Ποιον προβολέα μέχρι 2200Ε!

Βεβαίως μιλάω για τον Optoma HD82

Φιλικά
Γιώργος.

Σήμερα πήγα να δω τον epson tw 5000 από κοντά σε ένα μαγαζί αλλά δεν τον είχε και είχε τους panasonic 3000 και optoma hd 82 να παίζουν δίπλα δίπλα. Εντυπωσιάστηκα φοβερή διαφορά υπέρ του optoma στην κίνηση και στην ευκρίνεια. Δεν παρατήρησα κανενός είδος rainbow effect. Με τη μείωση της τιμής του optoma hd 82 βγαίνει τώρα στα 2300 ευρώ. Γύρισα σπίτι να ψάξω κανένα review για τον optoma και έπεσα στο παλιό μου thread που είχα ανοίξει αλλά τελικά δεν αγόρασα τότε προβολέα και στη συμβουλή του Γιώργου που μου είχε δώσει τότε! :grandpa:
Πάντως δεν έχει γράψει κανένας εντυπωσεις από τον optoma στο φορουμ, δεν τον έχει κανένας; Εντάξει ήταν λίγο ακριβός αλλά τώρα στα 2300 είναι καλή τιμή.
Επίσης ψάχνοντας για review στο ιντερνετ έπεσα πάνω σε αυτό που τον συγκρίνει μάλιστα με τον panasonic 3000 και μάλιστα λέει ότι είναι χειρότερος του στην κίνηση και σε άλλα σημεία! Είναι δυνατόν; Εγώ είδα ακριβώς το αντίθετο!

Και πάνω που μελετούσα και γι αυτόν τον προβολέα. Βγαίνει και σε πολύ καλή τιμή 1000 ευρώ από Γερμανία. Είναι DLP βέβαια και δεν έχω δει κανένα DLP από κοντά μόνο LCP αλλά φαίνεται καλή περίπτωση. Ας μας πει εντυπώσεις κανένας που τον έχει.

Σκέφτομαι κι εγώ αυτή την περίπτωση αγοράς του x10 από το γερμανικό ebay. Η διαφορά 500-600 ευρώ είναι πολύ σημαντική. Σ' αυτά τα χρήματα ο προβολέας δεν παίζεται.
Αλλά είναι σίγουρο ότι δεν περνάει τελωνείο ή άλλους δασμούς; Δεν το έχω ξανακάνει και με αγχώνει. Στο φέρνει σπίτι η μεταφορική τους;

σημερα ειδα τον optoma hd 82.το μηχανακι ειναι απλα τελειο...απιστευτη 3d εικονα,τρομερο βαθος,ευκρινεια που ξυριζει,φωτεινοτητα υπεραρκετη,lens shift,και ολα τα λευτα το pure motion.στο low βελτιωνει την κινηση ελαχιστα και κραταει την κινηματογραφικη αισθηση.στο medium την βελτιωνει πολυ αλλα χανει αρκετα σε κινηματογραφικη αισθηση και στο high,η κινηση ειναι τοσο βουτυρο,που ειναι εντελως ψευτια αλλα κανει και artifacts μικρα σπασιματακια δλδ σε ορισμενα σημεια.σε αντιπαραθεση με τον hd800x που επαιζε διπλα εκτος οτι η εικονα δεν εχει καμια σχεση,η κινηση ηταν τραγικη.

ειναι κατι σαν το trimension που ειχε παλια το power dvd kαι ολες οι καλες τηλεορασεις.αυτο για μπαλα αθλητικα και ντοκυμαντερ πρεπει να ειναι απιστευτο.

στην ηχοεκφραση...α επισης ξεχασα να αναφερω οτι εχω τεραστιο προβλημα με rainbow effect.ο 82 ομως τα πηγε περιφημα και ειδα ελαχιστο.ακομα και σε μαυρο πλανο με λευκα γραμματα που εκει εχει τρελο rainbow ειδα ελαχιστο..

ειναι ο πρωτος dlp που θα μπορουσα να αγορασω.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
:fight:
α. Panasonic PT-AE3000...ίσως ακριβός ?:chinscratch:
β. Benq W20000...1.900 ευρώ :hmmmm:
γ. Optoma HD82...πολύ καλή περίπτωση? γιατί τον θάβει το what hifi :huh2: όπως εύλογα αναρωτήθηκε ο kostas214, γράφει για άλλη τιμή πάντως πάνω από 3.000 ευρώ
δ. epson ΤW 5000...3 χρόνια εγγύηση :a0210: κάτω από 2.000 ε
ε. Benq W6000, dlp με ευκολία lens shift και δεν ξέρω τι άλλο ??? :confused:

Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποια αξιόλογη πρόταση σ' αυτή την κατηγορία τιμής. Μπήκε καινούργια σεζόν, θα πάρω προτζέκτορα φέτος ?

Ο W20000 ειναι για μενα απο τους καλυτερου προβολεις που εχω δει, αν ειχε short throw φακο θα τον ειχα σιγουρα στο σαλονι μου.
Αν τον βρηκες σ αυτη τη τιμη, παρτον με κλειστα ματια.

Ο W20000 ειναι για μενα απο τους καλυτερου προβολεις που εχω δει, αν ειχε short throw φακο θα τον ειχα σιγουρα στο σαλονι μου.
Αν τον βρηκες σ αυτη τη τιμη, παρτον με κλειστα ματια.

+1000, τελείως χώμα τιμή γι´αυτό το μηχάνημα!

Φιλικά
Γιώργος.

Απάντηση: Re: Ποιον προβολέα μέχρι 2200Ε!

γ. Optoma HD82...πολύ καλή περίπτωση? γιατί τον θάβει το what hifi :huh2: όπως εύλογα αναρωτήθηκε ο kostas214, γράφει για άλλη τιμή πάντως πάνω από 3.000 ευρώ
Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποια αξιόλογη πρόταση σ' αυτή την κατηγορία τιμής. Μπήκε καινούργια σεζόν, θα πάρω προτζέκτορα φέτος ?

Τον θάβει γιατί αναφέρει ότι σύμφωνα με τις 3000 λίρες (3300 ευρώ) θεωρείται ακριβός και μπορείς να βρεις τα ίδια χαρακτηριστικά σε lcd προβολείς με λιγότερα λεφτά.
Αναφέρει μάλιστα ότι δεν έχει καλή κίνηση και φαντάσου ότι υποστηρίζει και Motionflow !!!
Αναφέρει ακόμα ότι δεν έχει ζωντανή εικόνα !!!!!
Οι optoma χρόνια τώρα φημίζονται για την vivid εικόνα που έχουν, τόσο πολύ μάλιστα που έχουν "κατηγορηθεί" ότι καταστρέφουν την κινηματογραφική αίσθηση (μεγάλη κουβέντα αυτό).
Τον συγκρίνει μάλιστα με τον panasonic 3000 ο οποίος κοντεύει να χρονίσει και θεωρεί ότι έχει καλύτερο μαύρο.
Δεν τους έχω δει δίπλα δίπλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δει lcd με καλύτερο μαύρο από dlp.
Στο τέλος φυσικά λέει ότι αν τον βρείτε φθηνότερα "go for it"
Επειδή λοιπόν είναι φθηνότερη η τιμή του θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή αγορά.

ο τυπος που τα εγραψε αυτα για τον 82 η ειναι τυφλαδι του κερατα,η ειχε χαλασμενο μηχανημα.

Re: Απάντηση: Ποιον προβολέα μέχρι 2200Ε!

βαλε στην λίστα in focus in 81

Θα έμπαινε ευχαρίστως φίλε ΔημήτρηΤοπ, εάν η τιμή του δεν ήταν 3.000 ευρώ και... :coool:

ευχαριστώ για τα μέχρι στιγμής σχόλια

o 82 ειναι φοβερο μηχανημα για τα λεφτα του.
Ισως καλυτερο μηχανημα για τα λεφτα του και πολυ καλο ετσι και αλλιως ο benq w 5000.

Mitsubishi HC3800 Projector.Τιμη 1390 http://www.pipro.de/index.php?cPath=1_11 Τιμη ελλαδας αστο.

Δε νομίζω ότι είναι και το φθηνότερο μαγαζί όταν ο ακριβότερος και θεωρητικά καλύτερος ΗC 5500 παίζει σε παρόμοια τιμή Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα είναι από λίγο ...έως πολύ ακριβότερος (epson χιλιαρικάκι).

Φιλικά πάντα :a0210: