Ποιόν budget thrower?

Αν αντεχει λιγο η τσεπη, θα ελεγα να αγορασεις κατι που θα το βλεπεις και θα το χαιρεσαι, περα απο την διαφορα αξιοπιστιας που σιγουρα υπαρχει.

Εχω αρκετους bugdet φακους ολων των κατηγοριων, που στην απολυτη σχεδον πλειοψηφια, ουτε τους χαιρομαι ουτε τους εμπιστευομαι, ας κανουν τη δουλεια τους σχετικα καλα.

Αν αντεχει λιγο η τσεπη, θα ελεγα να αγορασεις κατι που θα το βλεπεις και θα το χαιρεσαι, περα απο την διαφορα αξιοπιστιας που σιγουρα υπαρχει.

Εχω αρκετους bugdet φακους ολων των κατηγοριων, που στην απολυτη σχεδον πλειοψηφια, ουτε τους χαιρομαι ουτε τους εμπιστευομαι, ας κανουν τη δουλεια τους σχετικα καλα.

Αυτος ο d40a μοιαζει οντως εξαιρετικος.Αποφευγω και τις επαναφορτιζομενες λιθιου ετσι.Τις Ενελουπ 2400 τις εχετε δοκιμασει παιδια;

Mια χαρα ειναι και οι ενελουπ 2500mah. Χοντρικα παιρνεις περιπου 15-20% περισσοτερη ενεργεια σε σχεση με τις 2000mah.
Αν δηλαδη εχεις 1.7 ωρες λειτουργιας στα 500λουμενς (δευτερη σκαλα) του D40a με τις απλες, τοτε με τις ΧΧ (2500μαω) εισαι στις 2 ωρες.

Ομως οι απλες φορτιζονται μεχρι 1800 φορες και διατηρουν το 70% της χωρητικοτητας τους μετα απο 5 χρονια, οι ΧΧ φορτιζοναι μεχρι 500 φορες και διατηρουν το 85% της χωρητικοτητας τους μετα απο 1 χρονο.
Οπως λενε και τα σπεκς δηλαδη http://www.eneloop.info/eneloop-products/eneloop-batteries/eneloop.html

Προσωπικα κανω τη δουλεια μου μια χαρα, σε ολες τις συσκευες που χρησιμοποιω, με τις ενελουπ των 2000μαω. Εχω και λιγες ΧΧ ετσι για να τις εχω για φακουδακια που παιρνουν 1χΑΑ.

Τον Μ40 τον μετρανε με 2600 μιλιαμπερωρια οποτε φανταζομαι θα ειμαστε κοντα στις 1,7 ωρες με τις 2550 στην 2η σκαλα.Η οκταδα που εχω ειναι η παλια 2000 των 1000 φορτισεων αλλα θα παρω και 4Χ2550.
Μου αρεσει πολυ τελικα αυτος ο φακος και μοιαζει ιδανικος αφου εκτος των αλλων ειναι και αδιαβροχος μεχρι τα 2μ,οποτε για πιτσιλισματα και βροχουλα δεν θα με προβληματιζει.
Αυτο που δεν ξερω ειναι το κατα ποσο τα 200 λουμεν θα με καλυπτουν αφου ειμαι ασχετος με το θεμα και θα ηθελα την γνωμη σας εδω.Επισης οταν λεει 200 λουμεν για 4 ωρες εννοει οτι δεν πεφτει για 4 ωρες καθολου η φωτεινοτητα και γυρναει απλα στο low η εχουμε σταδιακη πτωση;
Αν εχετε και αλλες προτασεις να κοιταξω η γνωριζετε καποια φθηνη αξιοπιστη πηγη θα σας ημουν ευγνωμων.

ΥΓ συγνωμη Georgesod αν ενοχλησα με την εκτος θεματος συνεχεια.

Τα 200 λουμενς εινα ιδανικα για πεζοπορια. Οι 4 ωρες θεωρητικα (αλλα και πρακτικα) ειναι για 200 λουμενς χωρις μεταπτωσεις στον φωτισμο.
Εναλλακτικα μπορεις να δεις τον φτηνοτερο αλλα εξ'ισου λειτουργικο 4χΑΑ Νιtecore EA4, αυτον που το πλαστικο κουμπι εχει ευαισθησια στις υψηλες θερμοκρασιες. Ισως το εχει ηδη φτιαξει η nitecore στις νεες παρτιδες.
Αμα το προσεχεις λιγο αυτο, ειναι μια χαρα φακουδακι.

Μια καλη πηγη ειναι το http://www.fasttech.com/ με κουπονι 'BLF'.

Ευχαριστω,ξεκαθαρισαν αρκετα τα πραγματα.
Τον ΕΑ4 τον αφηνω λογω του προβληματος με την ζεστη και το κουμπι.
Τους φθηνους επισης αφου θελω μαλλον ενα και καλο για να κανω την δουλεια....ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.
Μου αρεσει πολυ λοιπον ο D40A και νομιζω αριστες επιλογες τους Olight S65 και Fenix LD41 Cree XM-L U2 για τις 6 μπαταριες και την φημη ποιοτητας αντιστοιχα.
Το εχω υπ'οψη το fasttech,εδωσε το λινκ και ο kospap νωριτερα.......τα wallbuys,hkequipment ειναι επισης αξιοπιστα;
Ευχαριστω για το κουπονι Χιωτη και περιμενω τα τελευταια σχολια σας για τους φακους πριν το τσεκαουτ.

ΥΓ λετε το ντιφιουζερ να κανει δουλεια και με τις Πενταξ;;!!

Ωραιους ΑΑ φακους εβαλες, απο τους καλυτερους!
Θα απεφευγα τον Ολαιτ Σ65 γιατι απλα εχει πολλες μπαταριες..Εχω τον S35, με τις 3χΑΑ που ειναι μια γλυκα, αλλα δεν εχει πολλα λουμενς σαν τον D40A και τον Φενιξ.

Ο Φενιξ ld41 ειναι αποδεδειγμενα αξιοπιστος και εχει σαφως καλυτερο/ασφαλεστερο πιασιμο απο τον D40a, λογω σχηματος. Εχει καi τεραστιους χρονους διαρκειας.
Θεμα γουστου ομως γιατι οι δυο φακοι δεν εχουν τιποτα κοινο εξωτερικα. Εργαλειο ειναι ξεκαθαρα ο Fenix. O αλλος ομως ειναι πιο τσαχπινης :)

Nai, τα wallbuys και HKequipment ειναι εξ'ισου αξιοπιστα sites. Στο πρωτο βρισκεις κατα καιρους καταπληκτικες ευκαιριες.

Last edited:
Ειναι παναθεμα τον πολυ τσαχπινικος.
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο και την διαθεση,να ειστε ολοι καλα.

Μην ξεχνας οτι τον φακο πρεπει πρωταρχικα να τον χαιρεσαι, να τον κανεις κεφι να τον χρησιμοποιεις.
Αλλιως ολοι θα αγοραζαν τους κορυφαιους αναφορικα με την αξιοπιστια, πλην αφανταστα βαρετους στην οψη, Armytek...

@flashlight Ουπς δεν το ειχα δει,αν και δεν καταλαβα απο το ταμπλετ τι ακριβως ειναι ,παω στο PC.Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον ετσι κι'αλλοιως παιδια.
Συμφωνω Χιωτη,η βασικοτερη αιτια που θελω τον d40a εκτος του οτι ειναι αναμφισβητητα πολυ καλος ειναι που τον βρισκω υπεροχο σχεδιαστικα.

Δεν τον χτυπησα τελικα αφου θελω τον NW....ειπαμε,να τον χαρω.
Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια.

Μαστορια, thrower σαν τον Olight M3X-triton που χω, αλλα με ΑΑ , υπαρχει; Οχι κατι ακριβο ομως.. Τον θελω για ενα καλο μου φιλο.

Throwers (αλλα οχι καθαροαιμοι oπως καποιοι 18650 η σαν τον δικο σου) σε ΑΑ ειναι αυτους που εχουμε αναφερει και εδω.

Οι Νιtecore ΕΑ4, sunwayman D40A, Sunwayman M40a, ολοι αυτοι με 4χΑΑ
Olight S35 baton με 3χΑΑ Οlight S65 baton (αν και νομιζω οτι και οι δυο δεν βγαινουν πλεον, αλλα τους βρισκεις στην αγορα)
και φυσικα ο κορυφαιος 8χΑΑ Fenix TK41 με περιπου 500 μετρα throw. Oλοι οι παραπανω ειναι περιπου στα μισα του Fenix αναφορικα με το throw, αλλα κανουν δουλεια.

Χμμ.. Δε θελω κοντοχοντρο.. Καλυτερα καθαροαιμο thrower.. Με βαθυ - μεγαλο κατοπτρο..
Θα δω τι παιζει.. Αν δε βρω με ΑΑ θα δω με 18650..budget 30-40 δολαρια..

Ναι οντως καθαροαιμο thrower δεν θα βρεις σε ΑΑ περαν του Fenix TK41 o oποιος ειναι ακριβος, ειναι ομως ο πλεον αξιοπιστος, ατελειωτη διαρκεια και εχει throw στα ~500 μετρα.

Για budget throwers υπαρχουν αρκετες επιλογες και σε αυτο το νημα.

Γιατι ειναι budget και γραφουν οτι θελουν! Σιγα μην κανουν τις μετρησεις που κανουν οι 'αλλοι´.
Τουλαχιστον καλο ειναι που ειναι συντηρητικοι, γιατι θα μπορουσαν καλλιστα να γραψουν: "beam range 500 meters"...