ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

Tromb1

Έχουμε πάρει το όλο θέμα λάθος από την αρχή και εγώ και εσύ. Εξηγούμαι.

1 ΕΣΥ λες οτι δεν γνωρίζεις και πάρα πολλά, έχεις κάποιον αρκετά καλό εξοπλισμό ήδη, (πχ το Gibertini που έχεις το 99% που απαντάνε δεν το έχουν γιατί στοιχίζει) και πας να κάνεις κάτι που εξαρχής είναι φάουλ. Να κάνεις δλδ CS . Βάζεις δε και προδιαγραφές, πχ θέλω δέκτη HDMI, που τα τελευταία 2 ίσως χρόνια, πρέπει λογικά όλοι οι δέκτες έτσι να βγαίνουν πλέον. (Ή έστω με DVI ο DM800)

2 ΕΓΩ (μιλάω για μένα αποκλειστικά εδώ) κάθομαι και σου κουρντίζω τις CS επιθυμίες σου. Λάθος μου.

Η δορυφορική ΤV είναι ένα πολύ ωραίο χόμπυ. Έχει όμως και το πλεονέκτημα ότι σου δίνει επιλογές. Βλέπεις πχ τις μεταδόσεις ποδοσφαίρου που κάνουν (ακόμη και) οι Κροάτες, κοιτάς τις δικές μας και καταλαβαίνεις οτι σε θεωρούν Μ@Λ@Κ@ που απλά πληρώνει 60 ευρώ το μήνα. (Και μετά τρέχεις και υπογράφεις επιστολή διαμαρτυρίας στο avclub-bye-). Βλέπεις πως λένε τις ειδήσεις, χωρίς υστερίες... βλέπεις...βλέπεις...

Δεν δημιουργήθηκε ώστε κάποιοι να γίνουν επαγγελματίες του CS. Δεν υπάρχει η λογική "αμάρτησα για το παιδί μου". Δεν μπορούμε δε, να την επικροτούμε, προτείνοντας και λύσεις. Δεν πάει έτσι το πράμα. Σου μιλάει ένας άνθρωπος που ΕΧΕΙ και την δυνατότητα και το υλικό για CS και πάλι δεν το κάνει. Προσωπικά ψάχνω για άλλες λύσεις (Πχ άνοιγμα BISS καναλιών, feeds κτλ)

Τούτων λεχθέντων

Ταράτσα : Έχεις μια πιατάρα ολκής. Βάλε ένα μηχανισμό να το κινήσεις (άν γίνεται φυσικά) Θα δείς πολλά και αξιόλογα που θα σε αποζημιώσουν.

Κινέζος : Είναι δυνατόν να με ρωτάς άν θα είναι αξιόπιστος και τι εικόνα θα έχει ; Και άντε να πω σου απαντάω, μα αφού ΔΕΝ έχεις πάρει ακόμη τίποτα. Τί να σχολιάσω ; Εξοπλισμό που ΘΑ/ΙΣΩΣ πάρεις ; FYI για κινέζο θα πας σε μαγαζί της πόλης σου, και θα ζητήσεις να δεις την εικόνα κτλ. Και επειδή πλέον ξέρεις πόσο έχει ΔΕΝ θα σου πιάσουν τα οπίσθια. Τhats how you do it.

Cam : Με δεδομένο αυτό που είπε ο Παναγιώτης, που είναι πάντα ενημερωμένος ΚΑΙ γνώστης, είναι πολύ πιθανό, η βασική σου προδιαγραφή να πήγε περίπατο. Άρα future proof λύσεις μπορεί να μην παίζουν. Η δικιά μου τακτική θα ήταν να πήγαινα σε κινέζο και με την διαφορά στα λεφτά, να έκανα ένα γενναίο upgrade στο πιάτο.

Αυτά από μένα. Έως εδώ.
Καλοθέατα ότι και να πάρεις.

Σίμος

Σας ευχαριστω πολύ όλους για τις απαντησεις σας και τις αφιλοκερδεις γνωσεις που μου παρειχατε μεσα απο την εμπειρια σας, για αυτο το hobby που λεγεται "δορυφορικη τηλεόραση" !-bye-

@Σιμο (angelheart)
Αγαπητε φιλε,
και μονο το τεραστιο post που μου εγραψες , καθως και οι προηγουμενες απαντησεις σου, δειχνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την επιθυμια σου να βοηθας μελη του φορουμ οπως κι εγω με τον πιο αμεσο , αληθη και αφιλοκερδη τροπο... Ειναι τιμη μου και θα κρατησω τις υποδειξεις σου για το μελον.... Σε αυτο το σημειο να σου πω οτι φταιω λιγο και εγω γιατι δεν ενημερωσα αναλυτικα και εσενα, οπως ενημερωσα και καποιους αλλους απο εδω με pm, τις πραγματικες αναγκες της αγορας που θελω να πραγματοποιησω.... Και παλι οπως και να εχει σε ευχαριστω και ευελπιστω στο μελλον να ξαναχρειαστω τις γνωσεις σου στα δορυφορικα, οπως κι εσυ φυσικα θα εχεις απλοχερα απο εμενα ο,τι αλλο σου χρειαστει σχετικα με ηχο-εικονα-υπολογιστες-ιντερνετ, αν μου το ζητησεις ! :grinning-smiley-043

Ενημερωνω, οτι κατοπιν εξελιξεων και υποδειξεων απο ολους εδω στο παρον thread, αλλά και δικής μου προσωπικης μελετης σε αλλους ιστοχωρους και δορυφορικους χρηστες απο αλλα φορα, ότι ΚΑΤΕΛΗΞΑ στην αγορά του VU+ Solo, που θεωρω οτι ειναι ο πλεον value for money δεκτης που με καλυπτει και με το παραπανω σε αυτα που ζηταω....

Μολις τον παραλαβω, θα γραψω εντυπωσεις και αποριες μου σχετικα με την εγκατασταση του σε καποιο άλλο thread, μιας και εδώ είμαστε thread για Dreambox, και πλεον ο,τι αλλο πουμε θα ειναι ΕΚΤΟΣ θεματος....

Καπου εδω το θεμα μπορει να κλεισει φανταζομαι.... Respect σε ολους και καλή συνεχεια στην ενασχοληση με το δορυφορικο hobby σας.... :grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

3 Σε κάτι πιο ακριβό θα πας στο VU+ που ουσιαστικά είναι ένας δέκτης με όλες τις προδιαγραφές του DM8000 και την (αρχική) τιμή του DM800.

Σίμος
Οπα πατριδα εδω μου τα χαλας, καμια σχεση ο ενας με τον αλλο. τα εχω και τα 2.-bye-:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

Οπα πατριδα εδω μου τα χαλας, καμια σχεση ο ενας με τον αλλο. τα εχω και τα 2.-bye-:grinning-smiley-043

Το μόνο πλεονέκτημα του DM8000 είναι ο dual video decoder (για PiP) και η εγγενής υποστήριξη 3ου/4ου plugin tuner.

Αν αυτά αξίζουν +450 ευρώ ... Για μένα δεν αξίζουν.

Εχει δικιο ο malakudi... ειναι ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ο 8000, όπως και οι υπολοιποι Dreambox, γι αυτα που προσφερουν....
( Αν θα πηγαινα σε DM αναγκαστικά, MONO κλωνο.... )

Να ρωτησω κι εγω κατι :

ο VU+ Duo με τον Solo , τι διαφορες εχουν, ΕΚΤΟΣ από το διπλο tuner του πρωτου ???
Κανουν και οι δυο τα ιδια "ιντερνετικα" πραγματα?
Και εχω ακουσει οτι ο solo ειναι και πιο γρηγορος.... Απο image παιρουν τα ιδια ??

Please, απαντηστε μου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, γιατι θελω να παραγγειλω τον Solo εντος της εβδομαδας....:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

Το μόνο πλεονέκτημα του DM8000 είναι ο dual video decoder (για PiP) και η εγγενής υποστήριξη 3ου/4ου plugin tuner.

Αν αυτά αξίζουν +450 ευρώ ... Για μένα δεν αξίζουν.
Ειναι και αλλα πολλα, να τα λες με το ονομα τους. Και εκτος αυτου απο θεμα ομορφιας ειναι μερα με την νυχτα.-bye-

Καλά λέει ο σουζάκιας..είναι πάρα πολλά ακόμα που κάνουν την διαφορά.Η υποστήριξη που έχουν οι dream τόσα χρόνια,και που θα συνεχίσουν να έχουν αρκεί.Είδαμε στην πορεία πόσοι δέκτες βγήκαν με φιλοδοξίες και κάποια υποστήριξη,και τώρα είναι στο μουσείο.Εγώ έχω έναν ipbox 9000 HD και οι σλοβακο-πολωνοί κλπ ακόμα δεν τον έχουν κάνει να λειτουργεί σωστά.Πήγαμε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.Ενώ στον 8000 έβαλα ένα nabilo και στον 800 της dream elite και ούτε κρασάρουν ούτε κολλάνε και παίζουν μια χαρά.Καλή η προσπάθεια αλλά λίγη...-bye-

Κατ' αρχήν εγώ μίλησα για τις προδιαγραφές και τίποτα παραπάνω. Το διορθώνω λοιπόν και γράφω οτι ο VU+ Duo είναι δέκτης με σχεδόν όλες τις προδιαγαφές του DM8000 και την -αρχική-τιμή του DM800.

Πάμε στα υπόλοιπα. (Θεωρητικά είμαστε και εντός θέματος ακόμη μιας και ο φίλος τυπικά δεν έχει πάρει ακόμη τίποτα)

Λοιπόν
Η εταιρία Dreambox πουλάει ΚΑΙ Hardware ΚΑΙ Software. Όταν ψωνίζεις από αυτούς ξέρεις ότι το software μιας συγκεκριμένης ομάδας Image θα ΕΧΕΙ υποστήριξη (ίσως και) εσαεί. Εδώ μέχρι και πρόσφατα σχετικά, βγήκε image για τον απλό 500άρη.
Οι άλλοι πουλάνε Hardware και βασίζονται και σε κάποιες συμφωνίες για το software. To θέμα όμως στον χώρο αυτό είναι, οτι εφόσον οι προγραμματιστές ΔΕΝ είναι δικοί τους, ΔΕΝ μπορείς να τους αναγκάσεις σε τίποτα. (Γενικά δεν μπορείς να αναγκάσεις ΚΑΛΟΥΣ προγραμματιστές σε πολλά πράγματα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία)

Όταν λοιπόν αγοράζεις κάτι που μοιάζει με dreambox (ή κλώνο αυτού) οι κλάψες μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, για μας που είμαστε μεγάλα παιδιά, απλά ΔΕΝ έχουν νόημα και εμένα πχ με αφήνουν ΠΑΓΕΡΑ αδιάφορο. Για να το πω ΠΟΛΥ ΩΜΑ εαν αισθάνεστε λακαμάδες μάλλον είστε κιόλας.

Για κάποιον που θα πεί "Για στάσου ρε φίλε, η dreambox δλδ όταν μας πουλάει 1000 ευρώ (!!!) δέκτη δεν μας περνάει για λακαμάδες ;" έχω 2 απαντήσεις

1 (Short version) Ναι
2 (Longer version) Ναι, αλλά αναλύοντας την αγορά με τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα οι άνθρωποι, "πουλάνε" (τα εισαγωγικά έχουν ΝΟΗΜΑ) και support. Και το χρεώνουν κιόλας. Και μάλιστα προκαταβολικά. Παράδειγμα : Όποιος (χρυσο)πλήρωσε το DM8000 δεν νομίζω να τον πολυακούμπησε μετά από ένα αρχικό σετάρισμα και κάποια (ψιλο)update από εδώ και από κεί. Όποιος πήρε πχ AZBox (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ δέκτης) παίζει κάθε βδομάδα να βάζει και να βγάζει. Και δώστου ξανά καινούρια προβλήματα.

Σίμος

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

2 (Longer version) Ναι, αλλά αναλύοντας την αγορά με τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα οι άνθρωποι, "πουλάνε" (τα εισαγωγικά έχουν ΝΟΗΜΑ) και support. Και το χρεώνουν κιόλας. Και μάλιστα προκαταβολικά. Παράδειγμα : Όποιος (χρυσο)πλήρωσε το DM8000 δεν νομίζω να τον πολυακούμπησε μετά από ένα αρχικό σετάρισμα και κάποια (ψιλο)update από εδώ και από κεί. Όποιος πήρε πχ AZBox (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ δέκτης) παίζει κάθε βδομάδα να βάζει και να βγάζει. Και δώστου ξανά καινούρια προβλήματα.

Σίμος

+1000000.Αυτό είπα και εγώ παραπάνω Σίμο.

Παιδιά.... Με ΞΑΝΑΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ τωρα.... Μεχρι στιγμης, ειχα αποφασισει συμφωνα με τα συμφραζομενα ΟΛΩΝ των μελων που απαντησαν παραπανω, να παραγγειλω τον Vu+ solo, και περιμενω από Δευτερα να τον παραλάβω....

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ??? ΝΑ τον σφησω να γυρισει πισω και να παρω DM800 HD (για καλυτερο μοντελο ΔΕΝ διαθετω περισσοτερα χρηματα) ή να παραλαβω τον Solo και να τελειωνω ???

Please πείτε τωρα που γυρίζει....... Μην χτυπαω το κεφαλι μου μετα.... :damnyou::damnyou: 300 ΕΥΡΩ ειναι αυτα... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ...

Last edited:
Κοίταξε φίλε μου εγώ την άποψή μου την είπα ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Για τον VU+ Solo δεν μπορώ να σε διαφωτίσω με την έννοια οτι δεν τον έχω καν ακουμπήσει τον δέκτη και άρα προσωπική άποψη δεν γίνεται να έχω.

Ρώτησες
Να ρωτησω κι εγω κατι :

ο VU+ Duo με τον Solo , τι διαφορες εχουν, ΕΚΤΟΣ από το διπλο tuner του πρωτου ???

Απάντησαν αρκετά παιδιά. ΔΕΝ έχω άποψη

ΣΑΦΩΣ ΝΑΙ. Αφού το ίδιο image θα φορτώσεις.

Και εχω ακουσει οτι ο solo ειναι και πιο γρηγορος.... Απο image παιρουν τα ιδια ??

Τα είπα παραπάνω.

Σίμος

ΥΓ : Μην πολυδίνεις σημασία σε πολλά από αυτά που λέμε. Λύνουμε και τα υπαρξιακά μας πολλές φορές εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

Ειναι και αλλα πολλα, να τα λες με το ονομα τους. Και εκτος αυτου απο θεμα ομορφιας ειναι μερα με την νυχτα.-bye-

Όχι, δεν είναι τίποτα άλλο ουσιαστικό (η δυνατότητα σύνδεσης εσωτερικού dvd πχ είναι παντελώς αδιάφορη). Τα σημαντικά είναι αυτά που έγραψα.

Όσο για ομορφιά, αυτό είναι υποκειμενικό. Εγώ βρίσκω πιο όμορφο τον VU+ Duo.

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

Καλά λέει ο σουζάκιας..είναι πάρα πολλά ακόμα που κάνουν την διαφορά.Η υποστήριξη που έχουν οι dream τόσα χρόνια,και που θα συνεχίσουν να έχουν αρκεί.Είδαμε στην πορεία πόσοι δέκτες βγήκαν με φιλοδοξίες και κάποια υποστήριξη,και τώρα είναι στο μουσείο.Εγώ έχω έναν ipbox 9000 HD και οι σλοβακο-πολωνοί κλπ ακόμα δεν τον έχουν κάνει να λειτουργεί σωστά.Πήγαμε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.Ενώ στον 8000 έβαλα ένα nabilo και στον 800 της dream elite και ούτε κρασάρουν ούτε κολλάνε και παίζουν μια χαρά.Καλή η προσπάθεια αλλά λίγη...-bye-

Ο VU+ HD Duo δεν έχει θέμα υποστήριξης. Έχει απόλυτα συμβατό hardware με το enigma2 και τα cams, οπότε δε θα έχει πρόβλημα ποτέ. Αντίθετα ο IPBOX που αναφέρεις ήταν άλλη αρχιτεκτονική (sh4) και γι' αυτό έχει δυσκολία να παίξει enigma2 (αν και έχει βελτιωθεί αρκετά).

Να ρωτησω κι εγω κατι :

Please, απαντηστε μου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, γιατι θελω να παραγγειλω τον Solo εντος της εβδομαδας....:grandpa:

O solo έχει πιο αργό επεξεργαστή (στα 525DMIPS), αντίστοιχης ισχύος με αυτόν του DM800. Αντίθετα ο VU Duo έχει επεξεργαστή στα 1100 DMIPS (όπως και ο DM500HD). Η παραπάνω ισχύ που χρειάζεται; Ταχύτητα εκτέλεσης του enigma2 και των plugins του, software decoding του DTS, υποστήριξη usb tuners κτλ.

Επειδή είναι νέος δέκτης, οι οδηγοί του δεν είναι το ίδιο ώριμοι με τους οδηγούς του VU+ Duo ή του DM800. Υπάρχουν μικρά θεματάκια (πχ πακέτο LBC στις 21,6 - δυσκολεύεται να συντονίσει).

Μπορείς να διαβάσεις και το review που έχω κάνει στο δέκτη σε αυτό το τεύχος του Digital TV Info.

edit: Στα χρήματα που δίνεις (ως 300 ευρώ) έχεις δύο επιλογές. DM800 κλώνο ή VU+ Solo. Αν μπορείς να φτάσεις τα 440-450, πας σε VU+ Duo. Πάντως καλοί δέκτες είναι και ο MVision 300HD Combo, με πολύ καλή υποστήριξη cccam (όχι όμως native - αλλά αυτό όπως σου είπα και προηγουμένως μάλλον δεν έχει νόημα πλέον), σε τιμή 250-260, ενώ αν δε σε ενδιαφέρει το επίγειο, ο ίδιος δέκτης χωρίς το dvb-t στα 218 ευρώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

Ο VU+ HD Duo δεν έχει θέμα υποστήριξης. Έχει απόλυτα συμβατό hardware με το enigma2 και τα cams, οπότε δε θα έχει πρόβλημα ποτέ. Αντίθετα ο IPBOX που αναφέρεις ήταν άλλη αρχιτεκτονική (sh4) και γι' αυτό έχει δυσκολία να παίξει enigma2 (αν και έχει βελτιωθεί αρκετά).

φοράει ακόμα OE 1,5 η κάνω λάθος ?
αν έχω καταλάβει καλά δεν παίρνει τα ιμαγε του dreambox άλλα στηρίζετε στα δικά του πλέον. σωστά ?
η ομάδες που ασχολούνται πλέον είναι μόνο η openpli και η μαμά ,σωστά ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ δέκτη dreambox HD να παρω και γιατί ???

φοράει ακόμα OE 1,5 η κάνω λάθος ?
αν έχω καταλάβει καλά δεν παίρνει τα ιμαγε του dreambox άλλα στηρίζετε στα δικά του πλέον. σωστά ?
η ομάδες που ασχολούνται πλέον είναι μόνο η openpli και η μαμά ,σωστά ?

Ο VU+ από την πρώτη μέρα είχε το σημαντικότερο feature του OE 1.6 (τον smp kernel) και ας είχε OE 1.5. Τώρα έχει και αυτός ΟΕ 1.6

Μπορεί να χρησιμοποιήσει έτοιμα images από DM αλλά μόνο σε multiboot περιβάλλον, με τους οδηγούς να φορτώνονται από τη flash και original image. Όμως αυτό δεν ενδείκνυται (πχ δε θα δουλεύει το VFD)

Ομάδες που τον υποστηρίζουν είναι:
OpenPLI
VTI
VIX
POD

edit:
Επίσης οι:
Sifteam
Persian HD Project
AAF

Last edited:
ευχαριστώ

εκτός απο openpli και vti δεν ήξερα οτι ασχολούνται και sifteam και aaf της άλλες δεν της ξέρω
( και όπως ακριβώς και στα dreambox το να βγάλει μια ομάδα ενα image δεν φτάνει ,πόσο μάλλον όταν μέσα σε αυτά είναι ομάδες που ήταν στην "επανάσταση" όπως nemesis,pli,sifteam και πολλές που δεν θυμάμαι πλέον )

edit

η ομάδα openpli δεν είναι η γνωστή pli άλλα μελή του φορουμ τους αφού η ομάδα τα άφησε ολα ελεύθερα και μάλιστα με ενα πολύ καλό wiki για να κάνει κάποιος τα πρώτα βήματα

Last edited:
O solo έχει πιο αργό επεξεργαστή (στα 525DMIPS), αντίστοιχης ισχύος με αυτόν του DM800. Αντίθετα ο VU Duo έχει επεξεργαστή στα 1100 DMIPS (όπως και ο DM500HD). Η παραπάνω ισχύ που χρειάζεται; Ταχύτητα εκτέλεσης του enigma2 και των plugins του, software decoding του DTS, υποστήριξη usb tuners κτλ.

Επειδή είναι νέος δέκτης, οι οδηγοί του δεν είναι το ίδιο ώριμοι με τους οδηγούς του VU+ Duo ή του DM800. Υπάρχουν μικρά θεματάκια (πχ πακέτο LBC στις 21,6 - δυσκολεύεται να συντονίσει).

edit: Στα χρήματα που δίνεις (ως 300 ευρώ) έχεις δύο επιλογές. DM800 κλώνο ή VU+ Solo. Αν μπορείς να φτάσεις τα 440-450, πας σε VU+ Duo.
Και εδω ρωταω παλι:

ΑΞΙΖΕΙ να κανω την υπερβαση κατα 150 ευρω ακομα, και να παρω τον Vu+ duo αντι του solo, συμφωνα με τις παραπανω διαφορες ? (τον δεκτη τον θελω ΜΟΝΟ σαν CS client , με μια αξιοπρεπη εικονα στα SD/HD, και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.... )

ΔΕΝ εχω σκοπο να χρησιμοποιησω το διπλο tuner του Duo, ΟΥΤΕ και να περασω στο χωρο μου δευτερο καλωδιο με διπλο LNB.... Εδω μετα βιας (γυναικος ...) καταφερα και περασα ενα καλωδιο....

Και επισης, θεωρω οτι ΑΝ σε περιπτωση σταματησει καποτε η υποστηριξη του Duo, ο Solo σαν πιο καινουργιος, θα συνεχισει για λιγο ακομα να υποστηριζεται...:grandpa:

Last edited: