ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ?

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ?

σε usb τους βρίσκω αργούς τους mybook.
Σε firewire λένε άραγε ?

Tα mybook είναι αρκετά low end από θέμα επιδόσεων.
Ακόμη και με firewire. (έχει βγάλει και firmware update ).
Διπλάσιος χρόνος από ενα Wiebitech που έχω σε σύνδεση fw800 (και οι δύο).
Για backup καλοί είναι..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ?

Tα mybook είναι αρκετά low end από θέμα επιδόσεων.
Ακόμη και με firewire. (έχει βγάλει και firmware update ).
Διπλάσιος χρόνος από ενα Wiebitech που έχω σε σύνδεση fw800 (και οι δύο).
Για backup καλοί είναι..

Σαφώς! Ότι πληρώσεις παίρνεις! Αλλιώς δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης οι ακριβότεροι! (δεν προορίζονται για τα κορόϊδα όπως μερικοί ..υποσυνείδητα νομίζουν! :smile:)
Για ταχύτητα και αξιοπιστία, προτείνω τον Lacie BigDisk EXTREME 1TB (τα 500 γεμίζουν γρήγορα) με μια καρτούλα ΙΕΕΕ1394b (firewire 2) στα 800Mb -ταχύτητα διπλάσια από το USB2!

ειχα παρει πριν λιγο καιρο τον turbo-x 500gb....Φοραει seagate....με e-sata kai usb.....Αθορυβος και γενικα πολυ ευχαριστημενος.....
Σε σχεση με το usb ειναι 3φορες περιπου πιο γρηγορος...Απλα τωρα σκεφτομαι να παω για 750Gb...

υποθέτω ότι η usb ΔΕΝ επαρκεί για την άνετη αναπαραγωγή mkv 1080 ή
720p έτσι δεν είναι ?

Δεν έχει κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή οποιουδήποτε MKV, ακόμα και ο φθηνότερος εξωτερικός δίσκος USB 2.5 ιντσών! Μόνο αν χρειάζεσαι να κάνεις αντιγραφή/ές από δίσκο σε δίσκο θα έχεις χαμηλή ταχύτητα.

Τελικά πήρα τον 500άρι της wd με δυνατότητα σύνδεσης eSATA.
Θα τον τοποθετήσω οριζόντια (μου αίπαν ότι είναι ok) εκτός και αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη...

προσωπικα παίρνω mybook 1tb. ο λόγος το μέγεθος. (1 τέτοιος σκληρός περίπου 1900CD lossless κλασσική μουσική) Τους έχω για ταινίες σειρές και μουσική. Δεν είναι για χρήση όλη την ώρα.
Οταν θέλω να δώ-ακούσω κάτι. Τσουπ τον συνδεώ και μια χαρά. Οταν δεν χρειάζεται στο ραφάκι, μια τζούρα είναι. Ενα label πάνω για να ξέρω ποιός είναι και αρχειοθέτηση με το movie collectorz και είμαι σούπερ :)

Μου έχουν τύχει χαλασμένοι δίσκοι απο την αρχή. Να τους αγοράσω τζούφιους. Γιαυτό επιλέγω πλέον απο πλαίσιο να αγοράζω τους σκληρούς που γίνεται άμεση αντικατάσταση. Απο e-shop ακόμη παιδεύομαι με ένα σκληρό. Στείλτον πίσω , Rma, στην Wd. Δυό βδομάδες για ολοκαίνουργιο ελαττωματικό προϊόν.