Ποιόν HD δέκτη;

Αργά ή γρήγορα ο HD δέκτης θα αγοραστεί ! Απλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν η πρώτη "επένδυση" θα είναι εκεί, ή σε Sky digital HD δέκτη και συνδρομή...

αν μπορεις το 2ο ειναι μονοδρομος και τελειωνουν ολα...μετα παιρνεις και εναν 2ο σε στυλ Kathrein

Χρονια Πολλα σε ολους. Ξερω οτι ειναι υποκειμενικο, αλλα τελικα, ειναι τοσο αισθητη η διαφορα εικονας μεταξυ Kathrein 910 και Homecast 5101? Με ενδιαφερει μονο η εικονα και καθολου το κοστος, εχω μπερδευτει, ποιον τελικα να αγορασω?? Να περιμενω για τον Homecast 5201 (Επιπλεον 2X USB, με πιθανα "καλουδια" ?

δεν βλέπω λοιπόν γιατι στο πλάσμα θα έπαιρνες καλύτερη εικόνα απο τον παπού 5400 (που δεν ειναι και ο καλύτερος sd δεκτης σε ποιότητα εικόνας, απέχει αισθητά απο τους ΝΟΚΙΑ) σε σχέση με οποιονδήποτε HD δέκτη, ακόμη και κάποιον που συγκριτικά με αλλους δεν θα ειχε καλή εικόνα. Δοκίμασε το και μόνος σου και θα δεις. Για μένα η αγορά ενός HD δέκτη συνιστάται ακόμη και σε όσους δεν ενδιαφέρονται για HD κανάλια

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ:music-smiley-005:

Ο 5400 σε σχεση με τον 2000 ηταν τα σωβρακα με τις γραβατες!!!!
Απορω πως εβλεπα τοσο καιρο απο αυτον τον δεκτη.
Μιλαμε για την απολυτη θολουρα σε σχεση με τους hd.
Ασε δε που ειναι "βαστα τουρκο να γεμισω" συν του οτι εχεις παντα την αγωνια μην σου βγαλει και τις τρεις τελιτσες!!!

Θα μπορουσα να πω, οτι επιβάλλεται η αλλαγη του 5400

Χρονια Πολλα σε ολους. Ξερω οτι ειναι υποκειμενικο, αλλα τελικα, ειναι τοσο αισθητη η διαφορα εικονας μεταξυ Kathrein 910 και Homecast 5101? Με ενδιαφερει μονο η εικονα και καθολου το κοστος, εχω μπερδευτει, ποιον τελικα να αγορασω?? Να περιμενω για τον Homecast 5201 (Επιπλεον 2X USB, με πιθανα "καλουδια" ?

Τελικα, ο Homecast HS 5201 κυκλοφορησε σε μεριακα ιντερνετομαγαζια. Επειδη οι γιορτες περασαν και δυστυχως δεν εχω ακομη ενα καλο HD δεκτη, εχει καποιος να προτεινει κατι? Οπως και σε προηγουμενο ποστ, τι στο καλο να παρω??? Να υποθεσω οτι ο 5201 θα εχει καλη εικονα οπως και ο 5101. Με ολα αυτα τα τεστ που εγιναν, εχω μπερδευτει υπερβολικα.
Αλεξη, Voreios... μια γνωμη βρε παιδια.

Στο συγκριτικό που κάναμε πριν απο λίγους μήνες ο Kathrein υστερούσε στην εικόνα έναντι του Homecast σε βιντεοπροβολή.
Σύμφωνα με τη γνώμη του κατόχου του χρειάστηκαν αρκετές αναβαθμίσεις απο την κατασκευάστρια εταιρία για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας.
Στην επόμενη αναβάθμιση του Δεκεμβρίου η εικόνα του Kathrein βελτιώθηκε σημαντικά.
Σε τηλεόραση LCD 46" (Sharp XL 1) δεν παρατηρήθηκαν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των δύο δεκτών στην ποιότητα της εικόνας.
Για τον 5201 είναι νωρίς να μιλήσουμε ακόμα.

Απο πλευράς δυνατοτήταν ο Homecast περιορίζεται στην χρήση μοντούλας ενώ ο Kathrein έχει διευρυμένες δυνατότητες.

Η ποιότητα εικόνας ενός HD δέκτη στα SD κανάλια (π.χ. Nova), όταν βλέπεις σε μια οθόνη Plasma ή LCD, εξαρτάται από την σύνδεση. Μέσω Scart η εικόνα είναι χειρότερη. Μέσω HDMI όμως η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, αφού για την έξοδο αυτή λειτουργεί το κύκλωμα upscaling. Αυτό που γράφω είναι απολύτως σίγουρο και δοκιμασμένο άπειρες φορές, με όλους τους HD δέκτες της αγοράς!

Η ποιότητα εικόνας ενός HD δέκτη στα SD κανάλια (π.χ. Nova), όταν βλέπεις σε μια οθόνη Plasma ή LCD, εξαρτάται από την σύνδεση. Μέσω Scart η εικόνα είναι χειρότερη. Μέσω HDMI όμως η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, αφού για την έξοδο αυτή λειτουργεί το κύκλωμα upscaling. Αυτό που γράφω είναι απολύτως σίγουρο και δοκιμασμένο άπειρες φορές, με όλους τους HD δέκτες της αγοράς!

Δυστυχως δεν θα συμφωνησω απολυτα, διοτι πολλες LCD/Plasma τηλεορασεις εχουν πολυ καλυτερο upscaling κυκλωμα απο τους δεκτες. Αυτο σημαινει οτι εφοσον μπορεσεις να δωσεις την πληροφορια στην TV, με τροπο ωστε να μην αλλοιωθει υπερβολικα η πληροφορια, τοτε η εικονα θα ειναι καλυτερη εαν το upscaling γινει απο την τηλεοραση.

Παιδια, καλα τα λεω, η κανω λαθος?

Εμενα πάλι στα SD καναλια, η εικόνα μεσω Scart ειναι ενα κλικ καλυτερη απο την αντιστοιχη HDMI. Στα HD κανάλια εννοείτε οτι συμβαίνει το αντίθετο. (Δέκτης Technomate 6900HD με νέα TV SONY 3500 40' )

Παιδιά αν μπορείτε με απλό τρόπο να βοηθήσετε και μένα το άσχετο να μπω στον δορυφορικό κόσμο, για πείτε:
Είναι το ίδιο αν αγοράσω δορυφορικό δέκτη HD
ή κάρτα για HTPC;
ποια μάρκα έχετε να προτείνετε για τα παραπάνω ώστε να βλέπω δορυφορικά HD; θέλω 2 λύσεις, την απολύτως καλύτερη αλλά και μία value for money...
Αν η λύση είναι να περιμένει κανείς κάποιον νέο δέκτη έχουμε υπομονή για κάνα δυο μήνες...

Δεδομένα: υπάρχει κεντρική δορυφορική εγκατάσταση στην πολυκατοικία και μένει να αγοράστεί πιάτο μάτι και splitter (αν τα λέω καλά), το κόστος δεν είναι περιοριστικό υπολογίζω σε δίμετρο πιάτο. Περιοχή Καλαμαριά
Η προβολή θα γίνει σε κορυφαία TV GULL HD που θα αγοραστεί σύντομα, κάτι σαν SONY 46X3500 or Sansung 46F86