Ποιον προβολέα μέχρι 2200Ε!

kostas214

Established Member
13 October 2006
109
Ήρθε η ώρα να αγοράσω και εγώ προβολέα!!!

Το θέμα είναι ότι έχω διαβάσει όλο το forum αλλά τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Λοιπόν η εμπειρία από προβολείς μέχρι τώρα είναι ένας epson tw 700 που έχει ένας φίλος μου. Καλά δείχνει πιστεύω, δεν έχει τόσο καλό μαύρο, αλλά εγώ θέλω να πάρω ένα καλό προβολέα 1080.
Οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής: θέλω έναν προβολέα που να τοποθετείται εύκολα γιατί έχω σκοπό να το μεταφέρω σε διάφορους χώρους, θέλω να προβάλει 90-100 ίντσες από τα 3-3,5 μέτρα, να μπορεί να γεμίσει 120 ίντσες γιατί μπορεί να μου έρθει και αγοράσω κανένα μεγάλο πανί, θέλω να έχει καλό μαύρο, θέλω ....

Λοιπόν αρχικά έλεγα να αγοράσω τον sony w10 αλλά τώρα κοιτάω και τους epson 3000 και 5000. Ανώτατο όριο έχω τον epson 5000 που βγαίνει στα 2200. Μπορώ να δώσω τα χρήματα αλλά αν όντως είναι τόσο καλύτερος από τον 3000 που βγαίνει στα 1600. Και στη μέση είναι και ο sony. Ποιόν από τους 3 μου προτείνεται ή κάποιον άλλο σε αυτά τα λεφτά;

Κι εγω ενδιαφερομαι για τους Epson 3000 και 5000...

Υπαρχει καποιος που να τους εχει δει απο κοντα τωρα τελευταια ???

Τι γίνεται κανένας δεν έχει τους epson 3000 και 5000; Όλοι εδώ μέσα έχετε αγοράσει το sony w10;

Λοιπόν αφού είδα sony w10 (τίμιος στα λεφτά του και μου άφησε θετικές εντυπώσεις:a0210:) τον epson 3000 (καλός αλλά σε σύγκριση με τον pany 3000 :a0210::a0210:υστερεί σε χρώμα και φωτεινότητα - τουλάχιστον με τα bd και τις ρυθμίσεις που είδα και είχαν) και τον 5000 που ήταν ανώτερος από τον pany και σαφώς βελτιωμένος σε φωτεινότητα contrast και με ρυθμίσεις σχεδόν out of the box:shakehands:. Αν και είχα ενδοιασμούς για σπασίματα σε κίνηση - τουλάχιστον στο demo κομμάτι - τίποτε τέτοιο δεν διαπιστώθηκε στο δικό μου. Κατέληξα στον 5000 όπου και τον αγόρασα πρίν 20 μέρες περίπου. Έπειτα από αρκετές ώρες θέασης σε bd, ps3 παιχνίδια και ταινίες και τέλος σε tv (και δορυφορική και filmnet και ψηφιακή και αναλογική) είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι ρυθμίσεις έγιναν με το dvd DVE και είχαν πολύ μικρή απόκλιση από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις (out of the box). Ακόμα τον δοκιμάζω σε θεάσεις με pull down - νόρμαλ, 1080/24p και ότι άλλο διαθέτει. Είναι συνδεδεμένος με component και με HDMI και τεστάρω και διαφορές μεταξύ τους (τελικά πιο πολλές ώρες έχω σε testαρίσματα :furious3:παρά σε απόλαυση έργων:silly:) Απόσταση θέασης 4,5 μ (φακός - πανί) σε 120' (περίπου).

Και εγώ κλίνω περισσότερο προς τον epson 5000. Δεν τον έχω δει αλλά πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά. Συν ότι έχει 3 χρόνια εγγύηση στη λάμπα και είναι και συμμαζεμένος σε διαστάσεις ώστε να μπορώ να τον μεταφέρω.
Επίσης στο εξωτερικό που κοιτάω στη Γερμανία κοστίζει 3200Ε το λιγότερο οπότε σκέφτεσαι ότι αγοράζεις ένα μηχάνημα αξίας 3200Ε μόνο με 2200Ε που κάνει εδώ στην Ελλάδα!

Το μαυρο του πως ειναι σε σχεση με τους υπολοιπους που ειδες ?
Σε σχέση με τον 3000, ο 5000 έχει πιο "δυνατό" μαύρο, με καλύτερες διαβαθμίσεις του γκρί (σε πάτερν του DVE) ενώ σε μερικά σκοτεινά πλάνα (πχ.νύχτα ή διάστημα) και με ελαφρά ρύθμιση (φωτεινότητα, constrast σε HD mode) το μάυρο του ταιριάζει με το μαύρο της μπορντούρας της οθόνης (μάλλον βοηθά το deep colour, 12bit).
Σε σύγκριση με τον BenQ5000 (που τον είχα δεί παλαιότερα) έχει περίπου το ίδιο βαθύ μαύρο (και εκείνος ταυτιζόταν με το μαύρο της οθόνης), αλλά ο epson να έχει πιο δυνατά χρώματα. Ασφαλές συμπέρασμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξάγω δεδομένου ότι δεν τους είδα δίπλα, δίπλα.

παπαπα μη λες τετοια πραγματα δεν υπαρχει deep colour
(ξερουν αυτοι)
\\

καλες θεασεις με τον 5000 ειναι πολυ δυνατο κομματι αλλα ρε γμτ σε 5-6 μηνες ερχετε ο 6000
αλλα απο την αλλη αυτο γινεται συνεχεια

Επανέρχομαι στο θέμα προβολέα και επειδή άρχισαν να μου φαίνονται πολλά τα 2200 ευρώ για προβολέα σκέφτομαι κάτι ποιο φθηνό. Στο κάτω κάτω δε θα βλέπω και όλη μέρα ταινίες.
Σκέφτομαι στα 1500 ευρώ τώρα και βρήκα τον MITSUBISHI HC5500. Τι λέτε γι αυτόν τον έχει δει κανένας; Σε σχέση με τον epson 3000 ποιος είναι ο καλύτερος;

infocus x10.Οτι καλυτερο για την τσεπη σου.

Και πάνω που μελετούσα και γι αυτόν τον προβολέα. Βγαίνει και σε πολύ καλή τιμή 1000 ευρώ από Γερμανία. Είναι DLP βέβαια και δεν έχω δει κανένα DLP από κοντά μόνο LCP αλλά φαίνεται καλή περίπτωση. Ας μας πει εντυπώσεις κανένας που τον έχει.

Τελικά όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι. Καλή ποιότητα εικόνας διάβασα ότι έχει ο Infocus X10 αλλά δεν έχει αρκετό zoom, δεν έχει lens shift άσε που μπορεί να βλέπεις και ουράνια τόξα. Ο epson 5000 μου φαίνεται είναι το απόλυτο μηχάνημα αν θέλεις να τα έχεις όλα, φωτεινότητα, κοντραστ, ευκολία εγκατάστασης, μεγάλη διάρκεια ζωής της λάμπας. Μάλλον πρέπει να τα σκάσω τελικά τα 2200 ευρώ.

Φίλε Κώστα εγώ δεν έχω δεί τον έπσονα5000 - έχω δεί όμως και τον 1000 και τον 2000. Επί πλέον ήμουν κάτοχος του ηρωικού 700, ενώ τώρα παίζω με έναν BenQ 5000 (DLP φυσικά!), και ακόμη έχω δεί αρκετά από τα σύγχρονα μηχανάκια όλων των τεχνολογιών.
Θα σε συμβούλευα λοιπόν πρίν σκάσεις τα ωραία σου ευρώπουλα στον βωμό της εύκολης τοποθέτησης των LCD, να κοίταζες με πολύ προσοχή τον "φτηνό" BenQ 20000, και τον πιό ακριβό αλλά με πολύ καλό σύστημα βελτίωσης της κίνησης ολοκαίνουριο Optoma. Θα "αγοράσεις" συνολικά πολλά περισσότερα απ´την εικόνα του έπσονα5000! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.