝΟ αν καθε χρονο το σερβις στο κανουν αυτοι. Ομως, η αλητεια
δεν σταματα ουτε εξαντλειται σ'αυτο.
Πριν απο εναν μηνα (περιπου) πηρα πρωτα τηλεφωνο. Ρωτησα δυο πραγματα :
1) εαν οντως η εγκατασταση ειναι δωρεαν, και 2) αν τα μεταφορικα ειναι μεσα στην τιμη.
Η κοπελα (αφου με κρατησε στην γραμμη για λιγο χρονικο διαστημα) με ρωτησε το ΤΚ της
περιοχης που βρισκοταν το γραφειο ..... και μου απαντησε καταφατικα ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.
Την επομενη περασα απο το Merlin, να κλεισω την αγορα.
Καθως συμπληρωναν τα στοιχεια μου, τους ρωτω "τα μεταφορικα ειναι μεσα στην τιμη ?"
"ΟΧΙ" μου απαντουν. Μετα απο ενα μικρο σοκ τους ρωτω "ποια ειναι η επιβαρυνση ?"
"20 Ευρω" ! ....... Τους λεω "δεν μου τα πε ετσι η τηλεφωνικη σας υποστηριξη αλλα ας μην το
κανουμε θεμα, θα τα πληρωσω". Με ρωτανε αν εχω καρτα και τους λεω "δεν θελω να παρει κανεις τριτος
προμηθεια, θα πληρωσω μετρητα". Μου κανουν λιγο τον δυσκολο, αλλα επειδη βρισκομαι κατω απο τα 500 ευρω
(οπου ολα γινονται με καρτα), δεχονται ! Επειδη ειχε αρχισει σιγα-σιγα να αλλαζει το τροπαριο, αρχισαν να με
ζωνουν δευτερες και τριτες σκεψεις. Ρωτω "αλλη μερα θα γινει η παραδοση και αλλη η εγκατασταση ?"
"ΝΑΙ κυριε, θα ενημερωθειτε με sms". Οk, ηρεμισα λιγο αλλα οχι πολυ. "Το παλιο κλιματιστικο ποιος θα το κατεβασει
κατω ?" ...... "ΕΣΕΙΣ κυριε". - "Οριστε" ? - "Δεν πραγματοποιουμε ουτε απεγκατασταση παλιου κλιματιστικου, ουτε
αποσυρση και ανακυκλωση".
Εμεινα λιγο να κοιταω το ταβανι ......... (ηθελα να σπασω κατι, ειναι πιο ακριβες)
-"Ok, ποσο θα στοιχησει η απεγκατασταση του παλιου κλιματιστικου" ?
-"25 ευρω κυριε" !
- "Ναι αλλα αρχιζουμε και φτανουμε επικινδυνα τα 500 ευρω, και οχι τα αρχικα 430"
- "Λογικο δεν ειναι ?"
- "Ναι ειναι ........ αλλα ολα αυτα ωφειλατε να μου τα πειτε στο τηλεφωνο χθες,
Ενημερωνετε την τηλεφωνικη σας υποστηριξη πανω σε ΟΛΕΣ τις λεπτομερειες
η ο καθε πελατης ωφειλει να ξερει καθε πιθανο και απιθανο σκαλωμα" ?
- "Δεν γνωριζω με ποιον συνομιλησατε. Εγω τωρα να ολοκληρωσω την φορμα ......
η θελετε να περασετε καποια αλλη μερα" ?
- "475 συνολο" ?
- "Ναι" !
- "Τιποτα αλλο που ως ΜΗ επαγγελματιας δεν περνα απο το μυαλο μου" ?
- "Δεν υπαρχει κατι αλλο".
- "Οk"
Παω στο ταμειο και σκαω τα 475 !
Για την ακριβεια εσκασα πρωτα τα 450 και μετα, μεσω καρτας, τα υπολοιπα 25.
Επιστρεφω και ρωταω .......
- "Δεν θελω τιποτα εκτακτα, γιατι ο ενοικιαστης μου ειναι αψογος και θελω να μαι και γω,
δεν θα τρεχει να καθαρισει τιποτα παλιοσιδερα και σωληνες, ουτε θα καθηλωθει στο γραφειο
επι δεκαημερο περιμενοντας τον παραδοση, μονο μετα τις 3:00 το μεσημερι μπορει ........ Ok ?"
- "Μια στιγμη, μεσα στο κοστος ΔΕΝ ειναι η αποσυρση του κλιματιστικου, θα συνεννοηθειτε
με το συνεργειο εγκαταστασης" ................
- "Δηλαδη ? Τι θα τους πω ?"
- "Οτι θελετε να κατεβασετε το παλιο κλιματιστικο κατω, εαν οι τεχνικοι δεν εχουν πολυ φορτωμενο
προγραμμα .... ΜΑΛΛΟΝ .... θα το κατεβασουν" !
- "Μαλιστα ..... και θα το κατεβασουν που κυριε" ?
- "Οπου συνεννοηθειτε" !
Ειχα αλλαξει χρωματα .................. σαν το ουρανιο τοξο !
Ομως η ΖΗΜΙΑ ειχε γινει ! Ειχα σκασει τα 475 ευρωπουλα, ημουν δεσμιος μια ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ενημερωσης
αλλα το μονο που μου εμενε ηταν να προχωρησω με αυτο που επελεξα. Οτι και αν ηταν αυτο !
Εφυγα απο το Leroy Merlin λεγωντας μεσα μου "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ δουλειες με αυτους εδω μεσα !"
Η μερα ηταν Πεμπτη βραδυ.
Δευτερα πρωϊ με περνει ενας μπαρμπας στο τηλεφωνο και μου λεει "Εχω ενα κλιματιστικο να παραδωσω
σε σας, στην κατωθι διευθυνση, σε 10 λεπτα θα μαι εκει, μπορειτε να κατεβετε για τα χαρτια ?"
Του λεω "Δεν ειμαι ενοικιαστης, ειμαι ιδιοκτητης. Ο ενοικιαστης μου ειπε οτι μπορει να βρισκεται στο γραφειο
καθημερινα μετα τις 3 το μεσημερι και ενημερωσα το Leroy Merlin. Εσεις μου λετε να βρισκομαι κατω σε 10 λεπτα.
ΔΕΝ εχω καν κλειδια, και βρισκομαι και 4 χιλιομετρα μακρια, πως θα σας ανοιξω ?"
"Κυριε εαν ηταν να περιμενουμε ποτε μπορει ο καθενας να βρισκεται στον χωρο του, δεν θα παραδιδαμε τιποτα.
Αλλα μπορω να ξαναπερασω στις 5:00 το απογευμα. Μονο αυτο μπορω να κανω ....... συμφωνειται ?"
Λεω ...................... κακο καρμα Μανο, το ξερεις, σε κυνηγα μια ζωη, δεν θα ξεφυγεις τωρα. Βολυωστο και κολυμπα.
Παιρνω τον ενοικιαστη και Ω ....... η γραμματεια του ηταν παρουσα εντος γραφειου. Για ΠΟΛΥ καλη μου τυχη
(συνηθως ΔΕΝ ειναι !). Ξαναπαιρνω τον μεταφορεα και του λεω αν μπορει να γυρισει πισω (10 λεπτα ειχαν
περασει) και ΕΥΤΥΧΩΣ ..... ειχαμε πλανητικη ευθυγραμμιση ! Η παραδοση εγινε κανονικα, χαρτια υπογραφθηκαν
και το κυριοτερο ..... δεν ετρεχα με ταξια στους δρομους.
Την ιδια μερα, το απογευματακι ......
- "Καλησπερα, ειμαστε το συνεργειο εγκαταστασης για ενα κλιματιστικο με κωδικο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ-ΧΧΧ.
Μπορειτε να μας στειλετε μια φωτογραφια του παλιου κλιματιστικου για να δουμε αν χρειαζεται σκαλωσια ?"
ΚΑΓΚΕΛΟ Ο ΜΑΝΟΣ ............ !
- "Κυρια μου δεν χρειαζεται σκαλωσια, το παλιο κλιματιστικο βρισκεται πανω σε ζαρτινιερα τσιμεντενια με σιδερα
κολλητα της τζαμαριας ! Θα βγει το παλιο, θα μπει το καινουργιο και ο τεχνικος θα πατα στο δαπεδο του γραφειου"
- "Καταλαβαινω ..... αλλα πρεπει να χουμε καποιες φωτο ωστε να εξασφαλισουμε την ποιοτητα της δουλειας μας".
- "Ok τοτε, θα σας τις στειλω αυριο, νωριτερα δεν γινεται, ειναι 6:00 το βραδυ και ο ενοικιαστης εχει φυγει"
Παιρνω τον ενοικιαστη τηλεφωνο .....
- "Mανο, μην χολοσκας θα τραβηξω φωτο και θα στις στειλω μεσω Viber"
- "Δεν εχω Viber, στειλτες στην διευθυνση που θα σου στειλω με sms"
Τριτη μεσημερι, οι φωτο ειχαν σταλει. Τωρα επρεπε να τους παρω τηλεφωνο για την τελευταια πραξη του δραματος :
την ημερομηνια και ωρα εγκαταστασης. Μετα απο μερικες προσπαθειες ......
- "Ποτε να κλεισουμε ραντεβου για εγκατασταση ?"
- "Το νωριτερο ...... Σαββατο πρωϊ κατα τις 9:00 !"
- "Εαν δεν μπορεσω να κλεισω τον ενοικιαστη, ποτε ειναι η επομενη ελευθερη ημερομηνια ?"
- "Το επομενο Σαββατο !!!!!!!!"
Ο Μανος ειχε γινει μπαλακι ............ και το γραφω κοσμια ! Κανονικα πρεπει να γραψω εγινε ...... ΣΥΚΟ ΠΑΤΗΜΕΝΟ !!!
Παιρνω τηλεφωνο τον ενοικιαστη και αφου τρωω ενα ξεγυρισμενο "που τους βρηκες αυτους ?" μου λεει να παω
πρωτα εγω στις 9 παρα κατι, και αυτος θα ρθει στις 9 ακριβως. Τον ευχαριστησα (απο βαθους καρδιας) και ......
ενημερωσα τους καρδιναλιους της εγκαταστασης.
Σαββατο πρωϊ .................... μου σκανε στις 8:45 !!!!! Εγω ημουν εκει απο τις 8:30 (καλα το μυριστηκα).
Τους λεω "ηρθατε λιγο νωρις, αλλα οπου να ναι ερχεται και ο ενοικιαστης". Ο ενοικιαστης ηρθε ....... 8:55.
Ανεβαινουμε επανω, ανοιγει το γραφειο και φευγει. Θα τον επαιρνα τηλεφωνο με το περας της εγκαταστασης.
Αρχιζει η αποξηλωση του παλιου κλιματιστικου και ................. νεο προβλημα ............. η περιστερα ειχε κανει φωλιτσα
με ΔΥΟ πουλακια ακριβως κατω απο το κλιματιστικο. "Τι θελετε να κανουμε, κυριε ?"
.......................................................................... (ποσο στραβο ειναι το καρμα μου πια !!!!) ...................................................................................
- "Αφηστε τα εκει, και εγκαταστηστε το νεο κλιματιστικο απο πανω"
- "Θα τρομαξουν λιγο ............"
- "Μπορειτε να σηκωσετε την φωλια με το χερι και να την πατε παραπερα ?
- "Οχι, και να μπορουμε δεν θελουμε"
- "Ok τοτε, τρυπηστε βιδες αλλα με προσοχη .... τα πουλακια θα ζησουν"
Το κλιματιστικο εγκαθισταται (δεν ειδα να ζοριζονται ιδιαιτερα), τα πουλακια κανονικα στην φωλια τους,
και ............................ οι δυο απο τις τεσσερεις βιδες στηριξης να ΛΕΙΠΟΥΝ.
- "Mαστορα, τωρα βλεπω οτι δεν εχεις βαλει τις δυο πισω βιδες ....... γιατι ?"
- "Δεν χωραει ο βιδολογος αναμεσα στην τζαμαρια και το κλιματιστικο, θες να το παμε πιο μπροστα ?"
- "Τι ? Θα ξεβιδωσουμε τις δυο μπρoστινες βιδες" ?
- "Nαι !"
- "Δεν ειναι σωστα πραγματα αυτα, το κλιματιστικο πρεπει να στηριζεται σε τεσσερεις βιδες, οχι δυο.
.............."
Ξεβιδωνει την μια μπροστινη βιδα (δεξια) και την βιδωνει σε διαγωνιο με την αλλη.
Παλι οι βιδες ηταν δυο και ο βιδολογος δεν χωρουσε να περασει. Δηλαδη χειροτερα τα κανε.
Τρομοκρατηθηκα, λεω αυτος καθε φορα που θα παει να φτιαξει κατι .... χειροτερο θα το κανει
................ και τους εστειλα. Κερασακι στην τουρτα ? Μου κατεβασαν το παλιο κλιματιστικο κατω
στο ισογειο και μου λενε "υπαρχει δωροεπιταγη 100 ευρω για ανακυκλωση παλιου κλιματιστικου,
σας ενημερωσαν ?" .......................
Παιρνω τηλεφωνο το Leroy Merlin την Δευτερα (δεν απαντανε), παιρνω τηλεφωνο την Τριτη, την Τεταρτη,
την Πεμπτη .............. καποια στιγμη την προηγουμενη βδομαδα απανταει στο τηλεφωνο μια κοπελα :
- " Kυριε, η αποσυρση ειναι 50 ευρω και ΜΟΝΟ αν εχετε γραφθει στο club μας ΠΡΙΝ την αγορα".
Φιλοι μου ................ προς το παρον ηρεμω και λεω ενα πραγμα : ευτυχως δεν μου επιτεθηκε ΚΑΙ η μαμα περιστερα.
Eπομενη φορα ......... ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ! Iδιως υπηρεσια ...... γιατι ο Διαολος ζει και βασιλευει εκει μεσα.