Ποιοι ειναι οι κουτόφραγκοι?

Dimosthenis

Supreme Member
17 June 2006
3,277
Γραφω για την Γαλλίδα που σωθηκε απο το ναυάγιο μερικα ερωτήματα.
1. Πως αφου πέρασε κατω απο το νερό για να βγει απο την καμπίνα, βρέθηκε στεγνή?
2. Γιατι εφυγε σουμπιτο(προκειμενου να μην μεινει να καταθεσει, κατι που της ζητησε το Λιμενικό) για την πατριδα της?
3. Την τσάντα που κρατουσε στον ωμο (οπως την εδειξαν τα καναλια), την ειχε μαζι της στο μακροβούτι?
4. Πως βρεθηκαν μεσα στην τσαντα της 30 ρολόγια και χρυσαφικά(εκει το Λιμενικο της ζητησε να παραμεινει να καταθεσει αλλα αυτη με τη βοήθεια της πρεσβειας της την εκανε με ελαφρά πηδηματάκια)?
5. Αληθευει οτι ο σύζυγος και η κόρη ειχαν κανει ασφάλεια ζωής για τεράστιο ποσο?

1. Πως αφου πέρασε κατω απο το νερό για να βγει απο την καμπίνα, βρέθηκε στεγνή?
2. Γιατι εφυγε σουμπιτο(προκειμενου να μην μεινει να καταθεσει, κατι που της ζητησε το Λιμενικό) για την πατριδα της?
3. Την τσάντα που κρατουσε στον ωμο (οπως την εδειξαν τα καναλια), την ειχε μαζι της στο μακροβούτι?
4. Πως βρεθηκαν μεσα στην τσαντα της 30 ρολόγια και χρυσαφικά(εκει το Λιμενικο της ζητησε να παραμεινει να καταθεσει αλλα αυτη με τη βοήθεια της πρεσβειας της την εκανε με ελαφρά πηδηματάκια)?
5. Αληθευει οτι ο σύζυγος και η κόρη ειχαν κανει ασφάλεια ζωής για τεράστιο ποσο?

.....έλα ντέ, πως ?

εγώ άκουσα ότι περίμεναν μέχρι να φτάσει το νερό στην επάνω κουκέτα και μετά ...βγήκαν ????

Τα υπόλοιπα που αναφέρει ο Dimosthenis δεν τα γνώριζα αλλά αυτό που μου έκανε από την αρχή εντύπωση ήταν ότι σηκώθηκε κι έφυγε για Γαλλία αμέσως, έχοντας χάσει παιδί και σύζυγο! Στη θέση της θα ήμουν πάνω στο σκάφος του ΕΚΘΕ κοιτώντας στο μόνιτορ τις λήψεις της υποβρύχιας κάμερας!
Γενικώς η στάση και η ιστορία της λίγο ασαφής και σκοτεινή: Οι δικοί της πνίγονται, εκείνη τους αφήνει για να εντοπίσει το γιο της, και δεν ουρλιάζει βγαίνοντας στη στεριά στους λιμενικούς ότι στην καμπίνα πνίγεται το παιδί της κι ο άντρας της; Να σημειωθεί ότι το πλοίο χτύπησε κάπου στις 3.30 το μεσημέρι, η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί πριν πέσει το βράδυ και βούλιαξε τα ξημερώματα, αφού ρυμουλκήθηκε στα ανοιχτά... Αυτή η γυναίκα τι έκανε όλες αυτές τις ώρες;

Αληθεύει αυτό; Πού το διάβασες;

Τις ίδιες σκέψεις κάνω εδώ και ημέρες και ελπίζω να βγουν αληθινές
γιατί τότε δεν θα υπάρχουν θύματα και 2 άνθρωποι θα είναι ζωντανοί.

Εάν ισχύουν όμως τα παραπάνω, ο Γάλλος δεν υπολόγισε ίσως ότι για να
αποζημιωθεί κάποιος από ασφαλιστική για απώλεια ζωής θα πρέπει να
βρεθούν και τα πτώματα (διορθώστε με εάν κάνω λάθος).

Εάν πραγματικά έχουν πνιγεί τα πτώματα τους θα βρεθούν σίγουρα
μέσα στο πλοίο.

Εάν δεν βρεθούν ...................

Πως λέγεται στα γαλλικά το λαμόγιο?:grinning-smiley-043

Δεν ξέρω αν υπάρχουν παραπομπές.
Πάντως στον αντ1 που αποκάλυψαν την κατάθεσή της είπαν ότι βγήκαν από τη καμπίνα όταν το νερό εφτασε στην επάνω κουκέτα....

Τα έλεγαν τα κανάλια, για την Γαλλίδα που δήλωσε την κόρη της και τον άντρα της όταν το πλοίο που την μετέφερε ήταν στα μισά για Πειραιά.
Αν έχει το θεό της. Ποια μάνα θα άφηνε την κόρη της 16 χρονών πίσω στη καμπίνα; Και μάλιστα δεν θα το δήλωνε;

Εγώ προσωπικά χωρίς να ξέρω τίποτα για όλα αυτά που γράφτηκαν στο θρεντ, δλδ για στεγνή, για τσάντες, ρολόγια και ασφάλειες ζωής, είχα δει απλά σκηνές από την αποχώρησή της εν λόγω "μαντάμ" στο αεροδρόμιο και κάτι μου "βρώμισε". Ήταν πολύ ψύχραιμη και ασυγκίνητη, σαν να μην είχε γίνει κάτι, και αν βλέπατε και το γιο της, ήταν εντελώς ζαμανφού, παίζοντας με ένα κομπολόι. Βέβαια το παιδί ήταν μικρό, αλλά σίγουρα σε ηλικία ικανή να καταλάβει την απώλεια 2 μελών οικογενείας, λαμβάνοντας υπόψιν και την παιδική ευαισθησία σε τέτοια θέματα..

Τις ίδιες σκέψεις κάνω εδώ και ημέρες και ελπίζω να βγουν αληθινές
γιατί τότε δεν θα υπάρχουν θύματα και 2 άνθρωποι θα είναι ζωντανοί.

Εάν ισχύουν όμως τα παραπάνω, ο Γάλλος δεν υπολόγισε ίσως ότι για να
αποζημιωθεί κάποιος από ασφαλιστική για απώλεια ζωής θα πρέπει να
βρεθούν και τα πτώματα (διορθώστε με εάν κάνω λάθος).

Εάν πραγματικά έχουν πνιγεί τα πτώματα τους θα βρεθούν σίγουρα
μέσα στο πλοίο.

Εάν δεν βρεθούν ...................

Πως λέγεται στα γαλλικά το λαμόγιο?:grinning-smiley-043

....Τους ίδιους προβληματισμούς έχω κι εγώ, έχουν άραγε πνιγεί?

Παιδιά, φοβάμαι ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αναπαράγουμε φήμες πάνω σε αστήρικτες υποθέσεις και πλαστά γεγονότα. Τα κανάλια ειδικεύονται σε τέτοιες κατασκευές.

Όντως, αύριο μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνη ακόμα και για τη σύγκρουση, αλλά με τα τρέχοντα δεδομένα, έχουμε δύο χαμένους ανθρώπους και τουλάχιστον δύο πενθούντες. Ας τους σεβαστούμε, μέχρι αποδείξεως (ή σοβαρών ενδείξεων περί) του εναντίου.

Χτές μιλούσα με φίλο μου εμπειρότατο δύτη.Σάς μεταφέρω έναν προβληματισμό και μόνον.Οταν υπάρχει νεκρός σε ναυάγιο ,οι ασφαλιστικές πληρώνουν πενταπλάσιο ποσό για ευνόητους λόγους(πλήγμα τού κύρους τής εταιρείας κ.λ.π.),απο την περίπτωση τής μή ύπαρξης θύματος.
Yπάρχουν επίσης αναφορές οτι ο σύζυγος ήταν άνεργος απο καιρό.
Βεβαια η ασφαλιστική εταιρεία έχει δικαίωμα να ερευνήσει εξονυχιστικά τα πάντα για να προασπίσει τα συμφέροντά της.Η Γαλλίδα ενώ κλήθηκε σε προανάκριση για δευτερη φορά επικαλέστηκε ψυχική οδύνη(και δικαίως,βάσει τών γεγονότων έως τώρα)και πήρε παράταση.
Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να ρίξω ´λάδι στην φωτιά´,αλλά είναι και δικός μου ο προβληματισμός σχετικά μέ τούς δύο αγνοουμένους.
Βεβαια απο εδώ και εμπρός αρχίζουν σημαντικά νομικά θέματα που ασφαλώς και δεν γνωρίζω.Πάντως οι ασφαλιστικές εταιρείες ξέρουν και με το παραπάνω να προασπίζουν τα συμφέροντά τους και εάν ανακαλύψουν κάτι δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι,γιατί τα χρήματα είναι πάμπολλα.

δεν άκουσα τα κανάλια αλλά το σενάριο φαίνεται απίθανο.
Δηλαδή υπάρχουν άτομα που πάνε διακοπές και ασφαλίζονται και περιμένουν να βουλιάξει ή να πέσει ή να τρακάρει το μεταφορικό για να τα τσιμπήσουν χοντρά?
Και τόσο μεγάλο σχέδιο έχουν? Μετά τι θα κάνουν? Αλλαγή ονόματος? Πλαστική? Αλλαγή φύλου? Τι?

Εντύπωση πάντως μου κάνει το γεγονός πως βρέθηκαν 1200-1300 άτομα σε κρουαζιέρα στο Αιγαίο τέτοια εποχή. Οι περισσότεροι μάλλον ξένοι θα ήταν.

Μη σου κάνει εντύπωση. Φυσικά και ήταν ξένοι. Τα καράβια του Λούη πάντως φεύγουν κάθε μέρα από Μάρτη μέχρι ΝΟέμβρη, συνήθως γεμάτα και πραγματοποιούν 4 ήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Εγώ ήμουν σε τέτοια κρουαζιέρα στις 12-15/10/2006 (στην ιερή, όπως παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση του ALPHA).

Απάντηση: Re: Ποιοι ειναι οι κουτόφραγκοι?

Μη σου κάνει εντύπωση. Φυσικά και ήταν ξένοι. Τα καράβια του Λούη πάντως φεύγουν κάθε μέρα από Μάρτη μέχρι ΝΟέμβρη, συνήθως γεμάτα και πραγματοποιούν 4 ήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Εγώ ήμουν σε τέτοια κρουαζιέρα στις 12-15/10/2006 (στην ιερή, όπως παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση του ALPHA).

Αλήθεια τι παίζεται με τον όρο "ιερή" σε αυτή τη περίπτωση;

Το ερώτημα είναι το εξής:
Οι παπάδες στην κρουαζιέρα-προσκύνημα που πήγαν χωρίς να πληρώσουν φράγκο, είχαν ασφαλιστεί μόνοι τους ή τους είχε ασφαλίσει το κράτος δωρεάν?