Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

ποιανού χρόνου δεν σου είπε. Του 2019 ?
Της χρονιας εκείνης. Το 17 δηλαδή.... Λολ

Πως μπορώ ρε παιδιά να ανεβάσω φωτογραφία εδώ να δείξω τα στατιστικά του φίλου μου;

Κλασικό KV ΟΤΕ με καμπίνα παρόχου έχουν μέση απόσταση τα 80 μέτρα. Μπορείς βέβαια να βρεις και μεταξύ 1 παλιού ΟΤΕ να παρεμβάλλονται 2 καμπίνες παροχων.

Επίσης κάποια από τα παλιά του ΟΤΕ μέσα/εξω είχαν σαπίσει , έχουν κάνει αλλαγές σε κάποια με καινούρια χρώματος μπεζ αλλά πάλι μέχρι adsl αυτά.

Q3/18 νομίζω ήταν το χρονοδιάγραμμα αλλά πριν το Q2/19 δε βλέπω να γίνεται κάτι.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Μάλλον σε μπέρδεψα φίλος. Όταν λέω κλασσική εννοώ κλασσική vdsl καμπίνα με μπλε αρίθμηση και δίπλα της είναι το παλιό καφαο. Η καμπίνα της Vodafone είναι ενάμιση στενο πιο πάνω στη γωνία Μεταξά και Ψαρων. Τα στατιστικά του φίλου πως μπορώ να τα ανεβάσω εδώ ρε μάγκες;

Επίσης στον κατάλογο που έδωσε ο φίλος eimaikala δεν βλέπω τα νούμερα που γράφει ο κατανεμητης μου. Τι σημαίνουν τα νούμερα στη λίστα φίλε; Πως θα ξέρω ποιο αφορά εμένα;

"Αύξηση 0,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο εφέτος, από άνοδο 0,6% τον περασμένο Δεκέμβριο και έναντι μείωσης 0,2% τον Ιανουάριο 2017, με τις κυριότερες ανατιμήσεις σε ετήσια βάση να αφορούν στις τηλεφωνικές υπηρεσίες και στη διατροφή.
Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ"
Από άρθρο στο site iefimerida.
Ενδιαφέρον είναι ότι ενώ όλοι οι δείκτες ανά κατηγορία είναι γύρω στο 1%, με μία μόνο άλλη κατηγορία να έχει αύξηση 1,9%, ειδικά η κατηγορία των τηλεπικοινωνιών έχει αύξηση 5%. Νομίζω ότι είναι ώρα το κράτος να παρέμβει και να σταματήσει αυτό το καρτέλ που κάνει ότι αυξήσεις θέλει, οπότε γουστάρει.
https://www.iefimerida.gr/news/478905/elstat-ayxisi-toy-plithorismoy-04-ton-ianoyario

"Αύξηση 0,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο εφέτος, από άνοδο 0,6% τον περασμένο Δεκέμβριο και έναντι μείωσης 0,2% τον Ιανουάριο 2017, με τις κυριότερες ανατιμήσεις σε ετήσια βάση να αφορούν στις τηλεφωνικές υπηρεσίες και στη διατροφή.
Ενδιαφέρον είναι ότι ενώ όλοι οι δείκτες ανά κατηγορία είναι γύρω στο 1%, με μία μόνο άλλη κατηγορία να έχει αύξηση 1,9%, ειδικά η κατηγορία των τηλεπικοινωνιών έχει αύξηση 5%. Νομίζω ότι είναι ώρα το κράτος να παρέμβει και να σταματήσει αυτό το καρτέλ που κάνει ότι αυξήσεις θέλει, οπότε γουστάρει.
https://www.iefimerida.gr/news/478905/elstat-ayxisi-toy-plithorismoy-04-ton-ianoyario

Μηπως συνδεεται η αυξηση της τιμης με κατι εξτρα φορους κινητης και σταθερης τηλεφωνιας που μπηκαν το 2018?

Σήμερα συνδέθηκα και εγώ. 50αρα Wind
Μέτρηση με εφαρμογή κινητού μου δίνει 26 Mbps.
Με την έως 24 είχα από 14 max έως 3 min

Μέτρα το με ethernet, στου φίλου μου από WiFi δεν δείχνει πάνω από 20 ότι και να κάναμε. Η Vodafone έστειλε νέο ρουτερ αλλά και αυτό κάνει τα ίδια.Με καλώδιο χτυπάει 49αρια.

Μηπως συνδεεται η αυξηση της τιμης με κατι εξτρα φορους κινητης και σταθερης τηλεφωνιας που μπηκαν το 2018?

Η αύξηση 5% στις τιμές αφορά μόνο τον Ιανουάριο. Δεν θυμάμαι να έχουν μπει καινούριοι φόροι που να ξεκινούν τον Ιανουάριο. Αντίθετα όλες οι εταιρείες βγάζουν ανακοινώσεις συνέχεια για αναπροσαρμογές των τιμών τους σε διάφορα πακέτα.
Και για να το πάω στο προσωπικό, αν και δεν αφορά αποκλειστικά τον Ιανουάριο, ένα πακέτο καρτοκινητής που χρησιμοποιεί ο πατέρας μου αυξήθηκε από τα 6 ευρώ στα 8,5 ευρώ πριν κάνα δυό μήνες. Και προηγουμένως ενδιάμεσα είχε πάει στα 7 ευρώ. Μάλλον θα φαινόταν η αύξηση σε προηγούμενους δείκτες, προηγούμενων μηνών. Η ανανέωση με 5 ευρώ που χρησιμοποιούσε η μητέρα μου, αφού της έδινα εγώ δωρεάν χρόνο ομιλίας λόγω του συμβολαίου σταθερού που μου δίνει δωρεάν χρόνο ομιλίας και σε ένα κινητό, οπότε η ίδια δεν χρειαζόταν να αγοράζει δικό της χρόνο ομιλίας στο καρτοκινητό της για να ανανεώνει με πολλά χρήματα, η ανανέωση λοιπόν με 5 ευρώ από προχθές καταργήθηκε και αρχίζει από 10 ευρώ. Θα φανεί λοιπόν στους δείκτες των επόμενων μηνών. Και τέλος, εγώ εδώ και 10 χρόνια είχα συμβόλαιο κινητού με πάγιο κάτω από 30 ευρώ. Πριν 2 χρόνια η πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου ξεκίναγε από τα 36 ευρώ. Κατήργησαν το πρόγραμμα που ήμουν για πολλά χρόνια, και το μικρότερο συμβόλαιο ξεκινούσε στα 48 ευρώ, και μου κάνανε "προσφορά" εμένα στα 36 ευρώ. Αναγκάζοντας με να κόψω το συμβόλαιο και να το κάνω καρτοκινητό. Όποιοι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες υπάρχουν, είναι φανερό ότι οι εταιρείες κινητής τα τελευταία χρόνια κάνουν συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια τους για να διατηρήσουν τα παλιά, προ κρίσης κέρδη τους, αγνοώντας ότι είμαστε σε περίοδο κρίσης, και ότι και οι ίδιες πρέπει να αποδεχτούν μείωση των κερδών τους, ζορίζοντας έτσι συνεχώς τους καταναλωτές. Και όταν αυτό γίνεται συντεταγμένα, έχοντας όλοι τις ίδιες τιμές και προσφορές, αυτό είναι η έννοια του καρτέλ που προανέφερα.

Από τις 16.2 δεν έχει γράψει κανείς εδώ;
Ας δώσω ζωή στο νήμα με το παλιό μου πρόβλημα.
Είχα αναφέρει πως στο διπλανό μου δρόμο έχει δύο vdsl kv ένα cosmote και ένα vodafone.Tελικά είχα κάνει λάθος και είναι και τα δύο vodafone.Έχω αρχίσει και απελπίζομαι με αυτήν την ιστορία, πιστεύω πως δεν θα μπεί ποτέ σε μένα vdsl.Κάποια στιγμή βρήκα έναν τεχνικό να δουλεύει σε ένα kv vodafone σε άλλη γειτονιά και τον ρώτησα για την περιοχή μου και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και βάζουν όπου υπάρχει ζήτηση.Μου πρότεινε λοιπόν να κάνω αίτηση για να μπει ψηλότερα η γειτονία μου σε προτεραιότητα.
Δεδομένου ότι σε λίγες μέρες λήγει και η δέσμευσή μου με τη wind, κάλεσα στην vodafone και τους ανέφερα ακριβώς ότι μου είπε ο τεχνικός συν ότι έβαλα την παράμετρο πως θα γίνω συνδρομητής τους αν με αυτόν τον τρόπο υπάρξει προτεραιότητα για την εγκατάσταση νέου kv.Αυτό που πήρα ως απάντηση ήταν σχεδόν ειρωνεία, μου είπαν πως εφόσον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή σας δεν μπορείτε καν να κάνετε αίτηση είστε δεν είστε συνδρομητής μας ενώ δεν έδειξαν τον παραμικρό ζήλο να μου κάνουν προσφορά καλύτερη από αυτα που λένε στο site τους προκειμένου να με πάρουν συνδρομητή.Φυσικά για ενημέρωση του πότε θα γίνει εγκατάσταση νεου kv, ούτε λόγος.Δεν έχουν ιδέα.Σε κάποιες περιοχές στην Αθήνα έχουν οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και 1 gbps και εμείς στην ίδια πόλη παίρνουμε adsl από 1900 μέτρα απόσταση....Ημάρτον

Παρεμπιπτόντως, ποιο forum μου προτείνετε που να ασχολείται εκτενέστερα με αυτά τα θέματα;

Αν και δεν αναφέρεις την περιοχή σου, μπορείς να δεις το χάρτη , που συμπληρώνεται από μέλη forum, αν έχει καμπίνες στην περιοχή σου και από ποιον πάροχο (αν έχει ενημερωθεί η συγκεκριμένη περιοχή).

Αν και δεν αναφέρεις την περιοχή σου, μπορείς να δεις το χάρτη , που συμπληρώνεται από μέλη forum, αν έχει καμπίνες στην περιοχή σου και από ποιον πάροχο (αν έχει ενημερωθεί η συγκεκριμένη περιοχή).

Τα έχω αναφέρει μερικές σελίδες πίσω.Είμαι στον Σταθμό Λαρίσης στην Οδό Χίου και ένα στενό παραπέρα στη Νεοφύτου Μεταξά έχουν μπει δύο καμπίνες vodafone η οποία και έχει αναλάβει την περιοχή,σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων ,η μια στην πλάτη του σχολείου και η άλλη στη γωνία με την Ψαρρών αλλά καμία δεν με εξυπηρετεί.Από όσο έχω δει από χρονοδιαγράμματα που μου είχαν δείξει παιδιά εδώ μέσα, η περιοχή μου ήταν να γίνει από το γ τρίμηνο του 2018.Πράγματι η καμπίνα πίσω από το σχολείο τότε μπήκε ενώ η άλλη είναι απο το τελος του 17.Γιαυτό απελπίζομαι γιατί πιστεύω πως πάνε κεντρικά και μέσα στα στενά δεν θα μπουν ποτέ.

Μην περιμένεις από κάποιον/κάποια που δουλεύει σε τηλεφωνικό κέντρο ή να στο πάω ακόμα παραπέρα, κάποιον/κάποια και 2 βαθμίδες ψηλότερα από αυτούς, να γνωρίζει τον προγραμματισμό της κάθε περιοχής για τοποθέτηση καμπίνας. Αυτά έχουν σχεδιασμό, δεν πηγαίνουν με ζήτηση, έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και υπάρχουν αναθέσεις περιοχών μετά από αιτήσεις επί αιτήσεων στην ΕΕΤΤ για κάθε πάροχο.

Κι επειδή το είχαμε συζητήσει και τότε, η περιοχή σου έχει πάρει παράταση για ολοκλήρωση εργασιών.

Μην περιμένεις από κάποιον/κάποια που δουλεύει σε τηλεφωνικό κέντρο ή να στο πάω ακόμα παραπέρα, κάποιον/κάποια και 2 βαθμίδες ψηλότερα από αυτούς, να γνωρίζει τον προγραμματισμό της κάθε περιοχής για τοποθέτηση καμπίνας. Αυτά έχουν σχεδιασμό, δεν πηγαίνουν με ζήτηση, έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και υπάρχουν αναθέσεις περιοχών μετά από αιτήσεις επί αιτήσεων στην ΕΕΤΤ για κάθε πάροχο.

Κι επειδή το είχαμε συζητήσει και τότε, η περιοχή σου έχει πάρει παράταση για ολοκλήρωση εργασιών.

Μου είχες δώσει τα λινκ apo εετ κλπ και είχα δει τις ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος αλλά δεν θυμάμαι να είχαμε πει για παράταση.Επίσης είχα ρωτήσει και κάτι εξτρα για τον καταναμετή μου αλλά η κουβέντα τελείωσε κάπου εκεί.Αυτό για την παράταση έχει χρονικό εύρος ξέρεις κάτι ή είναι επ´αόριστον;

Για να βρεις τον αριθμό του καφαο που εξυπηρετεί το σπίτι σου κάνε τα παρακάτω:
Πήγαινε εδώ, σε αυτή την λίστα
https://drive.google.com/open?id=1gixF3a-PBoLbCkWXD8_5ui0ybFgdJuNk , υπόψιν είναι τεράστια και θέλει άνοιγμα από υπολογιστή καλυτερα και κάνε αναζήτηση την διεύθυνση σου με κεφαλαία κι αριθμό.

Μετά πήγαινε στο site της ΕΕΤΤ στην τελευταία ενημερωμένη ανάθεση και βρες αν το καφαο σου είναι σε προγραμματισμό αντικατάστασης.

Όσον αφορά τις παρατάσεις, υπάρχουν πολλές παράμετροι, οπότε δε γνωρίζω να σου απαντήσω.

Για να βρεις τον αριθμό του καφαο που εξυπηρετεί το σπίτι σου κάνε τα παρακάτω:

Πήγαινε εδώ, σε αυτή την λίστα
https://drive.google.com/open?id=1gixF3a-PBoLbCkWXD8_5ui0ybFgdJuNk , υπόψιν είναι τεράστια και θέλει άνοιγμα από υπολογιστή καλυτερα και κάνε αναζήτηση την διεύθυνση σου*με κεφαλαία κι αριθμό.

Μετά πήγαινε στο site της ΕΕΤΤ στην τελευταία ενημερωμένη ανάθεση και βρες αν το καφαο σου είναι σε προγραμματισμό αντικατάστασης.

Όσον αφορά τις παρατάσεις, υπάρχουν πολλές παράμετροι, οπότε δε γνωρίζω να σου απαντήσω.

Τhanks , φαίνεται ότι γνωρίζεις αρκετά πράγματα , είσαι ωραίος.Θα το ψάξω και θα ενημερώσω το thread :2thumb22sup: