Ποιον Προ-ενισχυτη μεταχειρισμενο ως 800 ευρο

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
θα ειχατε να προτεινετε?Θελω να τον ταιριαξω με B&W Nautilus 803 και τελικους 2 BRYSTON 4B-ST monoblocked.Απο την εμπειρια σας,να κινηθω σε λαμπα?Σε αυτο το επιπεδο τιμης και μιλαμε για μεταχειρισμενο μηχανημα ποιον θα ειχατε να μου προτινετε?

Σ' αυτά τα λεφτά,μπορείς να παραγγείλεις καινούργιο,τον εξ Αμερικής με μετασχηματιστές παθητικό Προμηθέα.Σαν μηχανάκι είναι το ίδιο πράγμα κατασκευαστικά με τον παθητικό Music First-όμως σε ξύλινο κουτί με ξύλινα κουμπιά.Τον έχω ακούσει και πραγματικά είναι πάρα πολύ καλό....

θα ειχατε να προτεινετε?Θελω να τον ταιριαξω με B&W Nautilus 803 και τελικους 2 BRYSTON 4B-ST monoblocked.Απο την εμπειρια σας,να κινηθω σε λαμπα?Σε αυτο το επιπεδο τιμης και μιλαμε για μεταχειρισμενο μηχανημα ποιον θα ειχατε να μου προτινετε?
Παναγιώτη τι νομίζεις ότι είναι αυτό που θα σου δώσει η λάμπα έναντι τρανζίστορ;μήπως μπλέξεις τα πράγματα;η λάμπα θέλει το γαργάλιμα της,το κανάκευμά της,πέφτει δεν το καταλαβείνεις κτλ έχεις ζήσει με λάμπα;και πώς θα τιαριάξει με bryston;

Απάντηση: Re: Ποιον Προ-ενισχυτη μεταχειρισμενο ως 800 ευρο

Παναγιώτη τι νομίζεις ότι είναι αυτό που θα σου δώσει η λάμπα έναντι τρανζίστορ;μήπως μπλέξεις τα πράγματα;η λάμπα θέλει το γαργάλιμα της,το κανάκευμά της,πέφτει δεν το καταλαβείνεις κτλ έχεις ζήσει με λάμπα;και πώς θα τιαριάξει με bryston;

Η λάμπα σε προενισχυτικό στάδιο δεν έχει αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις αγαπητέ μου.

Αν μιλούσαμε για λαμπάτο τελικό με καμιά 10ριά λάμπες στο κανάλι, ναι.

Ο λαμπάτος προ αν ταιριάξει με τον τρανζιστοράτο τελικό μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα!

Τώρα, μέχρι 800 ευρώ καλό είναι να ψάξεις κάτι σε μεταχειρισμένο...

...αλλάζεις 2 λάμπες και είσαι τζετ.

Στεργιο κι εγω κατι τετοιο σκεφτομουν....Ειδικα αν πετυχεις καμια ευκαιριουλα 3-4 ετων μηχανημα σε καλη κατασταση και τιμη,με 800 ευρο μεταχειρησμενο,σημαινει οτι θα ειναι μηχανακι σε ανωτερη κατηγορια τιμης.Σκεφτομουν για κανα Sonic Frontiers SFL-1.Τι λετε?Θα ταιριαξει?

Δεν ειχα την τυχη ποτε να δοκιμασω ενα.Μονο της ΑΝΤΗΕΜ τον MCA-2 εχω και εχω ακουσει και τον MCA-5 k 3.Τα ΑΝΤΗΕΜ που απο πισω ειναι η Sonic,ειναι εκπληκτικα τιμια για αυτο που δινουν.Η διαφορα των Sonic Frontiers απο τα ΑΝΤΗΕΜ,ειναι πολυ μεγαλη?Μπορει καποιος που ειχε τηνεμπειρια να εχει και τα δυο να μου πει?

Υπάρχουν στις αγγελίες του τελευταίου High Fidelity(Χάϊτας),αλλά είναι πολύ ακριβότεροι απ' όσα διαθέτεις.

Δεν θελω να κινηθω σε ακριβοτερη κατηγορια.Πιστευω σε αυτα τα χρηματα περιπου,σε μεταχειρισμενο παιρνεις πολυ αξιολογο μηχανημα....Αλλιως πρεπει να πας στα 4000....

Παναγιώτη, είχα δοκιμάσει έναν Line 2. Με τα ενεργά μου ταίριαξε όσο δεν πάει.

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ψάξω για αγορά. Γενικά είναι σπάνια μηχανάκια.

Πάντως, απ' ό,τι έχω ακούσει, με τα anthem είναι μεγάλη η διαφορά (υπέρ των sonic, εννοείται).

ο L2 παει αρκετα ψηλα.Τον L1 ε λιγο ψαξημο και πιεση μπορεις να τον βρεις ανετα κατω απο το 1000αρικο...

Παναγιωτη,κανε υπομονη καποιος S.F 1,θα βρεθει δεν υπαρχουν και πολλα στην Ευρωπη.Παντως απο Αμερικη λιγο δυσκολο,περα απο τα εξοδα μεταφορας, ειναι το τελωνειο,αλλα το κυριοτερο δεν ειναι και πολυ σωστοιΠροσωπικα περιμενα μηνες ωσπου να βρω το dac,αλλα το πηρα απο Γερμανια και ηταν παρα πολυ καλο

Last edited:
Παναγιώτη σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - Promitheus Audio Ref4 (παίζει σαν τον Music First Audio σε λιγότερο από τα μισά χρήματα) πες μου, ο κατασκευαστής είναι γνωστός μου και το μηχανάκι εξαιρετικό, πλήρως αθόρυβο και true fully balanced τοπολογία (και γλιτώνεις και καλώδιο ρεύματος)

Re: Απάντηση: Re: Ποιον Προ-ενισχυτη μεταχειρισμενο ως 800 ευρο

Η λάμπα σε προενισχυτικό στάδιο δεν έχει αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις αγαπητέ μου.

Αν μιλούσαμε για λαμπάτο τελικό με καμιά 10ριά λάμπες στο κανάλι, ναι.

Ο λαμπάτος προ αν ταιριάξει με τον τρανζιστοράτο τελικό μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα!

Τώρα, μέχρι 800 ευρώ καλό είναι να ψάξεις κάτι σε μεταχειρισμένο...

...αλλάζεις 2 λάμπες και είσαι τζετ.
η λάμπα προ φίλε μου σε χρυσώνει το χάπι ,γιατί λίγο το φούσκωμα στα χαμηλά λίγο το στρογγύλεμα στις υψηλές ,είναι πασπαρτού και όλοι θα τον αποδεχτούν,το τρανζίστορ όμως θέλει τέχνη για να σχεδιαστεί και για να παίξει σωστά.