Ποιό τροφοδοτικό?

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα τροφοδοτικό για υπολογιστή με αυστηρή χρήση γραφείου που περιλαμβάνει τα παρακάτω:
μητρική ECS GF8200A
επεξεργαστή AMD Athlon II X4 630
2x1GB RAm DDR2
Σκληρό δίσκο Western Digital 500GB Green
Κάρτες γραφικών και ήχου θα χρησιμοποιηθούν οι on-board.

Αναβάθμιση δεν προβλέπεται να γίνει για ποοοοολύ καιρό καθώς προορίζεται για κλασική δουλειά γραφείου και κρίνεται επαρκής η σύνθεση για πολύ καιρό. Τα ζητούμενα από το τροφοδοτικό είναι κύρια το χαμηλό κόστος, ησυχία και αξιοπιστία.

Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη.

ΘΡ

Τα ζητούμενα από το τροφοδοτικό είναι κύρια το χαμηλό κόστος, ησυχία και αξιοπιστία.

Ταυτόχρονα δεν μπορείς να έχεις όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Βάλε τα σε σειρά προτεραιότητας και βλέπουμε.. -bye-

Αν η τσέπη αντέχει υπάρχουν και τα Silverstone Nightjar Series
Στο Paisio υπάρχει διαθέσημο μόνο το μικρότερο

Επίσης,
αν χρειαστεί να αποσυμφορίσεις την motherboard από τα περί γραφικών,
εντελώς ήσυχες είναι αυτές οι δύο πρώτες κάρτες οθόνης στο eShop

Η επιλογή σου είναι δύσκολη...δεν υπάρχει αξιοίστία σε χαμηλή τιμή κατα τη γνώμη μου. Το επώνυμο τροφοδοτικό σε χαμηλή τιμή (για την ισχύ του) είναι συνήθως ένα φτηνιάρικο re-brand.

Ούτε μπορείς να βάλεις την τιμή πρώτη. Το πιο σημαντικό κατά πολύ σε τροφοδοτικο, είναι η αξιοπιστία. Μην το ψάχνεις, αν το τροφοδοτικό σου καεί, έχεις μια ακριβούτσικη ζημία, αν όμως χαλάσει και δεν καεί, μπορεί να σου δίνει λάθος τάση για αρκετό χρόνο ώστε να σου κάψει μητρική, επεξεργαστή, και ότι άλλο εξάρτημα έχεις. Μου έχει συμβεί και κόστισε πολύ περισότερα από την τιμή ενός τροφοδοτικού!

Άρα ξεκινάς από τροφοδοτικά με την πιστοποίηση 80+ που παίρνουν μόνο τα καλύτερα. Δεν αξίζει να συμβιβαστείς εδώ...
Δες επίσης τη μελέτη αξιοπιστίας σε αυτή τη σελίδα.

Για να βρείς ακριβώς την ισχύ τροφοδοτικού που σου χρειάζεσαι, χρησιμοποίησε το πολύ καλό Power Supply Calculator της Thermaltake
Υπάρχουν και άλλα, όμως τείνουν να φουσκώνουν της ανάγκες υπέρμετρα και σε οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερα τροφοδοτικά από ότι έχεις αληθινά ανάγκη. Πάρε κάτι κοντά στις ανάγκες που θα σου δώσει + 10%.

Για ησυχία σου προτείνω Seasonic, Antec, Corsair ή Coolermaster. Τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι καλά σε αυτο τον τομέα.

Κανένα δεν είναι φτηνό, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είναι από τα χειρότερα πράγματα για να κάνεις οικονομία.

Απάντηση: Re: Ποιό τροφοδοτικό?

Θα κινηθείς σε 350-450Watt...
Π.χ. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-450W-GPS-450AA-101A.htm
Άντε και coolermaster, enermax αν βρεις σε αντίστοιχη τιμή. Θα πρότεινα να έχει πάντως active pfc.

Το calculator μου βγάζει λιγότερο από 200 watt με βάσει τα χαρακτηριστικά. Άρα το παραπάνω θεωρώ ότι πληρεί τις προϋποθέσεις και σε watt και σε αξιοπιστία/ασφάλεια/τιμή. Σωστά?