Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Αφού δύο άτομα λέτε ότι γίνεται και μέσα από το κατάστημα, φαίνεται οτι θα έχει δοθεί κάποια τέτοια οδηγία. Παρά την αλλοίωση της έννοιας του onlline offer, και εγώ πιστεύω οτι είναι πιο βολικό να υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Εγώ να σκεφτείς όταν έκανα την αίτηση δεν είχα καν τηλεφωνική γραμμή. Είχε ήδη κοπεί η γραμμή του ΟΤΕ (που ήταν και στο όνομα του πατέρα μου) και μετά έκανα εγώ την αίτηση για την δική μου γραμμή. Συνδεόμουν μέσω κινητού. Καρτοκινητό WIND, πακέτο 1GB internet με 5 ευρώ, 3G κινητό, και συνδεόμουν στο internet στον υπολογιστή μου μέσω αυτού για όσες μέρες δεν υπήρχε γραμμή. Μόνο τα βασικά βέβαια για οικονομία δεδομένων (ενημέρωση και email), αλλά περιέργως με ικανοποιητική ταχύτητα. Θα με βόλευε και εμένα να μπορούσα να κάνω τις κινήσεις στο κατάστημα και να μην κάνω πατέντες με το κινητό. Ευτυχώς μου είπαν γύρω στις 20 ημέρες, αλλά έγινε η σύνδεση σε 17. Πάντως όποιος πάει στο κατάστημα να διευκρινίζει την τιμή γιατί μπορεί να πέσει σε κανέναν ανενημέρωτο υπάλληλο.
Το ίδιο πακέτο με 2 ευρώ για 120 λεπτά έχω βάλει και εγώ. 2 ευρώ ομιλία με κανονική χρέωση για σταθερό βγαίνει γύρω στην 1 ώρα. Με το πακέτο αυτό κερδίζω άλλη 1 ώρα. Υπάρχει και με 4,5 ευρώ για 20 λεπτά σε κινητά, αλλά αυτό δεν μου φάνηκε τόσο συμφέρον. Αλλά επειδή έχω και κινητό WIND με συμβόλαιο έχω κερδίσει και 5,17 ευρώ από τον λογαριασμό του κινητού.
Ο πρώτος λογαριασμός ήταν λίγο περίεργος, γιατί είχε διπλό πρώτο πάγιο. Και το τέλος σύνδεσης. Το δεύτερο πάγιο σαν τρέχον. Είχα στην δική μου προσφορά τα τρία πρώτα πάγια δώρο (δεν ισχύει τώρα) αλλά στον πρώτο λογαριασμό πλήρωσα τελικά το τέλος σύνδεσης και το ένα από τα δύο πάγια. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα, πάντως εγώ είχα κάνει φασαρία.
Το modem και εγώ 2 βδομάδες μετά το παρέλαβα, αλλά με courier λόγω της online διαδικασίας. Φυσικά συνδέεται ενσύρματα με ethernet, και παρά την δυσπιστία μου λόγω της μάρκας του (ZTE) είναι πολύ καλό στην ενσύρματη σύνδεση. Δυστυχώς δεν έχει τόσο καλή φήμη στο wifi γιατί δεν έχει εξωτερική κεραία. Βγάζουν αναβαθμίσεις για να το βελτιώσουν, και δεν ξέρω πόσο έχει βελτιωθεί τώρα. Γιατί εγώ έχω ένα παλιότερο Thomson από παλιότερη σύνδεση και χρησιμοποιώ εκείνο. Πάντως μόλις το παραλάβεις κάντου την αναβάθμιση, αν δεν την έχουν ήδη κάνει. Το αρχείο υπάρχει στην σελίδα της WIND, στην σελίδα της προσφοράς, εκεί που λέει Εξοπλισμός.

Έχεις δίκιο ! Οι online προσφορές είναι μόνο μεσω ίντερνετ όπως γίνετε και στα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα. Σίγουρα ο λόγος πρέπει να είναι για να σπρώξουν τον κόσμο σε online αγορές ώστε κάποια στιγμή να μειώσουν τους υπαλλήλους στα καταστήματα. Εγώ αρχικά ρώτησα στο κατάστημα απο περιέργεια αν μπορούν να μου δώσουν την προσφορά της online-offer στα 15 ευρώ και όχι την άλλη τιμή των 19 ευρώ , και μου λένε ότι ναι η προσφορά τρέχει και στο κατάστημα στα 15 ευρώ μέχρι της 29 Φλεβάρη ! ίσως όπως είπες και εσύ να έχουν πάρει κάποια εντολή τώρα που τελειώνουν και οι εκπτώσεις.. Και εγώ προτιμώ τις online αγορές απο τα καταστήματα γιατί παραγγέλνεις ότι θές στις καλύτερες τιμές , χωρίς να πέφτεις σε τίποτα περίεργους υπάλληλους και να σε βομβαρδίζουν με μπλα μπλα... απλά σκέφτικα απο το να τρέχω σε φωτο-αντιγραφικά και fax , ας πάω στο κατάστημα μια και έξω να τελειώνω αφου η τιμή και πάλι είναι στα 15. Τι να πω..αν και τους το τόνισα 3-4 φορές οτι θέλω την online-offer προσορά , νιώθω μια μικρή επιφύλαξη μην γίνει κανα μπέρδεμα.. (..έβαλα και +2 ευρώ τον μήνα για τηλέφωνα γιατί όπως είπες αξίζει .. !)

Σκέφτηκα και εγώ να βάλω 3G internet στο pc απο το καρτοκινητό μου (vodafone) μήπως μπορέσω να καταργήσω την dsl και το τηλέφωνο αλλά με 5 ευρώ τα 500mb , ή 1 ευρώ την ημέρα (είναι σαν απεριόριστο χωρίς ογκοχρέωση αλλά αν ξεπεράσεις τα 100mb τότε σου μειώνουν την ταχύτητα λες και έχεις σύνδεση χειρότερη και απο pstn πριν 10 δεκαετίας) δεν αξίζει ..Μακάρι να υπήρχε ένα καλό πακέτο σε 3G χωρίς ογκοχρέωση να έβαζα στο 3G usb modem και μία εξωτερική κεραία για να είχα full σήμα , και να είμουν συνέχεια ίντερνετ με καλύτερες ταχύτητες απο 24mb και πάνω μιας και το 3g δεν χρησιμοποιει χάλκινα καλώδια οτε , αλλά είναι κάτι σαν ασύρματο wifi ιντερνετ το οποίο ''εκπέμπει-λαμβάνει'' μέσα απο το σύμπλεγμα των αναμεταδοτών της κινητης τηλεφωνίας στα 2Ghz περίπου..(Και αυτό θα έχει σίγουρα κάποια μειονεκτήματα όταν π.χ. γίνεται στο δίκτυο υπερφόρτωση απο τηλεφωνικές κλήσεις ή sms) ίσως στο μέλον να υπάρξει κάποιο καλό 3G πακέτο χωρίς ογκοχρέωση και με καλή τιμή.

Εγώ έκανα μεταφορά τον παλιό μου τηλεφωνικό αριθμό Oτέ προς Wind (36 ευρώ κόστος ενεργοποίησης) Εσύ επιδής είχες κόψει το τηλέφωνο μήπως πλήρωσες 72 ευρώ για νέο τηλεφωνικό αριθμο στην wind? Πάντως έχω ένα άνχος να δώ τι θα πληρώσω στον πρώτο λογαριασμό. Μου είπαν στο κατάστημα ότι να υπολογίζω στον πρώτο λογαριασμό κανα 50άρικο μαζι με την ενεργοποίηση , αλλα ακόμα δεν μου έχει έρθει και ο τελευταίος δίμηνος λογαριασμός του οτέ (κανα 80άρι το δίμηνο έρχεται) αυτές τις μέρες πρέπει να έρθει και είναι ο λογαριασμός απο 16-12-2011 έως 15-2-2012 . Εχθές που έκανα την αίτηση στην Wind μου ειπαν ότι σε περίπου 2 βδομάδες θα πάρω το μόντεμ και τότε θα μου πούν πότε θα μου ενεργοποιηθεί το ίντερνετ.. Αν η ενεργοποίηση γίνει στις 20 Μαρτίου περίπου, εγώ ποτε θα πληρώσω τον πρώτο λογαριασμό ? στις 20 Απριλίου? Και το διάστημα που έχω αυτη την ώρα ίντερνετ μέχρι την διακοπή του οτέ σε κανα 2-3 βδομάδες που θα το πληρώσω αυτο το διάστημα ? Μήπως θα γίνει κάποια συγχώνευση της τιμής απο τον οτέ επιπλέον προς τον πρώτο λογαριασμό της Wind ? Μπέρδεμα ο πρώτος λογαριασμός.. Πρέπει να ετοιμάζομαι για γερό μπουγιουρτί...
 
Last edited:
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Επίσης ευχαριστώ φίλε μου για την ενημέρωση για το modem ! ok τότε .. θα κάνω αμέσως την αναβάθμιση ! Βασικά ενσύρματο θα το έχω και ίσως σπάνια wifi για να μπαίνω και λίγο απο το κινητό καμιά φορά ...
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Εγώ είχα κάνει αίτηση για νέα γραμμή και το τέλος ενεργοποίησης ήταν όντως 72 ευρώ. Και περίμενα να κοπεί τελείως η γραμμή για να κάνω την αίτηση γιατί την έχω πατήσει στο παρελθόν με μεταφορά σύνδεσης internet που για τρεις μήνες δούλευαν και οι δύο συνδέσεις και πλήρωνα και τα δύο πάγια. Γιαυτό έκανα την πατέντα με το κινητό, αλλιώς δεν συμφέρει. Και δεν νομίζω να πέσει και πολύ η τιμή του 3G (ή HSDPA) για να γίνει πιο συμφέρουσα.
Σε όλες τις νέες συνδέσεις ο πρώτος λογαριασμός είναι επίφοβος. Τέλος ενεργοποίησης, προκαταβολές παγίων, αναλογικά πάγια ώστε να ταιριάξει στην ημερομηνία που εκδίδει τους λογαριασμούς η κάθε εταιρία... Ότι θέλουν βάζουν. Είχα φίλο που όταν άνοιξε τον πρώτο λογαριασμό παλιά του έπεσε από τα χέρια όπως το προσκλητήριο από τα χέρια του Μάκη Χριστοδουλόπουλου στο τραγούδι. Όσο και να έχει περιοριστεί τα χάλι τα τελευταία χρόνια πάντα δεν ξέρεις τι θα βάλουν μέσα.
Η αναβάθμιση στο modem καλό είναι να γίνει έτσι και αλλιώς, αν δεν έχει μπει ήδη από την WIND. Πάντα βελτιώνει τα μηχανήματα.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Πολύ απλά,εάν δεν έχεις συνδέσει το τηλέφωνο σου στο router πάνω δεν θα έχεις και κανένα πρόβλημα.


Εάν είναι έτσι,τότε κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει.
Σε κάθε περίπτωση,voip δίνουν ακόμη.Έκανε γνωστός αίτηση στην hol και του έδωσαν voip γραμμή.
Προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα τους που στην περίπτωση του voip είναι μηδενικά.

Δεν δίνουν παντού voip. Δίνουν μόνο σε συγκεκριμένα και μάλλον προβληματικά κέντρα. Συνάδελφός μου στη Νέα Μάκρη με σύνδεση HOL δεν έχει voip, αφού το router το έχει μετακινήσει πολλές φορές κι έχει στις πρίζες του φίλτρα.

H ON πάλι σε περιπτώσεις βλάβης είχε βάλει ορισμένους προσωρινά σε voip μέχρι την επίλυση βλάβης.
 
Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Είσ' ωραίος!

Ποιο image χρησιμοποιείς στον 8λιτρο;

Τα έχω δοκιμάσει όλα.Για μένα αυτή τη στιγμή το κορυφαίο image που το έχω πάνω είναι το Nemesis 3.3 Πριν είχα το nabilo blackhole επίσης καλό και ελαφρύ,αλλά είχε σταματήσει να ενημερώνεται.Φιλικά Νοτης
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Εγώ είχα κάνει αίτηση για νέα γραμμή και το τέλος ενεργοποίησης ήταν όντως 72 ευρώ. Και περίμενα να κοπεί τελείως η γραμμή για να κάνω την αίτηση γιατί την έχω πατήσει στο παρελθόν με μεταφορά σύνδεσης internet που για τρεις μήνες δούλευαν και οι δύο συνδέσεις και πλήρωνα και τα δύο πάγια. Γιαυτό έκανα την πατέντα με το κινητό, αλλιώς δεν συμφέρει. Και δεν νομίζω να πέσει και πολύ η τιμή του 3G (ή HSDPA) για να γίνει πιο συμφέρουσα.
Σε όλες τις νέες συνδέσεις ο πρώτος λογαριασμός είναι επίφοβος. Τέλος ενεργοποίησης, προκαταβολές παγίων, αναλογικά πάγια ώστε να ταιριάξει στην ημερομηνία που εκδίδει τους λογαριασμούς η κάθε εταιρία... Ότι θέλουν βάζουν. Είχα φίλο που όταν άνοιξε τον πρώτο λογαριασμό παλιά του έπεσε από τα χέρια όπως το προσκλητήριο από τα χέρια του Μάκη Χριστοδουλόπουλου στο τραγούδι. Όσο και να έχει περιοριστεί τα χάλι τα τελευταία χρόνια πάντα δεν ξέρεις τι θα βάλουν μέσα.
Η αναβάθμιση στο modem καλό είναι να γίνει έτσι και αλλιώς, αν δεν έχει μπει ήδη από την WIND. Πάντα βελτιώνει τα μηχανήματα.

'Ωχ..λες να γίνει κανα μπέρδεμα και να πληρώσω και εγώ Wind και Οτε 2 πάγια παρέα? Και το σκέφτηκα πριν μια βδομάδα να κόψω πρώτα τον οτέ εντελώς και μετά να ενεργοποιούσα διαφορετική σύνδεση στην Wind. (ίσως έτσι όμως να πλήρωνα 72 ευρώ γιατί θα έχανα τον αριθμό οτε απο την διακοπή) Προχθες που έκανα την αίτηση στην Wind μου είπαν για 36 ευρω κόστος ενεργοποιησης δηλαδη οτι γίνετε μεταφορά του αριθμου που έχω απο τον Οτε προς Wind (και ιντερνετ+τηλέφωνο παρέα) Το μπέρδεμα θα ήταν να είχα ίντερνετ σε μία εταιρία και τηλέφωνο σε άλλη. Το πακέτο ''double play s'' αναφέρεται σε ίντερνετ+τηλέφωνο Wind , δηλαδή απο τη στιγμή της καινουργιας μου σύνδεσης στην Wind , με τον Οτέ δεν θα έχω καμία σχέση..έτσι δεν είναι ?
lol ελπίζω να μην μου πέσει και σε μένα ο λογαριασμός στο πάτωμα ! για να δούμε !.....
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Δεν δίνουν παντού voip. Δίνουν μόνο σε συγκεκριμένα και μάλλον προβληματικά κέντρα. Συνάδελφός μου στη Νέα Μάκρη με σύνδεση HOL δεν έχει voip, αφού το router το έχει μετακινήσει πολλές φορές κι έχει στις πρίζες του φίλτρα.

H ON πάλι σε περιπτώσεις βλάβης είχε βάλει ορισμένους προσωρινά σε voip μέχρι την επίλυση βλάβης.

Μπορεί κάποια από αυτές τις δύο να σου δώσει ISDN εάν θέλεις;
(Πραγματική απορία,δεν έχω δει να έχουν αντίστοιχο πακέτο).
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

'Ωχ..λες να γίνει κανα μπέρδεμα και να πληρώσω και εγώ Wind και Οτε 2 πάγια παρέα? Και το σκέφτηκα πριν μια βδομάδα να κόψω πρώτα τον οτέ εντελώς και μετά να ενεργοποιούσα διαφορετική σύνδεση στην Wind. (ίσως έτσι όμως να πλήρωνα 72 ευρώ γιατί θα έχανα τον αριθμό οτε απο την διακοπή) Προχθες που έκανα την αίτηση στην Wind μου είπαν για 36 ευρω κόστος ενεργοποιησης δηλαδη οτι γίνετε μεταφορά του αριθμου που έχω απο τον Οτε προς Wind (και ιντερνετ+τηλέφωνο παρέα) Το μπέρδεμα θα ήταν να είχα ίντερνετ σε μία εταιρία και τηλέφωνο σε άλλη. Το πακέτο ''double play s'' αναφέρεται σε ίντερνετ+τηλέφωνο Wind , δηλαδή απο τη στιγμή της καινουργιας μου σύνδεσης στην Wind , με τον Οτέ δεν θα έχω καμία σχέση..έτσι δεν είναι ?
lol ελπίζω να μην μου πέσει και σε μένα ο λογαριασμός στο πάτωμα ! για να δούμε !.....
Όχι, εσύ δεν έπρεπε να κόψεις τον ΟΤΕ, γιατί έτσι και θα έχανες το νούμερο σου και το τέλος ενεργοποίησης θα γινόταν 72 ευρώ. Αυτό το έκανα εγώ που ήθελα καινούρια γραμμή. Εσύ θέλεις μεταφορά. Δεν ξέρω πως θα συνεργαστούν WIND και ΟΤΕ για την αλλαγή. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου έρθει ένας τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός από τον ΟΤΕ ενώ θα είσαι ήδη στην WIND. Μετά την διακοπή δηλαδή. Και μετά θα έχεις ξεμπερδέψει τελείως από τον ΟΤΕ. Θα είσαι μόνο WIND. Ακόμα και αν χρησιμοποιεί η WIND το δίκτυο του ΟΤΕ αυτό θα είναι τεχνικό θέμα δικό τους και δεν θα έχεις καμία επαφή εσύ με τον ΟΤΕ. Όπως και να είναι πάντως ο πρώτος μήνας της αλλαγής είναι λίγο επιφοβος από θέμα λογαριασμών.
 
Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Το πάγιο προπληρώνεται, οπότε από τον ΟΤΕ θα έρθει ο τελευταίος λογαριασμός με επιστροφή και από τη Wind ένας λογαριασμός με το πάγιο του επόμενου μήνα και μέρος του παγίου που αντιστοιχεί στον τρέχοντα μήνα από την ενεργοποίηση και μετά!
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Καλησπέρα σε όλους ! Πριν 3 ώρες μου έστειλε η Wind μύνημα στο κινητό για να με καλωσορίσει και να με εμημερώσει οτι η υπηρεσία πραγματοποιήθηκε ! (Έφυγα απο Οτέ και μπήκα Wind στο ''Double Play S'') Ρίχνω αμέσως ένα μάτι στο παλιό μόντεμ που έχω απο το 2007 του Οτε (speedtouch - 530) και τα τρία φωτάκια ήταν κανονικά αναμένα και υπήρχε σύνδεση, μπαίνω μια στο ''whatismyipaddress.com'' και βλέπω ότι είμαι σε isp Tellas. Κάνω απο περιέργεια και ένα speedtest (με το παλιο μόντεμ) και βλέπω : down-5.39Mbps / up-0.64Mbps. Ξεσυνδέω το παλιό μόντεμ και βγάζω απο το τηλέφωνο το ''ADSL over ports filter'' kai βάζω το μόντεμ της Wind μαζί με το διαχωριστή-splitter στην πρίζα ,(χωρίς να υπάρχει κάποιο φίλτρο στην συσκευασία για το τηλ. σαν αυτο που είχα απο Οτέ) , και ανάβω το μόντεμ να μπω στο ίντερνετ.. Μπήκα τελικά σε μερικά δευτερόλεπτα και πήγα αμέσως για speedtest. Πρώτο τέστ στα 4mb down και 0.60mb upload δηλαδή μικρότερο απο το προηγούμενο τεστ που έκανα με το αρχαίο μόντεμ , και υποτίθεται οτι το νεο είναι καλύτερης τεχνολογίας ADSL-2. Μετά απο 10 λεπτά έκανα πάλι τέστ και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα ! το δεύτερο τέστ έλεγε 1mb down , & 0.40 upload , στο επόμενο τέστ διάλεξα ποιο μακρινό σέρβερ και έβαλα απο αμερική , και τότε η ταχύτητα έπεσε ακόμα ποιο πολύ! 0.60 mb down & 0.60 up ... κάνω πάλι τέστ και βλέπω down 2.90mb & upload 0.80 .. Δεν μπορώ να καταλάβω τη συμβαίνει και η ταχύτητα είναι τόσο μικρή και καθόλου σταθερή ! Με Οτέ τόσα χρόνια στα 2mbps σύνδεση , ήμουν παντα περίπου στα 1.80 με 1.90 download και 0.60 upload ! Που είναι οι ταχύτητες μέχρι 24mbps που λέει η Wind?..
 
Last edited:
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Μου είπε ένας φίλος οτι το speedtest.net δεν είναι πολυ αξιόπιστο , και να κάνω ένα τέστ στο http://www.speedtest.forthnet.gr/
Στο speedtest τις forthnet που έκανα αρκετές φορές , μου βγάζει download μέσο όρο απο 4.40 , μέχρι και 5.30 ...
Στο speedtest.net καθε φορα που κάνω τεστ μου βγάζει ότι να´ναι με μεγάλες διαφορές , download απο 2.30 , 4.40 , 5.09 , 1.70 , 3.30 , ενώ στο άλλο τις forthnet είναι ποιο σταθερό. αλλά και πάλι ταχύτητα με το ζόρι στα 5mbps ?
Να υπενθυμίσω οτι απο το DSLAM είμαι περίπου 2 χιλιόμετρα ..εντάξει δεν περίμενα και ταχύτητες 18 και 20.. αλλα τουλάχιστον 11-14 ..
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Καταρχήν πρέπει να δείς μέσα από το ρούτερ τι στατιστικά έχει. Όποιο speedtest και να τρέξεις είναι αναξιόπιστο. Και στα 2 πού αναφέρεις έχω δοκιμάσει πολλές φορές να κάνω τέστ και μέσα σε ένα πεντάλεπτο μου έχουν δείξει διαφορά ταχύτητας έως και 8 mbps. Από 8 έως 16 mbps. Πρώτα βλέπεις τι συγχρονισμό έχει το ρούτερ σου κι έπειτα πάς σε έναν αξιόπιστο server (πχ microsoft) και κατεβάζεις κάποιο αρχείο μεγάλο σε μέγεθος ώστε να μπορεσεις να δείς για αρκετή ώρα σε τι ταχύτητα θα κατεβαζει (όχι όπως τα speedtest του μισού λεπτού)
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Δυο πραγματα
1.Οσο ο ποτες σε ειχε καταπιεσμενο στα 2mbits απλα δεν εβλεπες τις ασταθειες των servers μετρησης ταχυτητας. 2mbit παντα περισσευαν.
2. Δεν μας ειπες τι attenuation εχεις και που συγχρονιζεις. Οταν η ταχυτητα ειναι υψηλοτερη, προβληματα που δεν ενοχλουν στα 2mbit εμφανιζονται με παταγωδη τροπο.
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Είχα και εγώ πρόβλημα με την γραμμή μου πριν μερικούς μήνες. Το είχα γράψει εδώ και ο φίλος netblues με είχε συμβουλέψει και εμένα τι να προσέξω στην γραμμή μου. Η γραμμή μου δούλευε την μισή μέρα με κανονική ταχύτητα και την άλλη μισή με μικρότερη από την μισή. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις με την WIND το πρόβλημα λύθηκε. Βρήκαν πρόβλημα στην γραμμή μου στη σύνδεση με τον ΟΤΕ. Αλλά επειδή το πρόβλημα εμφανιζόταν το βράδυ ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα να βρουν τι φταίει. Ήρθε και τεχνικός σπίτι ένα μεσημέρι να ελέγξει την γραμμή, αλλά την βρήκε εντάξει. Μερικές ώρες αργότερα που άνοιξα υπολογιστή πάλι είχε πρόβλημα. Πήρα αμέσως τηλέφωνο στην WIND και τους είπα ότι αν δεν δώσουν σημασία στις ώρες που τους λέω δεν θα βγει άκρη. Ο τεχνικός ήρθε χωρίς λόγο εκείνη την ώρα. Το πρόβλημα εμφανιζόταν πάντα βράδυ και αν ήταν να έρθει τεχνικός να έρθει βράδυ. Ο υπάλληλος στο τηλέφωνο μάλλον κατάλαβε επιτέλους το πρόβλημα γιατί χωρίς να κάνω τίποτα άλλο, και χωρίς να ξαναέρθει τεχνικός, το πρόβλημα λύθηκε. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα βρουν το πρόβλημα, ιδίως την ώρα που εμφανιζόταν. Αλλά τελικά το βρήκαν. Στον επόμενο λογαριασμό όμως βρήκα χρέωση 35 περίπου ευρώ για επίσκεψη τεχνικού. Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για την χρέωση και μου είπαν για άσκοπη κλήση τεχνικού. Τι άσκοπη κλήση τους λέω; Το ίδιο βράδυ κιόλας είχα κάνει νέα κλήση και είχα πει ότι κακώς ήρθε τεχνικός εκείνη την ώρα. Δεν κοιτάτε καθόλου την κίνηση του πελάτη; Μετά από μερικές μέρες με ενημέρωσαν ότι όντως δεν ήταν λάθος κλήση και θα υπάρχει πίστωση τον επόμενο μήνα. Δηλαδή λέω βρήκατε την λάθος χρέωση αλλά θέλετε να την πληρώσω για να μου την αφαιρέσετε στον επόμενο λογαριασμό; Αφαιρέστε την τώρα. Εγώ τα 35 ευρώ τα χρειάζομαι και δεν μου περισσεύουν να σας τα δώσω τώρα για να μου τα αφαιρέσετε στον επόμενο λογαριασμό. Αφαιρέστε τα τώρα. Δεν γίνεται μου λένε. Πρέπει να πληρωθούν γιατί έτσι δείχνει το σύστημα και θα φαίνεται σαν απλήρωτος λογαριασμός και θα υπάρχει φραγή στην γραμμή. Και η γραμμή φράζεται μία μόνο βδομάδα μετά την ημερομηνία λήξης. Πολύ τσαμπουκά λέω μου πουλάτε και εγώ αρνούμαι να ζοριστώ να εξοικονομήσω 35 ευρώ παραπάνω μόνο και μόνο για να τα αφαιρέσετε στον επόμενο λογαριασμό. Θα κάνω καταγγελία σε όλες τις αρμόδιες αρχές προστασίας καταναλωτών και τους το έστειλα και γραμμένο σε email γιατί αυτά που λέμε στο τηλέφωνο χάνονται και ελάχιστα καταγράφονται. Μόνο τα αιτήματα χωρίς να φαίνεται το κλίμα της κουβέντας. Μετά από καμιά βδομάδα με πήραν τηλέφωνο και με την ουρά στα σκέλια μου είπαν ότι έχω δίκιο αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα γιατί έχει ήδη μπει ο λογαριασμός στο σύστημα και δεν αλλάζει, ας το πληρώσω μετά τη λήξη γιατί θα έχει βγει και ο επόμενος λογαριασμός και θα καλύψω και τους δύο κτλ. Το θέμα είναι ότι ενώ ήταν να δώσω γύρω στα 25 ευρώ τώρα πρέπει να δώσω 60. Και δεν μου περισσεύουν. Αλλά το άφησα το θέμα, γιατί ηρέμησα και δεν έκανα τις καταγγελίες που έλεγα να κάνω. Και πρέπει να πληρώσω ολόκληρο τον λογαριασμό. Το θέμα είναι ότι ενώ δεν περίμενα να βρουν την βλάβη και είμαι ευχαριστημένος από αυτόν τον τομέα, είμαι πολύ δυσαρεστημένος από την οικονομική αντιμετώπιση. Όπως και στον πρώτο λογαριασμό χρεώνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν και δεν δέχονται και κουβέντα. Και αν βρεθείς και σε δυσκολία σε μία βδομάδα σου κόβουν και την γραμμή. Στον ΟΤΕ που ήμουν ήταν 2 ή 4 μήνες μέχρι να το κόψουν. Τώρα σε μία βδομάδα πρέπει να κόψω τον λαιμό μου να τους πληρώσω γιατί το κόβουν. Αν είσαι σε μία δυσκολία για λίγες μέρες μένεις και χωρίς τηλέφωνο. Τρομερά άκαμπτο το οικονομικό τους σύστημα. Το μόνο καλό είναι ότι με την κουβέντα (ή μάλλον τις φωνές) έμαθα ότι δικαιούμαι πίστωση και για την βλάβη της γραμμής μου. Αλλά έπρεπε να την ζητήσω εγώ κάτι που φυσικά δεν το ήξερα. Την ζήτησα και τώρα έχω πίστωση και για την βλάβη. Αλήθεια, αν είχα κάνει καταγγελία σε κάποια αρχή θα προλάβαινε σε έναν μήνα να τους αναγκάσει να βγάλουν την χρέωση, ή θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να την πληρώσω για να μην κόψουν το τηλέφωνο; Αυτό σκέφτηκα και δεν έκανα την καταγγελία.
 
Last edited:
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Αν μιλάς για καταγγελία στην ΕΕΤΤ, σε δική μου καταγγελία στο παρελθόν μου είχαν απαντήσει σε ένα τρίμηνο..
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Έχετε δίκιο φίλοι μου.. έπρεπε να γράψω πρώτα τα στοιχεία απο το μόντεμ και μετά να ασχοληθώ με τα speedtests...
Φίλε tolias δυστυχώς σε αυτη τη χώρα τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Είναι απαράδεκτοι που σου χρέωσαν 35 ευρώ για λάθοι δικά τους ! Εδω εγώ να φανταστείς δεν έχω όρεξη να τους πάρω ένα τηλέφωνο και να τους πώ το πρόβλημα με την κακή μου ταχύτητα , γιατί είμαι σίγουροσ οτι θα αρχήσουν και θα με ρωτάνε χαζομάρες και λύση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να δώ..Ναι αυτό που λες για τα e-mail το έχω ακούσει πάλι ! τα προφορικά απο το τηλέφωνο είναι λόγια στον αέρα.., ενώ τα mails μένουν , και ίσως να τα τσεκάρουν και τίποτα προϊστάμενοι..

εδώ έχω τα στοιχεία του μόντεμ τα οποία δεν είναι πολύ καλά γιατί δεν έχω καλό attenuation..

Link Status Connected
Rate (Up/Down) 1022/6296 kbps
Noise Margin (Up/Down) 9.1/9.8 dB
Modulation Type ADSL_G.dmt.bis
Line Attenuation (Up/Down) 24.9/43.4 dB
Output Power (Up/Down) 12.2/19.4 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 1037/6996 kbps
Interleave depth 8
Annex Type AnnexA
CRC errors 102

Επίσης μου κάνει εντύπωση εκέι που λέει : Modulation Type ADSL_G.dmt.bis
Αντί να έχω στο μόντεμ την επιλογή ADSL2+ , έχω την ADSL_G που είναι για απλό adsl και ταχύτητες μέχρι 8mbps ! και απ'οτι βλέπω δεν μπορώ να κάνω μέσα απο το μοντεμ αλλαγή και να βάλω επιλογή adsl2+ !
Το μόντεμ που έχω είναι το ίδιο που η Wind δίνει σε όλους (Wireless ADSL2+ Router - ZTE ZXV10 H108L) και έκανα και την αναβάθμηση πριν λίγη ώρα..

Λέτε να υπάρχει κάποιο περιθώριο βελτίωσης αν έρθει τεχνικός να κοιτάξει την γραμμή? Μήπως επιδής πριν 2 χρόνια είχα κάνει μία προέκταση τηλεφωνικού καλώδίου για δεύτερη τηλεφωνική γραμμή σε άλλο δωμάτιο , βάζοντας ενα τηλεφωνικο καλώδιο προέκτασης εκεί που είναι το στρογγηλό κουτί έξω στον τοίχο και αυτο παίζει κάποιο ρόλο και έχω θόρυβο db ? (στο σημείο που το καλώδιο απο την κολώνα του οτέ συνδέεται στον τοίχο του σπιτιού) Εκεί είχα κόψει τα καλώδια για να κάνω προέκταση , και μετά τα μόνωσα με μονωτική ταινεία.
Να τους πάρω τηλέφωνο και να τους πώ ότι το μόντεμ που μου έδωσαν είναι σεταρισμένο για ταχύτητες μέχρι 8mbps ? αλλά και πάλι σκέφτομαι άν είχα μόντεμ adsl2+ μήπως η ταχύτητα ήταν το ίδιο με τώρα ?..
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Με 43 attenuation ότι modulation type και να βάλεις δύσκολα θα δείς βελτίωση. Έχεις πάνω από 3 χιλιόμετρα καλωδιακή απόσταση από το dslam και αυτό δεν αλλάζει σε καμία εταιρία. Εκτός κι αν τα στατιστικά είναι λανθασμένα λόγο κάποιας μη σωστής εσωτερικής συνδεσμολογίας. Δές αν μπορείς να αφαιρέσεις τη προέκταση μήπως υπάρξει κάποια διαφορά.
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Αν μιλάς για καταγγελία στην ΕΕΤΤ, σε δική μου καταγγελία στο παρελθόν μου είχαν απαντήσει σε ένα τρίμηνο..
Όντως αυτό σκέφτηκα και εγώ. Δεν θα είχε νόημα. Θα μου είχαν ήδη κόψει το τηλέφωνο και το intenet.
 
Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Έχετε δίκιο φίλοι μου.. έπρεπε να γράψω πρώτα τα στοιχεία απο το μόντεμ και μετά να ασχοληθώ με τα speedtests...
Φίλε tolias δυστυχώς σε αυτη τη χώρα τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Είναι απαράδεκτοι που σου χρέωσαν 35 ευρώ για λάθοι δικά τους ! Εδω εγώ να φανταστείς δεν έχω όρεξη να τους πάρω ένα τηλέφωνο και να τους πώ το πρόβλημα με την κακή μου ταχύτητα , γιατί είμαι σίγουροσ οτι θα αρχήσουν και θα με ρωτάνε χαζομάρες και λύση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να δώ..Ναι αυτό που λες για τα e-mail το έχω ακούσει πάλι ! τα προφορικά απο το τηλέφωνο είναι λόγια στον αέρα.., ενώ τα mails μένουν , και ίσως να τα τσεκάρουν και τίποτα προϊστάμενοι..

εδώ έχω τα στοιχεία του μόντεμ τα οποία δεν είναι πολύ καλά γιατί δεν έχω καλό attenuation..

Link Status Connected
Rate (Up/Down) 1022/6296 kbps
Noise Margin (Up/Down) 9.1/9.8 dB
Modulation Type ADSL_G.dmt.bis
Line Attenuation (Up/Down) 24.9/43.4 dB
Output Power (Up/Down) 12.2/19.4 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 1037/6996 kbps
Interleave depth 8
Annex Type AnnexA
CRC errors 102

Επίσης μου κάνει εντύπωση εκέι που λέει : Modulation Type ADSL_G.dmt.bis
Αντί να έχω στο μόντεμ την επιλογή ADSL2+ , έχω την ADSL_G που είναι για απλό adsl και ταχύτητες μέχρι 8mbps ! και απ'οτι βλέπω δεν μπορώ να κάνω μέσα απο το μοντεμ αλλαγή και να βάλω επιλογή adsl2+ !
Το μόντεμ που έχω είναι το ίδιο που η Wind δίνει σε όλους (Wireless ADSL2+ Router - ZTE ZXV10 H108L) και έκανα και την αναβάθμηση πριν λίγη ώρα..

Λέτε να υπάρχει κάποιο περιθώριο βελτίωσης αν έρθει τεχνικός να κοιτάξει την γραμμή? Μήπως επιδής πριν 2 χρόνια είχα κάνει μία προέκταση τηλεφωνικού καλώδίου για δεύτερη τηλεφωνική γραμμή σε άλλο δωμάτιο , βάζοντας ενα τηλεφωνικο καλώδιο προέκτασης εκεί που είναι το στρογγηλό κουτί έξω στον τοίχο και αυτο παίζει κάποιο ρόλο και έχω θόρυβο db ? (στο σημείο που το καλώδιο απο την κολώνα του οτέ συνδέεται στον τοίχο του σπιτιού) Εκεί είχα κόψει τα καλώδια για να κάνω προέκταση , και μετά τα μόνωσα με μονωτική ταινεία.
Να τους πάρω τηλέφωνο και να τους πώ ότι το μόντεμ που μου έδωσαν είναι σεταρισμένο για ταχύτητες μέχρι 8mbps ? αλλά και πάλι σκέφτομαι άν είχα μόντεμ adsl2+ μήπως η ταχύτητα ήταν το ίδιο με τώρα ?..
Γράφει Max Rate(Up/Down) 1037/6996 kbps. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιον λόγο η γραμμή σου είναι κλειδωμένη σε αυτήν την ταχύτητα. Και από αυτά εκείνη την στιγμή έπιανες Rate (Up/Down) 1022/6296 kbps. Κάτι που σημαίνει πολύ καλή ταχύτητα σε σχέση με τη μέγιστη δυνατή της γραμμής σου. Το πρόβλημα είναι γιατί η γραμμή σου είναι κλειδωμένη σε τέτοια μικρή max ταχύτητα. Μήπως σε έχουν σε κάποια προσωρινή γραμμή μέχρι να ολοκληρωθεί τελείως η μεταφορά; Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στην WIND να ρωτήσεις. Θα αρχίσουν τις ερωτήσεις αλλά μόνο έτσι θα βγει άκρη. Και εγώ είχα μεν πρόβλημα με την οικονομική πολιτική τους αλλά με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν έλπιζα καν ότι θα βγει άκρη. Το δικό σου φαίνεται πιο εύκολο. Είναι εύκολο να σου πουν γιατί σε έχουν κλειδωμένο σε αυτή την μικρή ταχύτητα. Δεν είναι βλάβη. Είναι δική τους ρύθμιση.