Ποιόν δορυφόρο εκτός από Hotbird 13E, Astra 19,2E και Astra 28,2E ?

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,736
Αθήνα
Έχω ένα πιάτο 1,2 μ με 3 LNB Quad που στοχεύουν στους Hotbird 13E, Astra 19,2E και Astra 28,2E.

Επίσης ένα άλλο πιάτο 0,8 μ με ένα LNB Quad που στοχεύει στον Astra 23,2E. Αλλά αυτός ο Astra 23,2E πιάνει ελάχιστα κανάλια και αυτά που πιάνει δεν με ενδιαφέρουν. Επειδή το LNB είναι μόνο του στο πιάτο 0,8μ υπάρχει ευελιξία σε ποιόν δορυφόρο να στοχεύσει.

Με ενδιαφέρουν μόνο ελεύθερα κανάλια σε Αγγλική γλώσσα ή με Αγγλικούς υπότιτλους. Τα αθλητικά δεν με ενδιαφέρουν. Κυρίως ντοκυμαντέρ, ταινίες, ειδήσεις και μουσική.

Ποιόν δορυφόρο προτείνετε;

O Astra 4A / SES-5 (4.8°E) είναι καλή επιλογή;

Το πιάτο 1,2 μ έχει στο κέντρο τον Hotbird 13E, μεσαίο LNB τον Astra 19,2E και στην άκρη τον Astra 28,2E, δηλ ο 28,2 είναι ο πιό παράκεντρος. Αν βάλω τον Astra 28,2 μόνο του στο πιάτο 1,2 μ θα έχω σημαντικά περισσότερα κανάλια;

Γενικά πως προτείνετε να αξιοποιήσω τα δύο πιάτα με 4 LNB Quad;

Λέω να βάλω στο πιάτο 0,8μ τον Astra 28,2E μόνο του στο κέντρο. Και στο πιάτο 1,2μ να βάλω κέντρο τον Hotbird 13,2E, αριστερά του τον Astra 4A / SES-5 (4.8°E) και δεξιά του τον Astra 19,2E.

Αν κάποιο μέλος είναι τεχνικός δορυφορικών και μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά σωστά, ας μου στείλει ένα μήνυμα. Θα είμαι στου Παπάγου από 1 Δεκεμβρίου και μετά.

Εγώ θεωρώ τον 28Ε τον πιο αδύνατο και θα τον έβαζα μόνο του στο 1,2μ. 13Ε και 19Ε βγάζω άνετα παράκεντρα σε 80άρι με κέντρο τις 9Ε και από την άλλη μεριά έχω 4.8Ε κα 0.8Δ.

Εγώ θεωρώ τον 28Ε τον πιο αδύνατο και θα τον έβαζα μόνο του στο 1,2μ. 13Ε και 19Ε βγάζω άνετα παράκεντρα σε 80άρι με κέντρο τις 9Ε και από την άλλη μεριά έχω 4.8Ε κα 0.8Δ.
Πολύ ενδιαφέρον!

Δεν έχω 5 LNB! Λέω να μην βάλω τον 0,8Δ (δεν ξέρω τι κανάλια έχει αυτός, ενώ για τον 4,8Ε έχω ακούσει ότι εχει ενδιαφέροντα κανάλια με ειδήσεις και ντοκυμαντέρ).

Οπότε με τους 4,8Ε, 13,2Ε, 19,2Ε κ;ι 28,2Ε πώς θα τους έβαζες; Εγώ σκέφτηκα μόνο του τον 28,2Ε αλλά θα είναι καλύτερα να μπεί στο 1,2μ πιάτο; Στο μικρό οι άλλοι τρείς θα πιάνουν αρκετά κανάλια;

Η απάντηση από σχετική ερώτηση στο Google Gemini:

Η σύγκριση των ελεύθερων (FTA) καναλιών μεταξύ των δορυφόρων 4.8°E (Astra 4A / SES 5) και 0.8°W (Thor / Intelsat 10-02), εστιάζοντας σε περιεχόμενο ντοκιμαντέρ, ειδήσεων ή ταινιών στην Αγγλική γλώσσα, δείχνει ότι η θέση 4.8°E προσφέρει πιο συγκεκριμένο και αναγνωρισμένο περιεχόμενο στις ζητούμενες κατηγορίες.
Ακολουθεί μια αναλυτική σύγκριση:

1. Δορυφόρος 4.8°E (Astra 4A / SES 5)

Η δορυφορική θέση 4.8° Ανατολικά είναι κυρίως γνωστή για πακέτα από την Ουκρανία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Αφρική. Όσον αφορά το FTA περιεχόμενο στην Αγγλική γλώσσα, υπάρχει μια πολύ σημαντική παρουσία:
ΚατηγορίαΚανάλιΠεριγραφή
Ειδήσεις / ΕνημέρωσηBBC World Service English NewsΠολλαπλές ροές ήχου του BBC World Service, συμπεριλαμβανομένης της ροής ειδήσεων. Αυτό αποτελεί μια σταθερή και υψηλής ποιότητας πηγή ενημέρωσης και αναλύσεων στην Αγγλική γλώσσα.
ΆλλοEuropean Racing ChannelΚανάλι αφιερωμένο σε αγώνες (άλογα), με ήχο στα Αγγλικά. Δεν εμπίπτει στις ζητούμενες κατηγορίες (ντοκιμαντέρ/ειδήσεις/ταινίες), αλλά είναι FTA Αγγλόφωνο.
Σημείωση:(Epoque)Υπάρχει και το ουκρανικό κανάλι Epoque που μεταδίδει ντοκιμαντέρ, αλλά ο κύριος ήχος είναι πιθανότατα στα Ουκρανικά, με την αγγλική γλώσσα να μην είναι επιβεβαιωμένη ως βασική ή ως υπότιτλος.
Συμπέρασμα για 4.8°E:
Η κύρια αξία της θέσης αυτής, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέσατε, είναι το BBC World Service English News, το οποίο είναι ένα σταθερό και ποιοτικό κανάλι ειδήσεων.

2. Δορυφόρος 0.8°W (Thor 5/6/7 & Intelsat 10-02)

Η δορυφορική θέση 0.8° Δυτικά χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για συνδρομητικά πακέτα από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (π.χ. Σκανδιναβία, Ουγγαρία, Τσεχία/Σλοβακία).
ΚατηγορίαΚανάλιΠεριγραφή
Ειδήσεις / Ντοκιμαντέρ / ΤαινίεςΕλάχιστα / ΑνύπαρκταΟι ελεύθερες μεταδόσεις στη θέση 0.8°W είναι κυρίως περιορισμένες σε: 1) κανάλια που απευθύνονται σε αυτές τις χώρες (στα Ουγγρικά, Τσέχικα, Σλοβακικά κ.λπ.) ή 2) τεχνικές δοκιμαστικές εκπομπές.
Σημείωση:(Τοπικά κανάλια)Υπάρχουν αρκετά FTA κανάλια, όπως τα Ουγγρικά Viasat 6, Story4, Max4, αλλά αυτά είναι στη γλώσσα της χώρας προέλευσής τους και δεν ικανοποιούν το κριτήριο της Αγγλικής γλώσσας/υποτίτλων.
Συμπέρασμα για 0.8°W:
Δεν υπάρχουν σαφώς αναγνωρισμένα, μόνιμα FTA Αγγλόφωνα κανάλια με περιεχόμενο ειδήσεων, ντοκιμαντέρ ή ταινιών στη θέση 0.8°W. Εάν αναζητάτε αυστηρά περιεχόμενο στα Αγγλικά, αυτή η θέση δεν είναι η βέλτιστη επιλογή.

Γενική Σύγκριση & Σύσταση

Χαρακτηριστικό4.8°E (Astra 4A / SES 5)0.8°W (Thor / Intelsat 10-02)
Αγγλικό ΠεριεχόμενοΥψηλή Ποιότητα (BBC World Service News)Πολύ Περιορισμένο στις ζητούμενες κατηγορίες.
Ειδήσεις / ΕνημέρωσηΝαι (BBC World Service)Όχι (ως κύρια FTA Αγγλόφωνη πηγή)
Ντοκιμαντέρ / ΤαινίεςΠεριορισμένοΠολύ Περιορισμένο
Συνολική Αξία (για τα κριτήρια σας)Υψηλότερη (λόγω BBC)Χαμηλότερη
Σύσταση:
Με βάση τα κριτήρια που θέσατε, ο δορυφόρος 4.8°E (Astra 4A / SES 5) είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή, καθώς φιλοξενεί ένα σταθερό, FTA κανάλι ειδήσεων παγκόσμιας εμβέλειας στην Αγγλική γλώσσα (BBC World Service).

Γιατί δεν κοιτάς στο lyngsat.com ποια κανάλια έχει ο καθένας; Πλέον ο 4.8Ε έχει μόνο κάτι ουκρανικά (το BBC World Service είναι C-band) αλλά και στον 0.8Δ κάτι μουσικά που είχε είτε κλείδωσαν είτε έφυγαν (πρόσεξε και τη δέσμη, να είναι Κ2 / Τ2) και το CGTN υπάρχει και στις 19. Ίσως και οι 7Ε να σε ενδιαφέρουν. Έχει κάποια περσικά με υποτιτλισμένες ταινίες που μπορείς να τις παρακολουθήσεις στη μητρική γλώσσα.