Ποιόν εξοπλισμό για γάμο σε νησί?

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,723
Γεια σας φίλοι
Σκέφτομαι να παντρευτώ το Σεπτέμβριο σε νησί. Η εκκλησία δεν χωράει κόσμο, συνεπως θα γίνει εκτός ιερού.
Ποια θα είναι η καλύτερη ώρα για βιντεογράφιση-φωτογραφία, με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο αιγαίο?
λίγο πριν σκοτεινιάσει?
Ποιον εξοπλισμό θα χρειαστώ? δεν θέλω επαγγελματία. Θέλω να επεξεργαστώ το βίντεο και τις φωτό μόνος μου.
Ως τώρα έχω τον εξής εξοπλισμό, μία βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας sony HC1 και φωτογραφική την DSLR sigma sd14 18-200 οs, με εξωτερικό φλας και μία fuji F31 που είναι άριστη για νυχτερινές.

Σκέφτομαι την αγορά ενός φορητού προβολέα για την βιντεοκάμερα, με την μπαταρία στην μέση.

τι μου προτείνεται?
ευχαριστώ

Γεια σας φίλοι
Σκέφτομαι να παντρευτώ το Σεπτέμβριο σε νησί. Η εκκλησία δεν χωράει κόσμο, συνεπως θα γίνει εκτός ιερού.
Ποια θα είναι η καλύτερη ώρα για βιντεογράφιση-φωτογραφία, με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο αιγαίο?
λίγο πριν σκοτεινιάσει?
Ποιον εξοπλισμό θα χρειαστώ? δεν θέλω επαγγελματία. Θέλω να επεξεργαστώ το βίντεο και τις φωτό μόνος μου.
Ως τώρα έχω τον εξής εξοπλισμό, μία βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας sony HC1 και φωτογραφική την DSLR sigma sd14 18-200 οs, με εξωτερικό φλας και μία fuji F31 που είναι άριστη για νυχτερινές.

Σκέφτομαι την αγορά ενός φορητού προβολέα για την βιντεοκάμερα, με την μπαταρία στην μέση.

τι μου προτείνεται?
ευχαριστώ

Πως θα καταφέρεις βρε θηρίο να παντρεύεσαι και να τραβάς?:grinning-smiley-043

θα βάλω άλλον γαμπρό στην θέση μου!!
πλάκα κάνω, έχω πορωμένους φίλους με φωτογραφία-βίντεο, αλλά άσχετους με την κάλυψη μυστηρίων

Η ώρα η καλή και καλούς απογόνους...

Σιγουρέψου ότι θα μάθει να χειρίζεται τα μηχανήματα καλά!

Δεν υπάρχει δυνατότητα replay...:Banane0:

θα βάλω έναν πακιστανό στην θέση μου, με τόσο μαύρισμα που αποκτώ το καλοκαίρι δεν θα καταλάβει κανείς την διαφορά!

όλοι εύχεστε, ευχαριστώ αλλά δεν προτείνεται εξοπλισμό

Θα χρειαστούν 4 άτομα.

2 με φωτογραφικές SLR εννοείται, είτε Canon είτε Nikon με φλας επαγγελματικά μεγάλα, όχι τα ενσωματωμένα τους σπόρους, και μπόλικες κάρτες. Οι μηχανές ρυθμισμένες για να τραβάνε αρχεία σε .raw φορμά και όχι .jpg

2 με κάμερες HD είτε Canon π.χ. HV20 είτε κάποια Sony και λέω 2 για να μπορεί να γίνει μετά μοντάζ και να βγει σαν ταινία. Η μία κάμερα χάνει πολλές σκηνές και μένουν κενά.

Μιλάμε για να γίνει δουλειά super διότι όπως είπαν και τα παιδιά "δεν έχει replay...."

Η ώρα η καλή -bye-

Δυστυχώς χωρίς τουλάχιστον 2 επαγγελματικές κεφαλές φλας, δουλειά δεν γίνεται. Ούτε φυσικά ο 18-200 είναι φακός για τέτοιες δουλειές, έχει πολύ μικρό μέγιστο διάφραγμα και θα ψάχνεται στην εστίαση. Και έχεις και δύσκολη μηχανή, παίρνει ουσιαστικά μόνο Sigma φακούς.

Στο ευρυγώνιο και για χαμηλό μπάτζετ υπάρχει ο Sigma 15-30ΕΧ τον οποίο έχω (ο Βλάσης μιλάει για το "κιτρινάκι" του, πάντως σε raw δεν είχα κανένα πρόβλημα, και έχω τραβήξει και νυφικό με αυτόν) και αυτή την εποχή είναι σε χαμηλή τιμή (289 Κατερέλος). Μετά υπάρχει ο 28-70/2.8 για πιο κοντινά στο 2.8 (με το x 1.7 της SD14 δίνει κάλυψη μέχρι 120mm, δηλαδή κοντού τηλεφακού, μια χαρά), κάπου παραπάνω από τα 300 ευρώ. Τώρα εάν υπάρχει ένα μόνο σώμα, ο φωτογράφος θα ξαλλάζει φακούς, είναι βέβαιο ότι δεν θα προλάβει πάρα πολλά πλάνα. Θέλει καλό ρεπαράζ και γνώση του μυστηρίου να ξέρει τι θα τραβήξει και πότε, εάν έχει ένα σώμα.

Και πάλι δεν μιλάμε για επαγγελματική δουλειά που όπως είπε και ο Τάσος παραπάνω προϋποθέτει από δύο φωτο/βιντεοκάμερες, αλλά να καλυφθεί αξιοπρεπώς ένα μυστήριο. Την ποιότητα των λήψεων ένας καλός φωτογράφος πιστεύω μπορεί να την πιάσει.

Eιναι δυσκολο αυτο που πας να κανεις. (και δεν εννοω το γαμο:flipout:)

κοιτα
Cliff Mautner wedding photographer

shooting with nikon d3 between 3200-6400 iso.

http://cliffmautner.typepad.com/my_weblog/2007/09/ok-its-after-1a.html

also
http://cliffmautner.typepad.com/my_weblog/2008/03/index.html

επισης διασημος και ο David Ziser.

Δες και μπορει να παρεις ιδεες και να καταλαβεις αν αυτο που φανταζεσαι ειναι εφικτο.

Δεν πάει να τραβάει και στα 30.000 iso, ο υπάρχων φωτισμός -εφόσον μιλάμε για γάμο σε ξωκλήσι και όχι για χώρους λουσμένους στον τεχνητό φωτισμό όπως το παράδειγμα που αναφέρεις- δεν κάνει. Έστω ότι η νύφη είναι στη σκιά του γαμπρού, τι να το κάνω εάν η μηχανή μπορεί να τραβάει σε συνθήκες 3EV?

Ο έλεγχος του φωτισμού είναι θεμελιώδης.

Εγώ φίλε yiannakas θα σου πρότεινα -εάν είναι εφικτό, αντί για το φόντο στο αιγαίο, να δώσεις προτεραιότητα στο να πέφτει από το πλάϊ (και λίγο εμπρός) το "μαγικό φως" της δύσης του ήλιου στα πρόσωπά σας γιατί σε αυτή την περίπτωση γίνεται πολύ κολακευτικό (η κάμερα από πλάί-εμπρός). Ανάλογα όμως με το πού δύει ο ήλιος ενδέχεται να μπορείς να έχεις και φόντο τη θάλασσα...

Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, θα πρέπει να γίνουν δοκιμές λίγες μέρες πριν (όχι πολλές γιατί η θέση του ήλιου αλλάζει) θα πρέπει να υπολογιστεί ο χρόνος του γάμου και της δύσης και να χρησιμοποιηθούν φώτα μόνο για γέμισμα.

Βέβαια αν είναι να αγχωθείς, καλύτερα κάνε τον γάμο νωρίτερα (με φόντο το Αγαίο) και άσε το "μαγικό φως" για τις φωτογραφίες μετά τον γάμο!

Last edited:
Δεν πάει να τραβάει και στα 30.000 iso, ο υπάρχων φωτισμός -εφόσον μιλάμε για γάμο σε ξωκλήσι και όχι για χώρους λουσμένους στον τεχνητό φωτισμό όπως το παράδειγμα που αναφέρεις- δεν κάνει. Έστω ότι η νύφη είναι στη σκιά του γαμπρού, τι να το κάνω εάν η μηχανή μπορεί να τραβάει σε συνθήκες 3EV?

Ο έλεγχος του φωτισμού είναι θεμελιώδης.

το site ηταν για να παρει μια ιδεα για τα καδραρισματα, τα στησιματα κλπ. οχι για το τι iso πρεπει να τραβαει.

Ο φωτισμος ειναι θεμελιωδης οπως λες και εκει πρεπει να σταθει αν θελει να κανει μια διαφορα.

η γνωμη μου ειναι αυτοι που θα τραβηξουν θα πρεπει να ξερουν να χρησιμοποιησουν σωστα το υπαρχον φως (φυσικο αλλα και βοηθητικο). Εννοειται οτι το βοηθητικο φως ειναι απαραιτητο. Tωρα αν αυτο θα ειναι 2 ασυρματα φλας με diffusers ή θα εχει και softbox αυτο ειναι ειναι αλλο θεμα. Επισης πως θα χρησιμοποιηθουν τα φλας.

Αφου λυθει το θεμα του φωτισμου, πρεπει να αποφασισθουν και τι φωτος θα τραβηχθουν. δηλ ενα ειδος shot list.
http://weddings.about.com/od/photographer/a/Photogchecklist.htm

δες επισης το blog του Ζισερ (εκ των κορυφαιων)
http://www.digitalprotalk.blogspot.com/

Νομίζω οτι το θέμα της βιντεοκάμερας είναι πολύ πιό δύσκολο από το θέμα της φωτογραφίας.
Και οι HD για να αποδώσουνε θέλουν σωστό φώς. Προσοχή στο White Balance.

Πάντως θα πρέπει να επενδύσεις πολλά παραπάνω από το να πληρώσεις μία ομάδα φωτογράφων για να γίνει αυτό που θέλεις (με ρίσκο και πάλι).

Πάντως θα πρέπει να επενδύσεις πολλά παραπάνω από το να πληρώσεις μία ομάδα φωτογράφων για να γίνει αυτό που θέλεις (με ρίσκο και πάλι).

Θα μου πιάσουν τον .... αν τους ζητήσω να έρθουν σε νησί! και μάλιστα όχι τόσο τουριστικό

Το θέμα είναι ότι θέλεις στάνταρ 2 φλασοκεφαλές, γεννήτρια, καινούργιοyς φακούς... φαντάζομαι τα πρώτα μπορείς βέβαια να τα νοικιάσεις, αλλιώς στα μεταχειρισμένα μάλλον, γιατί είναι από αλμυρούτσικα έως -αναλόγως την ποιότητα, ισχύ κλπ- πανάκριβα.