ποιός ευθύνεται για τον ήχο των Steely Dan μετά το 1975?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
μααα...φυσικά (!) αυτή εδώ:

BWP0016-FP.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=kVTOYywCeUY

Yπαρχουν και καλυτερες φωτογραφιες της Joan Baez :smash:

Τhe night we drove all Dixie down .... :p

art_music_folk_pic_joan_baez_beach_1962.jpg

Oταν οι τροβαδουροι του αντικομφορμισμου ντυνονταν με σακια απο ρυζι :p
Ομως, ΤΟΤΕ, δεν μας ενοιαζε καθολου ! Μπορει να περναγε και ΕΝΑΣ χρονος
μεχρι να δουμε τον τραγουδιστη (τραγουδιστρια) σε καποιο εξωφυλλο (δισκου η περιοδικου).
Ολο το βαρος και ο "καημος" επεφτε στον ΗΧΟ. Τα υπολοιπα .... δευτερα, τριτα, τεταρτα -bye-

Last edited:
υπηρξαν και αλλες αλλαγες που επεδρασαν στον ηχο
πχ εφυγε το κουναβι
το γκρουπ εγινε καθαρα ντουετο και ο περφεξιονισμος τους χτυπησε κοκκινο...
καπου ειχα διαβασει οτι στην ηχογραφηση του katy lied καποιο λαθος ειχε γινει με αποτελεσμα να
κινδυνευσουν ολοι οι τεχνικοι με απολυση...

Ναι γνωστα αυτα....
Αλλα οτι πηραν τον Λαρρυ επειδή μεταμορφωσε την αδιάφορη γι αυτους Μπαεζ....δεν μπορούσα να το φανταστώ.

Μάνο. ..εισαι ot...

Μορφή η Joan και ο συγκεκριμένος δίσκος εξαιρετικός. Οι Donald Fagen, Walter Becker ήταν τόσο εξέχουσες προσωπικότητες, μουσικά, που πιστεύω ότι όλοι οι άλλοι συντελεστές των δίσκων τους, υπάκουαν και καθοδηγούνταν από αυτούς για την επίτευξη του ήχου που ήθελαν για το κάθε άλμπουμ τους.
Οι κιθαρίστες τους φυσιολογικά υποτάχθηκαν και αυτοί στην μεγαλοφυΐα τους όσο εξαιρετικοί κι αν ήταν οι, Jeff Baxter (το κουνάβι που ανέφερε ο Νίκος), Denny Dias, Larry Carlton και οι σεσιονάδες Elliot Randall, Rick Derringer κα.

Πάντως, τσιφ, εγώ είμαι φαν των τριών πρώτων τους, Can't Buy a Thrill (1972), Countdown to Ecstasy (1973) και Pretzel Logic (1974).
Η παρατήρηση πάντως εύστοχη και το θέμα ωραίο!

Αντιθέτως προσωπικά ο.τι εχει Λαρρυ....
Λοιπόν εδω μια αλλη απίστευτη ιστορία που ισως σχετίζεται με αυτό που είπε ο Νίκος. ...
Και ηταν μια σκληρή αλήθεια για ολους τους μουσικούς που συνεργαστηκαν μαζί τους: κανείς δεν ήξερε αν θα ηταν τελικά στο δισκο....

http://m.youtube.com/watch?v=H9B3lS17_G4

supersonic ειναι απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα,περα απο τα παλια αλμπουμ που αναφερουν τα παιδια,με στοιχειωσαν οι μελωδιες στο τελευταιο τους αλμπουμ CAUCHO με γυρισε πισω στην παγωμενη Στοκχολμη το 1981..καλη ακροαση.https://www.youtube.com/watch?v=4BQ76j_LpXg

εγώ πάντως κάνω απίστευτο γέλιο με το ύφος του Larry πού τον ρωτάνε διάφορα και αυτός του ξενερώνει κανονικά....

πχ πες μας πως έπαιξες την εισαγωγή στο Josie...
Ναι έπαιξα....αλλά δε την βάλανε. Δεν ξέρω ποιανού βάλανε. Παίξαμε καμιά εικοσαριά...

κατι σαν κιουμπρικ η μαλλον ακριβως σαν τον μακαριτη
γυρναγες 100 φορες την σκηνη
και στην πρεμιερα δεν ησουν καν στην ταινια...
ενταξει ο λαρρυ εχει μεγαλη συνεισφορα συνολικα ας μην γκρινιαζει...

δεν γκρινιάζει....

Αφού λεει στο third world man κουφάθηκε....
"μα δεν είχα παίξει!"...
αλλά που να ξέρει ότι οι άλλοι είχαν κανιβαλίσει όλα τα demos και τα outtakes...