Ποιόν πάροχο έχουμε - τι μας δίνει;

Ακριβώς αυτό. Το username το βλέπεις στη σελίδα του λογαριασμού σου, το password το ζητάς στην ίδια σελίδα και στο στέλνουν με email, αν θυμάμαι καλά. Βγάλε τα και από το Speedport και βάλε τα κοινόχρηστα ([email protected] / otenet).
το εκανα τηλεφωνικα και μου τα εδωσαν αμεσως μετα την επιβεβαιωση στοιχειων.
μπηκε κανονικα ιντερνετ και παιζει σφαιρα!
το θεμα ειναι οτι η ip του,ειναι 192.168.10.ΧΧ(αντι του 1.XX που εχω στο speedport) με αποτελεσμα να το εχουν παρει ολες οι συσκευες που ειναι επανω σε αυτο το switch.
το βασικοτερο που με ενδιαφερει,ειναι οτι ετσι χανεται το nas που τραβαει αρχεια ολο το σπιτι.
μπορω να βαλω και το cudy με 1.ΧΧ ή να πεταξω ολα επανω του να τελειωνουμε?

Αφήνεις το speedport με την .1.1 και βάζεις στο cudy διαφορετική από αυτή και ρυθμίζεις να δίνει ip στις συσκευές από .1.2 και πάνω.

Γιατί δε τα βάζεις όλα πάνω στο cudy ?

Το speedport Πρέπει να εχει κλειστό wifi και μόνο ένα ethernet που πάει στο cudy
το αφηνω προσωρινα τουλαχιστον,γιατι πρεπει να αλλαξω σε αρκετες συσκευες ip και wifi.

Αφήνεις το speedport με την .1.1 και βάζεις στο cudy διαφορετική από αυτή και ρυθμίζεις να δίνει ip στις συσκευές από .1.2 και πάνω.
του εβαλα 192.168.1.111
ενω εδειχνε στα στατιστικα οτι ειναι κομπλε,ιντερνετ δεν ειχα.
μηπως πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο?

το αφηνω προσωρινα τουλαχιστον,γιατι πρεπει να αλλαξω σε αρκετες συσκευες ip και wifi.
Βάζεις ίδιο ssid στο WiFi του cudy και κλείνεις αυτό του speedport, όλες οι συσκευές θα συνδεθούν στο WiFi του cudy, φυσικά βάζεις και το ίδιο password. Όπως σου είπε ο km το speedport θα έχει μόνο ένα Ethernet που πάει στο cudy.
Που δεν είχες internet, στο cudy ή στις συσκευές που συνδέονται σε αυτό?

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Δεν μπορεις να εχεις 2 DHCP στο ίδιο range. Πρέπει να τα χωρίσεις τι δινει ο ενας και τι ο άλλος και τι gateway εχουν οι συσκευες και οι ρουτερς
Στο ίδιο subnet με τα 2 θα μπλέξεις.

Βάζεις όλες τις συσκευές σου ασύρματες ή με καλώδιο πάνω στο cudy και δηλώνεις στο cudy 192.168.1.1 με ανοιχτό το dhcp για να μην αλλάξει τίποτα στο δίκτυο σου.
Στο speedport αλλάζεις dhcp και βάζεις 192.168.0.1 και το αφήνεις στην ησυχία του να δίνει μόνο τηλεφωνία.
Το μόνο "πρόβλημα" σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δεν μπορείς με το pc σου να μπεις στο speedport γιατί παίζει πλέον σε άλλο δίκτυο.
Βέβαια δεν χρειάζεται να μπαίνεις γιατί δεν έχει τίποτα πλέον να ρυθμίσεις.
Αν θέλεις ντε και καλά να μπεις, μπορείς να ανοίξεις το wifi του, και να συνδεθείς με το κινητό χτυπώντας τώρα την 192.168.0.1.
Ή μπορείς να ανοίξεις no ip ddns να το περάσεις στο speedport και να μπαίνεις από το pc σου χτυπώντας την ddns διευθυνση.
Ή μπορείς να δηλώσεις στο cudy dhcp client κλπ κλπ.
Ή να μην κάνεις τίποτα γιατί όπως σου είπα το speedport θα είναι "αχρηστο" και θα δίνει μόνο τηλεφωνία.

• Like
...και αφου λυσαμε τα του hardware σε αλλο νημα και ειμαστε και στην τελικη ευθεια να ολοκληρωοσυμε το καινουργιο δικτυο,
θα πρεπει να βρω και μια λυση με το nordvpn που μου δημιουργει προβλημα.
υπενθυμιζω οτι με το που το κανω install στο pc,δειχνει οτι ειμαι μεσα στο δικτυο αλλα δεν εχω προσβαση στο ιντερνετ.
αυτο συνεχισε να το κανει και μετα απο επαναφορα των windows(repair απο το advanced menu).
σε καθαρη εγκατασταση απο την αρχη,οπως ειμαι τωρα,δεν επιχειρησα να το περασω.
την τελευταια φορα που το δοκιμασα,ακομα και με κλειστα ολα απο το task manager,συνεχισα να μην εχω ιντερνετ.
μολις το απεγκατεστησα,ειχα κανονικα.
η μια λυση ειναι να μην το περασω στον υπολογιστη και να το εχω στο cydy router.
εδω ομως χρειαζεται μια διαδικασια μεσω Nord που θελει confirm στο email,κατι μου δεν μπορω να κανω,γιατι εχω account και οχι κωδικο του nord με δικο μου προσβασιμο email.
θα κανω ετσι κι`αλλιως μια ετησια στο nord καποια στιγμη,αλλα θελω να καταλαβω,τι ειναι αυτο που εμποδιζει το nord και δεν εχω ιντερνετ,
ενω πριν 5-6 ημερες που το χρειαστηκα τελευταια φορα,δεν ειχα κανενα προβλημα.

...και αφου λυσαμε τα του hardware σε αλλο νημα και ειμαστε και στην τελικη ευθεια να ολοκληρωοσυμε το καινουργιο δικτυο,
θα πρεπει να βρω και μια λυση με το nordvpn που μου δημιουργει προβλημα.
υπενθυμιζω οτι με το που το κανω install στο pc,δειχνει οτι ειμαι μεσα στο δικτυο αλλα δεν εχω προσβαση στο ιντερνετ.
αυτο συνεχισε να το κανει και μετα απο επαναφορα των windows(repair απο το advanced menu).
σε καθαρη εγκατασταση απο την αρχη,οπως ειμαι τωρα,δεν επιχειρησα να το περασω.
την τελευταια φορα που το δοκιμασα,ακομα και με κλειστα ολα απο το task manager,συνεχισα να μην εχω ιντερνετ.
μολις το απεγκατεστησα,ειχα κανονικα.
η μια λυση ειναι να μην το περασω στον υπολογιστη και να το εχω στο cydy router.
εδω ομως χρειαζεται μια διαδικασια μεσω Nord που θελει confirm στο email,κατι μου δεν μπορω να κανω,γιατι εχω account και οχι κωδικο του nord με δικο μου προσβασιμο email.
θα κανω ετσι κι`αλλιως μια ετησια στο nord καποια στιγμη,αλλα θελω να καταλαβω,τι ειναι αυτο που εμποδιζει το nord και δεν εχω ιντερνετ,
ενω πριν 5-6 ημερες που το χρειαστηκα τελευταια φορα,δεν ειχα κανενα προβλημα.

Περίεργο πρόβλημα, αλλά ρίξε μια ματιά και σ' αυτό:

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    106 KB · Views: 17
  • Like
ναι Τασο.τα εχω δει.
αλλα το θεμα ειναι,οτι συνεχιζα να ειμαι εκτος ιντερνετ,ακομα και εαν ειχα κανει quit app το nord και ειχα κλεισει τα παντα απο το task manager.
επισης δεν εχω καταλαβει,πως δουλευε χωρις κανενα προβλημα πριν λιγες ημερες και ξαφνικα αρχισε τα προβληματα.
δεν ειδα καποιο Update της εφαρμογης...
παρ`ολα αυτα,θα επιχειρησω να το κανω παλι Install και να δοκιμασω και 2-3 πραγματακια που αναφερονται στο screenshot που ανεβασες.