Ποιον dreambox να προτιμήσω; Γνήσιο ή κλώνο;

sakis1234567

Established Member
11 October 2009
136
ειμαι καινουργιος στο φορουμ αυτο και θελω την συμβουλη σας . ενδιαφερομαι να αγορασω εναν dreambox 500 hd η 800 hd se. ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΝΗΣΙΟ Η ΚΛΩΝΟ? ΣΕ ΤΙ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΚΛΩΝΟΣ, εγω θελω να βλεπω και να κανω οικιακο μοιρασμα. δεν θελω εγγραφες σε σκληρους απλως να παιζει καλα και να εχει σταθερη cccam. αν παρω κλωνο με τι sim? ευχαριστω!!!!!

Δέν υφίστατε πλέον το οικιακό μοίρασμα...όπως και άλλα μοιράσματα.

Last edited by a moderator:
Υφίσταται σε κάποιες κάρτες ξένων πακέτων και με συγκεκριμένες κρυπτογραφήσεις... Αλλά στη Nova ΔΕΝ. Και ο λόγος είναι το περίφημο surf lock ....

οκ το γνωριζω αυτο το ! απαντηση δωστε μου τι να αγορασω? εσεις σαν γνωστες των θεματων τι θα παιρνατε σημερα αν ησασταν στη θεση μου? τι κανει παραπανω ενας γνησιος απο εναν κλωνο αυτο θελω να μαθω? ευχαριστω!!!!!!!!!!!!

Τα πάντα εξαρτώνται απο το πορτοφόλι ... Αν έχεις και σου βγαίνουν τα λεφτά για γνήσιο, πάιρνεις γνήσιο και ξενοιάζεις. Αν όχι τότε οι κλώνοι (που είναι στο 50% περίπου της τιμής του γνήσιου) είναι η μόνη σου λύση.
Αλλά είναι λύση που πέχει εν δυνάμει θυσίες. Εκεί που στο γνήσιο τα images μπαίνουν χωρίς να το σκεφτεσαι, σε κλώνο μπάινουν αυτά που είναι συμβατά με τον κλώνο που έχεις.
Επίσης, ναι είναι υπερτιμολογημένη η κατασκευή του γνήσιου, αλλά είναι άγνωστη η ποιότητα κατασκευής ενός κλώνου. Για παράδειγμα, είχα αγοράσει πρίν κάποια χρόνια ένα DM500 γνήσιο ό οποίος παίζει ακόμα. Είχα αγοράσει και ένα κλώνο ο οποίος παρέδωσε το πνεύμα σε 7 μήνες, αντικαταστάθηκε, ο αντικαταστάτης παρέδωσε το πνεύμα σε 9 μήνες και ξανα-αντικαταστάθηκε. Να χτυπήσω ξύλο, αυτός ο τελεύταίος ζεί ακόμα ... Αλλά στην τιμή των τριών έπαιρνα ένα γνήσιο και θα μου έμεναν και λεφτά στην τσέπη...

Κατά τα άλλα, αυτά που μπορεί να κάνει ο κλώνος, τα κάνει όπως ακριβώς και ο γνήσιος.

Η επιλογή - συνήθως - εξαρτάται απο την τσέπη...

φιλε σε ευχαριστω για την αναλυση σου πραγματικα!!!!!!!!! τωρα κατι τελευταιο , εχω επιλογη για δυο dbox 1) 500 hd 2) 800 hd se. τι να παρω σαν νεος στο θεμα? δεν με ενδιαφερει να γραφω σε σκληρο απλως να βλεπω , να εχει σταθερη cccam , να μπορω παραδειγμα να παιρνω κατι με στικ στον δεκτη (καναλια ,αναβαθμησεις) τετοα πραγματα ? ευχαριστω

Ποιες ειναι οι ουσιαστικες διαφορες τους περα απο την τιμη?
για dm800hd πχ..
Υπαρχει περιπτωση να σταματησεις να παιρνει αναβαθμισεις?(drivers κλπ)

σκεφτομαι αν αξιζει ενας κλωνος dm800hd στα 170 η να παω στα 300 για τον vu+ uno

Ειμαι ετοιμος για κλωνο 800HD 200e. Περιπου με τα ιδια περνω και original Azbox me. Το θεμα 1) ποια η διαφορα απο κλωνο με original (πλεονεκτηματα πλην της τιμης φυσικα και μειονεκτηματα) 2) αν ειναι kαυλυτερα γαι azbox me

Το έγραψες και μόνος σου, μόνο διαφορά στην τιμή, κανένα άλλο πλέονεκτημα δεν εχει ο κλώνος dm σε σχέση με τον γνήσιο dm800se, κατά την γνώμη μου πάντα. Ο γνήσιος είναι πιο αξιόπιστος και με καλύτερη υποστήριξή σε λογισμικό.

Παιδιά γειά και χαρά σας ... Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με τους DreamBox...

1: Ο γνήσιος με τον κλώνο έχει καμία ουσιαστική διαφορά;;;
2: Ποιόν να προτιμήσω, τον 800 HD ή τον 500 HD;;; Έχουν και οι δύο HDMI θύρα;;;

Έχει ήδη απαντηθεί το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου. Ναι έχει ουσιαστική διαφορά στην τιμή (υπέρ του κλώνου) και στην ποιότητα (υπέρ του αυθεντικού) Από εκεί και μετά τα πράγματα είναι λίγο πολύ το ίδι,ο με διαφορά μόνο στο ότι οι κλώνοι έχουν ειδικά διαμορφωμένα για το hardware τους firmware (Λειτουργικά συστήματα) και ότι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την ευκολία ανεύρεσης και υποστήριξης τέτοιων λειτουργικών (patched) σε σχέση με την απρόσκοπτη δυνατότητα αναβαθμίσεων σε ότι πιο τελευταίο υπάρχει, σε επίπεδο firmware για τα αυθεντικά.

H τιμή και οι ποιότητα είναι κάτι που το ζυγίζεις από μόνος σου. Το firmware πάντως είναι εντελώς υποκειμενικό ζήτημα.

Για εμένα προσωπικά, το firmware, δε μου λέει κάτι για να προτιμήσω το αυθεντικό από το κλώνο. Αντίθετα κάποιον που δεν ξέρει ή δε θέλει ή απλά δεν του αρέσει να ψάχνεται για κάτι τέτοιο, η υποστήριξη σε αυθεντικό firmware είναι παράγοντας επιλογής του αυθεντικού...!

Όσο αφορά στο δεύτερο ερώτημά σου, o 800HD δεν έχει HDMI αλλά μπορεί και περνά ήχο στο DVI που έυκολα μετατρέπεται με τον προσαρμογέα που δίνεται με τον αποκωδικοποιητή (DVI2HDMI) σε HDMI, πράγμα απολύτως ισοδύναμο με ένα καθαρόαιμο HDMI μηχάνημα όπως είναι το 800HD SE ή και το 500HD, αυθεντικά οι κλώνοι.

Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντησή σου...:)

Να υποθέσω λοιπόν ότι η συσκευή που μου πρότειναν στα 185 ευρώ είναι μαϊμουδίτσα ε;

Σ' αυτά τα χρήματα (λίγο παραπάνω) προτίμησε τον Xtrend ET4000 (209 ευρώ έχει).

Επειδή δεν το κατέχω το άθλημα πολύ καλά ακόμη ... η συγκεκριμένη συσκευη που μου προτείνεις κάνει ό,τι κάνει και το Dreambox ...ξεκλείδωμα κλπ;

Δε ξέρω τι εννοείς με τη λέξη ξεκλείδωμα ... ή κάνω πως δε καταλαβαίνω για τη δική σου ασφάλεια ...

Ο ET4000 είναι mips enigma2 δέκτης, όπως και οι Dreambox που ανέφερες. Δεν είναι κλώνος αλλά έχει δικούς του οδηγούς και μάλιστα με πολύ καλύτερη υποστήριξη απ' ότι οι Dreambox, με Linux Kernel 3.6, opera web browser, HbbTV και πολλά άλλα. Επίσης είναι ο πρώτος διαθέσιμος δέκτης με τα νέας γενιάς τσιπάκια της Broadcom, με υποστήριξη ως 1080p60, HDMI 1.4 κτλ.

Από άποψη ποιότητας εικόνας λοιπόν μου τον προτείνεις... Αλλά πέραν τούτου με ποιά εταιρεία θα μπορούσε να συνεργαστεί ο συγκεκριμένος δέκτης όσο γίνεται πιό ανώδυνα οικονομικά;;;

ΥΓ: Ειλικρινά είμαι αρχάριος... Μου είπαν ότι κάποιοι δέκτες μπορούν και παίζουν περισσότερα ελεύθερα κανάλια. Και κάποιοι άλλοι με πεισσότερες δυνατότητες μπορούν να παίξουν ελεύθερα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια όπως MEGA, ANT1 κλπ (αυτά είναι κυρίως που με ενδιαφέρουν).

ΥΓ2: Τι εννοείς για τη δική μου ασφάλεια παραπάνω ;

Φίλε μου αυτά τα κανάλια δεν εκπέμπουν ελεύθερα. Εκπέμπουν κωδικοποιημένα στις πλατφόρμες ΟΤΕ και NOVA αλλά και με χαλαρή κωδικοποίηση BISS στις 3.1 ανατολικά. Αν ενδιαφέρεσαι για κωδικοποιημένα από τις πλατφόρμες ΟΤΕ ή NOVA δε θα πάρεις απάντηση εδώ μέσα από κανέναν.