Καταρχή σας χαιρετώ όλους!
Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο Thread, αλλά έπρεπε να γράψω κάπου και μου φάνηκε το καταλληλότερο. Και τωρα στην ουσία.
Επιθυμώντας να βελτιώσω το σύστημά μου (Proac D15, Red Rose Passion, Marantz CD7300, interconnect και καλώδια ηχείων της Chord), το οποίο σε γενικές γραμμές με ευχαριστεί, στράφηκα προς την αναβάθμιση του CD player.
Εντοπίζω τα σημεία βελτίωσης στην απόκτηση περισσότερων λεπτομερειών με πιο σφιχτές (γρήγορες) μεσοχαμηλές και χαμηλές, χωρίς απώλειες σε σώμα και σε μεσαίες (που είναι κατά τη γνώμη μου και το δυνατότερο σημείο του Marantz).
Έχοντας ακούσει στο σύστημά μου το Maestro της Audio Analogue, διαπίστωσα ότι μπορώ να ακούσω πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και καλύτερο μπάσο, αλλά έχανα σε σώμα και ίσως σε μεσαίες και σε "ολογραφικότητα μουσικής σκηνής" (θέλω να πω ότι είναι ωραίο να μπορείς να ακούς άπειρες λεπτομέρειες, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν αυτές είναι μεταξύ τους τόσο δεμένες ώστε να χάνεσαι στην ολότητα του μουσικού έργου χωρίς να θαυμάζεις απλώς τις λεπτομέρειες που ακούς εδώ και εκεί). Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πήρα το Maestro.
Είχα πριν μερικές μέρες την ευκαιρεία να πάρω προς δοκιμή το DAC της AQVOX (ευχαριστώ πραγματικά πολύ τον συμπαθέστατο Γ. Παναγόπουλο στην Κάνιγκος που μας δίνει αυτή την ευκαιρεία).
Και τώρα οι εντυπώσεις μου.
Η πρώτη δοκιμή έγινε με ένα οπτικό καλώδιο (Toslink). Απογοήτευση !!! Σκεπτόμενος ότι σίγουρα παίζει το καλώδιο, δοκίμασα την RCA με ένα φτηνό ομοαξονικό. Δεύτερη απογοήτευση. Και εξηγούμε. Λεπτομέρειες που άκουγα καθαρά από το Marantz τις άκουγα με προσπάθεια από το AQVOX. Ακούγοντας το Tanya Jean με τον Kurt Elling, άλπουμ Messenger της Blue Note (σίγουρα όχι κακή ηχογράφηση), ενώ με το Marantz άκουγα την φωνή του Elling στη μέση της σκηνής σε πραγματικές διαστάσεις και με πολύ αέρα γύρω της, με το AQVOX η φωνή του Elling έβγαινε από είδωλο πλάτους ενός μέτρου χωρίς αέρα γύρω της και μπλεγμένη με τα υπόλοιπα μουσικά όργανα.
Έχοντας διαβάσει εξαιρετικές κριτικές και σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού και πιστεύοντας ότι το συγκεκριμένο DAC θα μπορούσε να προσφέρει αυτά που έψαχνα, μου είναι δύσκολο να καταλάβω τι συμβαίνει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο DAC είναι κακό, από την άλλη τα αυτιά μου διαμαρτύρονται. Μή μπορώντας να πιστέψω ότι όλα τα κακά προέρχονται από το interconnect, το jitter ή το matching Marantz με AQVOX, θα ήθελα τη γνώμη σας και κυρίως αυτών που έχουν εμπειρία από το συγκεκριμένο DAC.
Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα.