Ετσι. Μονο που σημερα παρατηρησα ενα πολυ περιεργο...Εκτος αν δεν προσεξα εγω σωστα. Σε κυκλικο κομβο στην Θερμη θεσσαλονικης που διασταυρωνονται δυο δρομοι, ο ενας εχει σημανση, ο αλλος δεν εχει. Με αποτελεσμα αυτοι που ερχονται απο τον εναν να δινουν προτεραιοτητα, αλλα απο τον αλλον να μπαινουν κανονικα...
Ετσι. Μονο που σημερα παρατηρησα ενα πολυ περιεργο...Εκτος αν δεν προσεξα εγω σωστα. Σε κυκλικο κομβο στην Θερμη θεσσαλονικης που διασταυρωνονται δυο δρομοι, ο ενας εχει σημανση, ο αλλος δεν εχει. Με αποτελεσμα αυτοι που ερχονται απο τον εναν να δινουν προτεραιοτητα, αλλα απο τον αλλον να μπαινουν κανονικα...
Προτεραιοτητα στο συγκεκριμενο παραδειγμα εχει ο εντος του κομβου επειδη υπαρχουν τα στοπ....
Αν δεν υπηρχαν προτεραιοτητα εχει ο εισερχομενος ΠΑΝΤΑ.
Αυτό ειπώθηκε όταν άλλαξε ο ΚΟΚ (είμαι αρκετά παλιός για να το θυμάμαι). Έλα όμως ότι όταν αν βάζεις συνεχώς αυτοκίνητα μέσα στον κόμβο δεν μπορούν να προχωρήσουν! Γι' αυτό σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται στον κόμβο.Kαι υπάρχει λόγος: προτεραιότητα σε όποιον έρχεται από δεξιά.
Όπως ισχύει σε όλες τις διασταυρώσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.