Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Re: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Χωρίς να ξέρω τις λεπτομέρειες για snr, απόσταση από βρόγχο κτλ. θέλω να κάνω μια γενική ερώτηση για ADSL : μένω στην καινούρια περιοχή του ΑιΓιάννη Καλαμαριάς, έχω 3 χρόνια ΤΕΛΛΑΣ double play και κατεβάζει σταθερά ταινίες με 1,2 και σπάνια 1,3 ΜΒ/sec. Υπάρχει καλύτερος σε ταχύτητα πάροχος; (η σταθερότητα δεν με ενδιαφέρεια καθώς δεν κατεβάζω 24/7 αλλά που και που κάνα εργάκι)

αυτή την ταχύτητα πολλοί θα την ζήλευαν, οπότε κάτσε στα αυγά σου!

Στην Κορινθο, σπιτι, forthnet 24αρα κατεβαζω με 1,5-1,9 ΜΒ, 4 τετραγωνα μακρια απο τον ΟΤΕ και στο γραφειο HOL 6αρα, 0,55-0,6ΜΒ, 30 μετρα μακρια απο τον ΟΤΕ.

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.....

Αν καταφέρεις να βρεις δωμάτιο και γραφείο μέσα στο κτίριο του ΟΤΕ τότε θα έχεις το maximum του bandwidth !!!

Στον Πειραιά με νέα σύνδεση forthnet χωρίς ΟΤΕ και ιστορίες σε νεοδμητη πολυκατοικία κλείδωσε στα 18,3mbit και πιάνω εως 1,9mb/sec, καθόλου άσχημα για 25 ευρω το μήνα.

Όταν λες "χωρίς ΟΤΕ" τι εννοείς;
Κανένας πάροχος δεν πάει γραμμή σε ΚΑΦΑΟ και σε οικοδομή. Όλοι όσοι έχουν ιδιωτικό δίκτυο φτάνουν μέχρι τον ΟΤΕ και από εκεί προωθούνται στις οικοδομές μέσω του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ.

Λάθος διατύπωση, έκανα νέα σύνδεση με forthnet χωρίς να έχω πρώτα ΟΤΕ. Κατευθείαν adsl και τηλέφωνο μαζί μέσα σε 20 μέρες.

Το θεμα είναι ότι μπορεί κάποια σύνδεση να κλειδώνει σε κάποια ταχύτητα αλλά να μην δουλεύει τόσο...

Για να μην ανοιγω αλλο νημα, ποσταρω εδω.
Αν το δει κανεις και μπορει να πει καμια γνωμη, εχει καλως :D

Το λοιπον,

Στο κουτι του συναγερμου, πηγαινε ενα καλωδιο τηλεφωνου. Εκει υπηρχε φιλτρο. Το adsl λειτουργουσε "κανονικα" ηταν μονιμως κλειδωμενο στα περι 2500 kbps.

Tην περασμενη βδομαδα αλλαξαμε συναγερμο, και εβαλα αλλο τηλεφωνο (αλλο νουμερο) να πηγαινει το κουτι του συναγερμου. H προηγουμενη γραμμη δλδ δεν εχει καμια σχεση με τον συναγερμο, μονο τηλεφωνο + ιντερνετ.

Το προβλημα που δημιουργηθηκε, ηταν η ταχυτητα του adsl να κλειδωνει με τα βιας στα 1230. Παραλληλα αυξηθηκε το attenuation στα 61 με 62 (πριν ηταν κατω απο τα 58 νομιζω), ενω το noise margin παιζει μεταξυ 8 και 9,5, ενω πριν ηταν στα 11 με 12.

Any clue ??

Το margin είναι καλό που μειώθηκε. Οι πάροχοι το κλειδώνουν γύρω στο 6,5. Το attenuation είναι τραγικότατα υψηλό, σε σημείο που θα πρέπει να νιωθεις τυχερός που έχεις ίντερνετ. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή βρίσκεσαι (αν και με τέτοιο attenuation σε φαντάζομαι στην κορυφή κάποιου βουνού ή σε καμιά βραχονησίδα), αλλά καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον πάροχό σου να κάνετε έλεγχο της γραμμής. Αν το σπίτι σου είναι μέσα στον αστικό ιστό, τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα με τις καλωδιώσεις σου ή να έχουν πρόβλημα τα καλώδια του ΟΤΕ έξω από το σπίτι σου. Τώρα για το γεγονός ότι οι τιμές σου αλλάξανε μετά την νέα εγκατάσταση, υποθέτω ότι αυτός που σου πέρασε την νέα γραμμή έκανε πολύ κακή δουλειά, αλλά κακά τα ψέμματα, το πρόβλημά σου είναι πιο μεγάλο. Αλήθεια, τι σύνδεση έχεις?

Ευχαριστω για την απαντηση.
Η αποσταση μου απο το dslam του ΟΤΕ (Αναβυσσου) ειναι στα 4,3 χλμ. Εχω HOL
Ξερω οτι τα σιγουρα προβληματα που υπαρχουν, ειναι η αποσταση, το απαρχαιωμενο δυκτιο, και το μεγαλο μπερδεμα που εχει γινει με τις γραμμες εντος του σπιτιου. (για το τελευταιο, εχω κανει δοκιμη βαζοντας το μοντεμ στο κουτι που ερχεται στο σπιτι η γραμμη, και "πιανω καπου στα 4000kbps).

Απο εκει και περα, (εντος του σπιτιου) υπαρχει πολυς θορυβος...

Περαν αυτων, με τα 2,8 που ειχα ημουν (σχετικα) ok, αλλα μετα απο τα όποια εκανε ο τεχνικος του συναγερμου, παμε χαλια.
Του ειπα να ερθει να ξανασυνδεσει οπως ηταν..

Καποια στιγμη, πρεπει να περασω καινουργια καλωδια, και να κανω καποιες ανακαταταξεις με τα τηλεφωνα...

Αφού πιάνεις πολύ μεγαλύτερο στο κουτί, έχεις σίγουρα σοβαρό πρόβλημα στην καλωδίωση και πρέπει να περάσεις έστω και εξωτερική γραμμή ΑΜΕΣΑ, μέχρι να αντιμετωπίσεις το θέμα ριζικά.

Έχεις και στο εσωτερικό του διαμερίσματος πρόβλημα αλλά αυτό μπορείς να το αντιμετωπίσεις με διάφορους τρόπους ανάλογα με το εάν θα κάνεις επεμβάσεις και πόσα είσαι διατεθειμένος να χαλάσεις (ηλεκτρολόγος, μερεμέτια κλπ).

Το πρόβλημα με το συναγερμό είναι διαφορετικό και πρέπει να βρεις τη σωστή λύση. Στην περίπτωσή μου, αν και ο τεχνικός επέμενε για σύνδεση με το δίκτυό του κλπ, που σημαίνει μηνιαία συνδρομή, εγώ πρόσθεσα πλακέτα στο συναγερμό στην οποία έχω ηχογραφήσει μήνυμα και η πλακέτα το στέλνει σε επιλεγμένα τηλέφωνα που έχω βάλει, αλλά δεν είχα ποτέ μείωση της ταχύτητας από αυτό το θέμα.

Μερεμετια δεν εχω σκοπο να κανω, και ουτε θα κανω.

Αυτο που εχω σκεφτει, ειναι να περασω εξωτερικα ενα καινουργιο καλωδιο (απο το κουτι μεχρι καπου μεσα στο σπιτι, μαλλον μεχρι εκει που εχω το μοντεμ), και απο εκει και περα, παλι με εξωτερικα καλωδια σε 2-3 αλλα δωματια.
Δλδ, να καταργησω το υπαρχον δικτυο τηλεφωνων

Αυτό είχα στο μυαλό μου και αυτό θα έκανα στη θέση σου, αλλά αυτά τα θέματα εξαρτώνται και από άλλους (προσωπικούς) παράγοντες, όπως κατάσταση του σπιτιού, σύζυγος-οικογένεια, δαπάνη κλπ.

Η δαπανη δεν νομιζω οτι θα ειναι μεγαλη.
Μονοκατοικια ειναι, δεν υπαρχει (ουτε) αισθητικο θεμα.
Οι πριζες που θα "βγαλω", ειναι ολες σε εξωτερικους τοιχους (απο την μεσα πλευρα φυσικα), οποτε φανταζομαι δεν θα εχω δυσκολια εκει.
Θα χρησημοποιησω δλδ τις υπαρχουσες, απλα με καινουργιο εξωτερικο καλωδιο.

Αφού είναι μονοκατοικία, το πρόβλημα απλουστεύεται πολύ.
Προτείνω και τη λύση του ασύρματου τηλεφώνου με δύο ή και περισσότερες συσκευές, όπως έχω εφαρμόσει, οπότε γλυτώνεις και τις εσωτερικές συνδεσμολογίες με νέα καλώδια.

Αν μπορεις καταργησε τελειως τα φιλτρακια και βαλε splitter.
Θεωρητικα ειναι το ιδιο, οταν οι εγκαταστασεις ειναι σωστες, στη πραξη ομως τα πραγματα ειναι αλλιως.
Το splitter πρεπει οπωσδηποτε να μπει πρωτο, και μετα συναγερμοι και οτιδηποτε αλλο εκει που λεει phone...
Τωρα για τις υπολοιπες πριζες κλπ, δεν σε βολευει καμμια λυση με dect?

Σε πρωτη φαση λεω φερω απλα ενα καλωδιο απο το κουτι που ειναι εξω στο μοντεμ, και αν δω (που λογικα θα δω) μεγαλυτερη ταχυτητα, θα προχωρησω στο project.
Πιθανοτατα να βαλω και κανα 2 ασυρματα τηλεφωνα (εχω δυο αλλα μαλλον ειναι κακης ποιοτητας)

Αν μπορεις καταργησε τελειως τα φιλτρακια και βαλε splitter.
Θεωρητικα ειναι το ιδιο, οταν οι εγκαταστασεις ειναι σωστες, στη πραξη ομως τα πραγματα ειναι αλλιως.
Το splitter πρεπει οπωσδηποτε να μπει πρωτο, και μετα συναγερμοι και οτιδηποτε αλλο εκει που λεει phone...
Τωρα για τις υπολοιπες πριζες κλπ, δεν σε βολευει καμμια λυση με dect?

Στον συναγερμο θα βαλω αλλη γραμμη, ας μην τα μπλεξω.

Για το splitter, τι εννοεις λεγοντας οτι πρεπει να μπει πρωτο?

Αυτη την στιμη, εχω ενα σπλιτερ εχει που ειναι το μοντεμ/ρουτερ, και 2 φιλτρα σε δυο συσκευες τηλεφωνου

Τι εκανα τελικα:

Εβαλα το μοντεμ εκει που ερχεται το καλωδιο του τηλεφωνου (πριν μπει σπιτι), το συνεδεσα με την γραμμη, χρησημοποιησα σπλιτερακι, οπου εβαλα την γραμμη που συνεχιζει προς το σπιτι, και καλωδιο δικτυου προς το σπιτι.

Αποτελεσμα: Κλειδωνει απο 3700 εως 4100. Κατι εκανα τελικα