Ποιο πικαπ?

navou

New member
3 August 2006
77
Συνφορουμίτες, συνφορουμίτισες θέλω τα φώτα σας εν'όψη της απόφασής μου να προχωρήσω σε βελτίωση του ήχου που μπορώ να πάρω από βινύλιο. ´Εχω στην διάθεσή μου ένα pro-ject perpective το οποίο ακούγεται αναλυτικό και ζωντανό σε σχέση με ένα δεύτερο πικαπ μου (αγορά του 1994) το pink triangle pttoo, το οποίο φορά τον rega rb300. Αν και λίγο πιο εμφατικό στα μεσοχαμηλά, το δεύτερο δίνει σαφώς φυσικότερο ήχο με ροή και πλούτο αρμονικών (κεφαλή και για τα δύο sumico blue point 2), χρειάζεται όμως εκτενές service (καλώδια βραχίονα, μοτερ κλπ).
Τι θα προτείνατε, να προχωρήσω σε service του p.t. ή να αναβαθμίσω το project (πχ speedbox, βραχίονα και ότι άλλο προτείνετε)? To thorens 160 hd μπορώ να το βρω σε πολύ καλή τιμή, μήπως τελικά μου δώσει τον καλύτερο συγκριτικά ήχο?
Phono stage είναι το pro-ject tube box se mk1, μήπως η αντικατάστασή του από ένα lehmann αξίζει επίσης? Γενικά ζητώ ήχο φυσικό και συγχρόνως αναλυτικό.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες υποδείξεις-συμβουλές σας!

Φίλε μου και εγώ είχα ένα perspective και τον ίδιο προβληματισμό με εσένα πρίν κανένα χρόνο.
Τελικά κατέληξα στο clearaudio performance το οποίο με μάγεψε μετά απο ακρόαση στον Orpheus Audio.
To πικάπ αυτό αν και αλμυρό είναι πραγματικά αλλού σε ηχητική απόδωση και νομίζω οτι συγκρίνεται και με πικάπ τριπλάσιας τιμής άνετα.
Εναλλακτικά αν δέν αντέχεις τα 2700 περίπου που κοστίζει με κεφαλή σου προτείνω το pro-ject rpm9 άλλη μία ευκαιριάρα για την κατηγορία του (γύρω στο χιλιάρικο χωρίς κεφαλή).
Το perspective είναι ένα πανέμορφό πικάπ με καλό ήχο το οποίο είναι πιά ξεπερασμένο και νομίζω οτι μπορείς πραγματικά να ξεφύγεις αλλάζοντας ενώ με τις αναβαθμίσεις απλά θα βελτιώσεις αυτό που έχεις και νομίζω οτι δεν θα πιάσουν και πολύ τόπο τα λευτά σου έτσι.
Αυτά

Εδώ και μία φωτό απο την δική μου επιλογή.
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=32962&d=1228245026

Επίσης πληκτρολόγησε petroulop και clearaudio performance στο search του youtube για να το δείς σε βίντεο.

Last edited: