Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

H vodafon έχει καλύτερες ταχύτητες από τις ίδιες κεραίες.

Η πολυδιαφημιζόμενη "ένωση υποδομών" ισχύει προς το παρόν σε λίγα σημεία.

Η ταχύτητα στο mobile internet εξαρτάται από πολλές παραμέτρους (backbone, τεχνολογίες μετάδοσης, χωρητικότητα, εύρος διασύνδεσης με το εξωτερικό, content delivery servers, MSPs ) μία από τις οποίες είναι και τα κεραιοσυστήματα. Προφανώς το γεγονός οτι οι δύο εταιρείες έχουν συνεγκατάσταση σε κάποια σημεία δεν σημαίνει οτι παρέχουν ανάλογη εμπειρία χρήστη. Εξάλλου το σχόλιό μου ήταν για την σύγκριση Cosmote με VF-Wind όπου οι πράσινοι είναι καλύτεροι σε όλες τις (τεχνικές) παραμέτρους τόσο από την μπλε όσο και από την κόκκινη.

Καλημερα και καλη χρονια και απο μενα

Ληγει το συμβολαιο μου με την Vodafone αλλα λογω του οτι η συνδεση "Εως 24" που ειχα δεν ηταν καλη/αρκετη/... εχω αποφασισει να παω σε Wind η Cosmote
Πιο ελκυστικο πακετο ειναι η 50αρα της Wind στα 32 .
Επίσης υπαρχει στα ιδια περιπου χρηματα η 30αρα της Cosmote. Το μονο προβλημα εδω ειναι η θεληση μου να μην παω στον ΟΤΕ εκτος αν πρεπει.
Μου εκαναν στραβες οσο ημουν σε αυτους και δεν θα ηθελα να ξαναγυρισω προς το παρον
Η ερωτηση ειναι αν ειναι ΟΚ η Wind (δεν ειχα ποτε επαφες μαζι τους) η αν εχετε αντιμετωπισει προβληματα (συνδεσης, συμπεριφορας κτλ)

Θα σου πρότεινα να μείνεις στη Vodafone ή να πας στον ΟΤΕ. Η Wind, τόσο από πλευράς δικτύου σταθερής αλλά και πολύ περισσότερο το δίκτυο κινητής, είναι μέτρια.

H vodafon έχει καλύτερες ταχύτητες από τις ίδιες κεραίες.

Η πολυδιαφημιζόμενη "ένωση υποδομών" ισχύει προς το παρόν σε λίγα σημεία.

Όπως γράφει και ο Γιώργος παραπάνω, δεν είναι απλά οι ''ίδιες κεραίες''. Παρότι επέλεξαν τον ίδιο κατασκευαστή για τη κινητή, το δίκτυο τους είναι τελείως διαφορετικό.

Να πω εδώ ότι δεν με ενδιαφέρει η κινητή καθόλου.
Μιλάω για τις επιλογές που έχει στην πόλη μου, στο σπίτι μου.
Vodafone δεν έχει VDSL.
Έχει Wind & OTE.
Άρα με κριτήριο την τιμή έχω να επιλέξω μεταξύ OTE 30αρα και WIND 50αρα.
Αν δεν ήταν 2 χρόνια η δέσμευση δεν θα το πολυσυζητουσα αλλά τώρα...

Ανέφερα και τη κινητή επειδή συνήθως συνδυαστικά υπάρχει κάποια έκπτωση.

Από εκεί και πέρα, οι διαφορές που ο τελικός χρήστης θα αντιληφθεί μεταξύ ΟΤΕ και Wind όταν πρόκειται για VDSL σύνδεση δεν είναι στο συγχρονισμό αυτής -συνήθως στο μέγιστο- αλλά στα ping, διαθεσιμότητα διεθνών διασυνδέσεων, χωρητικότητα δικτύου κλπ. Εάν δεν σε απασχολούν τόσο τα παραπάνω, από τεχνικής απόψεως, δεν θα έχεις πρόβλημα με τη Wind. H εξυπηρέτηση της πιστεύω είναι χειρότερη από της Vodafone.

Ξερει κανεις ποτε μπορούμε να φυγουμε χωρις προστιμο?
ΔΗλαδη στον τελευταιο μηνα του 24μηνου μπορούμε να φυγουμε?

Ειμαι σε συμβολαιο σταθερης + internet με την Vodafone μεχρι τις 14/2 (24 μηνες).
Μπορω να παω τωρα αλλου? Θα πληρωσω κατι?

το συμβόλαιο σου τι λέει ? Το δικό μου έλεγε "πριν την λήξη 124 "

και τηλεφωνικά να το έχεις κάνει, σου το έχουν στείλει μετά.

Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Κουπόνι για γρήγορο ίντερνετ, πάνω από 100 Mbps, με επιδότηση από το κράτος, μάλλον από την Ευρώπη; Πάντως σε εμένα δεν μου έβγαλε διαθεσιμότητα στην περιοχή μου.
https://www.sfbb.gr/index.html

Δυστυχως για μενα το sfbb το εχει η γειτονικη περιοχη κι οχι η δικη μου:(

το συμβόλαιο σου τι λέει ? Το δικό μου έλεγε "πριν την λήξη 124 "

και τηλεφωνικά να το έχεις κάνει, σου το έχουν στείλει μετά.

Όντως αυτό μου είπανε...

Re: Απάντηση: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Κουπόνι για γρήγορο ίντερνετ, πάνω από 100 Mbps, με επιδότηση από το κράτος, μάλλον από την Ευρώπη; Πάντως σε εμένα δεν μου έβγαλε διαθεσιμότητα στην περιοχή μου.
https://www.sfbb.gr/index.html

Οι περιοχες μπαίνουν σιγά σιγά. Είναι μέχρι τον Μάρτιο αλλα λογικά θα πάρει παράταση αφού μέχρι τότε λίγες περιοχες θα έχουν μπει.

καλημερα σε ολους με εκαναν την εξης προσφορα,τωρα ειμαι στη φορνθεντ.

αστικα υπεραστικα ιντερνετ+6 ωρες κινητα ολα μαζι στα 23 και κατί
επισης 30%εκπτωση στο παγιο του κινητου μου+ 1gb καθε μηνα
και μπορω να δηλωσω εως 4 αριθμους για να εχουμε απεριοστη ενδιποικωνια μεταξυ μας.

δεν ξερω αλλα μου φαινεται οτι κατι κρυβουν,επισης με το εστειλαν με email και πρεπει εγω να πατησω συμφωνω απλα,

τους ειπα τα θελω ολα γραπτως να τω κλπτ και μετα υπογραφω,υπηρχει τροπος να τα δω ολα πριν το κανω?
επισης αν το μετανιωσω μπορω να το ακυρωσω.?

Ειμαι σε συμβολαιο σταθερης + internet με την Vodafone μεχρι τις 14/2 (24 μηνες).
Μπορω να παω τωρα αλλου? Θα πληρωσω κατι?

δεν θα πληρωσεις τιποτε
προσεχε το τελευταιο μηνα τον εχεις ηδη πληρωσει στην αρχικη εγγραφη σου

δεν θα πληρωσεις τιποτε
προσεχε το τελευταιο μηνα τον εχεις ηδη πληρωσει στην αρχικη εγγραφη σου

Καλη παρατηρηση! Δεν το θυμομουνα!
Ευχαριστω Στελιο

Τελικα συμφωνησα με την WIND.
50αρα με 5 ωρες κινητα κτλ κτλ στα 30 ευρω (αντι για 35 που λενε στο site).
Σε 2-3 εβδομάδες που θα συνδεθω θα γραψω εντυπώσεις.

Re: Απάντηση: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Καλη παρατηρηση! Δεν το θυμομουνα!
Ευχαριστω Στελιο

Τελικα συμφωνησα με την WIND.
50αρα με 5 ωρες κινητα κτλ κτλ στα 30 ευρω (αντι για 35 που λενε στο site).
Σε 2-3 εβδομάδες που θα συνδεθω θα γραψω εντυπώσεις.
28 βλεπω οτι το δινουν