Ποιον HD Επιγειο ψηφιακο δεκτη?

Slay

New member
25 February 2010
66
Σε λιγες μερες υποτιθεται οτι η ψηφιακη εποχη θα φτασει και στην Πατρα, οποτε αρχισα να ψαχνομαι για ψηφιακο δεκτη , και παροτι περασα πολλες ωρες διαβαζοντας αναλογα θεματα ακομα ακρη δεν εχω βγαλει.
Ισως να εχω και εγω εξιδικευμενες απαιτησεις αλλα την μια βρισκω το ενα feature στον εναν, την αλλη το αλλο στον αλλον και ακομα δεν εχω βρει καποιον που να κανει ολα οσα θελω (αν και εχω ξεχωρισει 2-3) οποτε ζητω την βοηθεια σας.

Τι Θελω να κανει λοιπον :

1) Να ειναι HD συμβατος και να υποστηριζει και πολυκαναλο ηχο.
2) Να εχει οπτικη εξοδο , το τονιζω ΟΠΤΙΚΗ , γιατι πολλοι που ειδα ενω ελεγαν οπτικη ειχαν coaxial, δυστηχως το home cinema μου δεν εχει coaxial εισοδο μονο οπτικη.
3) Να εχει δυνατοτητες PVR/Time Shift σε εξωτερικο δισκο , και να υποστηριζει fat32, επισης σε καμια των περιπτωσεων δεν θελω να χαλασει την δομη των αρχειων, επισης για το συγκεκριμενο θεμα θα προτιμουσα να εχει 2 USB θυρες, ο λογος ειναι οτι ενα κουτι που εχω για 2,5" δισκο εχει ξεχωριστο καλωδιο για τροφοδοσια μεσω USB, που ομως δεν χρειαζεται παντα π.χ. στο ps3 δεν χρειαζεται, στο PC χρειαζεται.
4) Να δειχνει τα καναλια στο σωστο aspect ratio, τι εννοω με αυτο τωρα;
Επειδη οσο και να εψαξα αυτη την πληροφορια δεν μπορεσα να βρω καμια απαντηση , αυτο που θελω ειναι να βλεπω τα 4:3 καναλια με μαυρες μπαρες αριστερα δεξια, και τα 16:9 full screen χωρις να χρειαστει να κανω κατι απο την TV (αλλαγη wide mode) Bασικα το συγκεκριμενο γινεται αυτοματα αλλα πρεπει ο αναμεταδοτης να το υποστηριζει (για τα αναλογικα αυτο γιατι για τα ψηφιακα δεν ξερω τι παιζει) για παραδειγμα στην Πατρα το ΣΚΑΙ παιζει αυτοματα 16:9 , το ιδιο και το Αlpha στις μεταδοσεις της F1, μαλιστα στον Alpha βλεπω τον αγωνα 16:9 και τις διαφημισεις 4:3.
Σε αντιθεση ομως με αυτα τοσο τα 16:9 προγραμματα της ΕΡΤ οσο και το Star δεν γυρνουν αυτοματα, ενω για παραδειγμα στην Λαμια η ΕΡΤ γυρναει αυτοματα 16:9 (αυτο που ειπα προηγουμενως οτι ειναι θεμα αναμεταδοτη) Αυτο που θελω λοιπον ειναι αυτη η λειτουργια να υπαρχει στον δεκτη.
5) Να ειναι σε μια λογικη τιμη.

ΜKV support η γενικα media player δυνατοτητες δεν με χαλαει να εχει, αλλα δεν ειναι κριτηριο αγορας , γιατι υπαρχει το PS3 για αυτη τη δουλεια.

Αυτα τα ολιγα λοιπον, περιμενω να με φωτισετε λιγο στο τι τελικα να επιλεξω.
 
Δεν ξέρω αν ο Fastnet τα κάνει όλα αυτά, αλλά είναι πολύ παλιός δέκτης. Από τους πρώτους δέκτες που είχαν έρθει στην Αθήνα, μαζί με τον F&U. Τους έδινε τότε το Πλαίσιο, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα. Και το λινκ του Πλαισίου δείχνει οτι τον δίνει στο Stock House. Δηλαδή από επιστροφή και τον ξαναπουλάει. Επίσης δεν ξέρω αν είναι κακό, αλλά είναι τουρκικής κατασκευής.
 
Εγω σκεφτομαι και τον Digital World HDT-150 , απότι εχω δει πληρει τις 4 απο τις 5 προϋποθεσεις, δεν ξερω εαν κανει την αυτοματη εναλαγη 4:3 16:9