Ποιον προενισχυτή ;

Λοιπόν παιδιά, το θέμα οριστικοποιείται ως εξής :

Συνάντηση στο σπίτι μου, Σάββατο και ώρα από τις 11.30 - 12. 00 το μεσημέρι μέχρι όσο πάει ... Θα υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τροφή/ποτά/απομάκρυνση γυναικόπαιδων, κλπ. ...

Στο σπίτι ήδη έχει έρθει ο ΠανΜαν και ξέρει τα κατατόπια ενώ και ο Νίκος Πετραλιάς έχει σπίτι στην ευρύτερη περιοχή και γνωρίζει σχετικά... θα στείλω ΠΜ με τηλέφωνα στους λοιπούς φίλους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για οδηγίες...

Λοιπόν :

Η συνάντηση θα γίνει οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα.
Έχουν σχεδόν εξασφαλισθεί όλες οι σχολές προ, ήτοι :

α. Με μετασχηματιστές ( αλά TVC, ευγενική χορηγία του Νίκου (Vet) - δυστυχώς ο Νίκος δεν μπορεί να είναι μαζί μας)

β. Ένας λαμπάτος ντιούικος και ένας παθητικός του Νίκου (Πετρ.)

γ. Ένας Β1 και ένας Death of Zen, ευγενική χορηγία του Σάκη (Vintage service). Η μη άμεση διαθεσιμότητα τους για Τετάρτη, μάλλον πηγαίνει την συνάντηση είτε για Παρασκευή βράδυ είτε για Σάββατο (από 12 μεσημέρι έως όσο πάει). Ο Σάκης πιθανόν να διαθέσει και έναν τελικό δικής του σχεδίασης.

δ. Ένας κινέζικος Β1 ευγενική χορηγία του Δημήτρη Ζ.

ε. Ο δικός μου Dared Mc-7p

στ. Εάν είχαμε και έναν opa627 θα είμασταν αρχηγοί.

Από συμμετοχές ελπίζω ότι είναι σίγουρες οι κάτωθι :

. Νίκος Πετραλιάς
. Δημήτρης Θ.
. Exp4nder

Mε ερωτηματικό ο Δημήτρης Ζ.

Παιδιά, επειδή θα έρθει και ένας φίλος μου εκτός φόρουμ, δυστυχώς υπάρχει θέση μόνον για έναν ακόμη ενδιαφερόμενο (με την έννοια να είναι δυνατή κάποια λογική άνεση ακροάσεων), είτε για την πλάκα του, είτε για να φέρει κάποιον προ για να σχηματίσει μία ιδέα σε σχέση με άλλες σχολές.

Πικραίνομαι :flipout: γιατί ουδείς ενδιαφέρεται για τις εκτελέσεις των συμφωνιών του Μάλερ... μόνον για το Λαγκαβούλιν ...

Θα ενημερώσω και τηλεφωνικά ... για όσους δεν έχω τηλεφωνικό νούμερο, παρακαλώ στείλτε ΠΜ

Χουλιγκάνε Θ. εσένα σε μανατζάρει ο Νίκος ...

Από ότι βλέπω δεν βρέθηκε ο B1 στη balanced έκδοση.
Για τους τελικούς σου πρέπει να είναι η πλέον κατάλληλη.

154703d1264016471-balanced-b1-buffer-xlr-b1-buffer.gif

Ο OPA παίζεται (εξαρτάται απ' τη διαθεσιμότητα του κατόχου, όπως κι απ' τις εξελίξεις στις "Παρουσιάσεις δίσκων - Αφιερώματα" :D)

Last edited:
Τέλεια. Να ευχαριστήσω τον Σπύρο για την άριστη φιλοξενία.
Τα συμπεράσματα που βγάλαμε ήταν κοινά για όλους, θα επανέλθω αργότερα.
Ευτυχώς που τελείωσαν τα ουίσκια και τα κρασιά και φύγαμε, αλλιώς θα ήμασταν ακόμα εκεί.
Σπύρο για μια φορά ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ.

ΥΓ Βέβαια, οφείλω να τον καταγγείλω για την προσπάθεια προσηλυτισμού και την πλύση εγκεφάλου που προσπάθησε να μου κάνει με ακρόαση Μάλερ και κάτι κακάσχημων (και πιθανόν ανέραστων) γυναικείων φωνών.
Ευτυχώς έβαλε ACDC στο τέλος και συνήλθα.

Πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να ακούσω προσεκτικά τα μεγάλα chario (constellation). Ο Σπύρος με πολύ κόπο έχει καταφέρει να στήσει ένα υπέροχο δωμάτιο για ακροάσεις. Το σύστημα του έχει την ικανότητα να αναπαράγει πολύ όμορφα σύνθετα έργα και μεγάλες ορχήστρες.
Δεν είμαι σίγουρος ότι βοηθήσαμε στο να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος προ ενισχυτής του αλλά σίγουρα ακούσαμε αρκετούς συνδυασμούς.
Από παθητικά, σε buffer και σε λαμπάτα κύρια σε σχεδιάσεις pass, Elliotκαι Πετραλιά :-)
Ένα ενδιαφέρον πείραμα για όλους μας.
Να ευχαριστήσω το Σπύρο για την απίθανη φιλοξενία! Την ωραία θέα τη διάθεση και την υπομονή του εν μέσω όλων των ακροάσεων. Να ευχαριστήσουμε και την προβατίνα και τους Σκοτσέζους για τα μαλτ :D
Πολύ μουσική!

Re: Απάντηση: Ποιον προενισχυτή ;

Τέλεια. Να ευχαριστήσω τον Σπύρο για την άριστη φιλοξενία.
Τα συμπεράσματα που βγάλαμε ήταν κοινά για όλους, θα επανέλθω αργότερα.
Ευτυχώς που τελείωσαν τα ουίσκια και τα κρασιά και φύγαμε, αλλιώς θα ήμασταν ακόμα εκεί.
Σπύρο για μια φορά ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ.

ΥΓ Βέβαια, οφείλω να τον καταγγείλω για την προσπάθεια προσηλυτισμού και την πλύση εγκεφάλου που προσπάθησε να μου κάνει με ακρόαση Μάλερ και κάτι κακάσχημων (και πιθανόν ανέραστων) γυναικείων φωνών.
Ευτυχώς έβαλε ACDC στο τέλος και συνήλθα.

και μετα πηγες στο Οακα για τον γυρο του θριαμβου? :music-smiley-005:

Μπραβο παιδια, παντα τετοια και καλη επιτυχια στον οικοδεσποτη, στην αναζητηση του ιδανικου του προ !!!

ουίσκια, μαλτ, κρασιά, προβατίνες (?), λάμπες καλή παρέα και μουσική ....

μια χαρά .... !!!!

πάντα τέτοια .... !!!!!!!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου το Σπύρο για την υπέροχη φιλοξενία, την ανεκτικότητά του στο κάπνισμα και στον Θ :D, τα μπιφτέκια προβατίνας, τα κρασιά, το Λαγκαβούλιν και τις ad hoc παρουσιάσεις των έργων του Μάλερ κι όχι μόνο. Αρχικά θέλω να πω ότι πρόκειται για έναν μεγάλο ντιούη καθώς έχει φτιάξει το μισό σπίτι και κυρίως την αίθουσα ακρόασης μόνος του με ψάξιμο, πολλή δουλειά, χρόνο και κυρίως μεράκι...

Έχει φτιάξει ένα αξιοζήλευτο σύστημα με τους Xindak PA-1 και τα μεγάλα chario άψογα στημένα στο χώρο στον ήχο του οποίου πραγματικά δεν κατάφερα μετά από τόσες ώρες να βρω ψεγάδι!

Απ' τους προενισχυτές που δεν είχα ξανακούσει ξεχώρισα τον Death of Zen (elliot) by "Σάκης-vintage service" σημειώνοντας όμως πως δεν ακούσαμε του VetNik καθότι πολύ το Λαγκαβούλιν, για τον οποίον έχω την αίσθηση ότι δεν είναι καθόλου "τυχαίος"...

Χάρηκα που είδα τον Τάσο (είχα καιρό) και γνώρισα το Σπύρο από κοντά.
Ευχαριστούμε!

να ευχαριστησω και εγω με την σειρα μου τον Σπυρο για την υπεροχη φιλοξενια του αλλα και την καταπληκτικη μανιταροπιτα ( !!!! ) οσο για τα αλλα απαισια που εφαγαν και ηπιαν ολοι οι αλλοι ευτυχως εγω δεν προλαβα λογω φορτου εργασιας...:Banane0:

δεν θα πω κατι για το συστημα δυστυχως δεν ειναι ο τυπος συστηματος που μου αρεσει .... ομως θα πω για τον Σπυρο οπου η σοφες επιλογες του τον εφεραν εκει που θελει ....αυτο ειναι πολυ πιο σημαντικο απο την αποψη την δικια μου για το συστημα ...

εχει μεγαλη σημασια ο ακροατης να ξερει σωστα τι ζηταει απο ενα συστημα .

Εχει επισης μεγαλη σημασια οτι μεσα απο διαφορα ακουσματα ( μαλλον λιγακι βιαστικα ) ειδαμε καποια πραγματα και καταλαβαμε την προσσεγιση μερικων σχεδιαστων αλλα και τα καλουδια που μας εδωσαν ...

σημαντικη ηταν η παρατηρηση για το λαμπατο που ακουσαμε και την υπεροχη αναδειξη που εκανε σε rock ηχους ....

αυτα απο μενα ...Σπυρο και παλι σε ευχαριστουμε και ελπιζω συντομα να ξανακανουμε κατι αναλογο με καποιο αλλο θεμα ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

οι δικες μου εντυπωσεις ....

Ο συγκεκριμενος προενισχυτης του Σπυρου εχει απιθανα μεσαια τα οποια βρηκα τονισμενα σε πολυ βαρος των χαμηλων και των υψηλων ... τις δε υψηλες τις βρηκα βρωμικες και σε συγκεχυμενες..... τα πολυ καλα μεσαια εως τετραδιφανα θα ελεγα ειναι κατα καποιο τροπο εκτος ισοροποιας ... με πολυ βιαστικη ακροαση μου δωθηκε και η εντυπωση της μη γραμμικοτητας και μια τρυπα στα ψηλα μεσαια ηταν στα ορια του προφανους με αυτο το μηχανημα ....

Για να πιστοποιησουμε τα παραπανω βαλαμε απλα ενα ALPS μεταξυ πηγης και τελικων οπου τα περισσοτερα απο τα παραπανω καθαρισαν αλλα σαφως ολο το συστημα εχασε το νευρο του .

Ακουσαμε εναν death of zen rev1 + κατι καλουδια αλλα χωρις τιποτα εξωτικο στην κατασκευη του χυμα στο κυμα χωρις κουτι απλα σε μια πλακετα οπου αλλαξανε κατα πολυ οι ισσοροπιες και τα πραγματα ηρθαν σε λογαριασμο οπου ανοιξαν κατα πολυ οι χαμηλες τα μεσαια παραμειναν παρα πολυ καλα διαφανη και στακατα ενω τα πριμα καθαρισαν και αποκτησαν ευρος και διαυγεια... ...Πεντακαθαρος ...ιχνος βομβου φυσηματος η κατι τετοιο φυσικα το gain ηταν σε λογικο επιπεδο και υπηρχε νευρο στο ακουσμα σε λογικες εντασεις

Ακουσαμε 2 Β1 ενα δικο μου και ενα κινεζικο αν ειχαν διαφορες ηταν σιγουρα πολυ μικρες και σε συγκριση με τον παραπανω ηταν παρα πολυ καλος πλην ομως τον βρηκαμε λιγο στρογγυλεμενο στις ακριες και με μια ταση να γλυκαινει λιγο πραγματα τα οποια απο την φυση τους ηταν σκληρα ... σε οτι αφορα το νευρο μαλλον ο Β1 εχει λιγοτερο το οποιο φυσικο το βρισκω αφου εναι μπαφερ χωρις gain

Ακολουθησε ενα λαμπατο το οποιο κατα την γνωμη μου δε ειχε ικανοποιητικο ευρος προς τα πανω πεντακαθαρα και γλυκα μεσαια και μπασσα τα οποια θα χαρακτηριζα οριακα αρκετα....Αργοτερα με ζεστες λαμπες και rock ακουσματα το λαμπατο εδειξε τον χαρακτηρα του αλλα και τον προορισμο του οπου τα μεσαια και τα σκασιματα θα τα εβρισκα εξωπραγματικα αληθινα αλλα σε πολυ καλυτερη ισσοροποια απο τον προενισχυτη του σπυρου ...

Αυτη ειναι η δικη μου αποψη

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Να ευχαριστήσω και γω τους καλεσμένους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και γέμισαν το σπίτι με προενισχυτές κάθε σχεδίασης, ενώ μου έδωσαν την χαρά να τους γνωρίσω και από κοντά...

Αυτόν τον Θ. καλύτερα να τον ντύνεις παρά να τον ποτίζεις ...

Από ακουστικές εντυπώσεις να καταθέσω και γω την άποψη μου ότι ο death of zen κατασκευής του Σάκη ( vintage service) έδωσε -overall- ένα καταπληκτικό άκουσμα, ελκυστικότατο /καθαρότατο / ισορροπημένο χωρίς απώλεια δυναμικών (λογικό καθώς έχει κέρδος, σε σχέση με παθητικούς και buffer, οι οποίοι όμως σε γενικές γραμμές κάνουν μία χαρά την δουλειά τους με σύστημα ανάλογα του δικού μου, ήτοι πηγή με υψηλή έξοδο και τελικοί εύρωστοι σε βατ και ρεύματα. Ομολογώ όμως ότι αυτό που λέμε ''στέγνωμα δυναμικών'' δεν ήταν πια και ιδιαίτερα αισθητό, ίσως να παίζει ρόλο και η προκατάληψη. Με όλους αυτούς τους Β1 θα μπορούσα άνετα να συμβιώσω).

Επίσης να επισημάνω ότι ο λαμπάτος σχεδίασης Νίκου ήταν γενικά στα αυτιά μου εξαίσιος, ιδιαίτερα σε ροκ ακούσματα όπου μεγαλούργησε. Όπως μου είπε ο Νίκος τον έχει 'κουρδίσει' με βάση τέτοιες μουσικές.

Στο τέλος, μετά σχεδόν 10 ώρες είμασταν όλοι ντέφι και οι συνδαιτήμονες έφυγαν ξεχνώντας :

Ιντερκονέκτς και τηλεκοντρόλ : Νίκο στην πρώτη ευκαιρία θα τα κατεβάσω Αθήνα

Ένα κόκκινο φούτερ : Σάκη θα σε καλέσω αύριο να μου πεις πως θα φθάσει Νέα Μάκρη.

Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στο παρόν νήμα με συμβουλές καθώς και τα παιδιά που διέθεσαν ενισχυτές, ώστε να αποκρυσταλλώσω κατά τον δυντόν την ορθότερη άποψη.

Να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.
Ομολογώ πως ο προ που είχε ο Σπύρος δεν μου άρεσε και πιθανόν γι αυτό μου φάνηκε πολύ καλός ο προ που έβαλε ο Σάκης.
Η ζημιά όμως έγινε με το παθητικό μπάφερ του Πετραλιά. Τι εννοώ ζημιά.
Σίγουρα δεν ήταν μουσικός (μεγάλη κουβέντα, ξέρω) όσο ο προ του Σάκη, αλλά έβγαλε τον πραγματικό χαρακτήρα του συστήματος (που στο 80% των ακροατών δεν αρέσει).
Θα μπορούσα να ζήσω άνετα με τον παθητικό προ.
Όταν μπήκε ο γνωστός σε μένα προ με λάμπα του Πετραλιά, ο ήχος απέκτησε τον χαρακτήρα που αρμόζει σε ένα σύστημα που θέλουμε να ροκάρει αλλά και να εντυπωσιάσει.
Το συμπέρασμα μου:
Πιστεύω πως ο προ σε ένα σύστημα είναι το κερασάκι στην τούρτα, αρκεί το σύστημα να έχει τα βασικά, δλδ. οδήγηση, στερεοφωνική εικόνα, σωστά δυναμικά. Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου.
Και κάτι για τους υπόλοιπο σύστημα: Είχα ακούσει Chario και πίστευα πως είναι αρκετά "μουσικά" για τα γούστα μου. Δεν έφταιγαν τα ηχεία αλλά κάτι λάμπες που είχαν για τελικούς. Τα ηχεία του Σπύρου είναι εξαιρετικά σαν άκουσμα με (μεγάλη έκπληξη για μένα) τους Xintac. Ομολογώ πως δεν έχω ξανακούσει Κινέζο να παίζει τόσο σωστά (πάντα για τα γούστα μου) και τόσο ελεγχόμενα.
Η δε πηγή του, το Sony, στα λεφτά του είναι ένας killer.
Σπύρο τα συγχαρητήρια μου για την επιλλογή των μηχανημάτων σου και για την υπέροχη συλλογή σου από μουσική (αν εξαιρέσω τις κακάσχημες ανέραστες τραγουδιάρες :D)

Και πάλι ένα ευχαριστώ στον Σπύρο που σαν Ξένιος Δίας μας φιλοξένησε (κι εμείς του μάθαμε τι θα πει Αρμένης :D)