Ποιον ενισχυτή να διαλέξω?

nikkouk

New member
29 November 2013
30
ΚΑλησπέρα.Σαν πιο παλιοί οι περισσότεροι εδώ μέσα θα έχετε έρθει στην θέση πριν από 3 χρόνια να διαλέξετε ενισχυτή οπότε και μάλλον θα θυμάστε τα specs τους.Είμαι σε φάση να αγοράσω έναν μεταχειρισμένο max 250 euro και βρήκα αυτά τα μοντέλα:
Sony str-dg820
denon avr 1910
marantz 4003
pioneer vsx 920 Και 921
kardon avr 198
θέλω σιγουρα να περνάει ήχο από hdmi και καλή ποιότητα ήχου.Περιμένω απόψεις.Αν έχετε κάποιο άλλο μοντέλο πείτε μου να το ψάξω!

Sony str-dg820
denon avr 1910
marantz 4003
pioneer vsx 920 Και 921
kardon avr 198
θέλω σιγουρα να περνάει ήχο από hdmi και καλή ποιότητα ήχου.Περιμένω απόψεις.Αν έχετε κάποιο άλλο μοντέλο πείτε μου να το ψάξω!

Τον 921 τον έχω ... κάνει ότι θέλεις και για τα χρήματα του είναι πολύ καλός και δυνατός από ήχο ...

να προσθέσω και τον onkyo htr640 και να αφαιρέσω τον kardon μιας και είναι αρκετά κατώτερος.ο 921 πχ τι δεν έχει που θα μου έλειπε αν αγόραζα έναν νέο ενισχυτή σήμερα?

Απάντηση: Re: Ποιον ενισχυτή να διαλέξω?

να προσθέσω και τον onkyo htr640 και να αφαιρέσω τον kardon μιας και είναι αρκετά κατώτερος.ο 921 πχ τι δεν έχει που θα μου έλειπε αν αγόραζα έναν νέο ενισχυτή σήμερα?

Kαλησπερα φιλε. Κι εγώ κατοχος του pioneer vsx-921 είμαι. Προσωπικά, το μόνο που μου λείπει από τον συγκεκριμένο ενισχυτή είναι η ύπαρξη και ενός δευτερου hdmi out για συνδεση tv και προβολεα ταυτόχρονα. Κατά τα αλλα με εχει καλυψει πλήρως.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ενισχυτή να διαλέξω?

Kαλησπερα φιλε. Κι εγώ κατοχος του pioneer vsx-921 είμαι. Προσωπικά, το μόνο που μου λείπει από τον συγκεκριμένο ενισχυτή είναι η ύπαρξη και ενός δευτερου hdmi out για συνδεση tv και προβολεα ταυτόχρονα. Κατά τα αλλα με εχει καλυψει πλήρως.
Ούτος η άλλος δεν είμαι απαιτητικός .Μόνο τηλεόραση και pc έχω να συνδέσω τίποτα άλλο.

Βασικό είναι και το τι ηχεία έχεις, τα Ohm κλπ... Αναλόγως, μπορείς να πάρεις και καινούριο όπως τον Marantz NR1403 με τιμή κοντά στα 270 .

Καλησπέρα και απο εμένα. Εγώ έχω τον vsx-920 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήχος καθαρά cinema (υστερεί σε audio ακροάσεις) αλλά είναι απίστευτος στα εφέ του και στις ταινίες.
Θα τον άλλαζα μόνο για ένα επόμενο του μοντέλο που θα υποστήριζε hdmi-through (όταν είναι κλειστός) ή αν περίσευαν χρήμματα για ένα με πολλά πολλά ρεύματα.
Εγώ τον έχω με ηχεία focal dome 5.1 σε χώρο 55 τετρ περίπου και είναι φανταστικός.

Re: Απάντηση: Ποιον ενισχυτή να διαλέξω?

Καλησπέρα και απο εμένα. Εγώ έχω τον vsx-920 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήχος καθαρά cinema (υστερεί σε audio ακροάσεις) αλλά είναι απίστευτος στα εφέ του και στις ταινίες.
Θα τον άλλαζα μόνο για ένα επόμενο του μοντέλο που θα υποστήριζε hdmi-through (όταν είναι κλειστός) ή αν περίσευαν χρήμματα για ένα με πολλά πολλά ρεύματα.
Εγώ τον έχω με ηχεία focal dome 5.1 σε χώρο 55 τετρ περίπου και είναι φανταστικός.
καλησπέρα και σε σένα όταν λες ότι υστερεί σε μουσική ο ενισχυτής?Μπορείς να το κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο?
Μήπως να πάρω yamaha που ακούω ότι είναι πιο μουσικός?

Re: Απάντηση: Ποιον ενισχυτή να διαλέξω?

http://www.artsound.gr/catalog/pioneer-enisxytis-150w-kanali-hdmi-p-23403.html
μόλις είδα αυτό.Είναι o 922 k?γιατι λέει σκέτο 922...είναι πολύ καλή προσφορά.Μπορεί να ανεβαίνει το budget λίγο
αλλά νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής.Τι λέτε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ενισχυτή να διαλέξω?

http://www.artsound.gr/catalog/pioneer-enisxytis-150w-kanali-hdmi-p-23403.html
μόλις είδα αυτό.Είναι o 922 k?γιατι λέει σκέτο 922...είναι πολύ καλή προσφορά.Μπορεί να ανεβαίνει το budget λίγο
αλλά νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής.Τι λέτε?

Nομιζω ότι το k σημαινει kuro, δηλαδή μαυρο. Οποτε ο ενισχυτης είναι ο ιδιος.

Για την τιμη, δεν είμαι σιγουρος ότι είναι τοσο μεγαλη ευκαιρια.Πριν λιγο καιρο τον πηρε συμφορουμιτης με 290 ευρω μεσω amazon. Ειναι και προηγουμενο μοντελο ,οποτε ψαξ'το λιγο παραπάνω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ενισχυτή να διαλέξω?

πάντως σήμερα που κοιτάω δεν βρίσκω πουθενά πιο κάτω τιμή...μάλλον τελείωσαν τα αποθέματα?

Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να πάρω αρκετά πιο φτηνό ενισχυτή και να δώσω κάτι παραπάνω στα ηχεία.Νομίζω ότι τα έξτρα 100 ευρώ που θα δώσω σε σχέση με έναν απλό 5.1 είναι για να έχω 7 κανάλια αντί για 5 και έξτρα συνδέσεις.Ούτε θα βάλω ποτέ πάνω απο 5 ηχεία γιατί δεν το επιτρέπει ο χώρος ούτε με ενδιαφέρουν τα lan wireless bluetooth και διάφορα τέτοια....τι παραπάνω θα πάρω απο αυτόν
http://www.skroutz.gr/s/3089852/Yamaha-RX-V375.html δηλαδή και αξίζει να δώσω 150 ευρώ έξτρα?

Τον 921 το έχω και εγώ. Το ότι θα σε ικανοποιήσει σε Home cinema λειτουργία είναι το μόνο σίγουρο, όμως έχει πολλές άλλες δυνατότητες που δεν θα τις χρησιμοποιήσεις και ούτε καν θα το μάθεις εκτός αν διαβάσεις πολύ προσεκτικά το manual, τώρα για ακρόαση μουσικής πιστεύω ότι για τα χρήματά του πετυχαίνεις μια πολύ καλή ισορροπία. Από την άλλη όμως αν έχεις συγκεκριμένο ποσό για να διαθέσεις μάλλον πρέπει να επιλέξεις πρώτα τα ηχεία σου. Όσο για το αν θα χρειαστείς το 7.1 αν δεις ταινία σε τέτοιο mode θα καταλάβεις ότι αξίζει.

Πέραν των 7 καναλιών που έτσι κι αλλιώς είναι το στάνταρ σήμερα, με τη σύνδεση LAN (ΟΚ αφήνουμε το wi-fi που είναι ασύρματο lan και το bluetooth που απλά είναι βολικό) έχεις έναν ολόκληρο κόσμο αναπαραγωγής μέσω δικτύου + internet radio που αν δεν το ζήσεις δεν γνωρίζεις πόσο δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό.

Με λίγα λόγια αν πας σε έναν πεντακάναλο όπως του link που παράθεσες, χωρίς σύνδεση δικτύου, σε λίγο καιρό θα θες να τον αλλάξεις. 7 κανάλια και δίκτυο, τίποτε λιγότερο σήμερα.

οκ το δίκτυο να το καταλάβω αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην βάζεις απο τον υπολογιστή ράδιο...αλλά πραγματικά τα 5 ηχεία είναι ήδη πολλά...

οκ το δίκτυο να το καταλάβω αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην βάζεις απο τον υπολογιστή ράδιο...αλλά πραγματικά τα 5 ηχεία είναι ήδη πολλά...

Εμένα μου αρέσει να κάθομαι στο σαλόνι και να παίζω τα αρχεία της μουσικής που έχω στο PC σε άλλο χώρο (ή στο NAS για κάποιους άλλους) από τον AV ενισχυτή. Μετά όταν βαρεθώ το γυρνάω στο ιντερνετικό ραδιόφωνο.
Όλα αυτά τα κάνω από το σαλόνι με το smartphone, καθώς όπως ίσως γνωρίζεις κάθε εταιρία έχει το δικό της app για τον έλεγχο του AV ενισχυτή. Μπορεί και να παίζω μέσω του δικτύου αυτά που έχω αποθηκευμένα στο smartphone μέσω δικτύου στον AV ενισχυτή.

Για την ώρα πάντως ακούω 181.fm super 70's hits... :worshippy:

Αν θέλεις home cinema τα 5 είναι το ελάχιστο και σίγουρα όχι πολλά. Κάποιος εδώ μέσα είχε στήσει 11.1 σύστημα. Αυτά σίγουρα είναι πολλά, όχι όμως τα 5! Αν σε φοβήζει το μέγεθος των ηχείων και θεωρείς ότι θα φορτώσουν το χώρο σου, υπάρχουν καλές επιλογές σε μικρά σε όγκο ηχεία.