Ποιο προγραμμα για Streamming απο Web Interface του Dreambox 800

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ

Established Member
8 July 2006
292
Προσπαθω να δω στην οθονη του PC, απο το Web Interface του Dreambox 800, τα καναλια που εχω συντονισει στον δεκτη. Χρησιμοποιω το VLC για αναπαραγωγη και εχω τα εξης προβληματα:

Τα HD καναλια ποτε τα ανοιγει, ποτε οχι και παντα με σπασιματα, κολληματα, τεχνουργηματα, ολα μαζι ή συνδιασμους των παραπανω. Οταν η αναλυση της οθονης ειναι χαμηλη (1024χ768) δεν τα ανοιγει καθολου, οταν τη βαζω στο μεγιστο (1600χ1200) τοτε συμβαινουν τα παραπανω. Μπορει να παιζει ρολο η αναλυση της οθονης του PC; Δεν μπορω να το πιστεψω.

Στα SD δεν εχω τετοια προβληματα αλλα βλεπω τις γραμμες του intelaced. Διαλεγω απο τις επιλογες του VLC (οποιαδηποτε) μεθοδο deintelace και θολωνει η εικονα. Ηροη ειναι κανονικη παντως.

Παρεμπιπτοντως με το Media player classic και το FFDshow να τρεχει δεν εχω κανενα σπασιμο ή κολλημα σε οποιοδηποτε αρχειο και σε οποιαδηποτε αναλυση της οθονης (για αρχεια .mkv, .avi, .ts, κλπ ).

Υπαρχει αλλο, απο το VLC, προγραμμα αναπαραγωγης πιο φιλικο στο χρηστη που θα προτεινατε;

Τι μπορει να φταιει για τα κολληματα στα HD καναλια; Μηπως χρειαζεται πιο δυνατο επεξεργαστη; Αλλη οθονη με μεγαλυτερη αναλυση και TFT ισως; Αυτη που εχω τωρα ειναι 20αρα CRT αρκετων ετων αλλα εχει τοσο καλη εικονα που δεν θελω να την αλλαξω.

Τελος, υπαρχει καποιος τροπος να αλλαζω καναλι χωρις να ανοιγω και να κλεινω το VLC καθε φορα;

1. Γιατί δεν βλέπεις τα κανάλια μέσω browser, απλά εισάγοντας την IP του δέκτη? Με αυτό τον τρόπο ο δέκτης είναι πλήρως ελεγχόμενος με το εικονικό τ/χ.
2. Τα σπασίματα στα HD κανάλια οφείλονται στις χαμηλές ταχύτητες της κάρτας δικτύου του δέκτη.

Κατ αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.

Αλεξ δεν πιστευω οτι φταιει η καρτα δικτυου ή το τμημα του δικτυου γενικοτερα. Σε PC φιλου επαιζαν 3 HD κανάλια 1080 ταυτοχρονα χωρις σπασιματα. Κατι αλλο φταιει και εχει να κανει με το δικο μου συστημα μαλλον.

Δοκιμαζω και επανερχομαι.

τα καναλια hd για να παιξουν θελουν να ειναι 1000αρι το δικτυο, δεν εχει σημασια που ο dm εχει 100αρα καρτα, επισης να προσεξετε τα καλωδια δικτυου να ειναι cat6 ή cat7, αυτα μετα απο πολλα τεστ που εκανα, και πλεον τα hd παιζουν κανονικα

Απάντηση: Re: Ποιο προγραμμα για Streamming απο Web Interface του Dreambox 800

τα καναλια hd για να παιξουν θελουν να ειναι 1000αρι το δικτυο, δεν εχει σημασια που ο dm εχει 100αρα καρτα, επισης να προσεξετε τα καλωδια δικτυου να ειναι cat6 ή cat7, αυτα μετα απο πολλα τεστ που εκανα, και πλεον τα hd παιζουν κανονικα
Επι τη ευκαιρία, για πες μας περισσότερα για τις διαφορές με τα καλώδια δικτύου..

Re: Απάντηση: Ποιο προγραμμα για Streamming απο Web Interface του Dreambox 800

.....
2. Τα σπασίματα στα HD κανάλια οφείλονται στις χαμηλές ταχύτητες της κάρτας δικτύου του δέκτη.

Άλεξ είχα την εντύπωση ότι τα σπασίματα οφείλονται στη κάρτα γραφικών του PC που δεν μπορεί να παρουσιάσει HD stream ....

Τα ίδια σπασίματα παρουσιάζονται όταν κατεβάσεις ένα file HD και το παίξεις στο PC, πράγμα το οποίο αποδεικνύει το ποιο πάνω.

Θ.

Οχι για μενα δεν ισχυει το παραπανω.

Οταν παιζω .mkv αρχεια με το media player εως και 1080p δεν εχω κανενα προβλημα.