Ποιο sub να προσθεσω στο παρακατω all-in-one συστημα?

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Διαθετω το παλιο technics sc-eh750(περιπου οπως στη φωτο)...

Εχει εξοδο sub-out(rca) και θελω να προσθεσω ενα sub στην κατηγορια τιμης 100-150ευρω...
Καταρχην πιστευετε οτι αξιζει?
Αν ναι ποιο θα προτεινατε?

Απο το manual του technics τα μονα χαρακτηριστικα που μπορεσα να βρω σχετικα με το sub out ειναι :sub out level:2.5V/2.2KΩ και καπου αλλου αναφερει center frequency for sub 70hz:confused:

Y.Γ Αυτη την στιγμη χρησιμοποιω το sub απο τα Logitech x-530(ηχεια για pc):o...
To mono Που ξερω γιαυτο ειναι καταρχην οτι τριζει ολοκληρο!!! και απο το manual:
25watt rms into 4 ohms at 100hz at 10% thd clipping και οτι ξεκιναει απο 40hz αλλα δεν γραφει πουθενα μεχρι που φτανει..(επικοινωνησα κ με Logitech αλλα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να μου πουν επιπλεον χαρακτηριστικα απο αυτα που γραφει το manual!!)

Έχω το 550 (χωρίς surround) και ακούω πολύ σπάνια εώς και καθόλου απ'αυτό. Χίλιες φορές ακουστικά και mp3 player παρά αυτό!
Το μπάσο του προσωπικά παρά το ότι φτάνει αρκετά χαμηλά μου φαίνεται πλαδαρό και μες στη λάσπη...
Σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν να του βάλω ΚΑΙ sub!

Toσο Αχρηστο???!!!

Ξεχασα να διευκρινiσω οτι το εχω συνδεσει με htpc αναλογικα με την x-fi platinum....To χρησιμοποιω κατα 90% για θεαση ταινιων....
Ο χωρος μου ειναι 3,5*4*2,8υψος...

Άχρηστο δεν είναι αλλά για μένα η αγορά του πριν 7-8 χρόνια ήταν λάθος μου. Για ταινίες καλό είναι. Αλλά για μουσική δεν με ικανοποίησε. Τα ηχεία του υπολογιστή μου (φτηνά TEAC XL-20 2.1), και ένα παλιό μίντι ΑΚΑΙ που είχα αγοράσει 35000 δρχ πριν 10 χρόνια (70 έκανε αλλά μια κακή επαφή στο βύσμα των ηχείων που επιδιορθώθηκε εύκολα μετά την αγορά, ήταν ο λόγος που το αγόρασα μισή τιμή) μου άρεσαν περισσότερο για μουσική. Αυτό παίζει δυνατά αλλά τα μπάσα του προσωπικά μου φαίνονται "κακά" όσο και να έπαιξα με την τοποθέτηση.
Aν το θέλεις για ταινίες πάντως μια χαρά θα είναι. Τώρα για σαμπ στον χώρο σου δεν ξέρω, αλλά ίσως να μην χρειάζεται...

Ναι..οπως ειπα με ενδιαφερει για ταινιες....
Αναγκαστικα θα συνεχιζω να πορευομαι με αυτο(το εχω απο το 2000 δεν θυμαμαι τιμη)για 1,5-2 χρονια οποτε κ θα φυγω απο το νησι και θα υπαρξει ολικη αναβαθμιση οσον αφορα τον ηχο....
Ελεγα λοιπον να παρω ενα οικονομικο sub ωστε να "αποφορτισω"τα ηχεια απο τις χαμηλες.....Το logitech που εχω τωρα,δεν ξερω καν αν "προβλεπεται" βαση χαρακτηριστικων να το εχω συνδεδεμενο.....Μην κανει κ κανα μπαμ δηλαδη...:o

Τα χαρακτηριστικα των front ειναι 42hz-22khz(-16db),84db/W,6Ω,input power 160w music,3way(super woofer 17cm,woofer 12cm,tweeter 6cm)
center 2way(woofer 10cm,tweeter 6cm),8Ω,input power 120W music,85db/W 75hz-22khz(-16db)

Θα σου προτεινα να παρεις ενα οικονομικο σαμπακι ,το οποιο να εχει high level input.
Eiναι ενας ευκολος αλλα διαφορετικος τροπος συνδεσης μεσω του οποιου θα αποφορτισεις τα ηχεια σου απο τις χαμηλες.

Eχεις καποιο να μου προτεινεις?
Τι ακριβως ειναι το high level input κ τι διαφορετικο εχει απο ενα sub Που δεν εχει αυτη την συνδεση?
Oπως καταλαβες ειμαι ασχετος!!:o

Αυτο,ας πουμε που ειδα σε αλλα thread να προτεινεται σαν οικονομικο κ καλο μου κανει?
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16166&cat=494&page=1

Τα περισσοτερα sub εχουν αυτη τη συνδεση.
Τι κανει?
Συνδεεις εκει την εξοδο ηχειων του ενισχυτη και απο το high level output του sub πηγαινεις στα ηχεια .
Με αυτον τον τροπο το σαμπ παιζει τις χαμηλες συχνοτητες στελνοντας στα ηχεια τις υπολοιπες.

Δηλαδη αν παρω ενα sub που δεν εχει αυτη την συνδεση και ορισω τα ηχει ως small κ ορισω cross over frequency....στην ουσια δεν θα εχω το ιδιο αποτελεσμα?Να αποφορτισω δηλαδη τα ηχεια απο τις χαμηλες?

Ενα sub παντως της yamaha(515 αν θυμαμαι) που ειδα σε ενα μαγαζι σημερα ειχε 2 εισοδους,σαν rca Μου φανηκαν,κ εγραφαν R k L......

Καντε καμια προταση βρε παιδια....:ears:

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιο sub να προσθεσω στο παρακατω all-in-one συστημα?

Μάλλον το 015 είναι περισσότερο παιχνίδι παρά σαμπ. Έχει ένα γούφερ 6,5" μόνο. Οπότε πιο πολύ για χρήση pc ή πολύ μικρών home cinema μου κάνει.

Από το 030 και μετά τα πράγματα σοβαρεύουν. Με 8" γούφερ κάτι θα γίνει αλλά και πάλι για χαμηλότερες στάθμες και μικρά δωμάτια.

Το Koda με το 10" γουφερ και έναν 8" παθητικό ακτινοβολητή (γούφερ χωρίς μαγνήτη) μοιάζει να αφήνει πίσω αρκετά τα άλλα δύο. Στα σαμπ τα κυβικά (διάμετρος γούφερ) παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Το συγκεκριμένο σαπμ είχε αποσπάσει από κάποια περιοδικά θετικά σχόλια και για μουσική.

Αν το Koda είχε τον λογότυπο της Yamaha νομίζω θα κόστιζε πολλαπλάσια.

Εγώ λοιπόν προτείνω το Koda (1)

Re: Απάντηση: Re: Ποιο sub να προσθεσω στο παρακατω all-in-one συστημα?

Μάλλον το 015 είναι περισσότερο παιχνίδι παρά σαμπ. Έχει ένα γούφερ 6,5" μόνο. Οπότε πιο πολύ για χρήση pc ή πολύ μικρών home cinema μου κάνει.

Από το 030 και μετά τα πράγματα σοβαρεύουν. Με 8" γούφερ κάτι θα γίνει αλλά και πάλι για χαμηλότερες στάθμες και μικρά δωμάτια.

Το Koda με το 10" γουφερ και έναν 8" παθητικό ακτινοβολητή (γούφερ χωρίς μαγνήτη) μοιάζει να αφήνει πίσω αρκετά τα άλλα δύο. Στα σαμπ τα κυβικά (διάμετρος γούφερ) παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Το συγκεκριμένο σαπμ είχε αποσπάσει από κάποια περιοδικά θετικά σχόλια και για μουσική.

Αν το Koda είχε τον λογότυπο της Yamaha νομίζω θα κόστιζε πολλαπλάσια.

Εγώ λοιπόν προτείνω το Koda (1)

Bαγγελη...δυστυχως φαινεται να υπαρχει ελλειψη για το koda sw10..οσα μαγαζια πηγα σημερα δεν το ειχαν και δεν τα εχει ουτε ο αντιπροσωπος..:bigcry:
Οποτε μονο αν σταθω τυχερος και το βρω σε καποιο μαγαζι σε στοκ...

Οι πιο πολλοι στα καταστηματα που πηγα,αφου τους εξηγησα οτι θελω κατι οικονομικο για προσωρινη χρηση 1-1,5 χρονου μεχρι δηλ. μα αναβαθμισω ολο το ηχητικο συστημα,να παω απευθειας σε κατι πιο καλο-ακριβο(κ να το εχω σε χαμηλοτερες εντασεις).....Δεν ξερω βεβαια αν το εκαναν στην προσπαθεια τους να πουλησουν,μιας κ δεν ειχαν αυτο που ηθελα.....
ενας μαλιστα μου προτεινε το crystal audio thx-12 στα 290ευρω! λογω χρωματος(το μαυρο το εχει στα 450 ευρω)...

Υ.Γ Εχει μια λογικη αυτο που ειπαν(παρε κατι καλο μια και καλη,με λιγα λογια,αντι να δωσω 100-150 ευρω τωρα και 500 ας πουμε οταν παρω το καλο να τα δωσω τωρα)..απτην αλλη σε 1,5 χρονο θα υπαρχουν νεα μοντελα κ αυτο που θα επαιρνα τωρα με 500..θα κανει 400....Αρα μαλλον το ιδιο ειναι.....

Στα σαμπ τα πράγματα είναι λίγο στάνταρ και η τεχνολογία δεν προχωράει τόσο γρήγορα. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις κάτι και του χρόνου να χάση την αξία του ή να είναι παρωχημένο τεχνολογικά.

Το Κοda δεν νομίζω ότι θα είναι προσωρινή λύση. Μιλάμε για σοβαρό σαμπ που σηκώνει στάθμες κλπ. Δεν είναι παιχνίδι.

Από την άλλη δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου για μελλοντικά, τι αναβάθμιση ζητάς και τι επιδόσεις.

Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πάρεις κάτι από τώρα παρά να πληρώνεις διπλά λεφτά

Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας για σαλόνι συνηθισμένου διαμερίσματος περίπου 20 τμ, για κινηματογράφο, και για εντάσεις καλές, ένα Koda SG-212 θα σε καλύψει πλήρως αλλά ΠΛΗΡΩΣ ! Ένα SG-10 θα σε καλύψει αρκετά και τα χρήματα είναι πολύ καλά και για τα δύο. Περισσότερα δεν θα χρειαστεί να δώσεις ποτέ μάλλον.

Αν σκεφτείς μελλοντικά για αναβάθμιση μπορείς να πάρεις και δεύτερο σαμπ. Τα δύο είναι πάντα πολύ καλύτερα από το ένα και μεγαλύτερο.

Ο Shop21 από ότι είδα τα έχει ετοιμοπαράδοτα. (Μιχαλακοπούλου 80 ή Χρ. Λαδά 1, 5ος όροφος. 210 3333071) :ears:

Στα μεταχειρισμένα της orpheusaudio2.gr έχει ένα Klipsch KSW10 στα 150 Ευρώ. Αν δεν έχει φύγει, τσίμπα το και τελείωνε...