Ποιο RPG?

Kαλημέρα!

Εδω και λιγες μερες μου εχει ερθει η ιδεα να δοκιμασω ενα απο τα διαφορα RPGs. Να δω πως ειναι η εμπειρια. Μεχρι τωρα το μονο που εχω δοκιμασει εινια η 14days trial του World of Warcraft. Το παιχνιδι φανηκε αν μη τι αλλο καλοφτιαγμενο, αλλα δε μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα κιολας. (Ωστοσο οσοι εχουν ασχοληθει με το σπορ μου λενε οτι ο ενθουσιασμος ερχεται μετα απο πιο πολυ καιρο, οταν ο χαρακτηρας σου εχει γινει πιο "μαματος".

Τωρα λοιπον, εχω κολλησει σχετικα με το ποιο να προτιμησω: το World of Warcraft ή το Lord of the Rings online.

Tονιζω οτι με ενδιαφερει πολυ η θεματολογια του Tolkien, ωστοσο απ'οτι καταλαβα και το WOW τετοιας φιλοσοφιας ειναι (νανοι, δρακοι κλπ).
Εκτιμω τα πολυ καλα γραφικα (εχω καλομαθει με τον καινουριο υπολογιστη και θελω ομορφο 3D με εφφε κλπ) καθως και την καλη μουσικη και ΚΥΡΙΩΣ την παραμυθενια ατμοσφαιρα. Τα γραφικα του WOW oπως ειναι λογικο λογω της ηλικιας του δεν ενθουσιαζουν, αν και καλοφτιαγμενα, ωστοσο γενικα κερδιζει το παιχνιδι λογω ατμοσφαιρας.

Το περιεργο της υποθεσης εινια οτι η collectors edition του WOW (Βattlechest, μαζι με το Expansion Burnign Crusade Και 2 Strategy guides) κοστιζει 35 ευρω, ενω το "σκετο" Lord of the Rings Online κοστιζει μονο του γυρω στα 59. Φυσικα και τα 2 εχουν μετα μηνιαιο "φεσι".

Τελικα ποιο θα προτεινατε? Ο βασικος λογος που ανοιξα το thread ειναι οτι δεν εχω εντοπισει καπου καποιο Demo του Lord of the Rings ωστε να δω πως στεκεται διπλα στο WOW...

Last edited:
Δεν παίζω On line rpg's λόγω έλλειψης χρόνου (χρειάζονται πολλές ώρες για να ανεβάσεις χαρακτήρα και να φτάσεις αξιοπρεπές επίπεδο). Σε ενδιαφέρουν μόνο αυτά? Αν όχι, σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Oblivion και το Neverwinter Nights 2.
Σε On line, για ρίξε και μια ματιά στο καινούριο tabula rasa. O δημιουργός του είναι ο Richard Garriot που είναι θρυλική μορφή στον χώρο των crpg (ιδρυτής της Origin και δημιουργός της σειράς Ultima).

Αν σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις online RPG τοτε δοκίμασε το Guild Wars. Το παιχνίδι δεν έχει μηνιαία συνδρομή. Απλά το αγοράζεις και παιζεις online (δεν έχει offline mode). Πάρα πολύ καλά γραφικά, και ποικιλία από quests.

Neverwinter Nights 2.
Επειδή είναι D'n'D.

Αυτό και το Command & Conquer 3 θα τα πάρω όταν πάρω και καινούριο PC...

Από single player μπορείς να δοκιμάσεις και τα δυο Vampire: The Masquerade, για πιο σκοτεινές καταστάσεις.

Από online θα πήγαινα κατευθείαν στο tabula rasa. Και μόνο που είναι δημιούργημα του Richard Garriot (a.k.a. Lord British), φτάνει.

Α ρε Origin, μας άφησες χρόνους...

Xουμ...... μαλιστα..

Το προβλημα μου ειναι οτι... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ DEMO ΟΛΑ ΑΥΤΑ???? Γουρουνι στο σακι θα παρω??? Ασε που εχω καπου 10 χρονια να αγορασω παιχνιδι (απο την εποχη του Day of the Tentacle και των λοιπων αριστουργηματων της Lucasarts, που τα ειχα αγορασει ΟΛΑ), και ηδη μου φαινεται βαρια υποθεση!

Ο μοναδικος λογος που εχω κολλησει στο Lord of the Rings ειναι η υποθεση, καθως ειμαι φανατικος Tolkienακιας.. και οσο να'ναι, οι βολτες στα περιβαλλοντα του βιβλιου με φτιαχνουν σαν ιδεα.

Απο κει και περα το oblivion επισης το εχω σκεφτει αλλα κι εκει κολλαω στο οτι δε βρισκω demo. Τελος, το tabula rasa αν καταλαβα καλα ειναι σε αλλη εποχη απ'αυτη που μ'αρεσει (μεσαιωνικες καταστασεις) σωστα?

Αν σκέφτεσαι Online RPG to WoW είναι μονόδρομος. Το διέκοψα μετά από ενάμισι χρόνο παιχνιδιού λόγω υπερβολικού εθισμού. Όσο προχωράς τόσο σε εμπλέκει και σε εθίζει. Μη σε ξεγελούν τα καρτουνίστικα γραφικά. Το παιχνίδι έχει τεράστιο community και ανεξάντλητα goals και achievements. Πάντα έχεις κάτι να κάνεις.Το κακό είναι πως στα ανώτερα level πρέπει να μπορείς να αφιερώσεις συνεχόμενα 5ωρα. Αν έχεις γυναίκα/σχέση/κολλητούς μην το αρχίσεις θα σε στείλει σε κλινική αποτοξίνωσης. Εναλλακτικά προτείνω το Lineage και μετά το Guild Wars. Lord of the rings Online kai Dungeons and Dragons online δεν αξίζουν μία παρά το βαρύ όνομα που κουβαλούν.

Non Online RPGs υπάρχουν πολλά αξιόλογα. Από καινούρια Neverwinter Nighs 2 και Oblivion, The Witcher. Παλαιότερα όλη η σειρά Elder Scrolls, τα Baldurs Gate και Planescape Torment, το πρώτο Neverwinter, τα Icewind Dale 1 και 2, Jade Empire, Fable, Star Wars: Knights of the Old Republic 1,2 , Vampire: The Mascarade. Arx Fatalis, Gothic 2

Αν σκέφτεσαι Online RPG to WoW είναι μονόδρομος. Το διέκοψα μετά από ενάμισι χρόνο παιχνιδιού λόγω υπερβολικού εθισμού. Όσο προχωράς τόσο σε εμπλέκει και σε εθίζει. Μη σε ξεγελούν τα καρτουνίστικα γραφικά. Το παιχνίδι έχει τεράστιο community και ανεξάντλητα goals και achievements. Πάντα έχεις κάτι να κάνεις.Το κακό είναι πως στα ανώτερα level πρέπει να μπορείς να αφιερώσεις συνεχόμενα 5ωρα. Αν έχεις γυναίκα/σχέση/κολλητούς μην το αρχίσεις θα σε στείλει σε κλινική αποτοξίνωσης. Εναλλακτικά προτείνω το Lineage και μετά το Guild Wars. Lord of the rings Online kai Dungeons and Dragons online δεν αξίζουν μία παρά το βαρύ όνομα που κουβαλούν.

Non Online RPGs υπάρχουν πολλά αξιόλογα. Από καινούρια Neverwinter Nighs 2 και Oblivion, The Witcher. Παλαιότερα όλη η σειρά Elder Scrolls, τα Baldurs Gate και Planescape Torment, το πρώτο Neverwinter, τα Icewind Dale 1 και 2, Jade Empire, Fable, Star Wars: Knights of the Old Republic 1,2 , Vampire: The Mascarade. Arx Fatalis, Gothic 2

Συμφωνω απολυτως.....
Αν και ξεκινησα το WOW πριν 2 μηνες, ειναι απιστευτα εθιστικο....
Ακομα Crysis,COD 4, κλπ ειναι στο ραφι....
Δεν μου κανει καρδια να παιξω αλλο παιχνιδι....

Μεγαλο κολλημα.....

Α ρε Origin, μας άφησες χρόνους...

Θα μας πάρουν πάλι τα ζουμιά μου φαίνεται...
Μιλάμε για εποχή που μέσα από τον Η/Υ εκφραζόταν η ανθρώπινη δημιουργικότητα και δεν είχε σημασία μόνο η μνήμη και η ταχύτητα των καρτών γραφικών...
Θυμάμαι ακόμα το Ultima VIII (Pagan) και πόσο εντύπωση μου είχε κάνει από κάθε άποψη...

Μετά από 2,5 χρόνια ενασχόλησης με το WOW και έχοντας περάσει από Guild Wars και LineageII μπορώ να σου πω ότι το WOW απλά δεν συγκρίνεται με κανένα.Χρόνο να έχεις και θα χαθείς στον κόσμο του για πολύ καιρό.Το μόνο αρνητικό είναι ότι μετά θα έχεις πρόβλημα στην καθημερινότητά σου,μιας και αν θελήσεις να κάνεις raiding κλπ θα πρέπει να βάζεις την προσωπική σου ζωή δεύτερη.:rifle:

Επίσης, για PC έχουν βγει και τα Final Fantasy 7 και 8, αν θες κάτι σε πιο "manga" στυλ.

Είναι λίγο δύσκολο να τα βρεις, όμως...

Συνεπως συμφωνα με οσα μου λετε πρεπει να μεινω μακρια απο το WOW γιατι ειμαι στο τελευταιο ετος φετος, και δε με παιρνει να παραστρατησω...

Βρηκα ενα trial του LOTR και κατεβαζω (ξερω, μου το θαψατε αλλα ειπαμε, τρελαινομαι για Tolkien), και θα ψαξω για trials Τabula rasa και Oblivion.

Για να δουμε που θα καταληξει το quest!!

Το Oblivion είναι ικανό να σε κάψει σε single player όπως το WoW σε multi player.

Αφού είσαι σε κρίσιμη εποχή, μην το πιάσεις.
Το δε Tabula Rasa, είχα λάβει πρόσκληση για να τεστάρω τη beta του, αλλά ο υπολογιστής μου δεν το επιτρέπει...

Πραγματικά και εγώ πιστεύω ότι το WoW είναι μονόδρομος. Το ξεκίνησα πριν απο δύο χρόνια και μόλις τώρα τελευταία κατάφερα να απεξαρτηθώ λιγάκι. Στην αρχή είναι όντως λίγο βαρετό αλλά αυτό το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο να γίνεται πιο ενδιαφέρον αφού τελειώσεις το 'Leveling'. Ως τότε απλά μαθαίνεις κάποια βασικά που θα σου χρειαστούν αργότερα. Το LotR δεν το έχω παίξει ακόμα αλλά από ότι έχω δει και από ότι έχω ακούσει είναι μούφα. Θα συμφωνήσω πάντως με τους υπόλοιπους...Μην ξεκινήσεις WoW τώρα...την πάτησες...έκανα κοντά 3 μήνες να βγω από το σπίτι μου όταν έκανα Raiding!!!

Το wow ειναι μακραν το ποιο δημοφιλες απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει.Σιγουρα κατι τετοιο δεν ειναι τυχαιο.Εχε υποψη σου ομως,πως ηδη αναμενεται το 2ο expantion(για να πας level80) πραγμα που σημαινει οτι θα πρεπει να ασχοληθεις αρκετα με το game ωστε να ανεβεις σχετικα γρηγορα level και να μπορει ο χαρακτηρας σου να υπαρχει "αρμονικα" σε καποιο guild(απο καποιο σημειο και μετα ειναι απαραιτητο να βρισκεσε σε ενα guild).

To καλύτερο online RPG που υπήρξε ποτέ είναι ένα.
Μπορεί να μην έχει τα eyecandies που έχουν τα άλλα αλλά είναι RPG με κεφαλαίω γράμματα!
Είναι δωρεάν, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν servers σε όλα τα settings που μπορείς να φανταστείς και ο Server είναι open source, οπότε άμα γουστάρεις στήνεις έναν να παίζεις με τους φίλους σου.
Βασίζεται καθαρά στην αλληλοεπίδραση των χαρακτήρων που παίζουν, κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ σαν να ζεις εκεί μέσα και έτσι και κολλήσεις δεν ξεκολάς με τίποτα.

Όταν τα άλλα rpg δεν έχουν καν πόρτες στα σπίτια, σε αυτό αγόραζες το δικό σου σπίτι, έφτιαχνες λειτουργικά έπιπλα, έβγαινες έξω, έκοβες logs από τα δέντρα, τα έκανες χαρτί, μάζευες χόρτο από τον κήπο σου και έστριβες τσιγάρα. Μετά καθόσουν με τα φιλαράκια σου, έκανες role playing στο σαλόνι σου καπνίζοντας και πίνοντας το ποτό που έφτιαχνες μόνος στο κελάρι σου.

Το όνομα αυτού, Ultima Online!

Αυτό σημαίνει για μένα Role playing game και όχι το ατελείωτο ξύλο με οποιονδήποτε βρίσκεις στο δρόμο, που κατά 99% θα παίζει και ooc.

Λοιπον.... εκατσα και δοκιμασα τα μοναδικα παιχνιδια που καταφερα να βρω σε trial version (δοκιμη για λιγες μερες).

WOW: Καλο φαινεται, πολλοι χρηστες Online, ίσως εκνευριστικα πολλοι (η οθονη ειναι συνεχεια γεματη απο αεικινητους ανρωπους), και συμφωνα με οσα μου λετε καλος εθισμος κλπ.

Lord of the Rings online: AKΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ με το WOW με τη μονη διαφορα οτι τα γραφικα εινια αιωνες μπροστα. Ιδιο Interface ακριβως, ιδια quest στα χαμηλα levels που δοκιμασα (<7), αλλα προσωπικα το προτιμω γιατι οπως ειπα παραπανω ειμαι Tolkienας.

Εδω ηθελα να ρωτησω. Επειδη μου το θαψατε πιο πολυ απ'ολα, μιλατε εξ'ιδιας εμπειριας, ή εχετε ακουσει οτι ειναι κακο? Με προβληματιζει επειδη 10 στα 10 οnline reviews που διαβασα το εκθειαζουν ως το καλυτερο Online rpg ολων των εποχων αμεσως μετα το WOW, και διευκρινιζουν οτι δινουν στο WOW 1η θεση λογω απλα και μονο των περισσοτερων συνδρομητων.

To Ταbula rasa αν και με οσα μου ειπατε με σκανδαλισατε και το εψαξα, δεν καταφερα να βρω πουθενα trial, παντως αντιστοιχα σε reviews παιρνει χαμηλοτερες βαθμολογιες...

Last edited:
Επισης ηθελα να ρωτησω κατι γενικοτερο:

Επειδη τωρα που επαιξα λιγο παραπανω, ψιλοβαριεμαι... Ετσι ειναι συνεχεια αυτα τα παιχνιδια? θελω να πω.... συνεχεια κανεις τον δουλο για καποιον? (Μαζευεις σταφυλια, σκοτωνεις λυκους κλπ κλπ κλπ??)
Στη συνεχεια γινεται οντως πιο ενδιαφερον? Πειτε μου ας πουμε ενα quest στο level 20..

Επισης ηθελα να ρωτησω κατι γενικοτερο:

Επειδη τωρα που επαιξα λιγο παραπανω, ψιλοβαριεμαι... Ετσι ειναι συνεχεια αυτα τα παιχνιδια? θελω να πω.... συνεχεια κανεις τον δουλο για καποιον? (Μαζευεις σταφυλια, σκοτωνεις λυκους κλπ κλπ κλπ??)
Στη συνεχεια γινεται οντως πιο ενδιαφερον? Πειτε μου ας πουμε ενα quest στο level 20..

Το σημαντικό σε παιχνίδια όπως το WOW είναι να μπαίνεις σε Instances δηλαδή Dungeons με άλλους 4-39 παίκτες και να κάνεις μια σειρά από quests. Εκεί μαθαίνεις και την ιστορία και το σενάριο του παιχνιδιού και συνεργάζεσαι στρατηγικά με τους υπόλοιπους παίκτες και επικοινωνείς μαζί τους. Επίσης εκεί βρίσκεις και τα καλύτερα αντικείμενα για να εξοπλίζεις το χαρακτήρα σου.

Σημαντικό είναι επίσης να ανήκεις σε κάποιο guild για να μοιράζεσαι αντικείμενα , αποστολές και εμπειρίες.

Υπάρχουν και τα Battlegrounds στα οποία αντιμετωπίζεις αντίπαλους παίκτες ηή ομάδες παικτών.

Χωρίς τα τρία παραπάνω, το online παιχνίδι δε διαφέρει από το offline.