Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Shared LLU εχεις Dsl γραμμη στον Οτε και τηλεφωνο στον ΟΤΕ ενω σε Full LLU εχεις γραμμη DSL απο τον παροχο που στο προσφερει. Με full llu μπορεις να εχεις και τηλεφωνια στο δικτυο του παροχου και να απεξαρτηθεις απο το δικτυο του ΟΤΕ.

Shared LLU εχεις Dsl γραμμη στον Οτε και τηλεφωνο στον ΟΤΕ ενω σε Full LLU εχεις γραμμη DSL απο τον παροχο που στο προσφερει. Με full llu μπορεις να εχεις και τηλεφωνια στο δικτυο του παροχου και να απεξαρτηθεις απο το δικτυο του ΟΤΕ.

Οκ Νικόλα.. Ευχαριστώ..
Κοίταζα το site της Vodafone και προσπαθούσα να καταλάβω τι εννοεί.

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

τα παρατησα ολα μιας και ακομη υπαρχουν πολλες παιδικες ασθενειες να θεραπευτουν και τα γυρισα ολα ΟΤΕ

connx 1/712 αστικα υπεραστικα α βολοντε 55 το μηνα και αναμενω 6 μηνες μπας και ξεκαθαρισει το τοπιο διοτι εν ετη 2007 δεν θελω

να μην εχω τηλεφωνο απο 1 εως 12 μερες και σε πολλες των περιπτωσεων και 2 μηνες

να μην εχω τηλ τα Σαβατοκυριακα διοτι ειναι "φορτωμενοι" οι σερβερς
να μην ακουω τι μου λεει ο συνομιλητης μου και να μην με ακουνε και αυτοι...

+1

Να ρωτησω κατι?
Εχω αυτην την στιγμη Forthnet στα 2 Kbps, και δινω 52ευρω το διμηνο.

"Παιζει" στην αγορα κατι σημαντικα καλυτερο στα ιδια χρηματα
ή
ιδια συνδεση με λιγοτερα?

Ευχαριστω

Η forthnet δίνει τώρα τα γνωστά "εώς 24 Mbps" με κάτι σαν 21 / μήνα.

Υ.Γ. 2 Mbps εννοούσες μάλλον

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Η forthnet δίνει τώρα τα γνωστά "εώς 24 Mbps" με κάτι σαν 21 / μήνα.

Υ.Γ. 2 Mbps εννοούσες μάλλον

Μπορω αραγε να "τραμπαρω" την συνδεση που εχω δλδ?
Προφανως και θα εχει σχεση αν "τραβαει" στο χωριο μου.

Mbps εννοουσα οντως.
Θενκς ανιγουει

Και γιατί να μην την "τραμπάρεις" που λες και συ. Τα 24 τα δίνει στις περιοχές που υπάρχει κάλυψη του δικού της δικτύου. Μπες στο site τους και έχει link για να δεις αν καλύπτεσαι. Μετά αποφασίζεις...

μερσι και παλι.

Καθοτι ασχετος, στο σαιτ τους, αυτο που λεει Broadband στην περιοχη μου με ενδιαφερει? (γιατι αν "ναι", δεν εχομεν)

Last edited:

Eγώ εδώ και πολύ καιρό ψάχνομαι να αλλάξω την ΟTEnet αλλά ακόμα εδώ είμαι.
Δεν τολμάω να το κάνω... όλο παράπονα ακούω. Φύσημα γραμμής, θόρυβοι, σε καλούνε και δεν χτυπάει... διάφορα τρελά...
Μπαίνω στο site forthnet και βλέπω οτι στην περιοχή μου έχουν ιδιόκτητο δύκτιο.
Τί σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Έχουν δικές τους γραμμές ή νοικιασμένες από τον ΟΤΕ;
Δοκίμασα να τους πάρω σε ένα νούμερο που δίνουν στο site τους και μου είπαν, πολύ ευγενικά, οτι οι γραμμές είναι κατειλλημένες δοκιμάστε αργότερα... Κι αργότερα τα ίδια μου είπαν... Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε όλη μέρα; Τέτοιο service έχουνε πάντα ή έτυχε σ' εμένα;

@ Ντίνος: Ναι αυτό εννοεί, άρα δεν καλύπτεσαι, οπότε αν θες, μπορείς να πάρεις την προσφορά των 24 και να αποκτήσεις την ταχύτητα αυτή όταν μπει και η περιοχή σου, χωρίς επιπλέον κόστος. Αλλιώς μένεις ως έχεις ή ψάχνεις άλλον εναλλακτικό που τυχόν έχει δίκτυο

@ Babis: Έχουν κάνει μια συνεγκατάσταση με το dslam του ΟΤΕ και έχουν δικό τους core δίκτυο. Νοικιασμένο από τον ΟΤΕ έχουν το λεγόμενο last mile, δηλαδή το κομμάτι μέχρι το σπίτι σου, τον χαλκό δηλαδή. Αυτό στην ουσία πάντα θα το δίνει ο ΟΤΕ. Τα τηλέφωνα τους στο service είναι απαράδεκτα. Παρόλαυτα, 2-3 φίλοι που το έχουν λένε πως αν και περίμεναν μέχρι και 3 μήνες, τελικά τώρα όλα καλά και σε ταχύτητες (10-13 Mbps) και σε ποιότητα φωνής.

Eγώ εδώ και πολύ καιρό ψάχνομαι να αλλάξω την ΟTEnet αλλά ακόμα εδώ είμαι.
Δεν τολμάω να το κάνω... όλο παράπονα ακούω. Φύσημα γραμμής, θόρυβοι, σε καλούνε και δεν χτυπάει... διάφορα τρελά...
Μπαίνω στο site forthnet και βλέπω οτι στην περιοχή μου έχουν ιδιόκτητο δύκτιο.
Τί σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Έχουν δικές τους γραμμές ή νοικιασμένες από τον ΟΤΕ;
Δοκίμασα να τους πάρω σε ένα νούμερο που δίνουν στο site τους και μου είπαν, πολύ ευγενικά, οτι οι γραμμές είναι κατειλλημένες δοκιμάστε αργότερα... Κι αργότερα τα ίδια μου είπαν... Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε όλη μέρα; Τέτοιο service έχουνε πάντα ή έτυχε σ' εμένα;

Εχω Forthnet σταθερη τηλεφωνια και ADSL (ξεχωριστα προγραμματα). Δεν εχω προβληματα φυσηγματων ή άλλου ειδους.
Ψαχνομαι να τα βαλω μαζι σε 1 προγραμμα αλλα ποιο;
Με ενδιαφερουν αστικα και ικανοποιητικο internet.
Παντως Μπαμπη οσες φορες προσπάθησα να βγαλω γραμμη στην Forthnet μονο 1 φορα επιασα. Ολο στο περιμενε...

@ Babis: Έχουν κάνει μια συνεγκατάσταση με το dslam του ΟΤΕ και έχουν δικό τους core δίκτυο. Νοικιασμένο από τον ΟΤΕ έχουν το λεγόμενο last mile, δηλαδή το κομμάτι μέχρι το σπίτι σου, τον χαλκό δηλαδή. Αυτό στην ουσία πάντα θα το δίνει ο ΟΤΕ. Τα τηλέφωνα τους στο service είναι απαράδεκτα. Παρόλαυτα, 2-3 φίλοι που το έχουν λένε πως αν και περίμεναν μέχρι και 3 μήνες, τελικά τώρα όλα καλά και σε ταχύτητες (10-13 Mbps) και σε ποιότητα φωνής.

doros, σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Ένας από τους λόγους που το σκέφτομαι είναι κι αυτός... δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περιμένω 2 με 3 μήνες.... Χίλιες φορές στην ΟΤΕnet..
icon9.gif

Παντως Μπαμπη οσες φορες προσπάθησα να βγαλω γραμμη στην Forthnet μονο 1 φορα επιασα. Ολο στο περιμενε...

Άγγελε, αυτά για μένα μετράνε όμως... Τα βάζω μέσα στην τιμή.
Παίρνω το help desk της OTEnet και σε χρόνο dt λύνω το πρόβλημά μου.. Αναμονή μηδέν.
Φαντάσου να έχω το πρόβλημά μου, να έχω τα νεύρα μου και να μου λένε στη Forthnet "..καλέστε αργότερα..."
icon8.gif

Θα τα σπάσω όλα... :rifle:

Κοίτα, αν ξεπεράσουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα!) το ψυχολογικό θέμα πως κάποιος μας "στήνει" για 2-3 μήνες, ίσως να μην τρέχει και τίποτα φοβερό. Δεν σημαίνει πως είσαι χωρίς Internet για τόσο καιρό. Γραφειοκρατική και διαδικαστική είναι η καθυστέρηση...

Αυτό που λες για το support βέβαια έχεις απόλυτο δίκαιο. Στην ΟΤΕΝΕΤ σε λίγα λεπτά μέσα τουλάχιστον μιλάς με κάποιον τεχνικό...

Κοίτα, αν ξεπεράσουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα!) το ψυχολογικό θέμα πως κάποιος μας "στήνει" για 2-3 μήνες, ίσως να μην τρέχει και τίποτα φοβερό. Δεν σημαίνει πως είσαι χωρίς Internet για τόσο καιρό. Γραφειοκρατική και διαδικαστική είναι η καθυστέρηση...

Αυτό που λες για το support βέβαια έχεις απόλυτο δίκαιο. Στην ΟΤΕΝΕΤ σε λίγα λεπτά μέσα τουλάχιστον μιλάς με κάποιον τεχνικό...

Ο οποίος τεχνικός αφού του εξηγήσεις το πρόβλημα σου σε συνδέει με άλλον τεχνικό γιατί δεν ξέρει να σου λύσει το πρόβλημα κ.ο.κ~!!!!

Και μπορεί να περιμένεις και μερικούς μήνες μέχρι να σου λύσουν το πρόβλημα.(ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΦΥΣΙΚΑ:rifle:)

υ.γ sorry για το :offtopic: αλλά αν δεν έλεγα το πόνο μου θα έσκαγα!:furious3:

Με μία έρευνα που έκανα (για ADSL και τηλ.κλήσεις, σε ιδιόκτητο δίκτυο)
σας αναφέρω :

forthnet
τηλ. 13831
39,90 euro
κλήσεις αστικές/υπεραστικές
δωρεάν router/modem και τέλη ενεργοποίησης
30 εργάσιμες για σύνδεση
για να πιάσω γραμμή δυσκολεύτηκα πάρα πολύ

HOL
τηλ. 13844
37 euro
κλήσεις αστικές / υπεραστικές
2 γραμμές με διαφορετικό νούμερο
30 εργάσιμες για σύνδεση
δεν υπήρχε πρόβλημα στο να πιάσω γραμμή

On Telecoms
τηλ. 13801
39 euro
κλήσεις αστικές / υπεραστικές και σε 15 διεθνείς προορισμούς
δωρεάν router/modem
65 euro τέλη ενεργοποίησης
25 εργάσιμες για σύνδεση
για να πιάσω γραμμή δυσκολεύτηκα αρκετά

OTE (24/7 και ADSL)
τηλ. 134
21 euro για τηλ.κλήσεις αστικές/υπεραστικές + 14,90 euro ADSL + πάγια ΟΤΕ
δωρεάν router/modem ή σκληρό δίκσο
έπιασα γραμμή πολύ εύκολα

TELLAS
τηλ. 13800
46,95 euro
κλήσεις αστικές / υπεραστικές
30 εργάσιμες για σύνδεση
έπιασα γραμμή πολύ εύκολα

Συμπεράσματα

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αν και πιο ακριβή προτιμώ την TELLAS.

Θα προτιμούσα την Forthnet αλλά αν κάθε φορά χρειάζομαι μία ημέρα για να μιλήσω μαζί τους προτιμώ να μείνω εκεί που είμαι.

O OTE είναι μακράν ο ακριβότερος μια και πληρώνεις κανονικά το πάγιο.

Η On Telecoms δείχνει να έχει καλή προσφορά, αλλά είναι η μοναδική που θέλει τέλη σύνδεσης (65 ευρώ!!!!!)

Εννοείται πως όλες οι εταιρίες προσφέρουν PSTN (μονή) γραμμή.

Οι ψηφιακές καλύψεις σε όλες τις εταιρίες (σε αυτές τις τιμές) είναι τα κλασικά : αναγνώριση κλήσης, φραγή, κα

Σημαντικό και πρέπει να τονιστεί πως σε περίπτωση που κάνεις κάποιος συμβόλαιο με άλλη εταιρία , δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στον ΟΤΕ (χωρίς να ξαναπληρώσει τέλη σύνδεσης σαν να μην είχε ποτέ τηλέφωνο).

Σεραφείμ , άψογος .

Και τώρα μια απορία : ας υποθέσουμε ότι όλοι πάμε σε στους παραπάνω παρόχους .
Πάγιο δεν θα πληρώνει κανένας φυσικά .

Ο ΟΤΕ , πως θα κάνει συντήρηση δικτύου αφού μας λένε πως τα πάγια καταναλώνονται εκεί ?

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

@ Ντίνος: Ναι αυτό εννοεί, άρα δεν καλύπτεσαι, οπότε αν θες, μπορείς να πάρεις την προσφορά των 24 και να αποκτήσεις την ταχύτητα αυτή όταν μπει και η περιοχή σου, χωρίς επιπλέον κόστος. Αλλιώς μένεις ως έχεις ή ψάχνεις άλλον εναλλακτικό που τυχόν έχει δίκτυο

kosmous ευχαριστώ.

Όπως έχει ήδη γραφεί. Ο πάροχος θα πληρώνει πάντα ένα μέρος του παγίου στον ΟΤΕ, λόγω του last mile το οποίο είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ.

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Συμπεράσματα

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αν και πιο ακριβή προτιμώ την TELLAS.
Δεν κατάλαβα το γιατί...

Θα προτιμούσα την Forthnet αλλά αν κάθε φορά χρειάζομαι μία ημέρα για να μιλήσω μαζί τους προτιμώ να μείνω εκεί που είμαι.
Σωστός.Το τηλέφωνο το έχουν έτσι για να λένε ότι υπάρχει κάτι να επικοινωνήσεις μαζί τους.

O OTE είναι μακράν ο ακριβότερος μια και πληρώνεις κανονικά το πάγιο.

Η On Telecoms δείχνει να έχει καλή προσφορά, αλλά είναι η μοναδική που θέλει τέλη σύνδεσης (65 ευρώ!!!!!)

Εννοείται πως όλες οι εταιρίες προσφέρουν PSTN (μονή) γραμμή.
ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!!Ελάχιστες δίνουν pstn και σίγουρα ξέρω ότι η Hellas OFF Line δίνει μόνο Voip.

Οι ψηφιακές καλύψεις σε όλες τις εταιρίες (σε αυτές τις τιμές) είναι τα κλασικά : αναγνώριση κλήσης, φραγή, κα
Σωστό.

Σημαντικό και πρέπει να τονιστεί πως σε περίπτωση που κάνεις κάποιος συμβόλαιο με άλλη εταιρία , δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στον ΟΤΕ (χωρίς να ξαναπληρώσει τέλη σύνδεσης σαν να μην είχε ποτέ τηλέφωνο).

...