ποιος ενισχυτης ειναι καταλληλος για τα Crystal THX-T3, pioneer vs sony

panakos

Established Member
22 September 2008
139
Έχω αγοράσει εδώ και ένα μήνα τα Crystal Audio THX-T3 και τα οδηγώ με έναν Pioneer VSX 909 RDS-G. Ο συγκεκριμένος είναι μοντέλο 2002 , αλλα είναι από τα κορυφαία της εποχής του με πιστοποίηση THX , πολύ δύναμη και ακριβή τιμή τότε 2.000 λίρες!

Σήμερα αγόρασα ένα επίσης παλιό αλλά αρκετά καλό SONY STR DB-780 QS για άλλο χώρο που έχω σε πολύ καλή τιμή.
Η απορία μου είναι η εξής , ναι μεν ο Pioneer είναι καλύτερος και πιο ακριβός , αλλά στο manual λέει για ηχεία 8Ω και 6Ω , και τα T3 ειναι 4Ω!
Βέβαια ο ενισχυτής έχει πολύ ρευμα και από όσο έχω ψάξει δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.
O Sony απο την άλλη έχει ρύθμιση για ηχεία 4Ω και δεν του λείπει επίσης το ρευμα.

Ποιος θα είναι καλύτερος συνδυασμός? Όταν έχω χρόνο θα κάνω και ένα συγκριτικό αλλάζοντας τους, αλλά θέλω να ακούσω και τις γνώμες σας.

Ασχετα με το τι λενε τα ταμπελακια για τα ohm εσυ να κανεις αυτο που ειπες, δηλαδη να συγκρινεις και τους δυο ενισχυτες αλλα και με ολες τις πιθανες ρυθμισεις (8,6,4 κλπ) και τ' αυτια σου θα σου πουν καλυτερα απ τον καθενα ποιος ταιριαζει πιο πολυ με τα ηχεια σου-bye-

σημερα ακουσα τα crystal που εχεις με καποιον ραδιοενισχυτη της yamaha...και μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος τους....