Μάλλον δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.....ανάφερα ένα γεγονός: Οι ίδιοι οι δοκιμαστές του Στερεοφάιλ δέχτηκαν να κάνουν το τυφλό συγκριτικό τεστ για να αποδείξουν ότι αυτοί μπορούν να ξεχωρίσουν-ακόμη και με κλειστά μάτια- τον καλό-ακριβό ενισχυτή που είχαν στεφανώσει με δάφνες στα τεστ του περιοδικού.....και δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για μας....δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τον ενισχυτή αναφοράς τους από τον "φτηνό" του Μπομπ......τώρα για Κωτσή με τα τραγανα μεσαία και τα λυρικά ψηλά μην μου λες γιατί έχω διαβάσει πολλα ριβιου του και έχω βγάλει συμπέρασμα.....
Δεν λέει πουθενά όμως για την ουσία του συγκριτικού τεστ,στο άρθρο που έβαλα για παράδειγμα αναφέρεται στους reviewers του Περιοδικού High Fidelity και στις αναφορές τους,αναλύει δηλαδή την προσέγγιση του Δ.Σ και Κ.Κ. που αρθρογραφούν,ποιες είναι οι αναφορές του συγκεκριμένου blind test,από καλώδια,μουσική μέχρι ηχεία και τί ακουστικό γούστο έχει ο καθένας?
Μήπως αυτό το challenge έγινε μετά από αλληλοκατηγορίες του κ.Carver και του περιοδικού?όπως έγραφαν τότε?
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα,ότι πέραν κάποιων παραμέτρων,προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι που δεν μ αρέσει ηχητικά,όπως ένα πάνελ..
Και αν μπουρδουκλώθηκαν τόσο σε τελικούς,φαντάζομαι σε βραχίονες και καλώδια τι θα γινόταν...
Ο κάθε reviewer πάντως έχει τα 'γούστα' του,τις προτιμήσεις του,ανάλογα με την εμπειρία και τα Live του..
Μέσα δεκαετίας του 90 δανείστηκα παθητικό ιδιοκατασκευή γνωστού δημοσιογράφου Περιοδικού Hi Fi,που μάλιστα κατοχυρώθηκε και σαν πατέντα...από πανάκριβα υλικά.
Τον δοκίμασα κάποιες μέρες ,αλλά δεν με έπεισε,έστω και αν σε κάποια σημεία έφερνε τα είδωλα πιο κοντά και πιο διακριτά...πάντα καταλήγουμε στο προσωπικό taste και το πως είναι στημένος ο κάθε ένας....