Ποιός dual core;

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Με ενδιαφέρει ο μικρότερος dual core που θα με καλύψει σε αναπαραγωγή hd.

Μήπως δουλέψει fanless.

Δεν θα ήμουν αισιόδοξος.. το fanless είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις να διαχειριστείς αρκετές δεκάδες W σε θερμότητα, και παράλληλα πρέπει να διατηρείς αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες on die για να δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής. Εκτός αν μιλάμε για ψύκτρες οι οποίες ζυγίζουν πολλά κιλά..

Πάντως ο μικρότερος dual core της Intel παίζει μια χαρά HD (BluRay, HD DVD) αν δουλεύει σωστά το hardware acceleration της κάρτας γραφικών.

Αν μιλάς για mkv, ξέχνα το fanless μιας και χρειάζεσαι Core 2 Duo από 2GHz/core και πάνω για να μπορείς να παίξεις σωστά όλα τα αρχεία.

Μαλλον αναφέρεσαι σε Core 2 Duo και όχι σε Dual Core.

Απο την σειρά Dual Core o E2160 παίζει με fanless ψύκτρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν παίζει όμως HD δεν το ξέρω. Τον χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές σε PC SFF ( Small Form Factor ).

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ParentRadio=All&ProcFam=2841&SearchKey=

Απάντηση: Re: Ποιός dual core;

Προτίμησε κάποιον στα 45nm για μικρότερες θερμοκρασίες...

Σύμφωνα με την Intel

74.1°C για Ε7200 45nm
72.4°C για E8400 45nm
60.1°C για Ε6600 65nm
72.4°C για E8200 45nm

Μάλλον ο 65nm είναι πιο κρύος ... :ADFADF1:

από τα watt βγάζεις πιο ασφαλή συμπεράσματα πιστεύω ...

Αρα παιδια οτιδηποτε σε Core 2 Duo πανω απο τα 2,4 θα παιζει Blu-Ray και αρα θα εχει ενα ευρος τρι-τετραετιας για media center?

Οσο για τα mkv, ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι οκ. Προς ωρας, βλεπω ανετα 720p MKV αρχεια με DTS απο ενα Pentium 4 στα 3GHz (του 2004!!), αλλα με καρτουλα Ati 1300 (AGP παρακαλω).

Ειμαι ετοιμος για αναβαθμιση, οποτε και το σκεφτομαι...

Νίκο μπερδεύτηκες μου φαίνεται.... λάθος καταλαβαίνεις τα νούμερα αυτα
Δες πχ σε αυτο το τεστ τις διαφορές που φτάνουν μέχρι και πάνω απο 10%.. υπέρ του 45νμ φυσικά...

Attachments

• pw.JPG
    pw.JPG
    49.5 KB · Views: 24
  • temp.JPG
    temp.JPG
    43.5 KB · Views: 16
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιός dual core;

Σύμφωνα με την Intel

74.1°C για Ε7200 45nm
72.4°C για E8400 45nm
60.1°C για Ε6600 65nm
72.4°C για E8200 45nm

Μάλλον ο 65nm είναι πιο κρύος ... :ADFADF1:

από τα watt βγάζεις πιο ασφαλή συμπεράσματα πιστεύω ...

Νίκο, αυτές είναι απλά οι μέγιστες επιτρεπτές θερμοκρασίες του κατασκευαστή για τον κάθε επεξεργαστή. Δεν σημαίνουν τίποτα, όσο αφορά τις εκκλήσεις θερμότητας.

Re: Απάντηση: Ποιός dual core;

Μας βλέπω για κανά τέτοιο.

http://www.silentpcreview.com/article302-page1.html

Μπα....

Utilizes massive copper blocks and six 6mm diameter copper heatpipes to transfer up to 150W of heat. Sockets K8, 775 and 478 are supported. Recommended for use with P4-478 up to 2.8C (Northwood), all Pentium M (479) models, A64-939 up to 3500+ (Winchester/Venice), and Sempron 754 up to 3300+ (Palermo).

To fanless καλο ειναι στη θεωρια αλλα θα πρεπει να υπαρχει τροπος να βγει η ζεστη εξω απο το κουτι για να μη βρασουν ολα οποτε παλι καποιο φαν χρειαζεται στην εξοδο. Ισως ειναι καλυτερα μια μεγαλουτσικη ψυκτρα με μεγαλο φαν που στελνει τον αερα στην εξοδο κατευθειαν (ορθια δηλαδη) παρα ενας ανεμιστηρας στην εξοδο του κουτιου. Και στους 50 βαθμους αν δουλευει δεν υπαρχει προβλημα CPU ειναι αρκει να φευγει εξω η ζεστη.