Ποιον προβολέα?

Από οθόνη τι κάνω?Τι πανί?Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το gain που λέμε 1.2 κλπ.Εγώ τι να πάρω?Το gain έχει σχέση με τη φωτεινότητα?

Έχω δει τον tw700 και μου φάνηκε λίγο ογκώδης.

Εάν το budget σου είναι στα 1500 ευρώ με το πανί, θα έλεγα ότι ο epson είναι σχεδόν μονόδρομος ;)

Για τις αποστάσεις, καλό θα ήταν να κατεβάσεις τα manual των μοντέλων που σ' ενδιαφέρουν και να δεις από εκεί τί προτείνει ο κατασκευαστής, δηλ. σε τί ακριβώς μέγεθος μπορεί να προβάλει το κάθε μηχάνημα, σε συνάρτηση με την απόσταση.

Μαυ υπολογίσεις καιι γύρω στα 400 για πανί αν θες να είναι λίγο της προκοπής... Οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου γιατί είπες 1500. Καλές όλες οι προτάσεις των παιδιών και με σωστά επιχεριήματα αλλά κειμένονται μεταξύ 1500 και 2700 μαζί με το πανί....

Φίλε hunter να σου δώσω και εγώ κάνα δυο απόψεις..
1ον) Για την απόσταση θέασης, 110" από 5 μέτρα σίγουρα δεν θα είναι κουραστικές, εγώ βλέπω 113" από 3.8 μέτρα και μου είναι ανεπαρκείς!! Ο λόγος που παίρνεις προβολέα είναι το μέγεθος οθόνης, αλλιώς θα σου έλεγα να πάρεις μια 32άρα με 800 ευρώ και πολύ καλή ποιότητα εικόνας...
2ο) Το κέρδος (gain) της οθόνης είναι χρήσιμο αν επιθυμείς μεγαλύτερη φωτεινότητα, δεν το χρειάζεσαι αν έχεις σκοτεινό χώρο, το χρειάζεσαι αν ο χώρος σου είναι πολύ φωτεινός ή αν ο προβολέας που θα πάρεις δεν έχει πολλή φωτεινότητα. Αλλά πρόσεξε πολύ, φτηνή οθόνη με κέρδος ξέχνα την, θα έχει άθλια εικόνα, την πάτησε ξάδερφος που αγόρασε από γνωστό κατάστημα τρίποδο -οθόνη...

Κοίταξε και λίγο κατά Sanyo Z5 μεριά ..... Με 1300 ευρουλάκια τον βρίσκεις !

Εγώ έχω τον Epson 700, όπως και πολλοί από εδώ, ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ .....

Από την άλλη πάλι, και ο Sanyo Z5 που αγόρασε ένας φίλος μου, είναι ισάξιος, με λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής, και ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ σύστημα καθαρισμού των πάνελς του αν μπει μέσα σκόνη, από τον ΙΔΙΟ το χρήστη, χωρίς να τον στείλεις σε service κλπ .... :antlers:

Στα Theatre Modes (που μάλλον εκεί θα παίζεις) ο θόρυβος είναι στα 26db. Πολύ ήσυχος δηλαδή. Αν τον βάλεις και λίγο πιο μακριά από κει που κάθεσαι τότε δεν θα σε ενοχλεί καθόλου αν αναλογιστείς ότι θα έχεις ανοιχτό και τον ήχο της ταινίας...

Δεν τους είδα ακόμη αλλά κάτι μου λέει οτι πάω για epson .Τι πανί μου προτείνετε ? Ποίας εταιρείας? Τελικά η απόσταση θέασης είναι 3.80 μπορεί και 4.

Ο Epson έχει το εξής καλό . Σου δίνει την δυνατότητα μετά από 1 1, 5 χρόνο να τον αλλάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη αφού δεν θα λυπηθείς το ούτε χιλιάρικο που έδωσες. Μια από τις πιο τίμιες προτάσεις της αγοράς . Αν πάλι θέλεις ελάχιστα καλύτερη κατασκευή και εικόνα κοιτάς και κατά Sanyo Z5 η τον Panasonic 100 πλευρά ανεβάζοντας όμως το beget σου κατά 400  δεν ξέρω πραγματικά αν αξίζει) .

Last edited:
Τώρα αν βλέπεις από τα 3,5 με 4 μέτρα μια οθόνη με πλάτος 2 μέτρα σε καλύπτει απόλυτα . Αν θες κάτι φθηνό οι τιμές ξεκινάν από 60  ( κινεζούλες) και φτάνουν σε απίστευτα νούμερα κάτι που δεν θα στο σινηστούσα τουλάχιστόν για αρχή . Γνώμη μου είναι να κινηθείς στην κατηγορία των 150 με 300  .
Εγώ έχω αλλάξει 4 οθόνες μέχρι στιγμής . Αρχικά είναι μια πτυσσόμενη σε τρίποδα με πολύ υψηλό κέρδος , μετά πήγα σε μια Da-lite με κόστος τότε 450  η οποία άντεξε δεν άντεξε 1 χρόνο αφού απέκτησε ενοχλητικές ζάρες, Έπειτα πήρα μια MEDIUM απ το πλαίσιο με 150  και αποδείχθηκε πάρα [πολύ καλή επιλογή αν εξαιρέσεις τον θόρυβο που έκανε ο μηχανισμός της. . Τώρα έχω μια χειροκίνητη Megavision ( 400  ) που αρχικά μου έκανε ζάρες αλλά ως δια μαγείας χάθηκαν .

Παιδιά εγώ παρέλαβα τον 700 πριν 3 μέρες από το Πλαίσιο μαζί με μια φτηνή οθόνη "Connect" 2x2 αξίας 83,90 και μπορώ να πω αν και δεν είμαι master πως η ποιότητα είναι καλή για πρώτη οθόνη που αγοράζω (το γεμίζω όλο από απόσταση περίπου 3μ χωρίς κανένα πρόβλημα). Σίγουρα με μια καλύτερης ποιότητας το αποτέλεσμα θα είναι ποιο εντυπωσιακό αλλά για αρχή πιστεύω πως είναι καλά. Όσο για τον θόρυβο που είπε ο φίλος hunter ποιο πριν ενημερωτικά να του πω πως στο Theatre Black 1-2 είναι σαν να μην δουλεύει.

Γεια σας,Σκέφτομαι να αγοράσω έναν προβολέα με budget τα 1500 ή και λίγο παραπάνω.Είμαι τελείως άσχετος από προβολείς.Τι μου προτείνετε?Θέλω να έχω 110 ίντσες απο τα πέντε μέτρα.Μήπως είναι πολλές και είναι κουραστικό μετά απο κάποια ώρα?Η χρήση του θα είναι για θέαση dvd και gaming .Τι είναι το rainbow?

Hunter, στα 5 μέτρα θα είναι ο προβολέας ή η θέση θέασης?