Ποιόν HD δέκτη;

greenfan

Established Member
20 November 2007
293
Αθήνα
Σκέφτομαι να αγοράσω έναν HD δέκτη. Εχω καταλήξει σε αυτές τις τέσσερις προτάσεις. Δεν θα σας ζητήσω να μου πείτε ποιός είναι ο καλύτερος, γιατί προφανώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. απλώς θα ήθελα κάποιες γνώμες από κατόχους ή γνώστες, ώστε να με βοηθήσετε να αποφασίσω....
Η χρήση είναι κυρίως Nova, ελεύθερα δορυφορικά, όσα HD ελεύθερα υπάρχουν και στο μέλλον Sky digital, αλλά εκεί θέλει ούτως ή άλλως τον δικό του δέκτη.

CLARKE-TECH 5000 Combo

OPTICUM 7700HD CICX

TOPFIELD TF 7700HSCI

TOPFIELD TF-7720 HSIR

Η μήπως τελικά πρέπει να κάνω λίγη υπομονή και να περιμένω τον Humax iCord και τον Lyngsat ;

Για Nova είτε με Irdeto ή Irdeto συμβατό module κάνουν οι 3 πρώτοι, αν η λογισμική υποστηριξη είναι καλή οι 2 πρωτοι θα παιζουν την καρτα και στο ενσωματωμένο ucas, ενω στον τεταρτο θα παίζει πιο σίγουρα η κάρτα nova στο ενσωματωμένο irdeto αλλά δεν έχει υποδοχή για μοντούλα. Ασχέτως που σε υποχρεώνουν να έχεις το δεκτη το αγγλικό πακέτα στην παρούσα φάση παίζει σε dragon/t.rex cam (ενδεχομένως με κάποια αραιή τοποθέτηση της κάρτας και στον ιδιοκτησιακό δέκτη), οπότε με βαση αυτά τα 2 ζητούμενα...μπορείς να αποκλείσεις τον τέταρτο! (Προφανώς όμως...είναι ο φτηνότερος!)

o technomate HD 6800 παιζει επισης νοβα στο ενσωματωμενο ucas (τον έχω και ειναι τσεκαρισμενο) και pvr ready (εγραψα HD Suisse απευθειας σε σκληρο) μεσω usb, οπως και ολα τα καλουδια απο την usb αρκει ενα στικ, εμενα μου στοιχισε πριν ενα μηνα 380 περιπου

Τον τελευταίο δεν τον έβαλα λόγω τιμής αλλά γιατί έχει Irdeto Access

Εχει Irdeto Access αλλά δεν έχει ούτε μία υποδοχή common interface, οπότε σε περιορίζει μελλοντικά απο αλλού (και το Irdeto access δεν γίνεται συνήθως ucas όπως τα conax, ώστε να παίζει ενδεχομένως και κάρτες άλλων συστημάτων)

Νομίζω πως αποφάσισα να περιμένω τον νέο δέκτη της Humax τον iCord.
Θα έρθει απ' ότι διαβάζω μέσα στο Γενάρη και λέω να καταλήξω σε αυτόν. Εξάλλου, ως κάτοχος του 5400 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη Humax....

ego perimeno enan alon dekti HD pou exi kati pou den to exi kanis dektis mexri tora ,mono i idia i eteria pou exi to paketo to exi,ala aftos pou perimeno exi kai ethernet kai ipostiriksi software !!!
aplos leo na min anafero ti mipos to vri kapios !!
etsi gia na exi saspents !!:afro::afro::afro:
:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
mono ston greg to exo pi sto pm pou tou estila !!efxome na min martirisi !!xaxaxax

Last edited:
Ηθελα να ρωτήσω, αν πάρω κάποιον HD δέκτη, η εικόνα στη Nova και τα άλλα κανάλια θα φαίνεται χειρότερη απ' ότι με τον Humax 5400 που έχω τώρα;

Απάντηση: Re: Ποιόν HD δέκτη;

Ηθελα να ρωτήσω, αν πάρω κάποιον HD δέκτη, η εικόνα στη Nova και τα άλλα κανάλια θα φαίνεται χειρότερη απ' ότι με τον Humax 5400 που έχω τώρα;
Όχι, θα φαίνεται καλύτερη.

Σίγουρα; γιατί μου λένε οτι θα έχει πολύ πιξέλιασμα και γενικότερα πως θα είναι άθλια, γιατί τα κανάλια εκπέμπουν άθλια...

Αυτό ακριβώς φοβάμαι κι εγώ. Μήπως θα πρέπει να κρατήσω και τον Humax 5400 και να τους αλλάζω ανάλογα το πρόγραμμα που βλέπω;

Μπορεί να είναι λίγο "χαζή" η ερώτηση, αλλά θα την κάνω...
Επειδή σκέφτομαι να πάρω HD δέκτη και με δεδομένο οτι η εικόνα της NOVA ή των απλών καναλιών σε 42άρα plasma θα είναι χειρότερη, λέω να κρατήσω και τον απλό Humax 5400 που έχω. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος το καλώδιο που έρχεται από το δορυφόρο να το κάνω με διπλή έξοδο. Ενα δηλαδή να πηγαίνει στον HD δέκτη και το άλλο στον Humax και να χρησιμοποιώ τον κάθε δέκτη ανάλογα... Υπάρχει κάποιος διακόπτης ή κάποιος ...διακλαδωτής, ή κάποιος άλλος τρόπος τέλως πάντων;

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι να κάνεις αυτό που θέλεις. Ο πρώτος (και ευκολότερος), από την έξοδο loop through του HD δέκτη τροφοδοτείς τον Humax. Η μέθοδος έχει το μειονέκτημα ότι μόνο ένας από τους δύο δέκτες μπορεί να είναι ανοιχτός κάθε στιγμή (μπορούν να είναι ανοιχτοί και οι δύο ταυτόχρονα μόνο αν βλέπουν κανάλια που βρίσκονται στην ίδια πόλωση και ίδια μπάντα, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όχι). Η δεύτερη μέθοδος είναι να βάλεις διπλό lnb (twin) και να τροφοδοτείς ανεξάρτητα κάθε δέκτη, μειονέκτημα ότι θα πρέπει να κατεβάσεις και δεύτερο καλώδιο από τη ταράτσα. Αλλά έτσι έχεις τελείως ανεξάρτητη τη λήψη των δύο δεκτών...

Από την έξοδο loop του HD που λες, πως ακριβώς γίνεται η σύνδεση με τον Humax; Με τι καλώδιο;
Γιατί η δεύτερη λύση με δεύτερο καλώδιο δεν με βολεύει....

Από την έξοδο loop του HD που λες, πως ακριβώς γίνεται η σύνδεση με τον Humax; Με τι καλώδιο;
Γιατί η δεύτερη λύση με δεύτερο καλώδιο δεν με βολεύει....

Όπως το λέει ο Σεραφείμ. Αλλά επαναλαμβάνω ότι πρέπει να έχεις στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο τον ένα δέκτη ανοιχτό. Προσωπικά το θεωρώ αρκετά άβολο αλλά αν υπάρχει πρόβλημα να βάλεις δεύτερο καλώδιο...

Μπορεί να είναι λίγο "χαζή" η ερώτηση, αλλά θα την κάνω...
Επειδή σκέφτομαι να πάρω HD δέκτη και με δεδομένο οτι η εικόνα της NOVA ή των απλών καναλιών σε 42άρα plasma θα είναι χειρότερη, λέω να κρατήσω και τον απλό Humax 5400 που έχω. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος το καλώδιο που έρχεται από το δορυφόρο να το κάνω με διπλή έξοδο. Ενα δηλαδή να πηγαίνει στον HD δέκτη και το άλλο στον Humax και να χρησιμοποιώ τον κάθε δέκτη ανάλογα... Υπάρχει κάποιος διακόπτης ή κάποιος ...διακλαδωτής, ή κάποιος άλλος τρόπος τέλως πάντων;

Εδω υπάρχει λάθος. Και απο προσωπική εμπειρία αλλά και στο οπτικό τεστ 4 HD δεκτών που κάναμε στο σπίτι του Τρυφωνίδη όλοι συμφωνήσαμε ότι και με το χειρότερο σε εικόνα HD δέκτη η εικόνα στα κανάλια της Νοβα ήταν καλύτερη ή ισοδύναμη του καλύτερου SD δέκτη, αφού οι HD δέκτες κάνουν upscaling. Το ίδιο το έχω διαπιστώσει και στο σπίτι μου, όχι σε πλασμα αλλά σε κοινή crt και σε βιντεοπροβολέα lcd full hd , δεν βλέπω λοιπόν γιατι στο πλάσμα θα έπαιρνες καλύτερη εικόνα απο τον παπού 5400 (που δεν ειναι και ο καλύτερος sd δεκτης σε ποιότητα εικόνας, απέχει αισθητά απο τους ΝΟΚΙΑ) σε σχέση με οποιονδήποτε HD δέκτη, ακόμη και κάποιον που συγκριτικά με αλλους δεν θα ειχε καλή εικόνα. Δοκίμασε το και μόνος σου και θα δεις. Για μένα η αγορά ενός HD δέκτη συνιστάται ακόμη και σε όσους δεν ενδιαφέρονται για HD κανάλια (άλλωστε τα περισσότερα είναι συνδρομητικά) αλλά ουσιαστικά επιβαλλεται σε όσους έχουν Νοβα και θελουν να βλέπουν καλύτερη εικόνα!