Ποιό τετραπλό LNB;

17 June 2006
25,415
Αθήνα
Επειδή το κινητό μου πιάτο κάνει με τον παραμικρό αέρα "τραμπάλα" πάνω-κάτω μια ζωή, είχα τοποθετημένα 2 μονά lnb για τον λόγο να έχω μικρό βάρος μπροστά για να αποφύγω όσο το δυνατόν την τραμπάλα. Το αντίτιμο ήταν ότι στα τρία σημεία του σπιτιού που κατεβάζω καλώδιο θα πρέπει να δουλεύει ΜΟΝΟ ένας δέκτης.

Στις προσεχείς ημέρες κατά πάσα πιθανότητα θα λυθεί το το πρόβλημα της τραμπάλας (τεχνικού και σιδερά θέλοντος) , σκέφτομαι να αλλάξω τα lnb και να βάλω τετραπλά για να τροφοδοτώ ΑΥΤΟΝΟΜΑ τους τρεις δέκτες που έχω στα διάφορα σημεία του σπιτιού.

Εχω μείνει από παλιά με την εντύπωση ότι τα πολλαπλά lnb δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο τα μονά. Συνεχίζεται αύτή η άποψη ή έχει εξελιχθεί η τεχνολογία και σ' αυτά; Αν όχι, έχετε να μου προτείνετε καμιά συγκεκριμένη μάρκα;

Υ.Γ. α ρε και να μην ήμουν κοντά με τους "τρελαμένους" βόρειους..... :nounder:

MTI white line, πλήρως συμβατό και με dm800. Το έχω σε OP120 και νομίζω ότι του ταιριάζει μια χαρά. Παλαιότερα το πιάτο ήταν κινητό, αλλά όχι πλέον λόγω bye-bye του stab. Τώρα είναι κενταρισμένο σε 28,2Ε και κατεβάζει sky για τον dm800.

Ευχαριστώ Γιάννη.

Να ρωτήσω, εξακολουθεί να είναι σημαντική η διαφορά βάρους μεταξύ ενός τετραπλού και ενός μονού ή έχουν εξελιχθεί τα υλικά και είναι αμελητέα;

Κοίτα, δεν μπορώ να πω ότι έχω προσέξει κάτι άξιο λόγου, αλλά δεν το έβαλα και σε ζυγαριά. Εχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα ταλάντωσης; Πρέπει να φταίει κάτι άλλο, το βάρος του lnb δεν νομίζω.

και εγω που το διαβασα κατι συμβαινει εδω αντε και ναναι λιγο ποιο βαρυ το lnb δεν μπορει να κανει ταλαντωση απο εκει .

Ναι παιδιά δυστυχώς υπάρχει ταλάντωση και λογικό είναι να επιβαρύνεται από το μεγαλύτερο βάρος των lnb.
Τώρα γιατί έχω τόσο μεγάλη ταλάντωση είναι ένα μεγάλο θέμα αλλά πρόκειται να το λύσω γρήγορα...