Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικός;

O μεγαλυτερος (με την εννοια του "καλυτερος") εν ζωη μουσικος, δεν ξερω. Ο σημαντικοτερος ομως ισως να ειναι ο Ντυλαν. Κοινο και κριτικοι τον δικαιωνουν και τον ακολουθουν.

Εγώ λέω ότι ο μεγαλύτερος - εν ζωή ή μη - μουσικός είναι και θα παραμείνει άγνωστος. Υπάρχουν εξαιρετικοί μουσικοί που δεν θα ηχογραφήσουν ποτέ. Αλήθεια έχουμε επαγγελματίες μουσικούς στο club? Αν ναί μιλήστε...:guitarist:

Re: Απάντηση: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικ

Εγώ λέω ότι ο μεγαλύτερος - εν ζωή ή μη - μουσικός είναι και θα παραμείνει άγνωστος. Υπάρχουν εξαιρετικοί μουσικοί που δεν θα ηχογραφήσουν ποτέ. Αλήθεια έχουμε επαγγελματίες μουσικούς στο club? Αν ναί μιλήστε...:guitarist:

:chinscratch:
Μας μπερδεύεις...
Έστω λοιπόν, από αυτούς που έχουν ηχογραφήσει, ποιόν θεωρείς τον μεγαλύτερο;

Το παραπάνω δεν το πιστεύω. Σαν να λέμε ότι υπάρχουν κορυφαίοι συνθέτες που κρατούν τις μελωδίες στο μυαλό τους και δεν τις βγάζουν σε χαρτί. Συμφωνώ ότι πολλές σπουδαίες εκτελέσεις μπορεί να μην ηχογραφούνται, αλλά ο σπουδαίος μουσικός τελικώς θα έχει κάποιες ηχογραφήσεις.
Εκτός εάν έχει προβλήματα με τις εταιρίες όπως ο ...Καζαντζίδης

Το παραπάνω δεν το πιστεύω. Σαν να λέμε ότι υπάρχουν κορυφαίοι συνθέτες που κρατούν τις μελωδίες στο μυαλό τους και δεν τις βγάζουν σε χαρτί. Συμφωνώ ότι πολλές σπουδαίες εκτελέσεις μπορεί να μην ηχογραφούνται, αλλά ο σπουδαίος μουσικός τελικώς θα έχει κάποιες ηχογραφήσεις.

Βέβαια ,έτσι είναι.

μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το σκέφτηκα πάρα πολύ

και δεν μπορω να σας διαβεβαιώσω επίσης ότι θα βρώ εύκολα ένα δεύτερο.

ναι το ξέχασα...
Ο Paul είχε το χάρισμα.
Ήταν και είναι προικισμένος.

Μπορούσε μέσα σε λίγα λεπτά να συνθέσει ανόητα τραγούδια αγάπης, που να τραγουθηθούν από χιλιάδες.
Μπορούσε από ένα απόκομα εφημερίδας ή ακόμα από τους επικήδειους να βγάλει θέμα και να το κάνει τραγούδι.
Το έκανε γιά 45 συναπτά έτη, και το κάνει ακόμα με την ίδια ευκολία και σχεδόν εξ ίσου με την ίδια επιτυχία.

Είναι επιτυχημένος συνθέτης, μουσικός και τραγουδιστής.
Είχε την τύχη να διασκευαστούν τα τραγούδια του σε δεκάδες και εκατοντάδες διασκευές (το yesterday αν δεν κάνω λάθος σε πάνω από 200 επίσημες...)

και είχε την τύχη να μην τον δολοφονήσουν ένα πρωϊνό της 8ης Δεκέμβρη του 1980....

Απάντηση: Re: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικ

ας δώσω ένα όνομα....

Paul McCartney

Ημουν σίγουρος γι αυτό !:grinning-smiley-043
Δεν υπήρχε περίπτωση,εγώ θα γινόμουν ευνούχος αν έλεγες κάποιον άλλον..:grandpa:

και εγώ τον Πωλ σκέφτηκα αλλά όπως καταλαβαίνετε άλλον θα γράψω..:operator:

Re: Απάντηση: Re: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μο

και εγώ τον Πωλ σκέφτηκα αλλά όπως καταλαβαίνετε άλλον θα γράψω..:operator:

...δεν πιστεύω να γράψεις κανέναν Bjorn Ulvaeus, θα πάθει black out το forum...
:flipout::flipout::flipout:

Aν το περιορίζαμε χρονικά στα 70's η θέση έπαιζε μεταξύ bowie
και elton john , μιλώντας συνολικά η ψήφος πάει στον sir Paul...
Από γυναίκες η επιλογή είναι προφανέστατη και πολύ εύκολη...:grinning-smiley-043