Ποιος ενισχυτης για harbeth?

Το παλικαρι με ρωτησε ποσο ηταν το πραγματικα δυνατα που του ειπα.
Και οταν εννοω δυνατα,εννοω χωρις να παραμορφωνει.Δεν το πηγαμε παραπανω γιατι δεν χρειαστηκε (στο συγκεκριμμενο χωρο ηταν υπερ-αρκετη η ενταση).
Η οδηγηση εχει να κανει και με τα ρευματα.Και σε αυτο το θεμα δεν εδειξε να ζοριζεται πουθενα (οτι μουσικο κομματι και να επαιξε).

Re: Απάντηση: Ποιος ενισχυτης για harbeth?

Το παλικαρι με ρωτησε ποσο ηταν το πραγματικα δυνατα που του ειπα.
Και οταν εννοω δυνατα,εννοω χωρις να παραμορφωνει.Δεν το πηγαμε παραπανω γιατι δεν χρειαστηκε (στο συγκεκριμμενο χωρο ηταν υπερ-αρκετη η ενταση).
Η οδηγηση εχει να κανει και με τα ρευματα.Και σε αυτο το θεμα δεν εδειξε να ζοριζεται πουθενα (οτι μουσικο κομματι και να επαιξε).

καταλαβα πως το εννοουσες και σε ευχαριστω για την απαντηση σου. θα μου φανουν χρησιμες οι πληροφοριες σου οταν παιξω με το ποτενσιομετρο να δω εαν με καλυπτει η ενταση που δινει μεχρι παρα δεκα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος ενισχυτης για harbeth?

καταλαβα πως το εννοουσες και σε ευχαριστω για την απαντηση σου. θα μου φανουν χρησιμες οι πληροφοριες σου οταν παιξω με το ποτενσιομετρο να δω εαν με καλυπτει η ενταση που δινει μεχρι παρα δεκα.

Να'σαι καλα.
Παντως δωσ'του παραπανω αν το 'σηκωνει' ο χωρος σου.Στον χωρο που τον ακουσα εγω δεν σηκωνε παραπανω (μεγαλυτερο ηχειο βεβαια).

Μάλλον δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.....ανάφερα ένα γεγονός: Οι ίδιοι οι δοκιμαστές του Στερεοφάιλ δέχτηκαν να κάνουν το τυφλό συγκριτικό τεστ για να αποδείξουν ότι αυτοί μπορούν να ξεχωρίσουν-ακόμη και με κλειστά μάτια- τον καλό-ακριβό ενισχυτή που είχαν στεφανώσει με δάφνες στα τεστ του περιοδικού.....και δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για μας....δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τον ενισχυτή αναφοράς τους από τον "φτηνό" του Μπομπ......τώρα για Κωτσή με τα τραγανα μεσαία και τα λυρικά ψηλά μην μου λες γιατί έχω διαβάσει πολλα ριβιου του και έχω βγάλει συμπέρασμα.....

Είναι άποψή σου αυτή και δεν θέλω να σχολιάσω αν η ακουστική του εκτίμηση μετά από ακροάσεις εκατοντάδων μηχανακιών έχει οξύνει και την αντίληψή του σαν reviewer...
Έχει όμως και αυτός τη δική του 'σχολή' ,έχει άποψη,έχει προτιμήσεις και δεν είναι ο μόνος ....
Και γω αμφισβητώ πολλάκις κάποιες αναφορές του κ.Ken Kessler,ενώ κάποιες άλλες επικροτώ..
Αν οι ακουστικές διαφορές μεταξύ μηχανημάτων τόσο διαφορετικής τιμολόγησης ,δεν μπορούσαν να φανούν σε ένα Blind test,συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας,ακόμα και στο χώρο τους,νομίζω ότι σε τεστ καλωδίων θα πρέπει να είχαν αχρωματοψία...
Οι Carver ήταν διαδεδομένοι για την τίμια ηχητική τους απόδοση,κάτι που μετά από χρόνια προσπάθησε η Adcom κ.λ.π.
Παρ όλες τις καλές κριτικές δεν έπεισαν ώστε να παραμείνουν μια μεγάλη Brand name στην αγορά....προβλήματα service,ηχητικά όχι κάτι ιδιαίτερο και 'ζημιάρικα εργαλεία' σύμφωνα με κάποιους....

Μάλλον δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.....ανάφερα ένα γεγονός: Οι ίδιοι οι δοκιμαστές του Στερεοφάιλ δέχτηκαν να κάνουν το τυφλό συγκριτικό τεστ για να αποδείξουν ότι αυτοί μπορούν να ξεχωρίσουν-ακόμη και με κλειστά μάτια- τον καλό-ακριβό ενισχυτή που είχαν στεφανώσει με δάφνες στα τεστ του περιοδικού.....και δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για μας....δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τον ενισχυτή αναφοράς τους από τον "φτηνό" του Μπομπ......τώρα για Κωτσή με τα τραγανα μεσαία και τα λυρικά ψηλά μην μου λες γιατί έχω διαβάσει πολλα ριβιου του και έχω βγάλει συμπέρασμα.....

Δεν λέει πουθενά όμως για την ουσία του συγκριτικού τεστ,στο άρθρο που έβαλα για παράδειγμα αναφέρεται στους reviewers του Περιοδικού High Fidelity και στις αναφορές τους,αναλύει δηλαδή την προσέγγιση του Δ.Σ και Κ.Κ. που αρθρογραφούν,ποιες είναι οι αναφορές του συγκεκριμένου blind test,από καλώδια,μουσική μέχρι ηχεία και τί ακουστικό γούστο έχει ο καθένας?
Μήπως αυτό το challenge έγινε μετά από αλληλοκατηγορίες του κ.Carver και του περιοδικού?όπως έγραφαν τότε?
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα,ότι πέραν κάποιων παραμέτρων,προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι που δεν μ αρέσει ηχητικά,όπως ένα πάνελ..
Και αν μπουρδουκλώθηκαν τόσο σε τελικούς,φαντάζομαι σε βραχίονες και καλώδια τι θα γινόταν...
Ο κάθε reviewer πάντως έχει τα 'γούστα' του,τις προτιμήσεις του,ανάλογα με την εμπειρία και τα Live του..
Μέσα δεκαετίας του 90 δανείστηκα παθητικό ιδιοκατασκευή γνωστού δημοσιογράφου Περιοδικού Hi Fi,που μάλιστα κατοχυρώθηκε και σαν πατέντα...από πανάκριβα υλικά.
Τον δοκίμασα κάποιες μέρες ,αλλά δεν με έπεισε,έστω και αν σε κάποια σημεία έφερνε τα είδωλα πιο κοντά και πιο διακριτά...πάντα καταλήγουμε στο προσωπικό taste και το πως είναι στημένος ο κάθε ένας....

Re: Απάντηση: Ποιος ενισχυτης για harbeth?

Κουκλί ο άτιμος

Κουκλι αλλα ελπιζω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτουνου το ποτενσιομετρο να μην ειναι πλαστικοποιημενο και ελαφρυ οπως τα κατωτερα μοντελα...οπως σχεδον ολα τα μοντελα πια και με ξενερωνουν τελειως....ελπιζω να ειναι απο αλουμινιο τουλαχιστον αυτουνου !

Για τα λεφτα του εγω θελω και τα δυο... και το ποντεσιομετρο να ειναι γεματο και βαρυ οταν το γυρνας και να αισθανεσαι και το "κρυο" του μεταλου ...και οχι σαν να το γυρνας στον αερα σαν κουφιο.

Πως τα καναν παλια ; :nounder:

Αλλα μ'αρεσουν αυτοι οι ενισχυτες της Γιαμαχα και καπου ψιλοψηνομουν να παρω ενα. Μεχρι που πηγα να ακουσω τα κατωτερα απο αυτον μοντελα και γυρισα τα κουμπια τους...
Γιαυτο λεω τον πονο μου. :flipout:

Ξερω ειμαι της παλιας σχολης...:smileJap:

Απάντηση: Re: Ποιος ενισχυτης για harbeth?

Για τα λεφτα του εγω θελω και τα δυο... και το ποντεσιομετρο να ειναι γεματο και βαρυ οταν το γυρνας και να αισθανεσαι και το "κρυο" του μεταλου ...και οχι σαν να το γυρνας στον αερα σαν κουφιο.

Πως τα καναν παλια ; :nounder:

Αλλα μ'αρεσουν αυτοι οι ενισχυτες της Γιαμαχα και καπου ψιλοψηνομουν να παρω ενα. Μεχρι που πηγα να ακουσω τα κατωτερα απο αυτον μοντελα και γυρισα τα κουμπια τους...
Γιαυτο λεω τον πονο μου. :flipout:

Ξερω ειμαι της παλιας σχολης...:smileJap:

Η απόλαυση είναι να γυρνάς τον επιλογέα συχνοτήτων στους <ακριβούς> δέκτες της marantz
Επειδή έχω το marantz st 17 ,όλη την ώρα θέλεις να γυρνάς τον επιλογέα συχνοτήτων .Αλλη αίσθηση

Re: Απάντηση: Re: Ποιος ενισχυτης για harbeth?

Η απόλαυση είναι να γυρνάς τον επιλογέα συχνοτήτων στους <ακριβούς> δέκτες της marantz
Επειδή έχω το marantz st 17 ,όλη την ώρα θέλεις να γυρνάς τον επιλογέα συχνοτήτων .Αλλη αίσθηση

Ααα..... το ξερω αυτο το τιουνερ. Αυτος ο επιλογεας προερχεται απο ενα θρυλικο παλεοτερο με μπλε φωτεινο ταμπλο τοτε.
Και οπως ειναι μεγαλης διαμετρου καθε "κλικ" ειναι ακριβεστατο.

Eγω εχω αυτο το συναισθημα ευτυχιας με το ποτενσιομετρο του Σανσουι αλφα. :love:

Παντως αυτο με τα ελαφρα πλαστικοποιημενα κουμπια ειναι αρκετα προσφατο και εχει γινει προβλημα για μενα.

Λες και πανε να βγαλουν απ την μυγα ξυγκι.

παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις....τον συγκεκριμενο yamaha δεν ξερω που και εαν θα τον βρω για ακροαση.

Πρωτα περιμενω να δω τι θα κανω για βασεις για να παρω καποια μηχανακια στον χωρο μου. Ας μου επιτραπει να το βαλω εδω ωστε να μην υπαρχει συνοστισμος.
Αυτες που εχω ειναι 60εκ οποτε θελουν αλλαγη.

Διαβαζω οτι πολλοι προτιμουν τα skylan...και σαν 2η επιλογη βλεπω τα hifiracks.Aπλα στην 1η επιλογη δεν γνωριζω απο που να τα αγορασω.
Σαν τριτη και φθηνη επιλογη ειναι τα atacama που ολοι λιγο πολυ ξερουν. Αξιζει ομως να παω σε κατι ακριβο; ποια βαση να προτιμησω; ευχαριστω

Κοίτα στο φόρουμ της Harbeth. Στα ηχεία αυτού του είδους οι βάσεις που κυριαρχούν στις επιλογές των περισσότερων είναι οι open frame.
Βλέπε Something solid xf.
Από την άλλη νομίζω πως είναι υπερβολικά τα λεφτά που ζητάνε.
Προσωπικά θα έφτιαχνα μόνος μου κάτι σε αυτή τη λογική.

Απάντηση: Re: Ποιος ενισχυτης για harbeth?

Κοίτα στο φόρουμ της Harbeth. Στα ηχεία αυτού του είδους οι βάσεις που κυριαρχούν στις επιλογές των περισσότερων είναι οι open frame.
Βλέπε Something solid xf.
Από την άλλη νομίζω πως είναι υπερβολικά τα λεφτά που ζητάνε.
Προσωπικά θα έφτιαχνα μόνος μου κάτι σε αυτή τη λογική.

Αρκεί να γνωρίζεις έναν σιδερά,πολύ φθηνό κόστος

Προσωπικά σε open frame θα πήγαινα.
Είναι της ίδιας λογικής με τα ηχεία!
Μάλιστα έχω σκοπό να φτιάξω κάτι αντίστοιχο και για τα δικά μου κάποια στιγμή αλλά τώρα έχω άλλα πράγματα που προέχουν!
Αυτές που έχω τώρα είναι μια ημιDIY κατασκευή (βάση εμπορίου που μεταποίησα) που υπήρχε από πριν πάρω τα ηχεία!