Ποιο ψυγείο να πάρω?

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, Χάλασε το ψυγειο μας (μέρα που βρήκε). Θα πάρουμε καινούργιο.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην επιλογή?(ψυγειοκαταψύκτης εννοείται) Ενας μάστορας μου πρότεινε AEG και οτι αυτα είναι τα καλύτερα.Τι λέτε? Budget γυρω στα 1000ευρω. Ακούω προτάσεις. Ευχαριστω.
Διάσταση 60 εκ.

Last edited:
Απάντηση: Ποιο ψυγειο να πάρω?

Είναι σίγουρο ότι δεν φτιάχνεται το παλιό;
Εκτός κι αν δεν συμφέρει η επισκευή του.
Εγώ πάντως με ένα PITSOS που έχω είμαι ευχαριστημένος.
Θα πρότεινα, στα χρήματα που διαθέτεις να κοιτάξεις και τη λύση ενός μικρού καλού ψυγείου κι ενός ξεχωριστού καταψύκτη.
Έτσι δεν θα βρεθείς ποτέ χωρίς ψυγείο.
(Αν χαλάσει το ένα βολεύεσαι προσωρινά με το άλλο!!)

Είναι σίγουρο ότι δεν φτιάχνεται το παλιό;
Εκτός κι αν δεν συμφέρει η επισκευή του.
Εγώ πάντως με ένα PITSOS που έχω είμαι ευχαριστημένος.
Θα πρότεινα, στα χρήματα που διαθέτεις να κοιτάξεις και τη λύση ενός μικρού καλού ψυγείου κι ενός ξεχωριστού καταψύκτη.
Έτσι δεν θα βρεθείς ποτέ χωρίς ψυγείο.
(Αν χαλάσει το ένα βολεύεσαι προσωρινά με το άλλο!!)

Ναι είναι σίγουρο. Εχω πρόβλημα χώρου για ξεχωριστο ψυγειο και καταψύκτη.

Re: Ποιο ψυγειο να πάρω?

Tα Liebherr είναι στην ουσία ίδια με τα Miele. Στο σπίτι μου έχω ένα Miele του 1985, που το πήρα απ'το πατρικό μου. Μετά από 25 χρόνια δουλεύει... (φτύνω δυνατά μην το ματιάσω, καιρός είναι για τέτοια έξοδα!!!! )

Εφόσον λοιπόν τα Miele είναι λίγο πανάκριβα, η μοναδική λύση είναι οι κλώνοι τους, τα Liebherr (που αν δεν κάνω λάθος φτιάχνονται και στο ίδιο εργοστάσιο)...

Έχω Liebherr και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος!

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, στην πραγματικότητα είναι miele και φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο. Απ' όσο ξέρω είναι τα μόνα (με τα miele φυσικά) που έχουν 2 moter, ένα για την ψύξη και ένα για την κατάψυξη. Για αυτό και έχουν "παραδοσιακή" ψύξη στο χώρο συντήρησης των τροφίμων (που είναι καλύτερη από την ψύξη με αέρα γιατί δεν στεγνώνει τα τρόφιμα) και ψύξη με αέρα για το καταψύκτη.
Επίσης είναι με διαφορά ότι πιο αθόρυβο σε ψυγείο γνωρίζω.!

Απάντηση: Re: Ποιο ψυγειο να πάρω?

LIEBHERR ONLY!
τα λευκα κατω απο 1000 λογικα

ενα τετοιο Λευκο εχω εδω και 13 χρονια και ειναι πραγματικο αστερι !!!:award:

αγοραστηκε απο τα ελεφαντ στα Γιαννενα και το πηρα στη Γερμανια ...

Liebherr πήραμε και μεις τον Νοέμβριο 2009 αφού μετά από 17 χρόνια κάηκε το ένα μοτέρ - του καταψύκτη - στο Indesit που είχαμε μέχρι τότε. Το μοντέλο είναι το Cnes 4003 Inox και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μία ψήφος και από μένα για τα Liebherr. :award:

Είναι πράγματι, μακράν το πιο αθόρυβο ψυγείο.

Ο δικός μου τύπος KVGnes 5056 (δεν ξέρω εάν υπάρχει ακόμα, αγοράστηκε το 2003), και παρότι μονόπορτο, μπορεί και φτιάχνει παγάκια τα οποία και συλλέγει σε ειδικό συρτάρι.

Πάντως θα σε συμβούλευα να αυξήσεις λίγο τον προϋπολογισμό σου (εφόσον έχεις βέβαια τη δυνατότητα) διότι το ψυγείο ανήκει στο θεμελιώδη εξοπλισμό ενός σπιτιού και αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις κάτι καλό.

PITSOS

τεχνογνωσία απο Ελληνες μερακλήδες μαστόρους και εργάτες

( γερμανική ιδιοκτησία και αυτή όμως )

Last edited:

Συνεχιζουν να κατασκευαζονται στην Ελλαδα?

Με τα SIEMENS και τα BOSCH εχουν τη σχεση που ειχαν παλαιοτερα?

Tσεκάρεις καταρχάς όπωσδήποτε να είσαι σε ενεργειακή τάξη Α ή Α+. Το ψυγείο είναι κάτι που λειτουργεί συνεχόμενα, άρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν οικονομικότερο.

Οι δικοί μου όταν μου ξεφόρτωσαν το Miele που γράφω παραπάνω, πήραν αυτό (αν δεν κάνω λάθος)

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=37081

Το οποίο είναι εξαιρετικό, σαν διαρρύθμιση, λειτουργία, design. Βέβαια, το έχουν 1-2 χρόνια τώρα, οπότε δε μπορώ να σου πω τίποτα για διάρκεια ζωής!

Tσεκάρεις καταρχάς όπωσδήποτε να είσαι σε ενεργειακή τάξη Α ή Α+. Το ψυγείο είναι κάτι που λειτουργεί συνεχόμενα, άρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν οικονομικότερο.

Οι δικοί μου όταν μου ξεφόρτωσαν το Miele που γράφω παραπάνω, πήραν αυτό (αν δεν κάνω λάθος)

Το οποίο είναι εξαιρετικό, σαν διαρρύθμιση, λειτουργία, design. Βέβαια, το έχουν 1-2 χρόνια τώρα, οπότε δε μπορώ να σου πω τίποτα για διάρκεια ζωής!

Ειναι εξαιρετικα ψυγεια σε ολους τους τομείς τα Liebherr. Επειδή εμεις ειχαμε Siemens οταν πριν 2 χρονια πηγαμε σε Liebherr 3 πράγματα μου εκαναν εντυπωση

1) Πόσο ευκολα και αβιαστα διαχειριζόταν το ψυγειο το Ελληνικό καλοκαιρι. Επιτέλους παγωμένες μπύρες !! (χωρις να πρέπει να τις βάζω και να τις ξεχναω στην κατάψυξη)
2) Ποσο ξεφουσκωσε ο λογαριασμος της ΔΕΗ
3) Αθόρυβη λειτουργια. Ακρα σιωπή..

ΤΥΧΑΙΟ ; Δεν νομίζω ..

Ειμαστε αναμεσα σε αυτο ακριβώς το LIEBHERR και το AEG που ειπα παραπάνω. Οι χώροι του AEG είναι καλύτεροι του LIEBHERR . Τα είδα και τα δύο απο κοντά δίπλα δίπλα. Εξωτερικά είναι πιο όμορφο κατα την γνώμη μου το AEG. Επίσης και τα δυο ειναι ενεργειακής τάξης Α+. Σήμερα θα γίνει η παραγγελία.Μας έκανε κλικ το AEG. Λέτε να αλλάξω τελευταία στιγμή και να πάμε για το LIEBEHRR?
To AEG ειναι 50 εύρω ακριβότερο.Σιγα την διαφορά.

Ειναι εξαιρετικα ψυγεια σε ολους τους τομείς τα Liebherr. Επειδή εμεις ειχαμε Siemens οταν πριν 2 χρονια πηγαμε σε Liebherr 3 πράγματα μου εκαναν εντυπωση

1) Πόσο ευκολα και αβιαστα διαχειριζόταν το ψυγειο το Ελληνικό καλοκαιρι. Επιτέλους παγωμένες μπύρες !! (χωρις να πρέπει να τις βάζω και να τις ξεχναω στην κατάψυξη)
2) Ποσο ξεφουσκωσε ο λογαριασμος της ΔΕΗ
3) Αθόρυβη λειτουργια. Ακρα σιωπή..

ΤΥΧΑΙΟ ; Δεν νομίζω ..

Καλό αυτό. Σε ποιο μοντέλο της LIEBHERR αναφέρεσαι?

Προσφατα ημουν σε αναζητηση ψυγειοκαταψυκτη.Περα απο την ενεργειακη κλαση που πρεπει να προσεχει καποιος ειναι και η κλιματικη κλαση που εχει το καθε ψυγειο.Υπαρχουν διαφορες σ αυτο τον τομεα γιατι προοριζονται για χωρες με διαφορετικες κλιματικες συνθηκες απο την χωρα μας.
Το λυπηρο ειναι οτι για λογους <εξοικονομισης> ενεργειας ,κλαση Α,Α+,δυστυχως υπαρχουν ελαχιστοι ψυγειοκαταψυκτες με 2 μοτερ.Για μενα αυτο ειναι το σημαντικοτερο απο ολα στην επιλογη ψυγειου.Επειδη εχω <καει> με ενα Miele,πριν απο χρονια δεν θα αγοραζα ψυγειο χωρις 2 μοτερ.Η καταργηση των 2 κινητηρων εγινε για λογους κοστους και οχι τοσο για εξοικονομηση ενεργειας.Για την χωρα μας ειναι απαιτητο να υπαρχον οι 2 κινητηρες γιαλογους μακροζωιας του ψυγειου,μια ερωτηση σε ψυκτικο θα σας διαφωτισει.
Η Liebherr ηταν μια απο τις κορυφαιες στα ψυγεια,και μεχρι πριν 2-3 χρονια την συνιστουσα με κλειστα ματια,δυστυχως σημερα καποια μοντελα της ειναι αναξια να φερουν το ονομα της,μοιαζουν τριτοκοσμικες κατασκευες

Εχω liebherr εδώ και 5 περίπου χρόνια.
2 προβλήματα,
1ον κρέμασε λιγάκι η πόρτα και το σέρβις εδώ είναι ανάξιο να λέγεται σέρβις καθότι δεν μπόρεσε να την επαναφέρει
και
2ον η παγωμηχανή είναι λιγάκι ευαίσθητη καθότι την πρώτη φορά είχε σκιστεί η πλαστική υποδοχή που μπαίνει το νερό για τα παγάκια κι έσταζε μέσα στην κατάψυη με αποτέλεσμα να γεμίζει λίγο νερό και πλέον, μου πετάει την ῾῾πίπα῾῾που μπαίνει στο ψυγείο για την παροχή νερού.

Κατα τ᾽ άλλα, είναι αθόρυβο μηχάνημα, το έχω σετάρει στους 5 βαθμούς στην συντήρηση και στους -22 στην κατάψυξη και η λειτουργία του είναι αθόρυβη και η ψύξη του φυσικά πάρα πολύ καλή.

υ.γ τα 2 μοτέρ έχουν το μειονέκτημα οτι σου τρώνε πολύ οφέλημο χώρο.