Ποιός διαθέτει (γνήσιους) DM 500/600?

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,153
ΑΘΗΝΑ
Έχω πάρει έναν και έναν απ' το e-shop, τον τελευταίο το Πάσχα που μας πέρασε. ψάχνοντας σήμερα, δεν βλέπω να τους διαθέτει το e-shop ή το Πλαίσιο.
Κάνοντας ένα skroutzάρισμα, βρήκα τιμές από μισή έως κανονική τιμή σε διάφορα "μαγαζιά". Πως μπορούμε να ξέρουμε ότι ο πωλητής πουλάει προϊόν που καλύπτεται απ' την Dream?
Επειδή μου έχεί τύχει, αλλά τώρα θέλω να πάρω άλλον ένα, προβληματίζομαι...

500ρης γνήσιος δεν υπάρχει στην αγορά. Το μοντέλο αντικαταστάθηκε από τον 500 plus και οι παλιοί δέκτες αποσύρθηκαν. Οτιδήποτε σε 500s σήμερα είναι μαϊμού. Και για 500 plus μαϊμού δεν έχω ακούσει κάτι.

Οτι αφορά τους 600άρηδες, προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω τον γνήσιο από κάποιον κλώνο. (αν υπάρχει)

500s καινουριος ΔΕΝ πουλιέται πλέον. Μόνο μεταχειρισμένο θα βρείς, αλλά το θέμα είναι άλλο. Αυτός που θα σου το δώσει για γνήσιο, ξέρει να ξεχωρίσει την μαιμού από τον αυθεντικό ? Με αλλα λόγια ΞΕΡΕΙ οτι σου δίνει γνήσιο ή fake ?

έχω γνήσιο dm500s και έχω δει και banana version. αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το τηλεχειριστήριο...τα κουμπιά του ήταν πολύ μέσα.

Και όταν μάθεις, βάλτο και εδώ να εημερωθούμε και εμείς οι πτωχοί..

Εγώ πήρα έναν μαϊμού εν γνώση μου από DVBmonkey.com. Τον έβαλα να παίξει στην 42PX80E μετά από έναν original ενός φίλου για να τον συγκρίνω. Η μαϊμού είχε πολύ καλύτερη εικόνα από τον γνήσιο όσο κι αν ακούγεται παράδοξο. Μιλάμε για το ίδιο image με τις ίδιες ρυθμίσεις στο ίδιο κανάλι. Κουφάθηκα.
Το είχα διαβάσει σε ξένο φόρουμ κι από κάποιον άλλο που είχε πάρει από εκεί και δεν το πίστευα φυσικά (λέω θα είναι κανένας βαλτός για να πουλήσουν) μέχρι που το είδα με τα μάτια μου. Άλλαξα και μόνιμα την mac να είναι στις σωστές προδιαγραφές να μην έχω φόβο για timebombs και είμαι μια χαρά.
Το μηχάνημα εξωτερικά το έχουν κάνει τέλειο αντίγραφο του original (ούτε πιο σκούρο καπάκι ούτε διαφορετικό από πίσω ούτε τίποτα). Το τηλεκοντρόλ είναι ίδιο και ανταποκρίνεται και λίγο καλύτερα από του original.
Τι να πω παιδιά είναι και made in china αλλά είναι σίγουρα από τους καλύτερους κλώνους αν όχι ο καλύτερος που κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Κι εγώ για original έψαχνα αλλά δεν έβρισκα πουθενά καινούργιο και μετά από ψάξιμο κατέλληξα σε αυτόν και είμαι πιο ευχαριστημένος απ' ότι αν έβρισκα τον original (κυρίως λόγω της ποιότητας εικόνας).
Και το κόστος (αν και παίζει ανάλογα με την τιμή της λίρας) εμένα μου βγήκε γύρω στα 80 μαζί με τα μεταφορικά. Το μόνο πρόβλημα είναι να μην είναι προβληματικό εξ αρχής ή παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα γιατί τότε πέραν ότι θα πληρώσεις κανά 20άρικο τα μεταφορικά πηγαιν' έλα θα καθυστερήσει και κανά 20ήμερο τουλάχιστον.

Εγώ πήρα έναν μαϊμού εν γνώση μου από DVBmonkey.com. Τον έβαλα να παίξει στην 42PX80E μετά από έναν original ενός φίλου για να τον συγκρίνω. Η μαϊμού είχε πολύ καλύτερη εικόνα από τον γνήσιο όσο κι αν ακούγεται παράδοξο. Μιλάμε για το ίδιο image με τις ίδιες ρυθμίσεις στο ίδιο κανάλι. Κουφάθηκα.
Το είχα διαβάσει σε ξένο φόρουμ κι από κάποιον άλλο που είχε πάρει από εκεί και δεν το πίστευα φυσικά (λέω θα είναι κανένας βαλτός για να πουλήσουν) μέχρι που το είδα με τα μάτια μου.
Τόχω γραψει κι εγω αυτό πολλές φορές, η τελευταία μόλις χτες εδώ..
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34794

Ένα πολύ καλό site με κατατοπιστικές φωτογραφίες για τις διαφορές κλώνου/αυθεντικού DB 500 ειναι και αυτο εδώ:
http://www.digitalnordic.se/dream.htm
Κριμα που ειναι στα σουηδικά-πάντως οι διαφορές είναι σε πολλά σημεία και ευτυχώς φαίνονται πεντακάθαρα!