Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικός;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η)

...δεν πιστεύω να γράψεις κανέναν Bjorn Ulvaeus, θα πάθει black out το forum...
:flipout::flipout::flipout:

Μμμ..κρυάδες όπως πάντα !!!:smash:

Πάντως κοντά έπεσες μεσιέ Διονύσιε.!:ernaehrung004:

Υ.Γ. Εδώ δεν έπαθε μπλακ άουτ το φόρουμ με τόσο Στραβίνσκυ..:ears:

Όντως, απλώς τελικά άλλαξα γνώμη!

Ο ένας και μοναδικός David!
Και μόνο το γεγονός ότι έχει περάσει από ένα σωρό υποείδη της rock, λέει πολλά...

Peter Gabriel και Peter Hammill.Προσωπικες αποψεις βεβαια.
Ο Bowie καπου εχασε τη λαμψη του,ο Ντυλαν αντικειμενικα ειναι ισως ο πιο επιδραστικος(οχι προσωπικα σε μενα ομως),ο Brian Eno εχει ανοιξει νεους δρομους στη συγχρονη μουσικη και ο Philip Glass μπορεσε να συνδυασει τις μινιμαλιστικες του αναφορες με σαουντρακ δημοφιλων ταινιων

Yianni.

(Γιάννης Χρυσομάλλης.)

Αν και η αιχμή του εχει περάσει πρό πολλού, εξακολουθω να πιστευω οτι αν συμβεί μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή του, περαν του να απολαμβάνει την επιτυχία του, θα ξαναβρεί την μούσα του.

Ισως ενα παιδί.......

και δεν τον θεωρώ μονο εγώ κορυφαίο, στα υπ' όψιν...

Wim Mertens.

Συναισθηματική πληρότητα και πολύχρωμες εικόνες. Γιατί συνοψίζει ακόμη και μέσα σε μία μουσική φράση την δική μου άποψη για την μουσική. Άκρατος μινιμαλισμός χωρίς απλοϊκές ιδέες και εκφραστικές μελωδίες με συναισθηματικό στόχο.

Stephan Micus.

Ξερά κλαδιά που αστράφτουν από συμπαντική σκόνη. Τοπία τόσο γήϊνα και συνάμα τόσο απόκοσμα. Δύσκολος και ερεβώδης, μετέφερε την αρχέγονή μας σχέση με τη φύση. Μοναδικός και σπάνιος.

Ακόμα δεν έχω γράψει κάτι , δεν έχω δώσει ένα όνομα . Ισως γιατί το ειδικό βάρος των θανόντων , ακόμα και του 20ού αιώνα , ακόμα και του πρόσφατου παρελθόντος ( Στοκχάουζεν ) απλώνει τεράστια την σκιά του στους επιζώντες . Ισως γιατί μεγάλοι δεν υπάρχουν μετά το 1950. Από τα ροκ και άλλα ομοειδή Fripp ,Eno , Vander . Θα δούμε .

Συνοψίζουμε:

Paul McCartney 2
Bob Dylan 2
Tuomas Holopainen
Steve Reich
Daniel Barenboim
David Bowie
Peter Gabriel
Yianni
Wim Mertens

(από όσους έχουν αναφέρει περισσότερα από ένα ονόματα λαμβάνω υπόψη το πρώτο)

.

Τάσε κι εσύ Paul McCartney ή δεν κατάλαβα καλά;

α, συγγνώμη, δεν κατάλαβα ότι γίνεται κάποιου είδους ψηφοφορία!

Τον Barenboim τον είπα επειδή με την πρώτη ανάγνωση κατάλαβα μαέστρο ή εκτελεστή, του "σοβαρού-κλασικού" είδους. Μιλάμε για μουσικό με μεγάλη ιστορία, και ως πιανίστας και παιδί θαύμα ακόμη (είχε ήδη ηχογραφήσει τις Σονάτες για Πιάνο του Μπετόβεν στα 25 του).

Τον Σερ Πωλ τον θεωρώ μουσική ιδιοφυΐα, με σπάνιο ταλέντο τουλάχιστον στη μελωδία (βέβαια αυτό δεν αρκεί από μόνο του, πάντως θεωρώ πως είναι η πεμπτουσία των μουσικών χαρισμάτων). Τώρα το ότι υπήρξε Beatle, για ορισμένους μπορεί να λειτουργεί ως εμπόδιο για να τον αναγνωρίσουν ως μεγάλο μουσικό, πάντως σίγουρα του δίνει από μόνο του μία περίοπτη θέση στη μουσική ιστορία.

Εάν πρόκειται για ψηφορορία, μάλλον θα ρίξω κι εγώ την ψήφο μου στον Σερ Πωλ... :blush:

α, συγγνώμη, δεν κατάλαβα ότι γίνεται κάποιου είδους ψηφοφορία!

Όχι , όχι ,δεν είναι ψηφοφορία, απλώς για στατιστικούς λόγους συνοψίζω κάθε λίγες απαντήσεις.
Ο καθένας εκφέρει τη προσωπική ,υποκειμενική ,του γνώμη.

γιατί την άλλαξα επειδή δεν είμαι ο σχωρεμένος ο Αλευράς για να μετράει διπλή!

Στον Σερ Πωλ την έριξα κι εγώ

MikisTheodorakis2.jpg

Re: Απάντηση: Ποιός (-ά) είναι , κατά τη γνώμη σας , ο μεγαλύτερος (-η) εν ζωή μουσικ

Στο τσακ ειμαι να αλλαξω γνωμη και να ψηφισω κι εγω τον Μακκα:chinscratch:

Να βγάλω το blanco;