Ποιον <600 AV Receiver;

philosopher

Established Member
21 June 2010
105
Καλησπέρα

Είμαι σε αναζήτηση πολυκάναλου AV ενισχυτή, θέτωντας ένα ανώτατο όριο τα 600 ευρώ.

Αν παίζει κάποιο ρόλο, με ενδιαφέρει κυρίως η αναπαραγωγή μουσικής, και μετά οι ταινίες.
Από κει και πέρα, το μόνο χαρακτηριστικό που θέλω οπωσδήποτε να έχει ο ενισχυτής είναι να μπορεί να δεχτεί audio in από HDMI, αλλά και video upscale σε 1080p, κάτι που όλοι οι σύγχρονοι ενισχυτές πάνω-κάτω κάνουν.

Αυτή τη στιγμή έχω τον RX-V461. Παρότι έχει εισόδους/εξόδους HDMI, μάλλον άχρηστες είναι (ούτε convert/upscale, ούτε hdmi audio).
Γι'αυτό και τον αλλάζω (παρότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον ήχο του)

Από μια έρευνα στα ελληνικά internetομάγαζα έχω ξεδιαλέξει τους ακόλουθους παίκτες

Yamaha RX-V667
Pioneer VSX-1020K
Denon AVR-1911
Marantz SR5004

Αν έχει κάποιος κάποια εμπειρία σε κάποιον/ους από αυτούς, θα ήθελα πολύ τη γνώμη του.

Ευχαριστώ

yamaha 667 για τις εξοδους προενισχυσης, για το απλουστατο calimpration του, και για την ηχητικη ποιοτητα των νεων μοντελων, που καθως λενε θυμιζουν παλιες καλες εποχες...
Pioneer (920 και οχι 1020, εκτος αν χρειαζεσαι 2 εξοδους HDMI) για πιο τραγανο ηχο, αλλα και για τα απειρα futures για να ασχολησαι ολη μερα μαζι του....
Για τα υπολοιπα AV δεν εχω καποια εμπειρια να καταθέσω....

ο 767 απο ελληνικη αντιπροσωπεια εχει περιπου 700ε και νομιζω αξιζει την υπερβαση.
Σε pioneer 2 hdmi εχουν απο 2020 και ανω.Εχουν καλυτερη ισοσταθμιση απο τους αλλους.Και ο 1020 ειναι παρα πολυ καλος αλλα δεν εχει τοσο δυνατο τροφοδοτικο οσο οι αλλοι.Σε νορμαλ ηχεια (μπροστα δαπεδου, πισω δορυφοροι) μια χαρα θα αντεξει.
Σκεψου και τον harman kardon 260.
Θες να μας πεις τι ηχεια εχεις?

ο 767 απο ελληνικη αντιπροσωπεια εχει περιπου 700ε και νομιζω αξιζει την υπερβαση.
Σε pioneer 2 hdmi εχουν απο 2020 και ανω.Εχουν καλυτερη ισοσταθμιση απο τους αλλους.Και ο 1020 ειναι παρα πολυ καλος αλλα δεν εχει τοσο δυνατο τροφοδοτικο οσο οι αλλοι.Σε νορμαλ ηχεια (μπροστα δαπεδου, πισω δορυφοροι) μια χαρα θα αντεξει.
Σκεψου και τον harman kardon 260.
Θες να μας πεις τι ηχεια εχεις?

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Το κακό είναι ότι με "υπέρβαση" έφτασα σ'αυτό το budget. Αλλά αν πραγματικά αξίζει τον κόπο, θα την κάνω άλλη μια.
Από ηχεία είμαι σε φάση αναβάθμισης επίσης, όπου 99% θα καταλήξω σε σετ Dali Concept (Concept 6 μπροστά, Concept 1 πίσω, concept κεντρικό, και κάποιο sub που δεν έχω βρει ακόμη, ίσως κρατήσω το 12άρι Crystal Audio, αν δεν πουληθεί το set που δίνω σε αγγελία)

Ο Harman Kardon θα την παλέψει με αυτά τα ηχεία;

Θα την παλεψει και μαλιστα πολυ καλα.
Εχει εξαιρετικο τροφοδοτικο και μακραν το καλυτερο και πιο ευχρηστο user interface που εχεις δει ποτε σε ενισχυτη.Στην αρχη ο 260 ειχε βγει χωρις 3d αλλα το υποστηριξε με αναβαθμιση fw.Αυτο ψαξτο λιγο.
Με τα ηχεια που εχεις θα αγοραζα τον pioneer 2020.720 κανει αλλα εχει πολυ καοο τροφοδοτικο , εξαιρετικο macc , ενα σωρο ψηφιακα καλουδια και 2 hdmi out (φυσικα εχει 3d κτλ).Αξιζει την υπερβαση.

Kαι εγώ ψηνόμουν για τον 1020 εχώ το συστημα dali που εχει ο φίλος philosopher ,να τον ξεχασω δλδ λόγο του τροφοδοτικού , μα καλα 245 w , πλακα κάνουν? οταν ο ανταγωνισμος εχει απο 400 ως 600? O 2020 εκτος απο το internet υπερεχει κάπου φανερα έναντι του yamaha 767 ωστε να ζητά 200 ευρω παραπανω ? μιλαω για τιμες εξωτερικου (480 ο 767 , 680 ο 2020), γιατι από ελλαδα ο 767 ξεκινα απο τα 690 εδω.

ο yamaha εχει τοσο απο site του εξωτερικου χωρις τα μεταφορικα και ελληνικη εγγυηση.Παλι τον pioneer 2020 θα διαλεγα.
Μια χαρα θα παιξει και ο 1020.
Αυτα που λενε αλλοι για 400/600watt ειναι και αυτα παραμυθια.
Δειτε φωτο απο το πισω μερος των ενισχυτων που ενδιαφερεστε να δειτε τι καταναλωση μπορουν να βγαλουν.

Εφοσον εχεις φτασει κοντα στα 700 δες και στα μεταχειρισμενα του φορουμ αυτον τον PIONEER AX10 που ειναι καποια κλαση παραπανω απο τα μικρομεσαια καινουρια μοντελα

Αυτα που λενε αλλοι για 400/600watt ειναι και αυτα παραμυθια.
Δειτε φωτο απο το πισω μερος των ενισχυτων που ενδιαφερεστε να δειτε τι καταναλωση μπορουν να βγαλουν.

Tι εννοείς δειτε απο πισω τις φωτο? Οκ τις κοιταζω ο 1020 λεει 245w , o onkyo 608 630w, και ο 767 400w, και βλεπω ότι ο 767 εχει σχεδον 2πλασιας ισχυος τροφοδοτικο απο τον 2020. Αληθεια ο 767 πως παει θερμαινεται , σαν τους ονκυο ή πλησιαζει την cool αποδοση των pioneer?

διπλα διπλα yamaha 667 και ονκυο 608 ,ποιος ειναι πιο μουσικος?τους εχει ακουσει κανενας μαζι?